Jak užívat brusinky a lingonberries, když cystitida

Na jaře a na podzim jsou imunitní síly těla oslabeny, což vede k exacerbaci chronických onemocnění. Custitida - infekční zánětlivý proces membránové membány močového měchýře. Doprovázena častými bolestivé močení s malým množstvím moči, pocit svědění a spalování, někdy zvýšení teploty. Léčba se provádí za použití antibakteriální terapie. Léčivé rostliny snižují újmu antibiotik. Brusinky s cystitidou - jeden z efektivních metod pomoci tělu.

Jaká je užitečnost brusinek

Častá bolestivá moč

Ve fytoterapii je brusinky oceňovány jako potravinářské a léčivé rostliny pro užitečné vlastnosti v tomto bobule:

  1. protizánětlivé;
  2. hojení ran;
  3. antiseptický;
  4. antitoxický;
  5. proti řezání;
  6. Imunostimulační.

Vitamin C - výkonný antioxidant, zmírňuje zánět a snižuje alergické reakce. Kyselina askorbová posiluje imunitu a zvyšuje odolnost vůči tělu na infekce.

Vitamíny skupiny B zabírají důležité místo v buněčném metabolismu, protože jsou zodpovědné za normální provoz nervového systému. To zase pozitivně ovlivňuje stav imunitního systému.

Cranberry kompozice zahrnuje řadu stopových prvků: zejména vysoký obsah draslíku, o něco méně vápníku, železo, sodík, hořčík, fosfor. V souhrnu, udržují optimální práci těla.

Skupina vitamínů B

Pektiny - látky sestávající z sacharidů s vysokou molekulovou hmotností. Schopen neutralizovat škodlivé otrávené látky, těžké kovy a přivést je z těla, protože téměř nejsou absorbovány trávicím systémem.

Proantocyanidines - bioflavonoidy, tzv vitamín pp. Nejčastěji se jejich účinek projevuje pouze v přítomnosti vitaminu C. V tomto ohledu je Brusinries dokonalou kombinací dvou životních vitálních vitamínů pro člověka. Protatoctyanidiny přispívají ke zvýšení pružnosti kapilár. Zabránit zvýšení "špatného" cholesterolu, zabránit otoku a vzhled trombu, díky vasodilačním vlastnostem. Chraňte buňky před virovými infekcemi.

Taniny - fenolové sloučeniny, které dávají bobulí charakteristickou svící chuť. Jako baktericidní činidlo, které se používá při léčbě onemocnění gastrointestinálního traktu.

Cranberry je bohatá na organické kyseliny:

  • Kyselina benzoová je přírodní konzervační látka s antimikrobiálními a antifungálními vlastnostmi;
  • Oleanolická kyselina - přírodní antiseptika, zpomalení zánětlivých procesů v buňkách, také utlačuje vývoj mikroorganismů, má antivirové účinky;
  • Kyselina ursulová - biologicky účinná látka s diuretickou účinností proti mikrobům, chrání jaterní buňky.

Vysoká kyselost brusinků potlačuje reprodukci bakterií a zabraňuje infekci vzestupným způsobem z močového měchýře k ledvinám.

Náhrková medicína

Zlepšit pohodu v cystitidě pomocí brusinky nebo Morse. Několik jednoduchých receptů pro jejich přípravu:

