Bususorelin dlouhý a depot, jaký je rozdíl, vedlejší účinky

Buserelin se používá pro komplexní léčbu hormonálně závislých na maligní nádory u mužů a žen. Tento činidlo se vyrábí ve formě nosního sprejů nebo roztoku pro intramuskulární injekce. V lékárně může být medicína nazývána: "bususelin-depot", "bususelin-dlouhý" a jednoduše "bususelin". Tento syntetický analog přírodního gonadotropin-rilizačního hormonu je zvláště pomohl při léčbě endometriózy (hlavní komplikace je neplodnost).

Endometrióza
Kombinace průběhu konzervativní léčby berserlin s chirurgickým zákrokem během endometriózy významně snižuje ztrátu krve během operace a jeho trvání. V období obnovy, použití těchto hormonů potlačuje vývoj zbývajícího ohniska zánětu, zlepšuje procesy restaurování a regenerace tkání.

Těhotenství po depu busuSelin nebo dlouho může být za 2-4 měsíců. Kromě endometriózy se bususorelin používá při léčbě rakoviny prostaty u mužů, prsou u žen a Momy dělohy.

Porovnání typů vyrobených drog

Bususorelin dlouhý a depot - jaký rozdíl lze vidět ve srovnávací tabulce. A jaký druh formuláře je lepší si vybrat pro úspěšnou léčbu, může říci jen zúčastnit se lékaře.

Bususelin

Dlouho

Sklad

Léčivá látka:

Buuserelin

Buuserelin

Metoda léčby:

Intramuskulární injekce

Nosní sprej
Soubor:
  • Tmavá skleněná láhev;
  • Rozpouštědlo v ampule;
  • Dva jehlová injekční stříkačka.
Tmavá skleněná láhev s 17,5 ml s postřikovačem
Bususelina acetát:

3,93 mg

2,1 ml

Pomocné látky:
  • Mléčná a glykolová kyselina;
  • Carmelóza sodíku;
  • mannitol;
  • Polysorbat-80.
Chlorid benzalconium a vody pro injekce
Rozpouštědlo: 0,8% Mannitolové roztokV 1 ml vody pro injekceVe 2 ml vody pro injekce

;

Vydáno:

Vyžaduje lékařský předpis

Podmínky skladování:

Teplota ne více než 25 ° C

Termín skladování:Květinová láhev - ne více než 2 roky

Ampule s rozpouštědlem - 3 roky

Květinová láhev - ne více než 3 roky

Rozpouštědlo ampule - 5 let

Až 3 roky

Každý lék je vyvíjen a vyroben podle některých technologií a principů. Látky obsažené ve své kompozici mohou v kombinaci s jinými farmaceutickými prostředky, které poskytují nežádoucí výsledky. Přípravky obsahující bususlin nelze používat paralelně s léky, které snižují hladinu cukru v krvi a se sex hormony (během stimulace ovulace).

Ve kterých onemocnění lze jmenovat bususorelin

Léčba tímto léčivem se provádí v patologických onemocněním systému pro děti:

  • Myom dělohy;
  • hyperplastické změny endometria;
  • Vaječník nádory;
  • rakovina s mlékem;
  • rakovina prostaty.

Drogová buserelin se dobře osvědčila při léčbě neplodnosti s extracorporální hnojením. On potlačuje práci hormonálního systému samotného ženy a umožňuje uměle kontrolovat procesy zrání vejce, jeho hnojení a implantaci v děloze. Pomáhá ženě úspěšně otěhotnět.

Co se děje v těle pod akcí Bususorelin

BususRelin je syntetický analog gonadotropin-rilizačního hormonu (zkrácený GNVG). Vztahuje se na stimulaci hormonů a účinně ostruhy hypofýzy. Aktivní práce této vnitřní sekrece žlázy vypne výrobu folikulity a luteinizačních hormonů a plně zastaví ovulaci u žen. Během léčby v krvi je obsah estradiolu velmi nízký - na úrovni post-liftakteriálních hodnot a fyzikální a psychický stav pacientů odpovídá období sexuálního zániku (nálady, přílivu a těžkého tepu).

