Jak dát vaginální svíčky

Vaginální svíčky jsou nejčastější formou léku pro místní použití s ​​osvědčenou účinností. V nepřítomnosti zobecněných infekčních zánětlivých procesů v těle je lokální terapie uznávána jako nejvíce racionální metoda boje proti sexuálním infekcím.

Kromě terapeutického účinku mohou být svíčky použity jako antikoncepce. Tak, že lék vyrobil maximální účinek, musíte dodržovat doporučení pro jeho použití. Jak vložit vaginální svíčky, podrobně popsané v pokynech připojených k léku. To však není důvod, proč se vzdát dodatečných konzultací gynekologa.

Dávková forma

Svíčky s aplikátoremPři výrobě svíček používají farmaceutické společnosti kosmetický tuk, většinou palmový olej. Trend se však nedávno zvýšil k použití oleje rakytníku. Kromě dobrých fyzikálních vlastností rostlinného tuku, moře rakytník je již dlouho známý pro léčivý účinek na epitelu. Čípky vyrobené na základě mořského komplexního oleje mají protizánětlivý účinek, urychluje procesy epitelizace a regenerace tkání.

Každý farmaceutický výrobce jako marketingová mrtvice se snaží zájmem spotřebitele pro formu a reklamu produkovaných léčiv. Vaginální svíčky mohou být poněkud odlišné ve tvaru a objemu ve srovnání s jinými analogy, ale jsou převážně reprezentovány v následujících možnostech:

  • válcový;
  • torpédovaný;
  • Zaoblený.

Velikost svíček závisí na počtu aktivních léků obsažených v jejich kompozici. Některé léky navíc obsahují aplikátor, který je velmi pohodlný při použití. Aplikátor nejen chrání sliznici pochvy ze zranění na dlouhé nehty, ale také přispívá k hlubokému zavedení svíčky. Svíčky s aplikátorem jsou poněkud dražší, ale výhodněji k použití.

Ve většině případů balení obsahuje jeden nebo dva plastové puchýře s návodem k použití. Každý z nich označuje množství účinné látky obsažené a trvanlivosti. Používejte pouze přípravky s irelevantní trvanlivou životností. V opačném případě není lék absolutně účinný, může způsobit lokální alergické reakce.

Tyto ženy, které nejprve používají tuto dávkovou formu, se mohou setkat s některými obtížemi v úvodu. Neboj se o to. Po zkoumání doporučení výrobce podrobně můžete přistoupit k administrativnímu procesu. V každém případě bude další konzultace zúčastněného lékaře rozptýlit všechny pochybnosti. Lékař vysvětlí cenově dostupnou formu, jak správně používat vaginální svíčky pro vstup.

Doporučení pro správnou správu

Účinnost léčiva závisí do značné míry na správném použití. Jsou-li splněna všechna doporučení výrobce, tipy gynekologa pečlivě vybrala režim terapie, pak jsou šance na úspěšnou léčbu skvělé. Před použitím potřebujete se ujistit, že racionalita jeho aplikace podle údajů.

Množství účinné látky obsažené v kompozici svíčky je obvykle určena pro jednu nebo dvojí podávání v průběhu dne. Drog je injikován ráno a večer nebo jen na noc. Potřebujeme připravit hygienické podložky pro každodenní použití, abychom zabránili znečištění spodního prádla.

Před vstupem do svíčky v pochvě, musíte důkladně umýt ruce a držet obvyklé toalety genitálie. Gynekologové nedoporučují používat alkalickou kosmetiku pro péči o intimní zónu, aby se zabránilo snížení účinku léčiva.

Výběr pohodlné držení těla v lhaní pozici, svíčka je zavedena hluboko do pochvy pomocí aplikátoru nebo prstem. Hlubší svíčku je zavedena, tím vyšší je šance proniknutí účinné látky v tkanině. Někteří výrobci poskytují přítomnost v balení ochranného polyethylenu za účelem hygieny.

Svíčky s aplikátorem

Po zavedení svíčky je nutné ležet po dobu 20-30 minut, takže rozpuštěný lék je maximálně absorbován. Lék používaný před spaním působí efektivněji, protože jeho hlavní část zůstává ve Vagině. Co nemůžete říct o postupu stráveném ráno. Tekoucí zbytky léku způsobují pocit nepohodlí ve formě nadměrné vlhkosti, svědění intimního prostoru. V tomto případě můžete použít hygienické ubrousky.

Během používání svíček musí být dodržena následující doporučení:

  • omezení sexuální aktivity pro období léčby;
  • Léčba sexuálního partnera s podobnými prostředky ve formě krému, gelu pro mazání hlavy penisu (v přítomnosti StIS);
  • snížení fyzické aktivity v období terapie;
  • odmítnutí návštěvy veřejných prostor (lázně, sauny, bazény);
  • Pravidelné poradenství zúčastněného lékaře - hlavní pravidlo.

Indikace pro použití

Navzdory dostupnosti akvizice svíček v jakékoli lékárně používat lék pouze po konzultaci s gynekologem. Rozhodnutí o nezávislé léčbě ohrožuje nejen nedostatek pozitivního výsledku, ale také progrese zánětlivého procesu, přechod onemocnění v chronické formě.

Indikace pro použití vaginálních svíček je následující okolnosti:

  1. Infekční zánětlivé procesy ve Vagině a Cervixu (Colpit, Cervicitis). Léčebného režimu a průběh terapie určuje navštěvující lékař na základě získaných výsledků.
  2. Místní použití čípků je zahrnuto do léčebného komplexu v přítomnosti systémových onemocnění močové sféry pro dosažení maximálního účinku.
  3. Před operací (potrat, založení intrauterinního antikoncepce).
  4. Chirurgické manipulace prováděné v vagíně, cervikálním kanálu nebo na děložním děložním krčníku. Chcete-li vložit vaginální svíčky gynekologové poradit po provozní léčbě erozi, krční dysplazie.
  5. V komplexu antivirotické terapie při infikovaném herpesem, lidským papilomovým virem.
  6. Prevence infekce patogenní flóry s nechráněným sexuálním aktem. Maximální účinnost léčiva se slaví v prvních dvou hodinách po sociii.
  7. Místní antikoncepce. Drug je zaveden do 5-15 minut do pohlavního styku, aby se zabránilo těhotenství.
  8. V případech, kdy je systémové použití léčiva kontraindikováno. Finanční prostředky místního působení obsahují nižší koncentraci účinné látky ve srovnání se systémovými léky. Systémová krevní tok bezvýznamný.

Těhotná

Zvláštní pozornost by měla být věnována použití svíček během těhotenství a laktace. Před uvedením svíčku musíte konzultovat s navštěvujícím lékařem. Ve většině případů jsou svíčky používány jmenováním lékaře, pokud je nemožné používat systémové nástroje. Před zahájením terapie je však nutné ověřit absenci alergické reakce na léčivo. Použití léčiva o doporučení lékaře, přísně dodržovat jeho doporučení.

Když je lepší zahájit průběh léčby

Ženy často vznikají otázku, jak vstoupit a mohou být vaginální svíčky používány během menstruace? Gynekologové nedoporučují zahájit léčbu v případě menstruace, s ohledem na snížení účinnosti léčiva. Terapie začíná po úplném ukončení menstruace. V některých případech však může lékař trvat na pravidelném používání léku podle diagramu.

Intravaginální využití svíček v souladu s doporučeními výrobce a navštěvujícím lékařem přispívá k dosažení maximálního účinku. Včasná diagnostika a pravidelné konzultace gynekologa občas zvyšují šance na úspěch.