  1. 500 g čerstvých brusinek pro mletí státu ve tvaru kashitze. Napětí pomocí gázy nebo jemného síta. Přidat do Juice 2,5 1 Vařené nebo minerální non-karbonátová voda. Míchání, přidejte 2 šálek cukru.
  2. Odmradání 500 g brusinek. Broušení bobulí s mixérem nebo odšťavňovačem. Přidejte 2 l vodu do šťávy a přidejte 1 šálek cukru. Dát do ohně a přinášení varu, vařit jednu minutu. Pak nechte vychladnout.
    Jako léčivý nápoj užíval šťávu doporučené během týdne 1-1,5 L za den. S profylaktickým recepcí je dost 1 šálek šťávy denně. V sezóně na Will, místo nápoje, můžete jíst čerstvé bobule.
  3. Pro moře čerstvých bobulí, bude vyžadován 1 šálek brusinek, 0,5 Sklenice, 1 l vody. Bobule musí být suspendovány s cukrem a otřete dřevěnou paličku (čepel) tak, aby dávají šťávu. Kmen, nalít vařící vodní dort, trvat na. Opakovaně napětí a přidat dřívější šťávu.
  4. V zimě nebo na jaře můžete brát zmrazené bobule. V tomto případě se nalijí vroucí vodou, po kterém se skládají na síto nebo cedník a otřete, přidávají cukrový písek nebo medu.

Cranberry Morse s cystitidou je účinný kvůli skutečnosti, že se vaří, a ne vařit. To je co nejvíce šetří vitamíny a živiny.

Kontraindikace

Gastritida se zvýšenou kyselostí

S vysokou užitečností brusinců má podobně jako každý lék, tam jsou kontraindikace. Omezte příjem brusinek za přítomnost:

  • žaludeční a duodenální vředy;
  • gastritida se zvýšenou kyselostí;
  • Urolitiáza;
  • individuální intolerance (alergie);
  • Dna.

Těhotné ženy mohou být uchýleny k brusinkové pomoci, ale s opatrností a nejlépe po konzultaci s observatorním lékařem. Vzhledem k vysoké kyselosti bobulí by ani zdravé lidé neměli pít brusinkovou šťávu na prázdný žaludek a zubní lékaři poradí po pití pití opláchněte vodou, aby neublížila smalt. Nedoporučuje se jíst brusinky a pít brusinkovou šťávu s těžkou toxikózou v časném těhotenství.

Lingonberry doplňuje léčbu

Lidový lék používá při léčbě cystitidy a lingonberries. Je mírně odlišná od brusinců ve složení a má sladší chuť. Berry obsahuje vitamin RR, vitamin C, opalovací a minerály, organické kyseliny. Antokyanové sloučeniny obsažené v lingonberustrberry snižují zánětlivé procesy.

Z bobulí ukazuje lahodné kartáčování morse. Základní proporce jsou následující: 1,5 šálků lamberry, 1 šálek cukerného písku, 1 l vody. Po přenosu bobule je opláchněte, usnul s cukrem a být zmaten, dokud se nedostane šťáva. Kmen, nalijte vařící vodní dort a přiveďte do varu. Za druhé, připojit šťávu. Chladný a nechat.

Lamberry listy jsou také léčivé suroviny. Obsahují organické sloučeniny -fenoly a jejich deriváty, taniny, flavonoidy, kyselinu askorbovou. Vše v komplexu ovlivňuje tělo jako diuretické, choleretické, dezinfekční činidla. Přijímací dekorace lingonberry listy z cystitidy, zachází s jinými infekcemi močových cest a onemocnění ledvin.

Aby bylo možné připravit odvar, potřebujete 2 lžičky listů nalít 1 šálek vody. Vařit po dobu 15 minut a v pohodě. Narovnat a vezme málo po celý den.

závěry

pyelonefritis

Lingonberry, když je cystitida účinná, jako brusinky. Díky organickým sloučeninám obsaženým v nich se bobule uchovávají užitečnost v čerstvé nebo mražené formě. Léčivé rostliny jsou cenově dostupnými asistenti léčby a prevence. V chronických onemocněních, v nepřítomnosti relapsů, pít značky a mrazy namísto pilulek je vhodnější, protože jsou téměř neškodné pro tělo.

Je důležité vědět, že cystitida často není nezávislým onemocněním, ale komplikace další patologie. Pro onemocnění urogenitálního systému musíte absolvovat klinickou zkoušku a provádět komplexní léčbu jmenovaný lékařem, aby nedosáhli nemoci jít na chronickou fázi.