Postinor následky, mohu otěhotnět po obdržení léku

Postinor - lék, že miliony žen se používá pro nouzovou antikoncepci. Každý ví, že dopadová dávka hormonů nemůže přinést nic dobrého organismu. Harm z příjmu postinteru je opakovaně zdůrazněno gynekology, nicméně, lék neztrácí svou popularitu v průběhu let. To je vysvětleno jeho dostupností, relativní levné a efektivity.

Nicméně, jít na lékárny dalšího rána po nechráněném pohlaví, je nutné vzít v úvahu, že po obdržení postiner, důsledky mohou být nejsmutnější. Každá žena by měla vědět, co má být připraveno po obdržení léku a je možné kontaktovat nouzovou antikoncepci.

Jako lék

nouzová antikoncepce
Aktivita založená na postinoru - hormonální levonorgestrel. V jedné tabletě obsahuje 0,75 mg tohoto hormonu, což je "porážka dávka" (pro srovnání: v perorálním antikoncepci, neexistuje žádná nouzová aplikace pro množství levonorgestrelu ve 20 tabletách).

Mechanismus působení je poměrně jednoduchý. Hormon obsažený v léku vede k blokování ovulace. Pokud se vyskytla ovulace, lék zabrání průchodu oplodněného vejce do děložní dutiny, to je v těle ženy, ve skutečnosti je mini potrat.

V jednom balení léku jsou 2 tablety. Jak čas by je měl mít pít? První musí být považován za maximálně 72 hodin po nechráněném pohlaví, druhý - 12 hodin po první. Poskytuje maximální účinnost.

Účinnost léku

Mini potrat
Činnost postiner je do značné míry kvůli počtu hodin po pohlavním styku. Účinnost léčiva je poměrně vysoká - až 95% (pokud je nezbytné předpisy a první tablety přijata nejpozději 24 hodin po sexu). Čím delší časový interval mezi nechráněným sexuálním aktem a příjmem první pilulky, tím nižší je účinnost a riziko rozvoji těhotenství.

Pokud je tedy léčivo užíváno po 48 hodinách, pravděpodobnost jeho působení je o něco vyšší než 50%. Mělo by však však pamatovat, že pravděpodobnost otěhotnění je vždy. I když postinor přijatý v prvních 24 hodinách, neumožňuje stoční záruku, jako jakýkoli jiný způsob antikoncepce: můžete ještě otěhotnět.

Pokud tablety nejecují a těhotenství poté, co po přístavu pochází, některé ženy rozhodnou opustit dítě, a pak otázku vlivu postiner na ovoce. Samozřejmě, hormonální stávka může také ovlivnit vývoj dítěte, nicméně, těhotenství často přechází bez viditelných komplikací. Pro takové těhotenství bude nutné pečlivě pozorovat, aby bylo možné identifikovat komplikace nebo patologii v čase. Praxe ukazuje, že mnoho dětí se narodilo zdravé a silné.

Mnoho žen se obává o další otázku: je těhotenství možné po obdržení postiner v budoucnu? Je možné použít léčivo, aniž by se obával vývoj neplodnosti?

Na tyto otázky není žádná jednoznačná odpověď. Pokud používáte tablety jako nouzová pomoc, a nezneužíváte je s aplikacím, potíže s mateřstvím v budoucnu by neměly být. Mnoho žen se podaří otěhotnět po příspěvku. Pokud žena překládá lék do kategorie "pravidelné antikoncepce", se samozřejmě nemohou vyhnout problémům. A nejen s těhotenstvím, ale také s prací celého organismu jako celku.

Vedlejší efekty

Je známo, že vedlejší účinky existují i ​​ve většině "bezpečných" léků. Samozřejmě, tam je také postinora, která je velmi obtížná přičítat bezpečně. Obrovský koncentrace hormonu v jedné tabletě může vést k vážným zdravotním problémům, jakmile ihned po obdržení a dlouhodobě.

Vedlejší účinky po postiner:

  • porušení intestinálního fungování;
  • zvracení;
  • průjem;
  • Žena může ublížit hlavu;
  • Možná závratě, letargie a slabost.
  • Mnoho žen poté, co postiner bolí břicho, což je spojeno se změnou v hormonálním pozadí a začátek krvácení.

Pokud projevy vedlejších účinků nejsou příliš silné, není třeba udělat nic - to je přirozená reakce těla. S výrazným reakcím je však třeba okamžitě kontaktovat lékaře.

