Těhotenství po jessu a jes +

Tablety "Jess" a "JES PLUS" jsou jedním z nejspolehlivějších a bezpečnějších antikoncepce poslední generace. S řádným použitím a příslušným zrušením, léky nemají vliv na útok a průběh těhotenství, stejně jako vývoj plodu.

Každý rok více a více žen dává přednost kombinovaným perorálním antikoncepci (COC), které s řádným použitím zaručuje účinnost ochrany proti nechtěnému těhotenství na 99%. Podle lékařských statistik a průzkumů mezi obyvatelstvem je jedna z nejoblíbenějších fondů "Jess" a jeho vylepšený analog "Jes Plus".

Mezi tyto výhody patří terapeutický účinek na ženského endokrinního a reprodukčního systému, schopnost udržovat zásoby aktivních vajec v důsledku potlačení ovulace a absence vlivu na koncepci po zrušení léčiva. Zvažte, kdy dojde k těhotenství po "Jessu" a jaká jsou rizika a nuance.
Těhotenství po Jes

Popis a princip léku

Hormonální znamená "Jess" a "JES plus" jsou tablety zaoblené formy, lišící se v barvě a složení v závislosti na datu recepce. Balení také obsahuje kalendářní vložku a samolepky pro jeho odkaz. Kompozice a barva antikoncepce jsou uvedeny v tabulce.

Typ tabletuCharakteristickýLék
"Jess""Jess Plus"
Aktivní hormonČástka v balíčku24 ks
BarvaSvětle růžová
Herecká komponentaChrosspirenone (3,00 mg),

Ethinyl estradiol (0,02 mg)

Pomocný neaktivníČástka v balíčku4 věci
BarvaBledá oranžová
Herecká komponentaNepřítomný

(placebo)

Levenefolát vápník (0,451 mg)

Po použití jsou aktivní součásti tablet rychle absorbovány a proniknuty do celkového průtoku krve. Maximální koncentrace hormonálních látek v plazmě se dosahuje přibližně 2 hodiny. Lék se vylučuje ve formě metabolitů s močí a blatníkem během několika dnů po dokončení recepce.

Antikoncepci mají následující vliv na tělo:

  1. Omezování ovulace je potlačena v důsledku blokování syntézy luteinizace (LH) a folikulárních hormonů (FSH) hormony přední frakce hypofýzy.
  2. Násobí zvyšují tloušťku slizukce cervikálu, vytváří neproniknutelnou bariéru na pohyb spermií.
  3. Změna endometriální struktury, zabraňující možné implantaci.

Výhody léku

Vzhledem ke zlepšení vzorce, kromě účinné ochrany před neplánovaným těhotenstvím, má nástroj příznivý vliv na organismus žen:

  • normalizuje menstruační cyklus;
  • eliminuje bolestivé projevy premenstruačního syndromu;
  • Má antagandrogenní efekt, pomáhá se zbavit mnoha projevů zvýšené syntézy mužských genitálních hormonů (Seborrhea, akné a další dermatologické problémy).

Na rozdíl od podobných podobných KOK, "Jess" obsahuje jeden a půlkrát nižší ethinyl estradiol, čímž nepřispívá k tvorbě edém, rozvoj mastopatie a nekontrolované další nastavení hmotnosti.

Vzhledem k obsahu levemineffolátu vápníku "jes plus" plně uspokojuje potřebu těla v pholtais zapojených do procesu tvorby krve.

To je důležité při plánování následného těhotenství, protože látka významně snižuje riziko poruch vývoje plodu a předčasného porodu.

Způsob aplikace

Jeden balení antikoncepce musí být použit během 28 dnů na jedné jednotce léčiva denně. Tablety vlaštovky, ne žvýkání a pití s ​​čistou vařenou vodou, současně, přísně pozorování identických časových intervalů. Jíst nebo kapaliny nemá vliv na proces sání účinných látek.

Začněte s první hormonální pilulkou a pijte všechny jednotky léku přísně v pořádku, navzdory stejnému Kontingenční koncentrace a ethinyl estradiol. To se vyhýbá problémům a zmatku s možným příjmem. Nakonec přijměte pomocné tablety (vitaminizované nebo placebo). Nová balení musí začít den po dokončení předchozího, bez přestávky.

Doporučuje se pít "Jess" a "JES plus" od prvního dne menstruačního cyklu. Je dovoleno zpoždění až do pátého dne inkluzivní, ale v tomto případě je nutné během prvního týdne použít další bariérové ​​prostředky antikoncepce.

