Betadine - vaginální svíčky s jódem, návod k použití

Můžete si koupit v lékárně Betadine bez receptu, pokyny pro použití jsou v balíčku a mělo by být pečlivě přečíst, nicméně bude mnohem efektivnější získat radu od gynekologa.

Současné gynekologové vyvinuly a úspěšně využívají mnoho léků ve formě tablet, mastí, gelů a svíček. Existují léky působící na těle jako celek nebo zabíjení určitých mikrobů, a existují prostředky pro odstranění lokálních symptomů (zánět, plísňové infekce). A jeden z těchto prostředků - Betadine ve svíce. Používá se v komplexní léčbě genitálních onemocnění.

Účinná látka a očekávaný terapeutický účinek

Betadine ve svíce
Hlavní složkou Betadine je jod. V léku je připojen k polyvinylpyrrolidonu. To dává výraznější antiseptický účinek, zničí membrány buněk mnoha patogenních hub a bakterií.

Betadine není antibiotikem a stejně nebezpečný pro všechny druhy a generace virů, to znamená, že škodlivé mikroby nemají příležitost rozvíjet imunitu na jódu. Takový mechanismus terapeutického dopadu, který byl populární při provádění chirurgických operací. Antimikrobiální vlastnosti betadinu nejsou jedinečné (chlorhexidin má podobné vlastnosti). Ale ve formě čípků se těší na zaslouženou popularitu při léčbě nemocí močových orgánů. Zvláště úspěšně svíčky s pomocí jódu pomoci, pokud tělo vyrazí velkou dávku antibiotik.

Při doporučených diagnózách

Herpes v oblasti genitálií
Široká škála gynekologických onemocnění různých původu má indikace k léčbě betadinu:

  • Trichomoniaz a další sexuálně přenosné infekce;
  • Nespecifická vulvovaginitida a cervicitida;
  • Prevence infekčních komplikací před chirurgickými intervencemi v porodnictví a gynekologii.

Betadine svíčky mají širokou škálu akcí a efektivní, pokud jde o gram-pozitivní a gram-negativní bakterie, houby, nejjednodušší a mnoho virů. Pod místním aplikací lék prakticky nepronikne krevního oběhu, takže může být použit během těhotenství a laktace.

Betadine vaginální svíčky jsou velmi důležité, aby se zabránilo sexuálně přenosné nemoci, pokud jsou kompetentní ihned po nechráněném pohlaví. Použití svíček s jódem do 2 hodin po "pochybném kontaktu", žena výrazně snižuje pravděpodobnost infikovat jakékoli infekce.

Kontraindikace

Jod použitý v betadinu pomalu, ale vstřebává do krve a znamená, že v určitých případech je riziko zdraví ženy:

  • zvýšená citlivost na látky obsahující jód;
  • odchylky v práci štítné žlázy (zejména jeho hyperfunkce);
  • závažná patologie ledvin;
  • Věk do 8 let.

Pokud po zavedení do těla čípky, suchá kůže, svědění a spalování, silného podráždění v pochvě, použití léčiva by mělo být okamžitě zastaveno. Pokud se úleva nenastane během několika hodin, měli byste se poradit s lékařem.

Důsledky nekontrolované aplikace

Dlouhodobý a nesystematický zavedení svíček s betadine může vést k tomu, že přirozená rovnováha užitečné mikroflóry se zlomí na sliznici pochvy a dysbakterióza začne. Tato podmínka důrazně oslabuje imunitu těla a vytváří pohodlné podmínky pro rychlou reprodukci jakéhokoliv druhu hub nebo bakterií.
Špatný syn
Velmi vzácné, ale předávkování jódem se může stát. Externě má takové znaky:

  • gastrointestinální porucha;
  • Charakteristická kovová chuť v ústech;
  • Červená víčka;
  • vyrážka a červené skvrny na kůži;
  • posílený srdeční tep;
  • špatný spánek;
  • nadměrné slinění;
  • Sladký gorel.

Pravděpodobnost předávkování složkami Betada je zvláště velký se současným recepcí léčiv na základě radioaktivního jodu, stejně jako u stávajících onemocnění štítné žlázy. Kombinovat tyto svíčky s jinými silnými antiseptikami jsou kontraindikovány.

Jak vypadají betadine svíčky

To jsou čípky pro zavedení do pochvy ve formě podlouhlých kapslí s špičatým špičkou tmavě hnědé (kvůli jódu). Obaly obsahuje 7 kusů 0,2 g. Aktivní terapeutická látka Zde je v každé kapsli pedium-jod - 200 ml. Doba použitelnosti drogy do 5 let.

