Svíčky clice d - návod k použití

Vaginální čípky "Clice-D" se používají jako prostředek pro léčbu smíšených infekcí způsobených hlavně kvasinkovými houbami v kombinaci s trichomonasem. Průběh terapie je 10 dní, po kterém je nutné potvrdit nepřítomnost patogenů k provádění kontrolních zkoušek než tři následné menstruační cykly. První trimestr gestace a kojení jsou základní kontraindikace pro použití léků.
Svíčky Clice D

Svíčky na svíčky "Clicí-D" pro použití

Místní léky skupiny Azol se nejčastěji používají k léčbě vaginální kandidózy a dalších ženských infekčních zánětlivých patologií. Jedním z nejúčinnějších a bezpečných prostředků poslední generace jsou vaginální čípky "Clice-D 100" na bázi dusičnanu metronidazolu a mikonazolu.

Aktivní složky neproniknuty systémovým krevním oběhem a nezpůsobují závislost.

Zvažte, v jakých případech jsou předepsány svíčky "Clice-D": Pokyny pro použití, kontraindikace a vedlejší účinky.

Složení a forma uvolnění

Jeden obal medicíny obsahuje 10 oválných bílých tablet se špičovaným koncem, aby se usnadnilo zavedení. Na jedné straně každé svíčky je aplikován gravírování "100", označující dávkování hlavních komponent:

  • Metronidazol - 100 mg;
  • Mikonazol dusičnan - 100 mg.

"Clice" má jiné formy vydání:

  1. Roztok pro odkapávání intravenózního podání, který je průhlednou kapalinou s zelenavě žlutým nádechem, baleným ve skleněných lahvích 100 ml. Jedna jednotka léčiva obsahuje jako aktivní složku 5 mg metronidazolu.
  2. Tablety pro orální použití bílé s nažloutlý nádobím obsahujícím 250 mg metronidazolu.
  3. Mast pro terapii infekčních lézí sebum obsahujícího 50 mg metronidazolu a 1 mg triclosan.

Uvedené prostředky jsou určeny pro léčbu infekčních onemocnění způsobených anaerobními bakteriemi. Pomocné látky závisí na formě uvolňování léčiva.

Popis akce léku

Aktivní komponenty, které jsou součástí čípků, mají komplexní účinek na patogenní vaginální mikroflóru:

  1. Metronidazol - antimikrobiální léčivo působící ve vztahu k anaerobním bakteriím, včetně způsobujících choroby močových a genitálií. Rovněž má anti-protociplen akci, což způsobuje smrt nejjednoduššího, především trichomonas. Pod místní aplikací inhibuje syntézu nukleových kyselin nezbytných pro fungování patogenních mikroorganismů, čímž vedou k jejich zničení. Zvyšuje účinek jiných antibakteriálních a antifungálních léků používaných v gynekologické praxi.
  2. Dusičnan mikonazolu - látka s výrazným fungicidním účinkem proti dermatofytům, kvasinkovým a kvasinkovým houbám, včetně rodu Candida. V intravaginálním podání, aktivní složka blokuje produkty ergosterolu, což je nejdůležitější složkou houbové buňky, což má za následek jeho zničení. Kromě toho jsou deriváty mikonazolu účinné v boji proti některým grampozitivním bakteriím.

Maximální koncentrace metronidazolu a dusičnanu mikonazolu ve vagíně je zachována po dobu 8-10 hodin po zavedení svíčky. Aktivní složky léčiva pronikají hluboko do postižených tkání, rychle vázají nepříjemné příznaky onemocnění. Látky nespadají do obecného krevního oběhu, nezpůsobují změny pH a mikroflóra pohlavního traktu.

Indikace

Lék není prostředkem první volby při léčbě drozd, který není komplikován jinými infekcemi. Hlavní indikace pro použití CLORE-D čípky jsou:

  • Zánětlivá onemocnění vagíny způsobené smíšenou patogenní mikroflórou (převážně houby v kombinaci s trichomonasem);
  • Vaginitida ne deklarované etiologie v první fázi léčby.

Způsob použití a dávky

V souladu s pokyny se používá jeden čípek za den, před spaním. Svíčka musí být umístěna hluboko do vagíny s akutním koncem, předem hojně Smoeming teplou vodou pro usnadnění úvodu. Po použití je žádoucí zůstat v horizontální poloze pro nejúčinnější pronikání účinných látek v tloušťce postižených tkání.

