Antikoncepční tablety escapel: pokyny pro použití

Antikoncepční tablety "Escapel" jsou prostředkem nouzového postcoalitu antikoncepce. Limonorgestrel steroid obsažený v přípravku způsobuje hormonální změny v těle, což přispívá k potlačení ovulace a zabraňují implantaci oplodněného vejce. Při použití v souladu s pokyny je účinnost léčiva až 95%.
Antikoncepční pilulky Escapel

Antikoncepční pilulky Escapel

Nejúčinnějším způsobem, jak zabránit neplánovanému pojetí s nechráněnými sexuálními akty, se považuje za přijímání nouzových antikoncepce. Jedním z těchto léků jsou antikoncepční tablety Escapel, jejichž působení je založena na stimulaci hormonální restrukturalizace v ženském organismu.

Popis a princip operace

Balení lék Escapel obsahuje jednu bílou bílou tabletu, na jedné straně, která gravírování "g00". Tablet obsahuje 1.5 Mg levonorgestrel - Progestogen syntetický původ.

V závislosti na fázi menstruačního cyklu má účinná látka na femininu následující účinek:

  • Snižuje produkty luteinizujících (LH) a folikulové sání (FSH) hormony přední frakce hypofýzy, potlačují ofenzívu ovulace;
  • zabraňuje iniciaci oplodněného vejce do vnitřní stěny dělohy v důsledku změn ve struktuře a kompozici endometrie;
  • Zvyšuje slizukt čárku, vytváří bariéru na pohyb spermií.

Pokud již začala implantace fetálního vejce do sliznice stěny dělohy dělohy, antikoncepce, která používá neefektivní. Ve většině případů se to děje na třetím a čtvrtým dnám po nechráněném pohlavním styku.

S perorálním podáváním se maximální koncentrace sérové ​​složky v krvi dosahuje přibližně 2 hodiny.

Half-život aktivní složky po dosažení špičkové koncentrace v celkovém krevním řečišti je o něco méně než jeden den. Metabolity účinné látky se rovnou moči a výkaly. Při použití v předepsané dávce, lék významně neovlivňuje metabolické procesy v těle.

Indikace pro použití

Escapel lék se používá jako nouzové antikoncepční prostředky v následujících případech:

  • nechráněný sexuální kontakt;
  •  přerušený sexuální akt;
  • porucha integrity kondomu;
  • Přeskakování recepce antikoncepčních pilulek;
  • Nedostatečná účinnost způsobu antikoncepce.

Způsob aplikace

V souladu s pokyny pro použití tabletu musí být Escapel spolknut bez ohledu na stravování, ne žvýkání a pití s ​​velkým množstvím vačené vody.

Od okamžiku pohlavního styku, ne více než tři dny musí přijmout přijetí mimořádné antikoncepce.

Je třeba mít na paměti, že účinnost léku klesá s každou hodinu po pronikání spermií v dutině vagíny.

Pokud během 2-3 hodiny po použití vznikl zvracení nebo průjem, se předpokládá, že účinná koncentrace levonorgestrelu v krvi není dosaženo. V tomto případě musí být pacient zakoupen a vzít jinou tabletu léčiva.

K otázce je možné pít Escapel během menstruace, výrobci léku splní kladné. Během tohoto období si mnoho žen zachovává vysoké riziko pojetí, takže menstruace není důvodem pro odmítnutí antikoncepce.

Účinnost léku

Spolehlivost nouzové antikoncepce při použití escapelu v přísném souladu s anotací závisí na dvou faktorech:

  1. Doba příjmu tabletu po pohlavním styku. Pokud je během prvního dne účinnost léků asi 95%, poté po 72 hodinách - ne více než 60%.
  2. Období menstruačních cyklů. Podle lékařského výzkumu během ovulace, stejně jako 3-4 dny před ním se spolehlivost způsobu ústní nouzové ochrany sníží o přibližně 7-10%.

Kromě toho může účinnost levonorgestrelu snížit s opakovaným nechráněným pohlavním stykem, stejně jako v případě hormonálních poruch u pacienta.

Mnoho žen se znepokojuje, kolik hodin Escapel působí. Složka léku začíná ovlivňovat sekreci pohlavních žláz po dobu 1-2 hodiny po užívání tabletu. Jeho akce je zachována po dobu 3-4 dnů, tj. Celé období aktivity spermií v pochvě.

Kontraindikace

Mezi hlavní kontraindikace na recepci drog patří:

  • nesnášenlivost na komponenty antikoncepce;
  • selhání jater v tvrdé formě;
  • Vzácná dědičná onemocnění, včetně neschopnosti absorbovat laktózu, nedostatečná produkce laktázové enzymy, patologické změny v absorpčním procesu monosacharidů v gastrointestinálním sání;
  • potvrzeno těhotenství nebo podezření;
  • necelých 16 let.

