Červený kartáč (rhhodiola růžová) - léčba ženských nemocí

Při léčbě gynekologických onemocnění, nejen protizánětlivých a antimikrobiálních léčiv, ale také prostředky tradičního medicíny. Jedním z těchto prostředků je červený kartáč. Mnoho pacientů zanechává pozitivní zpětnou vazbu na fytoterapii.

Popis

Kořenový červený štětec

Rhhodiola růžová roste v chladných a středně těžkých klimatických oblastech. Rusko se setkává v horských oblastech Altajka, Urals, východní a západní Sibiř, v polárních oblastech Yakutia. Trvalka rostlina odkazuje na rod rodiny Tolstanka.

Další jméno je Rhodiola Pink - "Zlatý kořen", kvůli neobvyklé barvě kořene - bronz s perlovým odstínem.

Rostlina má rovné a tenké stonky, které rostou přímo z kořene. Listy na stoncích mají plochý a mírně zkroucenou formu. Externě, stonek Rodiolu připomíná štětcem. Počet stonků se liší od jedné rostliny od 10 do 15 kusů.

Květ červeného štětce je dodržování 3-5 černobílých květin nebo tvaru automobilu tmavě červené.

Sběr a skladování

Pro zdravotní účely aplikujte kořeny červeného štětce. Sbírka začíná na konci kvetoucích rostlin, na konci srpna. Závod by měl být nejméně 3 roky. Určete věk rostlin na stoncích, které by měly být vysoké nejméně 15-20 cm.

Po sklizni jsou kořeny vyčištěny ze země, promyty tekoucí vodou, odstraněny vybledlé a zkažené fragmenty a nakrájeny na malé části. Připravené kořeny suché venku. Pak sát sušící skříň s integrovanou konvekcí při teplotě 50-60 ° C.

Připravenost surovin je určena vnitřním řezem kořene. Musí být růžově hnědá s příjemnou vůní růží.

Plně sušené suroviny jsou baleny ve skleněné nádobě a mohou být uchovávány po dobu tří let v chladném a tmavém místě.

Organické a anorganické prvky složení kořene a jejich vlastnosti

NeJméno látkyÚčinek látky na těle
jedenFlavonoidyChránit buňky, membrány a mezibuněčné konstrukce z účinků ultrafialových paprsků a histaminů.
2FytoogormonsRegulovat hormonální zůstatek v oblasti lidské organizace. Divový rozvoj maligních neoplazmů.
3AntraglykosydesDálková laxativní akce.
čtyřiSterinaObnovit strukturu buněčné membrány z vnějšku, příznivé štěpení ve formě žlučových solí, snížení cholesterolu, jsou základna pro syntézu vitaminu A a E.
PětRostlinné fenolyFenolové sloučeniny v kořeni v trávicím traktu člověka jsou hydrolýza, jejichž produkty rozpadu přispívají k restaurováním a oxidačním procesům v buňkách.
6SalidozideMá protizánětlivé, antibakteriální a antifungální účinek.
7VoskyPřispět k regeneraci poškozených tkání.
osmOrganické kyselinyZúčastněte se procesu tvorby krve. Mají pozitivní vliv na stav stěn nádoby, urychlete metabolismus v buňkách, snižte cholesterol, odstraňte toxiny z těla, posilujte imunitní systém.
devětTaninsMá hemostatický účinek, krevní cévy posilují antioxidační vlastnosti.
10AnthocianSilné antioxidanty, které chrání tělo od volných radikálů, nedávají se do buněk, aby pronikly ultrafialovým rozlišením, snižují riziko vzniku rakoviny.
jedenáctMicro - a makroelementyV komplexu mají látky, jako je zinek, kobalt, selen, stříbro, nikl, měď a molybdenum imunostimulaci a regenerační účinek.
12Esenciální olejMá hojení rány, uklidňující a analgetický účinek.
13BethainsÚčastnit se syntézy fosfolipidů buněčné membrány, v metabolických procesech a přispívají k produkci energie.

Na to, co samičí choroby a jak se používá červený kartáč

Rozmanitost finančních prostředků z kořene červeného štětce vám umožňuje použít ve formě naběračku, poklesu (extrakt), tablety, sirupu, balzámu. Doma, od sušeného kořene, můžete vařit champs a tinktura.

Plánování těhotenství

Přenesené infekční onemocnění, hormonální selhání a benigní neoplazmy v reprodukčních orgánech - to vše může nepříznivě ovlivnit schopnost těla otěhotnět dítě.

Červený kartáč Champs a tinktury posílejí imunitu, eliminují hormonální poruchy a odstraňujte zánět.

