Jak se zbavit cystitidy bez opuštění domova

Cystitida - zánět, lokalizovaný v sliznici membrány močového měchýře. Mohou být vyvolány faktory infekční nebo nekommulovatelné přírody. Toto onemocnění se většinou vyvíjí v zástupců jemného pohlaví, je to způsobeno zvláštností anatomické struktury močového systému. Léčba cystitidy doma u žen - účinným způsobem, jak se vypořádat se symptomy onemocnění, které nedovolují obvyklý způsob života. Chronická forma zánětu vyžaduje komplexní terapii s použitím imunostimulátorů, fytopreparací a vitamínů.

Efektivní finanční prostředky tradiční medicíny

V přírodě jsou zde rostliny schopné bojovat proti zánětlivému procesu v močovém měchýři. V tabulce budou přítomny lidové prostředky, které prokázaly jejich účinnost v cystitidě, jakož i možnosti pro jejich použití.

Název rostlinyLéčivé vlastnostiJak používat?Průběh léčbyKontraindikace
Dill semenaBaktericidní, anestetika, diuretika, snižuje krevní tlak.Vývar: litr vroucí vody nalije 40 g suché a plazené semena, špičkový 1/4 hodin, kmen.Pijte maximálně 5krát denně na 100 - 150 ml. Recepce provádět týden (maximálně 11 dní). Množství paprsku a trvání užívání závisí na závažnosti onemocnění.Hypotenze (snížená krevní tlak), chorobce žlučníku, alergické reakce.
Infuze: strmé varné sklo nalité křížové semena (5 g). Vaří v termosku 3 hodiny, po napětí.

Sklenici infuze rozdělené na 2 recepce a pít spolu s sedimentem během dne.

Pro prevenci onemocnění stačí pít půl sklenice denně.

Vzít týden.

ProsoDezinfekce, diuretika, přispívá k odstranění kamenů a strusků z těla. Obohacuje skupinu krevních vitamínů, ve které jsou nutné obnovit integritu sliznice.Vývar: v podlahové vroucí vodě, vložte zátěž (2 st.L.) a dát do ohně. Vařit po varu necelých 10 minut pravidelně míchání, aby se zabránilo spalování. Chladný po dobu 10 minut. Vařená medicína.

První den každou hodinu pít 15 ml vzteku.

Ve druhém dni použijte 45 ml.

Od čtvrtého a až do sedmého dne inkluzivní nápoj 100 ml hodinově.

Přísné kontraindikace, které používají, nemají. S opatrností užívat s onemocněním gastrointestinálního traktu (vředy, zácpa, pankreatitidy atd.).

Ve třílitrovém nádobě položte 220 g důkladně promyje a nalijte vařící vodu na okraj krku. Zabalte ho, abyste trvali.

Druhá příprava Možnost: plné trhliny nalít sklenici vroucí vody. Trval na 20 minutách, proso důkladně opláchne rubrickými pohyby.

Léčivé vlastnosti mají. Omezení množství a doby použití neexistují. S opatrností: s selháním ledvin.

Crupe lze znovu použít až do okamžiku, kdy infuze začíná být.

Ve studené vodě, která má být osvětlena rukama 110 g proso. Použití pro léčbu získané po promývací vodě.

Vytvořit před jídlem na 1/3 brýlí třikrát denně.

Kurz terapie - týden.

Každý den používat novou část obilovin.

PetrželProtizánětlivé, imunomodulační, antispasmodické. Obsahuje ve velkém objemu vitamínů skupiny B, C, vápníku, éterické oleje.

Infuze: půllitr vařící voda nalijte 2 st.L. jemně nasekané čerstvé zeleně. Namáhání, naléhání na 60 minut.

V tomto případě můžete použít sušenou petrželku, bude stejný objem tekutiny potřebovat 1 h.L. Drsný.

