Jako heřmánek k léčbě cystitidy: probudit a umírající

Na zánětlivých onemocnění urogenitálního systému mnoho lidí nezná překážku. Doba exacerbací klesá na podzim a zimní, když vysoké riziko organismu SuperCooling. Jedním z těchto nepříjemných onemocnění je cystitida ovlivňující močový systém.

Léčba tohoto onemocnění by mělo být prováděno pod kontrolou urologa. Nejúčinnější v akutním průběhu onemocnění jsou antibiotika. Fytoterapie je však široce používána pro udržení remise a zabránit exacerbacím v urologii.

Příznivé funkce

Cystitida je zánět močového měchýře. Heřmánek je jedním z nejoblíbenějších bylin používaných k léčbě cystitidy. Má následující kroky:

  • bolestivý;
  • antispasmodický;
  • protizánětlivé;
  • antimikrobiální;
  • imunomodulační;
  • uklidňující;
  • relaxační;
  • Lustný.

Jedinečné vlastnosti heřmánku jsou vzhledem k vysokému obsahu esenciálních olejů, flavonoidů, azulenů (aromatických sloučenin), organických kyselin, vitamínů a látek opalovacích látek.

Heřmánek s cystitidou není nezávislý lék. Mělo by být používáno společně s průmyslovými výrobními přípravky na předepisování lékaře.

Pro lékařské účely, pouze sedmikrásky květy shromážděné v létě. Suchý heřmánek je levný a dostupný ve většině farmaceutických sítí.

Kontraindikace

Ne každý může používat prospěšné vlastnosti heřmánku v léčivých účelech. Tato biologická příprava má kontraindikace, na které:

  • tendence k alergiím;
  • onemocnění žaludku;
  • průjem;
  • závažná patologie ledvin;
  • těhotenství.

Tyto státy nejsou bezpodmínečné. Heřmánek může být aplikován v těchto případech v přísně dávkovaných množství. Předběžné konzultace odborníka - gynekologa nebo urologa - nebude navíc.

Metody aplikace

Heřmánek z cystitidy má širokou variabilitu použití. Používají se mezi hlavní techniky v tradiční medicíně:

  • Sedící lázeň s heřmánkovým infuzí;
  • parní lázně;
  • belizma;
  • bible;
  • zbraně;
  • mytí močového měchýře;
  • Vnitřek.

Tyto metody mohou být použity v komplexu nebo odděleně. Jsou schopni zmírnit akutní bolesti a křeče, relaxovat svaly, potlačit reprodukci mikrobů a posílit ochranné síly těla. Často je heřmánek předepsán spolu s měsíčkem a jinými léčivými bylinkami.

Koupel

Lázně s cystitidou Vany s cystitidou jsou jedním z nejjednodušších a nejpříjemnějších postupů. Vana s heřmánkem odstraňuje bolest a relaxuje. Přijmout je doporučuje se v akutní fázi onemocnění, stejně jako na určitý počet dnů po přijetí úlevy. Nemůžete se při menstruaci vydělat.

Pro vaření musíte vařit 3 velké lžíce suchých heřmánků s 5 litry horké vody a dát stát pod víkem půl hodiny. Připraven k přidání do teplé lázně tak, aby voda pokrývá dno těla. Taková koupel stojí asi 20 minut. Teplota lázně musí podporovat asi 38 stupňů. Takové lázně mohou být aplikovány v preventivních účelech po dlouhých zimních procházkách na čerstvém vzduchu.

Po postupu je velmi důležité, aby se vřele oblékl a zabalil nohy. Čím více tepla, tím dříve zánět.

Je dovoleno, aby se koupelny s heřmánkovým dívkami, které nežijí sex. Před provedením postupu dítě nebude existovat s lékařem.

Parní lázně

Základem této lázně je všechny stejné heřmánkové infuze. Mělo by však být nalije do tepelně odolné, hluboké a vysoké kapacity jako kbelík nebo pánev. Posaďte se nad párou, aniž by se dotýká vody, potřebujete 15-20 minut, akumulaci deky nebo dekou. Teplota vody by neměla překročit 80 stupňů. Doba trvání postupu je 5-7 dnů.

Nalévání teplé vody, měli byste být velmi opatrní, abyste nespalovali. První postup může přinést významný úlevu v počátečních známkách onemocnění.