Za jakých okolností je lék kontraindikován

Příprava Busivatelská nemůže být užívána samostatně (bez jmenování lékaře). Lékař jistě zkontroluje počet hormonů v krvi, bude držet ultrazvukové vyšetření vnitřních orgánů a dalších nezbytných testů.

Hormonální přípravek obsahující busenerin látky není předepsána, pokud:

  • Žena těhotná. Použití léků při vstupu do dítěte může vést k zpoždění ve vývoji embrya nebo potratu. Ihned po porodu je také nemožné podstoupit průběh léčby, pokud žena krmí dětská prsa. Lék má schopnost proniknout do mléka a ovlivnit dítě.
  • Žena začala období Klimaků.
  • U pacienta, období deprese. Užívání bususorelin může zhoršit psychologický stát.
  • Je diagnostikován s diabetes mellitus nebo vysokým tlakem. Plavidla s těmito chorobami se stávají křehká a již nevydrží.
  • Pacient se nedosáhli puberty (aby nezničil formativní hormonální pozadí).
  • S individuální nesnášenlivostí na složky léčiva.

Jak tělo reaguje obecně pro léčbu

Mozek spravuje všechny procesy uvnitř osoby, produkuje určité hormony. Jakékoli zásahy v tomto složitém procesu způsobují odchylky ve všech orgánech. Proto je Bususorelin přijat pouze pod dohledem lékaře: Chcete-li zkontrolovat a včas minimalizovat negativní projevy. Pacienti popisují takové vedlejší účinky:

Mezi ženamiU mužů
Deprese, nespavost, plasticitaExacerbace a posílení základního onemocnění, těžké bolesti v kostech
Bolesti hlavySvalová slabost v nohách
Suchá vaginaZpoždění močení
Snížení sexuální přitažlivostiSnížená účinnost
Krvácení podobné menstruaci (v prvních týdnech přijetí) - bolest v dolní části břichaGynekomastie (nárůst prsu)
JezdectvíOtoky, tváře
Zvýšený pocení
Hyperemie (zarudnutí)
Kopřivka a další alergické reakce (až anafylaktický šok)
Mytí vápníku z kostí (vede k osteoporóze)
Zvýšený krevní tlak a tachykardie (nosní krvácení mohou začít s slabými cévami)
Vůně je horší, vidění se stává fuzzy a rozmazané
Nevolnost a zvracení, průjem nebo zácpa
Narušení chuti k jídlu (způsobuje znatelné výkyvy hmotnosti)

Nosní sprej Bususelin

Endometrióza je nejčastěji ošetřena kapkami. Mají cenově dostupnější cenu než lék pro intramuskulární podávání. Denní sazba (900 ug) je rozdělena do tří recepcí. Z jedné postřikování těla přijímá 150 ug léků. Systém příjmu je taková: jedna injekce do každého nosníku třikrát denně. Nos musí být čistý tak, aby celé léky byly jako jmenovány. Guma není rozporný průběh léčby. Hlavní je následovat čistotu a průchodnost nosních dutin. Solové roztoky mohou být použity pro před očištěním nosu z akumulovaného hlenu.

Hlavní nevýhodou tohoto úvodu je přesný dodržování časových intervalů. Mezi akceptory (injekce) může probíhat od 6 do 8 hodin. Dokonce i noční odpočinek bude muset upravit plán recepce drog. Kurz trvá 3-6 měsíců a podle recenzí pacientů vyžaduje velkou trpělivost a sebekázeň.