Když projdete jedno nebo více aktivní tablety, měli byste pít chybějící drogové jednotky první cestou, a zbytek balení používat striktně podle pokynů. Pokud je zpoždění nižší než 24 hodin, ochranný účinek KOC nesníží, jinak je nutné během týdne použít další antikoncepci. Placebo SKIP neovlivňuje úroveň obsahu hormonu v krvi pacienta, takže jejich recepce může být ignorována.

Těhotenství po Jessu a Jess +

Kontraindikace

Antikoncepci znamená "Jess" a "JES Plus" jsou kontraindikovány v následujících případech:

  • intolerance k aktivním a pomocným látkám léků;
  • období těhotenství a kojení;
  • predispozice k tvorbě trombu;
  • Endokrinní poruchy, diabetes;
  • nádory jakékoli etiologie;
  • Těžká patologie močového systému, jater, gastrointestinálního traktu;
  • zvýšený krevní tlak;
  • Neplněnou děložní krvácení.

Upozornění by měla být používána v některých akutních a chronických onemocněních, během recepce léčiv, včetně antibiotik. Drug je jmenován lékařem založeným na stávajícím klinickém obrazu a individuálních vlastnostech pacienta. Při použití antikoncepčních tablet každých 6 měsíců je nutné podstoupit plánované lékařské vyšetření u gynekologa.

Vedlejší efekty

Nejčastější nežádoucí účinky hormonálních drog "Jess" a "JES Plus" zahrnují:

  • pocit deprese, deprese, nespavost;
  • závratě, zvýšení tlaku;
  • bolest, těžkost a nepohodlí v mléčných žlázách;
  • nevolnost, ztráta chuti k jídlu, méně často zvracení a intestinální porucha;
  • zhoršení dostupných zánětlivých a infekčních patologií orgánů malé pánve;
  • Chybějící nebo příliš hojný menstruační krvácení.

Pokud existuje alespoň jedno z uvedených porušení nebo zhoršení všeobecné blahobytu na pozadí přijímání KOC, měli byste se poradit se svým lékařem.

Těhotenství po zrušení léčiva

Mnoho žen je znepokojeno, jak dlouho si můžete vzít "Jess" bez poškození reprodukční funkce a zdraví. Podle nejnovějšího lékařského výzkumu v nepřítomnosti kontraindikací mohou být pít tablety bez strachu z vrcholu.

Většina profesionálů se doporučuje provést přestávku v recepci perorálních antikoncepce pouze pro těhotenství a laktaci.

Drtivá většina žen chráněných KOK plánuje porodit dítě v budoucnu. Zvažte, jak správně zrušit hormonální lék a jak těhotenství dojde po dlouhém potlačení ovariální funkce.

Storno pravidla

Tak, že plánované zrušení drogy prošel bezbolestně, je nutné předběžně konzultovat s odborníkem na objasnění všech možných rizik a kontraindikací. Při plánování těhotenství není dovoleno přestat tablety pití v následujících případech:

  1. Anémie (nedostatečná hladina hemoglobinu v krvi). Tato podmínka vyvolává zvýšení množství krve v menstruaci, a také zvyšuje riziko intermenstrucí krvácení. Pokud se koncepce došlo na pozadí Malokrovia, výrazně zvyšuje pravděpodobnost potratu, gestózy, předčasné rody a dalších patologií těhotenství a fetálního vývoje. Kromě toho, v 75-90% případů anémie různých stupňů gravitace diagnostikované u malých dětí, jejichž matky trpěly nedostatečným hemoglobinem.
  2. Zhoršení chronických genitálních infekčních zánětlivých onemocnění. Zrušení hormonálních antikoncepčních účinků v tomto případě vede k prudkému poklesu kuřat krční tajemství, což usnadňuje pronikání patogenní mikroflóry z pochvy do děložní dutiny. To přispívá k rozvoji závažných komplikací až do neplodnosti a také zvyšuje riziko spontánního přerušení těhotenství s možným pojetím po zrušení "jes".

CANCL CAC navazuje pouze po úplném odstranění všech zdravotních problémů. Navzdory tomu, že výrobce "Jessa" a "JES PLUS" umožňuje zrušení příjmu tablet v každém dni cyklu, gynekologové poradí konzumovat obal léku zcela. To platí zejména pro pacienty, kteří používají hormonální fondy nejen pro účely antikoncepce, ale i pro léčbu některých endokrinních patologií.

Negramotný nebo ostrý zrušení prostředků může vést k rozvoji komplikací:

  • průlomový krvácení dělení;
  • Porušení funkce vaječníků, bolesti ve spodní části břicha, selhání menstruačního cyklu různých charakterů (amenorea, slušné nebo hojné ztráty krve v kritických dnech, posílení premenstruačního syndromu);
  • Psycho-emocionální poruchy, podrážděnost, poruchy spánku;
  • nevolnost, zvracení, průjem, hubnutí;
  • Bolesti hlavy, vysoký tlak, zhoršení všeobecné pohody.

