Svíčky deepsalentol v gynekologii: z čeho a jak aplikovat?

Vaginální čípky Deepsalentol jsou široce používány při léčbě různých gynekologických patologií. Depantola je kombinovaný lék s léčivými, protizánětlivými a antimikrobiálními akcemi. Hlavními složkami tohoto léčivého přípravku jsou dekantenol a chlorhexidin.

Tento článek popisuje svědectví, kontraindikace, pokyny pro použití a analogy depantolu léku v gynekologii.

Vydražný formulář, složení a balení

Deepsalentol se vyrábí ve formě vaginálních čípků. Tyto svíčky mají bílou, šedobílou nebo žlutou bílou. Tvar čípků je podlouhlý, jeden konec je mírně poukázal, druhý je trochu konkávní. Tento formulář poskytuje nejpohodlnější podání léčiva.

Každý čípek obsahuje 100 mg dekanteniny a 16 mg chlorhexidinu. Jako pomocné komponenty, makrogol váží přibližně 3 gramy.

Depantola Svíčková pokyny pro použití v gynekologii

Depantola Svíčková pokyny pro použití v gynekologii

Každý depantola box obsahuje dva puchýře 5 čípků.

Depantola Svíčková pokyny pro použití v gynekologii

farmakologický účinek

Účinek deepanolů drog je způsoben působením součástí součástí.

Decispantenol.Aktivně umístěna do směnných procesů v epitelu, Decantenol přispívá k restaurování, zvlhčování a snižování zánětu v poškozených tkáních. Kromě toho Panthenol stimuluje buněčná divize, obnovuje kolagenový rám a sliznice membrány.

Chlorhexidin- látka účinná pro mnoho patogenních bakterií, včetně Sofilisa Pathogens, Gonorona, Mykoplasma a chlamydiální infekce, stejně jako některé nejjednodušší (trichomonas) a viry (herpes). Chlorhexidin je účinný i v přítomnosti hnisu, což umožňuje použití v výrazných zánětlivých procesech.

Svíčky Deepsalentol v gynekologii: Co a jak aplikovat?
Depantol má dvojitý efekt: bojuje s příčinným činidlem onemocnění a obnovuje poškozenou sliznici pohlavního traktu.

Farmakodynamika a farmakokinetika

Úřední pokyny pro drogy tvrdí, že údaje o farmakokinetice nejsou přijata. To znamená, že hodnocení cesty defektu v těle není možné.

Svíčky Deepsalentol v gynekologii: Co a jak aplikovat?
Depantola odkazuje na místní léky.

S transvaginálním využitím odsávání a distribuce na tělese složek léku nedochází. Proto akce Depantola se vyskytuje pouze v zaměření porážky.

To znamená, že mluví o farmakokinetice a farmakodynaci léku není správná.

Indikace

Deepsentol lze použít při léčbě mnoha onemocnění a patologických podmínek, včetně následujících:

  • Mechanické poškození sliznicí membrány pohlavního traktu (traumatické rody, RDS, polypektomie cervikálního kanálu, komplikovaného kolposkopy);
  • cervikální erozi;
  • ostrý Chronické vulvovagItity bakteriální etiologie;
  • Houbová onemocnění pohlavního traktu (drozd), jako součást komplexní léčby;
  • CARZOZ I Leukoplakia vulva.

Kontraindikace

Jediný absolutní kontraindikace k aplikaci deampanolu je alergický na deampanol (a jeho aktivní forma - vitamín B5), chlorhexidin a makrogol.

Relativní kontraindikace na aplikaci Deepsalsoly je přítomnost maligních nádorů vnějších ženských pohlavních orgánů, vagíny a děložního čípku.

Otázka použití léčiva mladší 18 let zůstává otevřená. Řada autorů věří, že v případě porušení integrity Hymen (Virgin Plev) je lék přípustný používat bez ohledu na věk. Ale v některých příručkách je třeba poznamenat, že až do výše osmnáctého věku by neměl být lék aplikován.

Svíčky Deepsalentol v gynekologii: Co a jak aplikovat?

Svíčky Deepsalentol lze použít během menstruace. Lék nemá vliv na cyklus a menstruační výtok nesnižuje koncentraci účinných látek v léze.

Způsob použití a dávkování

Před použitím by měl být čípek držen WC vulva. Zadejte svíčky lépe v poloze. Čípky Depantol jsou zavedeny do vagíny, režie, režie, do hloubky 5 - 7 cm. Poté je nutné přibližně půl hodiny zůstat v horizontální poloze (pod vlivem tělesné teploty svíčky se roztaví a semi-kapalinová hmotnost se může oplatit). Během menstruace by měl být dodržen stejný algoritmus aplikace.

Standardní denní dávka Depantola je dva čípky, ráno a večer.

Trvání terapie může být odlišná:

  • Po spalování Eroze děložních svíček Depantola platí uvnitř 14 - 21 dnů;
  • Pro léčbu Bakteriální vaginity a VulvovagItity jsou dostačující je kurz 7 - 10 dnů;
  • Při léčbě drozd, průběh aplikace Deepanolu trvá až 20 dní;
  • V období po porodu je Depantola naplánována na 10 - 14 dní.