Příčina neplodnosti ženy nemusí být ovulace. Dochází k hormonálnímu selhání, ve kterém vzhledem k nedostatku estradiolu se vaječná buňka nemůže připojit k menometrii dělohy. Fytohormons obnovují tuto rovnováhu a stimulují proces ovulace.

Climax

Když se ženy, ženy vypadají nepříjemné symptomy, které jsou vyjádřeny v rozporu s periodicitou menstruace, přílivů, měnící se nálady, nervozity a rychlé únavy. To je způsobeno poklesem vývoje estrogenu.

Red Brush Deccoction snižuje všechny příznaky Klimaks a umožňuje ženě vést známý životní styl.

Cysty a vaječníky

ovariální cyst

S hormonální nerovnováhou může taková onemocnění vypadat jako funkční ovariální cysta, který pravidelně zmizí a vzniká novým ovulačním cyklem. V případě polycystózy se v závislosti na tvorbě folikulu v vaječníku dochází folikulární cysta. Vývoj těchto onemocnění je také spojen s poklesem hladiny folikulity hormonu, který inhibuje zrání nových vajec.

Tinktura a řešení červeného štětce vám umožní zbavit se ovariální cystu. Ale léčba musí být nejméně dva měsíce.

Vzhledem k tomu, červený kartáč je silný ovulační stimulátor a má hemostatickou vlastnost, nedoporučuje se během menstruace.

Endometrióza

Adenomyóza (interní endometrióza) se vyvíjí v důsledku mechanického poškození endometriánů během potratu, škrábání na pozadí snížené hladiny progesteronu. Je vyjádřena v zahušťování stěnách dělohy, ve kterých buňky endometria vyrůstají. Objeví se výběr krve z sexuálního traktu. Fitogormons se používají v komplexní léčbě endometriózy. Použití červeného štětce umožňuje normalizovat hormonální pozadí, pozastavit růst endometriálních buněk.

Myom Uterus

Myomatický uzel je vytvořen během rozšiřování endometria dělohy, může růst do onkologického onemocnění. Důvody pro rozvoj tohoto onemocnění jsou sada - dědičný predispozice, zvýšený estrogen, stres.

Červený kartáč bohatý v glykosidech a fytohormonech, má jedinečnou estrogenovou akci a varuje vznik neoplazmů.

Vlastnosti červeného kartáče statečného pro hubnutí

Atraglykosidy v kořenu červené štětce jsou přírodní laxativa, jsou nepříjemné receptory ve střevě a normalizují svou práci. Chrom a steroly snižují cholesterol v krvi, selenu a gumy odstranit strusky a organické kyseliny přispívají k rozdělení a eliminaci tuků.

Poruchy střeva

Pravidelné použití děrování z kořenů červeného štětce umožňuje normalizaci metabolických procesů v těle, což vede ke snížení hmotnosti. Doporučujeme lidem s diabetem a hypertenzí.

Jak vařit odvar, tinkturu nebo řešení

Příprava a použití statečnosti a tinktury červeného kartáče s ženskými onemocněním by měly být koordinovány s odborníkem . Chytil doma nemůže uložit. Proto byste měli vařit dekoraci na jeden den.

Příprava statečnosti

Deconcování se připravuje ve smaltovaných pokrmech (ne pozinkovaných). Jedna lžíce kořenů vařených sklenkou vroucí vody. Kapacita na oheň a s konstantním mícháním ohřívá obsah až do známek varu. Potom se oheň sníží a vydrží dalších 10 minut. Alternativně se přidá polovina šálku vroucí vody, míchá se, odstraněna ze sporáku a nechat hodinu pod krytem pro další místo.

Po jídle na oběd a večer pijte odvar skla. Doba léčby je 1-1,5 měsíce.

Příprava tinktury

Na dvou lžících kořene, 0,5 litrů vodky, nebo 230 ml 96% alkoholu (rozvedeno konvenční vodou, čímž bylo získáno 0,5 litrů). Pokud jsou kořeny příliš velké, doporučuje se před vařením předvídat. Nalil kořeny s výsledným roztokem nebo vodkou, těsně uzavřené a povoleno po dobu měsíce v temné a chladné místnosti.

Použijte tinkturu před jídlem 30 kapek na měsíc.

Příprava odvaru nebo tinktura

Řešením je derivační produkt, který se připravuje chovem Rigeen nebo tinktura z výpočtu na jednu lžíci hotového prostředku k podlaze litru vařené teplé vody. Řešení se používá pro douching před spaním po dobu dvou týdnů.

Lidské tělo může reagovat odlišně k bylinám. Alergická reakce je možná. Před nákupem bylin, měli byste si přečíst pokyny a konzultovat s účastnickým lékařem.