Aplikace léku v ampulích

Ve formě injekční terapie prochází bususorelin jednodušší diagram než sprej: Intramuskulární injekce se provádí každých 28 dní. Pro každou diagnózu existuje určitý způsob přijímání léčiva:

  • Pokud se léčba provádí přes endometriózu, hyperplastické procesy děložního misa nebo endometria, pak první injekce se provádí v období od 1 do 5 dnů od začátku menstruace. Následné injekce jsou vloženy do intervalu 4 týdnů. Kurzová terapie - od 3 do 6 měsíců.
  • Muži s rakovinou prostaty a ženami s rakovinou prsu jsou předepsány injekce pro podobné schéma.
  • V případě léčby neplodnosti nebo přípravy pro ECO lze první injekci provádět druhý den cyklu (folikulární fáze je jen začátek) nebo v segmentu od 21 do 24 dnů (fáze luteinu ve středu). 2 týdny po podání léků je počet estrogen v krevní plazmě polovodenin, a pokud se ultrazvukové vyšetření neprokázalo problémy v děloze a vaječnících ve formě cyst, lékař předepisuje stimulaci procesu ovulace ( Používají se gonadotropní hormony). Tento komplikovaný postup se provádí pod ultrazvukovým monitorováním. V procesu terapie je úroveň estradiolu neustále monitorována a dávka bususelinu se může lékař změnit v závislosti na situaci.

Jak připravit injekční řešení

Lékárna Balení léčiva pro intramuskulární podávání obsahuje pár lahví a injekční stříkačky se dvěma jehly. V jedné bublině je droga a ve druhém rozpouštědle. Jehlačítky: Jeden pro míchání léků, druhý pro injekce. Rozpouštědlo je rekrutováno injekční stříkačkou a zavedena do kapsle s hlavní suspenzí. Směs musí být pečlivě odcizena a dát lék, aby se zcela rozpustil. Pak se mění jehla na injekční stříkačce a můžete provádět injekce.

Lékování se připraví bezprostředně před vstupem do těla přísně podle pokynů. Eliminovat nehody s intramuskulárním objmu, měl by být injikován v procesní kanceláři.

Specialisté poskytují pozitivní zpětnou vazbu o léčbě endometriózy endometriózu, misa a hyperplastických procesů hypeometria. V procesu léčby je patologická ohniska úspěšně lokalizována a snížena. Ale po dokončení kurzu je docela často problém se vrací.

Ohniska zánětu

Pro úplné vítězství nad těmito procesy je v léčbě vyžadován komplexní přístup. První - tři měsíce hormonální korekce. Významně snižuje oblasti porážky, což znamená, že oblast chirurgického zákroku bude menší. Pak se provede laparoskopie (nebo podobná operace), a po - dalších 3-6 měsíců terapie Beselin. Provádění léčby podle popsaného schématu lze vyléčit endometriózu téměř úplně. Nové ohniska se neobjeví díky hormonální terapii.

Samozřejmě, že příprava buserelin depa (nebo dlouhá) má boční projevy, ale to je reverzibilní proces. Po krátkém období (2-4 měsíce) po léčbě se hladiny hormonu do krve přicházejí do normálního a pacient zapomene na všechny nepříjemné momenty. Pro usnadnění stavu při užívání buserelinu, progestiny a estrogeny jsou jmenovány v nízkých dávkách (add-back terapie nebo krycí terapie).

Ženy, které utrpěly spuštěnou fázi neplodnosti a konají se ve speciálních klinikách první léčbu, a pak ECO postup, nárok na otěhotnění a porodit zdravého dítěte. Mnoho pacientů poznamenal, že po porodu a kojení, takové onemocnění jako endometrióza ustoupila zcela. Všechny příznaky - bolestivé pocity, nestabilní menstruační cyklus, podle hodnocení žen po léčbě, zcela vlevo. Měsíční vypuštění po depu Bususelin se stala pravidelnou, malovanou bolestí v sexuálním kontaktu.

Negativní vedlejší účinky, samozřejmě, byly a budou. Ženy (a muži) zažívají silné přílivy a nepohodlí. Během takové hormonální korekce, osoba rizika silně. Pokud je účel léčby narozením dítěte, pak může psychologická zátěž vést k deprese a nervové poruchy. Nicméně, minulost terapie až do konce, říkají, že konečný výsledek stojí všechny negativní emoce a slzy.