Pravidla a způsob použití

Při léčbě infekce akutního sexuálního traktu jsou svíčky s betadinem předepsány 1-2 krát denně. Jeden týden. Při chronických onemocněních se termín zvyšuje na 2 týdny. Po dokončení kurzu lékař provádí analýzu mikroflóry do pochvy a vyhodnocuje počet a přítomnost patogenních mikrobů a houb.

Bezprostředně před použitím je čípek prováděn celou řadu hygienických postupů na venkovní genitální orgány. Svíčka je osvobozena od skořápky, můžeme mírně mokré a představit hluboko do vagíny. Uvnitř se okamžitě zahřívá a terapeutický lék je rychle distribuován přes stěny. Ihned po postupu je velmi užitečné ležet na vodorovném povrchu asi půl hodiny, aby se dosáhlo maximálního terapeutického výsledku. Proto všechny tyto léky doporučují aplikovat před spaním.

Nadace svíčky je vyrobena z kakaového oleje, který se roztaví při teplotě lidského těla a snadno se šíří. Aby nedošlo k zkazit spodní prádlo během tohoto období, v odpoledních hodinách se používají hygienické podložky a během spánku.

Pomoc Betadine s cervikální erozi?

ECTOPIA (eroze) Cervix - jeden z velmi nepříjemných diagnóz pro ženu. Na vznik těchto vad a poruch integrity na slizniční membráně děložního čípku je uvedeno mnoho faktorů:

  • příliš brzy na začátek sexuálního života;
  • Velké množství a častá změna partnerů;
  • Všechny druhy sexuálního infekčního, pohlavních a zánětlivých onemocnění;
  • Potraty, porod a jiné mechanické nebo provozní intervence;
  • porušení v hormonálním pozadí a imunitu;
  • Vrozená patologie.

Pro vytvoření přesné diagnózy provádí gynekologa řadu průzkumů a analýz před jmenováním snižování kurzu. Kolposkopie je nutná - kontrola děložního čípku pod zvýšením a hmotným plotem na cytologii. Po vyšetření, protizánětlivá činidla a léky, které zvyšují imunitu, jsou předepsány.

V případě náročných případů jsou předepsány postupy: chemická koagulace (děložního čípku se speciálními chemikáliemi), kryodestrukce (kapalný dusík), laserová koagulace (směrovaný paprsek světla), chirurgie rádiové vlny. Je v chirurgickém rušení, že je zobrazen příjem svíček s jodem. Použití silného antiseptického účinku jodu na vnitřních orgánech, lékaři tak připravují pacienty k chirurgickému rušení a kontrolují proces hojení a obnovení tkání po dutině. Žádný jiný účinek betadine v eroze nedává.

Betadada svíčky s drozdami

S drozdami
Candidiasis účinně zachází s jodem obsahujícími svíčky. Vzhledem k tomu, že žádný virus nebo houba nemůže vyvinout imunitu na obvyklém jódu, betadine vaginální svíčky velmi účinně pomáhají s uvedenými mléčnými formami komplikovanými vaginálními infekcemi a dysbakteriózou. Samozřejmě, že bojuje s tímto onemocněním není sám. Gynekolog vypouští hlavní systém. Aby se usnadnilo značkové symptomy (bílé sesuvy půdy, svědění a pálení v pochvě, špatný zápach, bolest při močení a sexuální kontakt) betadine svíčky jsou používány především.

Nalezení uvnitř dělohy a vagíny na sliznici, účinné látky čípek porušují proteinovou strukturu hub, rozkládají své enzymy a osvobozují ženu z infekce.

Schéma přijetí tohoto léku během diagnózy kandidózy se neliší od obecných pravidel pro použití čípků:

  • Vyčistěte sliznice v oblasti genitálních orgánů;
  • Vezměte horizontální polohu a zadejte svíčku;
  • postup pro strávení v noci;
  • Trvání léčby od 7 do 14 dnů (nezapomeňte použít denní těsnění);
  • V případě negativních pocitů nebo vedlejších účinků je lék vysazen a kontaktujte specialisty.

Betadine - lék, který nemilosrdně bojuje s obrovským počtem patogenů patologických infekcí, střevních hůlky, mnoha typů hub a všechny druhy virových kmenů. Tento dezinfekční prostředek nezpůsobuje závislost na mikrobech a komplexním přístupem v gynekologii úspěšně obnovuje zdraví žen.