Palin: pokyny pro použití v cystitidě

Palin je antibakteriální syntetický lék ze skupiny chinolonů, má bakteriostatický a baktericidní účinek. Aktivita - Pipemeidová kyselina.

Efektivní proti grampatrové bakteriální flóry, včetně střevní hůlky, Enterobacter, Protea a jiných patogenů, které jsou často příčinou urologických a gynekologických zánětlivých onemocnění.

Palin nemá žádnou akci na nejjednodušší, Chlamydia, Mycobacteria, Gardnerella a gram-pozitivní flóru. Křížový odpor (stabilita) k Paline a další antibiotika není registrována. Bakterie, které jsou odolné vůči antibiotikům jiných skupin, zůstávají citlivé na přípravky kyseliny peeidové.

CystitisPalin s cystitidou lze použít jak jako monoterapii, tak v komplexu s širokou škálou akčních antibiotik. V kombinaci s jinými léky by měla být zohledněna jejich slučitelnost.

Podle oficiálních instrukcí je základem Palineovy akce, je vlastnost kyseliny pipemeidové oslabovat, inhibici aktivity, a pak zničit enzym, který je zodpovědný za reprodukci DNA bakterií. Vysoké koncentrace léčiva způsobují baktericidní účinek, nízký, má bakteriostatický účinek.

Po přijetí je palin rychle absorbován v gastrointestinálním traktu. Největší koncentrace účinné látky v krevní plazmě je registrována dvě hodiny po přijetí. V krevním oběhu, lék zůstává téměř beze změny, pouze 30% se váže na proteinové frakce. Převážná část léku se vylučuje ledvinami po celý den. Maximální koncentrace kyseliny peemidové v moči je dosaženo 12 hodin po perorálním podání.

Formy vydání

Palin se vyrábí ve třech formách:

  • 200 mg kapslí;
  • 400 mg tablet;
  • Vaginální 200 mg čípky.

Indikace pro použití

Drug je široce používán při léčbě akutních a chronických zánětlivých procesů urogenitálního systému. Indikace pro jeho použití jsou:

  • uretritida;
  • cystitida;
  • prostatitida;
  • pyelonefritida;
  • vulvit;
  • Vakinit.

Způsob aplikace

Palin v tabletách a v kapslích trvá prázdný žaludek (půl hodiny před jídlem), ne žvýkání a pití značného množství vody. Multiplicita recepce je obvykle 2-3 krát denně, s intervaly, resp. 12 nebo 8 hodin.

Vaginální svíčky jsou představeny 1 čas denně, v noci.

udělat velké množství tekutiny

V průběhu léčby musí Paline pít velké množství kapaliny, nejméně dva litry denně, aby bylo zajištěno normální diuréza. Činnost léčiva se zvyšuje se zvýšením alkalické reakce moči.

Po užívání léku by nemělo být pod přímým slunečním zářením v důsledku vysokého rizika fotosenzitizace.

Alkohol je zakázán!

Palin by neměl být užíván s léky obsahujícím kofein v důsledku snižování účinnosti. Lék zvyšuje nesteroidní protizánětlivé léky, antibiotika ze skupiny rifampicinu, nepřímých antikoagulancí.

Palin: Pokyny pro použití v cystitidě

Léčebný režim závisí na stupni patologie, závažnosti onemocnění a odolnosti patogenu.

Denní dávka palina v cystitidě - od 800 do 1200 mg.

Průběh léčby trvá 8 - 10 dní. Delší léčebné kurzy (do 14 dnů) jsou předepsány pacientům s zatíženou historií (diabetes měření a další) a zahájené, nízké formy cystitidy.

V terapii chronické cystitidy se Palin často používá v kombinaci s jinými antibiotiky.

Při chronických a opakujících se infekcích urogenitální zóny u žen, palin současně s parenterálním příjmem je předepsán intravaginální (ve formě čípků).

Podle lékařů urologických kanceláří se citlivost patogenních mikroorganismů k Paline v posledních letech snížila. Proto, léčiva v léčbě cystitidy jsou taková antibiotika, jako digitální, monúrodina, xenavin atd. Palin se používá jako rezervní příprava a platí pouze s nekomplikovanými formami cystitidy.

Kontraindikace k použití

Lék se nevztahuje v těchto státech:

  • Alergické reakce, zvýšená citlivost na sloučeniny kyseliny pipemy.
  • Vážné porušování játrem, žaludkem, ledvinami a střev (rychlost endogenního kreatininu by měla být menší než 10 ml / min).
  • Epilepsie a jakékoli křehké záchvaty v historii.
  • Porfyrie (vrozená patologie s postiženou výměnou a strukturou hemoglobinu).
  • Těhotenství.
  • Dětský věk do 14 let.

Kyselina pipemeidová je snadno proniknuta placentární bariérouZákaz použití léčiva při léčbě těhotných žen je vysvětlen skutečností, že sloučeniny kyseliny pipemeidové jsou snadno proniknuty přes placentární bariéru a nepříznivě ovlivňují spojovací a svalovou tkaninu tkaniny. Ze stejného důvodu, nepředepisujte Palín s ošetřovatelskými matkami a pediatrickou praxi.

Vedlejší efekty

Mezi nejčastější nežádoucí účinky - dyspeptické poruchy různé závažnosti: z nevolnosti a zvracení na průjem a meteorismus, stejně jako kožní vyrážka.

S častým použitím, změny v krevním vzorci - trombocytopenii, anémie a leukocytopenii jsou možné. Ve vzácných případech, menší nežádoucí účinky z CNS a nervového systému jsou registrovány - závratě, únava, ospalost, bolesti hlavy, křečové záchvaty.

Když se objeví všechny vedlejší účinky, je nutné okamžitě přestat užívat lék a konzultovat lékaře, který předepsal lék. Lékař vám pomůže zvolit analogu, nahradit palin na jiný nástroj.

Předávkovat

S předávkováním sloučenin kyseliny pipemeidové, včetně Paline, Poznámky:

  • zvyšování neurologických příznaků;
  • bolest hlavy;
  • nevolnost;
  • třesoucí se končetiny;
  • křeče;
  • Spokojené vytvoření.

Pro odstranění výsledků předávkování je předepsán průběh dezinfekce - mytí žaludku, intravenózní infuze roztoků glukózových roztoků, přijímání různých sorbentů. Symptomatická terapie - zavedení antikonvulziva a léků proti bolesti.

Obchodní podmínky skladování

Doba použitelnosti kapsané formy léčiva, pod uvedenými skladovacími podmínkami, je 5 let. Lék je skladován v podmínkách obyčejného pro lékařské přípravky: tmavé suché místo v teplotním rozmezí od 18 do 25 stupňů Celsia.

Doba použitelnosti vaginálních svíček je 2 roky od data výroby. Svíčky by měly být skladovány při teplotách až 25 stupňů Celsia, bez přímému slunečnímu světlu.

Drogový palin je uvolněn bez receptu. V jakékoli lékárně si můžete koupit lék. Náklady na lék se liší v závislosti na regionu.