Důsledky přijetí

Hormonální nerovnováha
Hormonální nerovnováha - povinný a nevyhnutelný důsledek léčiva obsahující bubnové dávky hormonu. Jak vážný je tento důsledek v každém jednotlivém případě závisí na těle ženy.

Instrukce hlásí, že postinor je relativně bezbolestný pro zdraví, nemůže být více než čtyřikrát ročně. Nicméně i jediná recepce vede k porušení funkce vaječníků a pro jeho využití vyžaduje nějaký čas.

Pokud je droga přijata průběžně, nemohou se vyhnout problémům s vaječníky: jsou vyčerpány a nezávislá produkce hormonů s ženským organismem přichází dolů. Dalším problémem v důsledku příjmu postiner může být děložní krvácení. To je vysvětleno tím, že úroveň gestagenní úrovně stoupá v krvi.

Recepce Postiner pravidelně je schopen ovlivnit další systémy organismu. Možná tvorba krevních sraženin (zejména pokud má žena už problémy s příjmem krve). Blokování plavidel může být částečné i kompletní. Zvláště nebezpečné případy plicní tepny tromboembolie. Jeho důsledkem může být krvácení v mozku, který ve zvláště nebezpečných případech vede k smrtelnému výsledku.

Kontraindikace

Problémy s příjmem krve
Jak je vidět z možných důsledků příjmu Postiner, lék je nežádoucí používat i absolutně zdravé ženy. V přítomnosti určitých onemocnění a podmínek těla je však lék naprosto kontraindikován:

  • Nemůže používat postinor pro onemocnění jater a žlučových traktů;
  • mladší 16 let;
  • během období laktace;
  • v přítomnosti krvácení dělohy;
  • s individuální intolerancí na složky léčiva;
  • s některými infekčními onemocněním urogenitálního systému;
  • v přítomnosti maligních nádorů - vzhledem k pravděpodobnosti jejich zvýšení;
  • s tendencí ke zvýšené trombóze;
  • s ulcerózní onemocněním;
  • S poruchou enzymatické aktivity v gastrointestinálním traktu.

Alternativy do postinory

Je možné najít alternativu k této léčbě? Ano, existuje řada finančních prostředků, které si místo postin. Escapel patří k prostředku nouzové antikoncepce, ale nelze říci, že účinky jeho použití neznamená potíže. Jeho základ je stejný jako postiner: obrovský obsah hormonu (gestagen). Některé ženy však preferují ho do postinoru, protože tento lék je výhodnější pro použití. Musíte pít pouze jednu tabletu.

Kromě Postinory a Escapel, ženy používají a obyčejné perorální antikoncepce (Marvelon, devatenáct, pravidelný, Riguevidon), ale zvýší jejich dávku. Vypočítat správnou dávku doma je poměrně obtížná, ale některé ženy jsou přesvědčeny, že zvýšená dávka "obyčejného" antikoncepce není tak hrozná jako extra postinor a Escapel.

MyFepriston se používá také pro nouzovou antikoncepci. Účinnost léku je spřízněna hormony, ale anti-spolu-hostitelský efekt. MyFepriston vede k zastavení ovulace a neumožňuje vajíčko být vloženo do sliznice.

Existuje také nepotvrzující způsob, jak zabránit těhotenství po nechráněném pohlaví. Jedná se o intrauterinní spirála. Když je spirála zavedena včas (až 3 dny), účinnost této metody je odhodlána na 100%. Spirála se však nedoporučuje instalovat, že dosud neposkytují narození žen, stejně jako ti, kteří mají spoustu nechráněných sexuálních vazeb a partnerů, se mění: velká pravděpodobnost je, že se začnou rozvíjet všechny druhy STD.

Navzdory velkému počtu alternativ je Postinor stále považován za nejefektivnější způsob nouzové antikoncepce a ženy nevyděsují varování o četných komplikacích. S ohledem na stav vlastního zdraví a možného účinku léku na těle, každá žena by se měla rozhodnout pro sebe, je možné ji přijmout postinor.

Je třeba mít na paměti, že recepce léku nikdy neprochází bez stopy pro tělo a následky po příspěvku je vždy tam, i když se člověk necítí. V souladu s tím rozhodnutím na recepci - celou odpovědnost ženy, která by měla důkladně zvážit všechny možné komplikace. Dopad hormonů na těle nemůže být podceňován, což je důvod, proč potřebujete pečlivě přemýšlet o svém rozhodnutí před tím, než půjdete do lékárny.