Jak užívat nastatin, návod k použití: rektální svíčky, tablety, mast

V průběhu několika desetiletí byl antifungální lék nystatin široce používán v gynekologické praxi. Zkušenosti s využitím tohoto léku prokázaly svou účinnost při léčbě infekčních onemocnění způsobených houbami rodu Candida a Aspergill. Pokyny pro použití Nistatinu obsahuje podrobnou analýzu léčiva a popisuje způsoby léčby kandidózy v různých částech těla.

Charakteristika léku

Moderní farmaceutický trh nabízí široký výběr antifungálních agentů širokého spektra akce. V nekomplikovaných případech dostatečně krátký průběh léčby systémovými antifungálními léky nové generace pro úplné zničení houby. Proč domácí lékaři nadále jmenují pacienty s nastatinem, navzdory skutečnosti, že je součástí mnoha kombinovaných drog?

Názory specialistů jsou jiné. Někteří lékaři se domnívají, že lék je zastaralá a nové účinnější fondy přišly na jeho místo (Pimafucin, Lev Roomin, flukonazol, terezhin, míchání, Polizinaks). Ostatní, naopak tvrdí, že selektivní účinek na specifický typ patogenu je velmi účinný při léčbě zavedené infekce a používání kombinovaných fondů v tomto případě je iracionální.

Navzdory probíhající diskusi je bezpečné tvrdit, že použití Nistatinu v komplexu s jinými antimikotickými léky zvyšuje účinnost léčby. Vzhledem k tomu, že nystatin prakticky nepronikne krví, úspěšně používal pediatry při léčbě dětí dítěte. Je vhodné předepsat lék pacientům, kteří z nějakého důvodu nemůže přijmout systémové antifungální činidla s různými vedlejšími účinky.

KandidózaDovolená bez obsahu bez obsahu lékárny, nízké náklady a minimální počet vedlejších účinků ve srovnání s jinými antimikotickými léky vytvářejí velké pokušení samostatně používat lék bez odborných konzultací. Samostatné léky jsou však nepřijatelné. Nistatanovo jmenování by mělo předcházet laboratorní studium pro identifikaci typu původního činidla onemocnění a jeho citlivost na léky.

Indikace a kontraindikace, vedlejší účinky

Destruktivně ovlivňuje membránu houbových buněk, nystatin může působit jako houbičně a fungiculát (v závislosti na aplikované dávce).

Tabulka ukazuje svědectví za účelem léku a kontraindikace k jeho použití.

IndikaceKontraindikace
Candidiasis vaginaTěžké jaterní onemocnění
Kandidóza sliznic membránInfekční zánětlivé procesy v orgánech trávicího traktu (ulcerózní onemocnění, pankreatitida)
KandidózaTěhotenství
Kandidóza zažívacích orgánůObdobí laktace
Preventivní účely s aktivním systémovou antibakteriální terapiíVýrazné vedlejší účinky v důsledku individuální intolerance k léčeni
Preventivní opatření s dlouhodobými místními antibiotikyProkázaná neefektivnost léku kvůli vývoji odolnosti vůči patogenu
Prevence infekce s plísňovou infekcí před operací na střevech a po němMenstruace
V komplexu s jinými antimikotickými léky k dosažení maximálního účinku

Omezení používání léků jsou vedlejší účinky, které se rozvíjejí na pozadí jeho použití v prvních dnech po předepisování lékařem. Jedná se o následující značky:

  • bolest různého intenzity v břiše;
  • nevolnost, zvracení, průjem;
  • migréna;
  • Systémová alergická reakce (rozsáhlá vyrážka, vzhled erytém, výrazný kožní svědění);
  • Místní alergická reakce v aplikační zóně.

S výrazným projevem vedlejších účinků je lék zrušen. Pokud je reakce těla špatně vyslovována, můžete změnit formulář uvolnění. V každém případě je tato otázka diskutující s účastnickým lékařem.

Formy vydání

Farmaceutické společnosti produkují medicínu v následujících formách:

  1. Tablety nystatinTablety Nystatin se zobrazují s generalizovanou kandidózou, stejně jako v případě neúčinnosti místní léčby. Vyrobeno v dávce 250 nebo 500 tisíc. Elf. Tablety nystatinu se zobrazují nejen pro léčbu, ale také za účelem prevence podle indikací.
  2. Granule se zobrazují při použití v pediatrii pro přípravu suspenze. V lékárně si můžete zakoupit tuto formu léků s názvem Fungostatin. Diagram recepce a doba trvání léčby určuje lékař individuálně. Pro terapii lze nastavit dávka.
  3. Nystatin vaginální čípkyNystatin ve formě vaginálních čípků je předepsán, když poražené kandidáty sliznice membrány, urethra. Vaginální svíčky s Nistatanem jsou uvolňovány v dávce 250 a 500 tisíc. Elf. 10 kusů v blistru. Při použití svíček je nutné předběhnout toaletu genitálií pomocí finančních prostředků pro každodenní intimní hygienu.
  4. Rektální čípky vyrobené ve stejné dávce jako vaginální. Ukázaly se pro prevenci a léčbu střevní kandidózy. S rozsáhlým zánětlivým procesem se používají v kombinaci s antibiotiky.
  5. Nistasy mastMast (100 tisíc).Elf. V 1 gramu) léčí houbovou infekci kůže, sliznice membrány. Zobrazí se pouze pro venkovní použití. Postižené oblasti úhledně promazají vrstvu masti několikrát po celý den po dobu jednoho nebo dvou týdnů. Někdy terapie pokračuje v plném vyléčení. Vzhledem k zmírňujícím komponentům je nistasy masti rovnoměrně distribuována v zóně poškození. Masti často používají vaginálně v kombinaci se svíčkami.

