Je možné během menstruace použít svíčky viferonu

Imunomodulační čípky VIFERON lze použít nejen na rektální, ale také vaginální způsob. Hlavními údaji v tomto případě jsou různé urogenitální infekční zánětlivé, herpetické a plísňové patologie. Při zavádění do vagíny účinně a bezpečně zvyšuje lokální imunitu, normalizaci mikroflóry a předpovídání recidivních onemocnění.

Viferon vaginálně

Stále více jako součást komplexní terapie různých onemocnění, léky, které zvyšují celkovou a místní imunitu. Jedním z nejoblíbenějších, efektivnějších a bezpečných imunostimulátorů jsou visiferonové svíčky založené na uměle syntetizované osobě interferonu.

Navzdory tomu, že čípky jsou určeny především pro rektální podávání, lék byl široce používán v gynekologické praxi pro úspěšnou léčbu a prevenci některých urogenitálních a plísňových infekcí.

Popis a působení léčiva

Svíčky Viferon Akční Příprava

Viferon je složitý lék s antivirovým, antibakteriálním a imunomodulačním účinkem. Jeho hlavní složkou je rekombinantní interferon alfa-2b - speciální protein vyrobený buňkami lidského těla v reakci na zavedení virů. Zaměstnanci také zahrnují kyselinu askorbovou a acetát alfa-tokoferol, což jsou stabilizátory buněk a antioxidanty, významně posilující aktivitu interferonu.

Jako základ čípky je kakaový olej aplikován s malým začleněním cukrovinného tuku, podpora světelného podávání a rychlé odsávání hlavní účinné látky na sliznici konečníku nebo vagíny. Během rektálního použití dodávají složky léčiva přímo do krve, urychlení procesu výroby vlastního interferonu a imunoglobulinů, což přispívá ke zvýšení obecné imunity.

Při zavedení do vagíny má Viferon příznivý účinek na lokální mikroflóru a zvyšuje ochranné vlastnosti sliznice proti působení virů, bakterií a hub.

Přímé účinky léků na patogenní částice nevyskytují, protože čípky prakticky nemají prakticky vyslovené vedlejší účinky a mohou být použity u novorozenců a předčasných dětí, ošetřovatelských matek a žen s obdobím těhotenství od 14 týdnů. Kromě toho lék, aniž by interakce s jinými léky, umožňuje snížit terapeutické dávky hormonálních činidel a antibiotik, čímž se snižuje jejich toxické účinky na tělo.

Svíčky Viferon mají formu kulky o průměru až 1 cm s malou otvorem na konci, aby se usnadnilo zavedení. Tint se liší od bílé až světle žluté s šplouchá nebo mramorové rozvody. Nástroj se vyrábí s různými koncentracemi hlavní účinné látky: 150000, 500000, 1 000 000 nebo 30 000 000. Dávkování je vybráno lékařem v závislosti na věku pacienta, povaze patologie a přítomnosti současných onemocnění.

Doba použitelnosti imunomodulátoru je 24 měsíců. Vzhledem k nízko-fúzi základny čípek, který má být skladován při teplotě +2 ° C až +8 ° C. Vydáno bez lékařského předpisu.

Indikace pro vaginální použití

V gynekologii čípku se ukázaly jako v komplexním zacházení s následujícími onemocněním:

  • Sex infekce (trichomoniasis, chlamydia, močasmóza, gardnerellóza, Cytomegalovirová infekce, bakteriální vaginóza);
  • Jiné infekční zánětlivé urogenitální patologie;
  • Papilomorusová infekce (HPV);
  • Houbové nemoci (mykoplazmóza, Opakující se drážka );
  • Infekce typu genitálií herpety.

Během těhotenství jako prevence patologií vyplývajících z oslabení místní imunity, také často předepisovat svíčky Viferon vaginálně. Někteří odborníci se uchýlí k tomuto přípravku v některých komplikacích těhotenství nebo riziko intrauterinní infekce.

Proveditelnost užívání léčiva je splatná nejen svým prospěšným vlivem na stav ženského reprodukčního systému, ale také účinnou ochranu plodu, pro které může být mnoho nemocí matek může být destruktivní.

Podmínky použití

Terapie a dávkování Diagram léku během rektálního a vaginálního použití se neliší. Nejčastěji se dospělí pacienti předepisují jedním čípkem 500 tisíc IU dvakrát denně. V závislosti na vlastnostech a závažnosti průběhu onemocnění může být dávkování zvýšeno.