Mikroklismy

Efektivní mikroklismy Aby bylo možné potlačit zaostření infekce ve střevě, jsou mikronilismy účinné. Pro přípravu infuze se používá nejen heřmánek, ale také jiné léčivé rostliny, například peprné, peprné, chmelové kužely, šalvěj, řebříček. Lžíce bylinné sbírky by mělo být nalití 250 mililitrů vařící vody a vychladnout na tělesnou teplotu. Příliš studená kapalina vyvolá křeč střev a horké popáleniny.

Výhodně naneste sterilní otvor s objemem 50 ml. Hruška špičky lépe ponořit se do sterilního ropného oleje nebo vakasel prodávaných v lékárnách.

Manipulace pro strávení v dopoledních hodinách a večer několik hodin před ukončením domu, protože klystýr může vyvolat výstup vozíku. Postup by měl být prováděn v uvolněné atmosféře v místě, kde nikdo nebude bránit pacientovi. Optimálně udělejte klystýr v koleno-loket pózu nebo leží na boku, pronajímá nohy.

Musí být pamatováno o kontraindikacích pro klystýr, který zahrnuje:

  • bolest v žaludku nejasného původu;
  • vnitřní krvácení;
  • hemoroidy;
  • nádory ve střevech;
  • Střevní krvácení.

Sušení

Velká injekční stříkačka bez jehly Tento postup je zobrazen Prevence cystitisu mezi ženami. Nicméně, názor gynekologů a urologů na tomto nákladu byl rozdělen. Někteří odborníci odmítají potřebu douch, když cystitida, jak to může narušit vaginální mikroflóru a provokovat zánět. Ostatní lékaři rozpoznávají účinnost této metody.

Pro přípravu roztoku trvá na tři lžičky heřmánku, odvážné sklo vařící voda, kmen a vychladnout až 37 stupňů. Suchá heřmánek může být smíchána s dubovou kůrou a bylinkami s antiseptickými vlastnostmi.

Přetáhněte nejpohodlnější malou hrušku nebo velkou injekční stříkačku bez jehly. Nástroje před postupem, který potřebujete pečlivě vysídlovat a umýt ruce. Je nepřijatelné používat třásně, který byl dříve aplikován na klystýr.

Drenáž dělá sedět na stole záchodové mísy nebo ležící v koupelně s zředěnými nohy. Stříkačka nebo hruška špička není příliš hluboká. Tlak kapaliny by neměl být příliš silný, aby se tomu zabránilo v děloze. Postup je možné provádět ne více než 2-3 krát týdně. Při absenci vylepšení je lepší konzultovat lékaře.

Mytí močového měchýře

Mytí močového měchýře je bolestivý, ale účinný postup vyžadující profesní dovednosti. Provádění této manipulace doma není žádoucí, protože vysoce rizikové zranění vnitřních orgánů. Algoritmus pro provádění mytí však stojí za to vědět.

Základní nástroje:

  • katétr;
  • stříkačka, 50-70 mililitrů;
  • Malá kontejner.

Antiseptický sterilní roztok se zavádí do uretry z injekční stříkačky prostřednictvím katétru. Špička katétru musí být mazána s vazelínovým olejem, aby se usnadnil úvod. Je důležité, aby řešení bylo zadáno postupně, a pak se nalije z močového měchýře přirozeně. Postup se provádí postupně několikrát. Terapeutický efekt se vyskytuje velmi rychle v důsledku přímého léku na infekci krbu.

Bylinkový čaj

Léčení bylinné čaje milují téměř všechny lidi za svou jedinečnou chuť a zdraví. Heřmánkový čaj použitý v integrované terapii proti cystitidě, žádná výjimka.

Pro výrobu čaje je vhodné koupit suchou trávu v jednorázových pytlích v lékárnách. Jeden sáček potřebuje nalít sklenici vroucí vody a dát stát 5 minut. Taková infuze se zahřeje v chladném, nervy se uklidní, relaxovat svaly, odstraní bolestivý syndrom a aktivuje imunitu.

Pít heřmánkový čaj potřebuje půl sklenice třikrát denně venku. Heřmánek tak zůstává přirozenými a účinnými prostředky pro prevenci a léčbu cystitidy u mužů a žen s minimálními kontraindikami a vedlejšími účinky.