Vlastnosti použití

Ve spojení s menšími pronikáním do systémového průtoku krve je lék dobře kombinován s mnoha léky v komplexní terapii. Nicméně, existuje seznam léků, které aktivně interagují s Nastatin při použití. Patří mezi ně následující prostředky:

  • Antibiotika tetracyklinu, penicilinu a cefalosporin řádek snižují jejich terapeutický účinek při užívání nastatinu;
  • Antimikotické systémy systému systému (klotrimazol) snižují účinnost komplexním jídlem dovnitř spolu s nastatinem;
  • Hymotrypsin v kombinaci s Nastato zvyšuje účinnost druhé;
  • Warfarin, kumadin a jejich analogové vyžadují zvýšení dávky s komplexním použitím;
  • Sorbenty musí být užívány 2 hodiny před nebo po obdržení Nistatinu, aby neztratili terapeutický účinek druhé;
  • Orální hormonální antikoncepci snižují jejich účinnost v kombinaci s antifungálními léky, proto jsou požadována další ochranná opatření;
  • Nystatin v kombinaci s retinoly vyžaduje opatrnost v důsledku pravděpodobného zvýšení intrakraniálního tlaku.

Nistatská terapie s dlouhodobou léčbou širokou škálou působení zahrnuje použití léků ve formě tablet podle schématu vyvinutého lékařem.

Po explicitních známkách kandidovaných genitálních orgánů je nutné pít tablety současně jak sexuální partnery. Nisteanova masti se aplikuje na hlavu penisu dva nebo třikrát po celý den. Sexuální aktivita pro období léčby je nutné omezit až do eliminace symptomů onemocnění.

Na konci průběhu léčby po sexuálních kontaktech, gynekologové doporučují používat lokální antiseptické roztoky (Miramistin, chlorhexidin) pro zpracování intimní zóny po dobu 10 dnů, aby se zabránilo relapsu.

Pediatrická pediatrie neztratila svou popularitu. Je stále úspěšně používán při léčbě kandidářské stomatitidy (drozd). Nystatin děti jsou předepsány ve formě pozastavení v raném dětství. V předškolním a školním věku - v tabletové podobě.

Pro léčbu stomatitidy je antifungální tableta rozdrcena, kombinujte ji ve stejném poměru methylraracylem, 1 lžíce oleje rakytníku moře a zpracovávat lézní zónu 3-4 krát denně před zmizením příznaků onemocnění. Moří rakytník olej může být nahrazen vitamínem B12. Tato směs má nejen antifungální účinek, ale také urychluje proces regenerace sliznic. Vzhledem k nepříjemné chuti může dítě odolat zpracování povrchu rány, ale není důvodem k zastavení léčby.

Léčba plísňové infekce poskytuje přísné dodržování osobních hygienických a aseptických pravidel nejen během období terapie, ale po něm. Včasná diagnostická onemocnění a příslušný přístup k jeho eliminaci přispívají k plnému vyléčení z houby.

Recenze

Alina

"Nystatin - vaginální čípek, který jsem použil k poradenství gynekologa při léčbě drozd, který se objevil v důsledku dlouhodobé léčby antibiotiky. Omezeno pouze nistasy čípky a sodou douching vagíny. Nebyl žádný opakování onemocnění ".

Anna

"Nystatinovy ​​svíčky předepsaly gynekologa s vagínskou kandidózou. Také jsem viděl Tablet futsis. Onemocnění vyléčené za 10 dní. Doktor detailně řekl, jak používat nystatin lokálně. Svíčky s Nistato obsahují podrobné pokyny. Nistasy mast působící v dopoledních hodinách a v noci.

přístav

"Po léčbě antibiotikami se v ústech objevily vředy. Probiotika vůbec nepomohla. Lékař řekl, že mikroflóra byla rozbitá. Zachází s takovým stavem nystatinu methylraracylem. K tomu je nutné rozdrtit antifungální tabletu methylurucilem v poměru 2: 1 a přidejte obsah vitaminu B12. Kurz léčby 10-14 dní ".

Larisa

"Když se objevil můj drozd, použil jsem nastatin - svíčky, lék obsahuje podrobné pokyny pro použití. Manžel také přijal Nastatin pro profylaxi. Nistasy masti zpracovala členskou hlavu. Gynekolog vysvětlil, že pokud taková opatření nebude dodržovat, pak je možné recidivu v 80% případů ".