Pro nejúčinnější účinek interferonu je nutné zadávat svíčky hluboko do vaginy vždy současně s intervalem 12 hodin. Nežádoucí použití rozhodování svíček a předpokládané čípky by měly být nahrazeny novými. Po úvodu se doporučuje ležet po dobu 15-20 minut, aby se urychlil začátek léčiva a vylučuje jeho skluzu.

Doba trvání recepce léčiva je 5-10 dnů. Pro většinu urogenitálních patologií bez komplikací, jeden až dva kurzy kurzových terapií. Při léčbě obnovení kandidózy, herpetická infekce, jakož i v přítomnosti onemocnění doprovázených poklesem obecné imunity, počet kurzů zavádění svíček se zvyšuje na tři až čtyři a více než přestávku 5 dnů, v závislosti na Doporučení zúčastněného lékaře.

Při identifikaci pacienta HPV, pro který účinné léčebné techniky ještě nebyly vyvinuty, pro účely imunocorrace může být Viferon přidělen každé 4-6 měsíce.

Průběh léčby a prevence infekcí a zánětlivých patologií sexuálního traktu u těhotných žen je poněkud odlišný. Oni jsou také předepsány dávky čestnosti 500 000 mm dvakrát denně, ale zavedení léku dochází v souladu s následujícím schématem:

  1. Od gestačního období 14 týdnů denně po dobu 10 dnů.
  2. Pro 9 následujících dnů 3 krát s intervalem 3 dnů.
  3. Každé čtyři týdny 5 dní před dodáním.

Pro zvýšení účinnosti imunomodulátoru je povolena střídání rektálního a vaginálního podávání čípků. V přítomnosti klinických odečtů může být doba trvání a terapeutická schéma změněna rozhodnutím lékaře.

Aplikace během menstruace

Mnoho pacientů se týká otázky, zda je možné během menstruace použít svíčky. Účinnost prevence a terapie většiny nemocí nezávisí na menstruačním cyklu žen.

Nicméně, s exacerbací genitálních herpes nebo lokalizací ohnisky infekce na venkovní genitální orgány a ve spodní třetině pochvy se doporučuje vyměnit hygienické těsnění s tampony, aby se zabránilo kontaktu lézí s výtokem krve. Pokud je to z nějakého důvodu nemožné, během menstruace by měly být čípky zavedeny do konečníku.

Kontraindikace

Hlavní kontraindikace zahrnují první trimestr těhotenství a zvýšenou citlivost na samostatnou složku léčiva (nejčastěji alergen je kakaový olej).

Vedlejší účinky a předávkování

Oba s rektálně a vaginální použití, vedlejší účinky jsou zřídka pozorovány. Někteří pacienti si stěžují na obecnou slabost, sval a bolesti hlavy, nevolnost, stejně jako alergické reakce na svíčky (svědění, nepohodlí, peeling, vyrážka v oblasti genitálních orgánů).

Zpravidla uvedené komplikace probíhají samostatně několik dní po uvážení drogy. V případě uvedených příznaků nebo jejich zvyšování po zrušení terapie je nutné informovat ošetřujícího lékaře.

Žluté-oranžové alokace v procesu vaginálního využití svíček nejsou vedlejším účinkem a důvodem k zrušení léčiva.

Případy předávkování nejsou detekovány.

Bez ohledu na způsob použití týkající se této léky u lékařů a pacientů existuje nejednoznačný názor. Mechanismus účinku rekombinantního interferonu alfa-2b na lidském imunitním systému není plně studován, a často nejsou žádné explicitní známky jeho účinnosti, na rozdíl od tradičních prostředků léčby infekcí.

Většina žen, které pravidelně používají visiferonové svíčky pro vaginální správu, následující poznámka:

  • Snižování frekvence opakování onemocnění;
  • Rychlé zlepšení společného přijetí s protizánětlivými nebo antibakteriálními léky;
  • nedostatek porušování mikroflóny vaginy během těhotenství;
  • Bezpečné použití, které nezpůsobuje vedlejší účinky.

Stojí za zmínku, že navzdory bezpečnosti léku jsou svíčky Viferonu lékem, jejichž použití by mělo být prováděno pod kontrolou lékaře. Zapojte se do samostatné léčby a změní dávky léků a trvání léčby je kategoricky zakázáno.