Navzdory možným rizikům je povoleno nouzové zrušení léčiva v případě potřeby chirurgie nebo ve vývoji států neslučitelných s použitím antikoncepčních tablet.

Nejčastěji, a to i se správným ukončením recepce antikoncepčních tablet v důsledku hormonální restrukturalizace, mnoho žen si stěžuje na malátnost a zhoršení všeobecné blahobyty. Nepříjemné příznaky projít bez stopy bez lékařského zásahu do několika dnů.

Obnovení reprodukčních funkcí

Rehabilitace po dokončení příjmu "jes" a podobných léků obvykle trvá 3 měsíce. Když je ukončeno přijetí chispirenonu a ethinylestradiolu v těle, je okamžitě obnovena gonadotropní funkce hypofýzy. Přes trvání doby, kdy jsou vaječníky ve stavu spánku, pravděpodobnost pojetí v tomto období je velmi vysoká. Tento fenomén gynekologů se často používají při léčbě neplodnosti nebo obtíží s hnojením. V případě neexistence zvláštního svědectví se však odborníci doporučují zdržet se v průběhu celého období obnovy, což zahrnuje následující kroky:

  1. Normalizace všech fází menstruačního cyklu, obnovení ovulace.
  2. Vzdělávání endometrium vrstvy potřebné tloušťky za účelem kompenzace atrofie ústní sliznice, která vyvinuta při recepci KOK.
  3. Restaurování přírodní mikroflóry pochvy a složení tajemství obilovin.

V průběhu rehabilitačního období se doporučují ženské plánování těhotenství navštívit gynekolog a další specialisty, projít veškerou potřebnou analýzu, stejně jako šíření kyseliny listové. V této době musíte být chráněni bariérovými antikoncepce.

Zpravidla, v nepřítomnosti zdravotních problémů, úplná ovulace dochází za 2-4 měsíce po zrušení "jes" a "jes plus". Zároveň je nutné obnovit menstruaci (první dva nebo tři cykly mohou být nepravidelné). Z tohoto období můžete naplánovat těhotenství.

Těhotenství po Jessu a Jess +

Začátek těhotenství

Těhotenství po zrušení "jes plus" nebo "jess" je možné v dalším cyklu po obnovení ovulace. Doba trvání rehabilitace se může zvýšit u žen starších 30 let, s dlouhodobým recepcí antikoncepce nebo některých zdravotních problémů. Ve většině případů se koncepce dochází do 1 roku po ukončení ochrany. Pokud během této doby nedošlo k oplodnění, musíte hledat pomoc od specialisty.

Moderní KOC jsou bezpečné a samy o sobě nemohou vést k neplodnosti. Příčiny obtíží s koncepcí jsou různé hormonální a jiné poruchy a onemocnění v jednom nebo obou partnerech. V tomto případě je nutná léčba nebo další stimulace.

Těhotenství po "jes plus" a jeho analogy nemají žádné vlastnosti: antikoncepční pilulky nemají vliv na pohodu budoucí matky a rozvoj plodu. Nicméně, v důsledku ostré hormonální restrukturalizace, pravděpodobnost pojetí dvojitého nebo trojitého zvýšení. Riziko více těhotenství je maximálně v prvních 2-3 cyklech po ukončení KOK.

Těhotenství na pozadí antikoncepční tablety

Mnoho pacientů se týká této otázky, můžete otěhotnět, vzít "Jess". Riziko pojetí během použití hormonálních antikoncepce je velmi malé, ale stále existuje. Nejčastěji se to děje v následujících případech:

  • nesprávně vybrané lékové, dávkování nebo porušení pravidel přijímání;
  • Projít tabletu, zejména po dobu delší než 24 hodin;
  • průjem nebo zvracení po dobu 3-4 hodin po použití KOK;
  • Simultánní přijetí alkoholu, jiných léků, bylin nebo doplňků stravy.

Je třeba si pamatovat, že během použití KOC může citlivost expresních testů pro těhotenství snížit, takže když je podezření, musíte konzultovat lékaře. Je-li potvrzena skutečnost hnojení, je nutné okamžitě zrušit antikoncepční pilulky, i když v současné době neexistují spolehlivé potvrzení jejich negativního dopadu na dítě.

Recepce "Jess" po porodu

Antikoncepční pilulky mohou platit, od 21-28 dnů po vzhledu dítěte. V prvních 7 dnech je žádoucí používat kondomy. By neměly být používány "Jessem" po porodu, pokud žena plánuje kojit. Komponenty léčiva nejen pronikají tělem batole s mateřským mlékem, ale také významně zhoršují jeho chuť a výživné vlastnosti, a také snižují kojení.