Pít 4krát 120 ml za den. Míra příjmu - 3 dny. Zajistit výsledek použít měsíc.Těhotenství, citlivost na petrželské esenciální oleje, pigmentace kůže, porušení výměny soli v těle spojeném s přebytkem vápníku.
Infuze: Plátky zeleně petrželky (1 Umění.L.) Vložte teplotu vodní místnosti (0,5 1), nechte 9 hodin.Pít po dobu 1 dne, sdílení na 4 recepcích.
Vývar listí a stonků: 10 st.L. Umístěte do litru vody, vařte, pak vydrží 15 minut na střední teplo. Strčit hrnec a čekat na kompletní chlazení.Výsledný nápoj používat stejné porce během dne.
Dekorace z kořenů: Jedna velká kořen jemně vyživuje, vložte do hrnce a přidejte 500 ml vody, vařte. Tomit asi 20 minut na střední teplo. Nechte kořen ve vodě na noc, napětí.E-mail na prázdný žaludek každé ráno šálku Rager po dobu 4 dnů.
Semena: roztaví lžičku suchých semen v maltě a nalít 2 vodní brýle. Nechat na noc.Pít infuzi stejné díly za den.
Šťáva: Zelené kousky petrželkou sekačku do stavu kaše (například s mixérem). Zmeškané pyré přes gázu, mačkání šťávy.Pít po jídle 30 ml třikrát denně.
Daisy květinyProtizánětlivé, antispasmodické, antiseptické.Infuze: čerstvé květiny (3 g) nalijte worku (250 ml) po dobu 15 minut. Pokud se používají suché suroviny, budete potřebovat 1 h.L.Pijte 1/3 mýtiny třikrát denně před jídlem.Gts onemocnění, trimestrem těhotenství.
Lamberry (listy)Protizánětlivý, dezinfekční prostředek, diuretika, antimikrobiální.Vývar: 3 g Suroviny směsi s vařící vodou (250 ml), pík 15 minut. Předurčí, napětí.Pít s malými sítkami během dne. Pokračujte v recepci vyléčit.Nemoci ledvin, snížený krevní tlak, gastrointestinální onemocnění.
Čaj: Suroviny (1 hodina).L.) Vložte do sklenice horké vody. Můžete použít filtr - balíčky prodávané v hotovém formuláři.

Léčivé bylinné poplatky

Příroda vytvořila řadu jedinečných léčivů, které nenahrazují syntetická antibiotika, pak alespoň pomáhají vyrovnat se se symptomy onemocnění a urychlí zotavení.

Kombinace ve sbírce několika bylin dává své léčivé vlastnosti. Taková léčba má širokou škálu akcí zaměřených na zničení patogenů a známek cystitidy u žen.
Romashka
Nejlepší poplatky bylin, které zachraňují příznaky onemocnění:

  • Směs ve stejných proporcích Heřmánek a přeslička. Přidejte se do sklenice vroucí vody 1 h. L. Suchý mix a vaříme 15 minut. Konzumujte horkou formu ne více než 3 brýle denně.
  • Tráva tolokniki, řebříček, bříza ledvin a kořen Ana, aby se v poměru 2: 2: 1: 1, resp. Nalijte studenou vodu rychlostí 250 ml při 3 ul. L. Suché bylinky Bopping. Zítra 10 minut v ohni, po půl hodiny trvat. Rozdělte nápoj na stejné části a spotřebovávány denně.

Kukuřičný hedvábí

  • Storkové kukuřice, tolokniki trávy a březové listy, lékořice kořeny a keramika procházení, aby se ve stejném poměru. Lžíce připravené sbírky pro míchání s 250 ml vody a odstraňte tmavému místu po dobu 6 hodin. Vařit po vaření 15 minut. Vařené odvodnění pít na 4 recepci.
  • Smíchejte ve stejných proporcích notebooku, jitrocela a přeslička. Umístěte teplotu 50 g sklizně a naplňte jej kotlem (0,5 litrů). Nechat na noc. Pít 1/3 glade. Denně dovoleno udělat 5 technik.
  • Vezměte květiny Lékárna Heřmánek (7 st. L.), černá topol ledvina (2 st. L.) a pepř máta (1 st. L.). Ve sklenici vařící vody 1 st. L. výsledná hmotnost a odejdou po dobu 4 hodin, napětí. Vařený nápoj se používá v akutním toku cystitidy u žen 150 ml přes stejné časové intervaly čtyřikrát denně.
  • Pole Horsetails, Tolokniki a Sage Listy, Veronica drog Rhizoma Take 2: 1: 1: 1. Nechte 6 hodin suché hmotnosti (1. st. L.) Ve sklenici teplé vody, po plavbě a napětí. Použijte denně 1/3 brýlí 4 krát. Tato infuzi se nedoporučuje používat během těhotenství a poruch ledviny.

Semena petrželka

  • Semena Petrushki (20 g) a Tolokushanka (30 g) Mix. Ve sklenici vody vložte 10 g sklizně a odejděte na noc. Po vrtání čtvrt hodiny. Použití za noc.
  • Grass Tolokanyanka, Cleanphela a petržel mix v poměru 4: 1. Připravte si odvažení podle odstavce 7.
  • Směs 50 g ovoce jalovce s petrželkou semen (20 g), plátky břízy listy (20 g) a amatérskými kořeny (20 g). Suché přísady nalijte vodu (250 ml) a vařte 1/4 hodiny. Popruh po ochlazení. Přidejte 50 ml červeného vína do připraveného odvzdušnění. Měsíc třikrát denně pro 70 ml.
  • Vezměte si ve stejných proporcích kopr, petrželky greeny, sv. Jana`s Weatt, Chabret a sport. Směs 10 g směsi se sklenicí vroucí vody. Kmen, naléhání 1-2 hodiny. Pijte 150 ml třikrát denně. Kurz trvá 20 dní.