Vedlejší efekty

Případy vývoje nežádoucích nežádoucích účinků a komplikací při aplikaci Deepsalsoly jsou extrémně vzácné. Níže je uveden seznam nejčastějších z nich:

  1. Alergie k dekantenolu nebo chlorhexidinu, který se projevuje zarudnutí vulvy, Svědění a pálení v pochvě;
  2. Výboje krve, které se vyskytují po použití svíček Deepsalentol pro léčbu Bakteriální vulvovaginitov, Erozy nebo zánětlivé procesy pohlavních cest nejsou spojeny přímo na složky defolatu, tento jev by měl být považován za reakci mikroorganismů na chlorhexidinu;
  3. Mikrotraumy sliznice je vagina - nejčastěji tuto komplici dochází, když jsou svíčky DeepsStandard podávány bezprostředně před zákonem o sexu - v tomto případě v důsledku tření, čípek, který ještě neztratil pevný stav, mikro-poškození vyskytují se na zdi pochvy, která může být také doprovázena ne-krvácivými výboje.

V případě vývoje alergických reakcí by mělo být zajištěno použití Deepanolu, držet toaletu genitálních orgánů a brát antihistaminika. Léčba krvavých vypouštěcí léčby nevyžaduje.

Předávkovat

Oficiální pokyny pro přípravu Depantola tvrdí, že neexistují žádné informace o předávkování. To je způsobeno tím, že absorpce složek tohoto léku prakticky nedochází. Proto koncentrace léčiva v krvi i teoreticky nemůže dosáhnout toxické úrovně.

Léčivá interakce

Při užívání antibiotik a přípravků skupiny barbiturátů je nutné zdržet se používání svíček svícnů, protože v tomto případě se riziko alergie rozvíjí do Decantenol.

Svíčky Deepsalentol v gynekologii: Co a jak aplikovat?
Chlorhexidin se nespomažuje s mýdlem, sprchovým gelem a pěnovými pěnami, jako součást je laurilsulfát sodný. Pro intimní péči je lepší použít speciální fondy, ve kterých tato složka chybí.

Těhotenství a laktace

Vzhledem k tomu, že DeepSageLol nepronikne krví, může být použit během těhotenství bez jakýchkoliv obav. V časném období po porodu není použití léku nejen zakázáno, ale také doporučeno, aby se urychlila regeneraci sliznice membrány sexuálního traktu během porodu.

Během kojení lze deepandol použít, protože nepronikne do mateřského mléka a nenosí žádné nebezpečí pro dítě.

Podmínky pro prodej a skladování

Čípky Depantol volně prodávané v lékárnách bez receptu.

Doba použitelnosti léčiva je 24 měsíců podléhajících pravidlům skladování: v suchém, větraném místě, chráněném před slunečním paprskem při teplotě nepřesahující 20 ° C.

Vzhledem k tomu, že DeepsSensalol není určen k použití uvnitř, měli byste se postarat o lék od dětí, aby se zabránilo náhodnému polknutí.

Analogy

Na tuzemském trhu není v blízkosti terapeutického účinku Deepsansola mnoho finančních prostředků. Hlavními analogy léku jsou:

  • BePanten.Účinná látka obsahuje dekantenol. Má léčebnou a protizánětlivou aktivitu, ale nečiní na mikroorganismech. BePanten by měl být použit v 1 svíčka 2krát denně po dobu 10 - 20 dnů.
  • VENO KIT.Jedná se o komplexní léčivo s antibakteriálními (v důsledku azithromycinu), antifungální (flukonazol) a antitriomonády (sekundázové) aktivity. Používá se pouze pro etiologické léčby vulvovaginit, protože neobsahuje léčivou složku. Doporučená dávka: v dopoledních hodinách - 1 Azithromycin tablet, po večeři - 1 pilulka flukonazol, po večeři - 2 tablety.
  • ColposeTin. Lék se vyrábí ve formě vaginálních tablet obsahujících antibakteriální činidlo chlorpaldol a syntetický estrogen pro. Obvykle platí 1 tabletu 1 čas denně (večer) do 2 - 3 týdnů.
  • Svíčky obsahující chlorhexidin jako účinnou látku. Tyto čípky mohou mít následující obchodní názvy: Chlorhexidin, Heikonon, HEXIKON D. Drog je podáván 1 čípek 2x denně do 10 - 18 dnů.

Recenze

Absolutní většina žen používajících Depantola nechává pozitivní zpětnou vazbu na tento lék. Mezi výhodami pacienta je zaznamenána vysoká účinnost léku Léčba erozi krční, vulvovaginitis a cervicitis.

Mnoho žen zanechává pozitivní obavy o svíčky svíčky, což zaznamenalo dobrý vliv na jejich použití jako součást komplexní terapie.

Mezi další výhody Deepsansoly můžete také rozlišit malý počet kontraindikací a vzácných vedlejších účinků.

Hlavní nevýhodou svíček Deepsalentol, podle pacientů, není nejnižší cena.

Cena

Náklady na jeden balení svíček Deepsalstol se mohou významně lišit v závislosti na regionu a lékárenské síti.

Průměrná cena deseti čípek je od 455 do 660 rublů.

Vzhledem k tomu, že průběh léku bude vyžadovat minimálně 20 svíček, bude nutné strávit nejméně 900 - 1300 rublů.

Depantola se nevztahuje na skupinu "rozpočtu" léků, ale utrácení nejčastěji splatí kvůli vysoké účinnosti léčiva.

Závěr

Shrnutí, lze říci, že svíčky DeepsStsanstol je účinný kombinovaný lék, který má širokou škálu aplikací a prakticky ne-kontraindikováno.