Pozor by měla být užívána tablety s vážnými poruchami gastrointestinálního traktu, jater a žlučových traktů. Během laktace je dovoleno použít ESCAPER pouze v nouzových situacích s povolením lékaře. Vzhledem k tomu, že účinná látka léčiva proniká do mateřského mléka, je možné přivést dítě ne dříve než 24 hodin po obdržení léků.

Lék nepřerušuje minulý těhotenství po momentu implantace (zavedení ovocného vejce ve stěně dělohy), to znamená, že je formálně rovna nástroji schopnosti. Pokud však vaječná buňka již byla oplodněna a nastala koncepce, Escapel bude působit jako prostředek k přerušení těhotenství po dobu až 7 dnů. Lék interferuje s fetálním vejcem, aby získal oporu ve zdi dělohy a vede k smrti embrya.

V současné době nejsou pro budoucí dítě žádné spolehlivé nebezpečí pro budoucí dítě po pronikání obecného průtoku levonorgestrelu. Nicméně, podle některého lékařského výzkumu, způsob nouzové antikoncepce i v jednorázovém vstupu zvyšuje riziko patologického průběhu těhotenství a poruch vývoje plodu.

Vedlejší efekty

Hlavní vedlejší účinky léku zahrnují:

  • bolest v oblasti dělohy;
  • krvácení z sexuálního traktu nesouvisí s menstruací;
  • měsíční zpoždění až o 5-7 dnů;
  • bolestivost nemoci;
  • dyspepsia, ztráta chuti k jídlu, zvracení, průjem;
  • Migréna, poruchy spánku, pocit únavy, zhoršení všeobecné blahobytu;
  • Alergické reakce (svědění vyrážky, zarudnutí a loupání kůže, otok obličeje a sliznic).

Vedlejší účinky nevyžadují speciální léčbu léčiva (s výjimkou alergií), jsou reverzibilní a provozovány nezávisle do 2-3 dnů po léčbě. Je třeba mít na paměti, že na pozadí vzniku escapelu na 1,6% zvyšuje riziko ektopického těhotenství.

Po nouzových antikoncepčních opatřeních se pacient doporučuje navštívit radu žen pro sledování stavu funkcí reprodukčního systému. Důvodem povinného okamžitého odvolání k lékaři jsou následující státy: t

  • děložní krvácení;
  • Zpoždění menstruace déle než 7 dnů;
  • Silná kontinuální bolest v dolním břiše;
  • Ostré zhoršení celkové pohody doprovázené teplem, slabostí, mdlobím.

Výběr po mimořádné antikoncepci

Vzhledem k zavedení významné dávky hormonu, převyšující většina žen znamenala sekreci sexuálních žláz různých charakterů. Přibližně 30% pacientů je pozorováno krátké nahnědlé nebo krvácení po odebrání escapelu způsobené částečnou degradací endometria (tzv. Falešná menstruace). Tato podmínka nenosí zdravotní hrozby a svědčí o účinném účinku léčiva.

Transparentní nebo lehká sliznice bez krve je považována za normou a neznamená to nedostatek výsledků. Hojné nazelenalé nebo žluté alokace po vyjmutí escapelu, mající kudrnatou strukturu nebo začlenění hnisu, mluví o porušení přirozené mikroflóry vagíny nebo vývoje zánětlivých procesů a jsou důvodem k oslovení lékařem.

Předávkovat

Je-li doporučená dávka léčiva překročena, riziko bočního symptomů se výrazně zvýší a zvýšení jejich intenzity se zaznamenává. Chcete-li odstranit důsledky předávkování, musíte se poradit s gynekologem. Symptomatická léčba je předepsána: hojný nápoj, odpočinek, přijímání sorbentů.

speciální instrukce

Mnoho žen se zajímá o to, jak často můžete uniknout. Specialisté nedoporučují konzumovat lék častěji než jednou za 4-6 měsíců. Podle lékařského výzkumu, bez poškození zdraví může být základem levonorgestrelu použit pouze jeden nebo dvakrát v průběhu života.

Je zakázáno používat prostředek nouzové antikoncepce jako hlavní způsob prevence, protože koncentrace účinné látky v něm významně překračuje dávku obsaženou v antikoncepčních tabletách pro denní recepci. Nezapomeňte, že léky nechrání proti pohlavně přenosným onemocněním.

Recenze antikoncepčních tablet "Escapel" jsou většinou pozitivní. Téměř všechny ženy, které tento nástroj používali, bylo schopno se vyhnout nežádoucímu těhotenství. Příprava poslední generace má menší počet vedlejších účinků a je výhodnější pro použití než jeho analog - "Postinor". Nicméně, mnoho pacientů poznamenal selhání menstruačního cyklu a zhoršení pohody po obdržení antikoncepce.