Kartáčový list

  • Mix v 3: 2: 2: 2: 2: 2: 2: 2: 2: 1: 1: 1 osamělý list, kypr, mudrc, listy a oddenky pampelišky, fialová, máta, kořen Altea, heřmánek. Vaří v termosku 1. století. L. Léčebná kolekce. Odejít za hodinu. První den trvá 8krát 65-70 ml. V následujících dnech snížení množství infuze infuze o 1, dokud se nedostane 4krát denně.

Díky dostupnosti ingrediencí může být léčba cystitidy folkovými prostředky prováděna bez opuštění domu.

Cystitida: Léčba lidovými léky

Léčba doma je založena na ohřevu bederní oblasti, takže v době terapie je žádoucí, aby ho zabalil šálkem.

Doporučuje se také pít velké množství čisté vody, šťávy, čajů, dekorací. Zvláště užitečné pro brusinky nebo lingonberries s baktericidními a protizánětlivými akcemi.

  • Populární metoda boje proti cystitidě je zahřát pomocí bramborových dortů. Pro její výrobu potřebujete několik velkých hlíz pro vaření v peelu do připravenosti. Po čištění a zastavení. Dejte bramborovou kaši na ubrousek nebo kapesník a připojte se ke dnu břicha. Během tohoto postupu se měchýř zahřeje, což odstraní jeho zánět. Léčba k výkonu po dobu 5 dnů.
  • Pro ohřev močového měchýře zahřát hlínu, jejichž tloušťka by měla být nejméně 1,5 cm. Připojte ji k dolní části břicha, držte 2 hodiny. Musíte strávit 3 procedury.
  • Topení s horkým červeným cihel, umístěným v kbelíku nebo hluboké kovové pánve. Musíte sedět na látce dříve zabalené s hadříkem nádrže bez spodního prádla. Zabalený s dekou, postup trvá, dokud nevychází z cihly. Pro vytvrzování Drby 2-3 sezení.
  • Teplo bederní a dolní břicho pomůže parafinové komprese. Existují dvě možnosti pro vaření:
  • Roztavený na 50 ° C parafín s pomocí kartáčů se aplikuje na bederní oblast a pokryté gázou, tloušťka vrstvy by měla být asi 2 cm;
  • Dip v roztavené parafínové gázy složené v 9 vrstvách, mírně stékne a nasaďte na dno břicha a spodní část zad.

Po překrytí komprese, otočení deky a leží 20 - 25 minut před chlazením parafínu. Pokud má kůže hojné vlasy, je lepší předem odstranit. Průběh terapie stanoví 10 procedur.

  • Chcete-li se zbavit tohoto onemocnění doma rychle, je doporučeno současně s léčbou tablet, aby se zahřátá lázně s přidáním vývaru z suchého květencového kalendónu a lékárny sedmikrásky. Chcete-li to vaření bylin (50 g) s litrem horké vody a stoupá na vodní lázeň čtvrt hodiny. Tekoucí odvodnění přidat do lázně nebo pánve naplněné teplou vodou, sedněte na chlazení.

Lázně s mlékem

  • Efektivní koupel s mlékem. Chcete-li to udělat, vařte 3 litry, pak jedna část nalijte do pánve a posaďte se (teplota tekutiny musí být tolerantní), zabalená v dece. Jakool, přidejte novou část horkého mléka. Postupu 3 dny.
  • Odstranit pocit bolesti pomůže teplou lázni přidáním tinktury hloh a kořenem Valerians (jedna láhev), která musí být užívána před chlazením vody.
  • Aby se zbavil cystitidy u žen pomůže koupelům přidáním pájků z přetrvávání, tolokanyanka, hypericum, máta, petrželky a dalších rostlin. S jejich pomocí se doporučuje umýt a dělat péro. Recepty vaření jsou uvedeny výše.

Symptomy cystitidy dělají významné nepohodlí jakékoli ženě. Příroda vytvořila unikátní rostliny, účinně bojující s projevy tohoto onemocnění. Fondy tradiční medicíny jsou k dispozici všem, ale jejich použití má řadu kontraindikací. Lékařská léčba je nutná pro plnou curridu.