Lékaři umožňují použití "Clicí-D" během menstruace. Terapeutický účinek však může klesnout téměř 2-3krát, protože účinné látky jsou částečně promyty z průtoku krve a dusičnany mikonazolu reaguje s krvácením.

Průběh léčby ve standardním případě je 10 dní. Je zakázáno libovolně změnit schéma nebo trvání terapie, dávkování léku nebo porušit jmenování lékaře.

Léčivá interakce

Lék je kompatibilní s většinou antibiotik a sulfonamidy. Měřovací metronidazol čípek zvyšuje účinek antikoagulances, bromid VEKURIONIA. Neměli byste kombinovat použití "Clicí-D" s cimetidinem, fenytio, fenobarbital.

Interakce s alkoholem

Během léčby vaginálních tablet je "Clice-D" zakázáno používat nápoje obsahující alkohol. To může vést k vývoji reakcí podobných disulfiram, jejichž hlavními příznaky jsou:

  • Hyperemie kůže;
  • nevolnost, zvracení, ztráta chuti k jídlu;
  • Chytání bolesti ve střevech;
  • Ostrý hlava.

Svíčky Clice D - návod k použití

Vedlejší efekty

Pod místním použitím léku se negativní reakce vyvíjejí poměrně zřídka a zahrnují následující příznaky:

  • svědění, bolest, edém a spalování v oblasti vulvy, často doprovázené hojnými bílými vypouštěními tlustých sliznic;
  • Výrazná chuť kovu v ústech, nevolnost, dyspepsie;
  • Intestinální poruchy (zácpa, průjem, zvýšená tvorba plynu);
  • závratě, migréna, rozpad sil;
  • Snížení koncentrace krev leukocytů;
  • ztmavnutí moči;
  • Alergie ve formě kožních projevů (svědění vyrážek, hyperemie a edém sliznice).

Ve většině případů se všechny vedlejší účinky konají nezávisle po ukončení používání čípků.

Pokud se během léčby objevují patologické výboje (narůžovělé nebo krvavé, příliš hojné, s nepříjemným zápachem), musíte okamžitě kontaktovat gynekologa.

Kontraindikace

Hlavní kontraindikace k použití svorek "Clice-D" jsou:

  • nesnášenlivost na aktivní a pomocné složky čípku, jakož i další léčiva skupiny AZOL;
  • Snížení krevních leukocytů;
  • Epilepsie a další léze centrálního nervového systému;
  • diabetes;
  • těžké onemocnění jater;
  • věk do 12 let;
  • Těhotenství (první trimestr) a kojení.

Předávkovat

S významným nadbytkem terapeutické dávky léčiva proniká metronidazol v menších množstvích z celkového krevního oběhu, což způsobuje vývoj systémových reakcí (křeče, poškození centrálního nervového systému, střevní poruchy, bolesti hlavy). V tomto případě dojde intenzita stávajících vedlejších účinků. Sloučeniny mikonazolu nevedou k vývoji příznaků předávkování.

speciální instrukce

Během používání svíček je nutné zcela vyloučit sexuální kontakty. V případě StIS musíte zacházet s partnerem i v nepřítomnosti explicitních známek infekce. Když je trichomoniasis detekován, kontrolní vzorky by měly být prováděny pro přítomnost příčinného činidla pro následující tři menstruační cykly (před zahájením a po dokončení krvácení).

Léčba je prováděna striktně pod kontrolou lékaře. Specialista by měl být uveden včas ve všech vedlejších účincích a souběžných onemocněních.

Aplikace během těhotenství a laktace

"Clice-D" lze použít ve druhém a třetím trimestru těhotenství v přítomnosti zvláštního svědectví. Metronidazol proniká do mateřského mléka a je nebezpečím pro dítě. V případě potřeby musí být naléhavé přirozené krmení léčby startování dokončeno a pokračovat pouze po úplném odstranění aktivních složek léčiva z těla matky (ne dříve 48 hodin po použití poslední svíčky).

Podmínky pro dovolenou od lékáren a trvanlivosti

"Clice-D" je propuštěn bez lékařského předpisu.

Doba použitelnosti léku je 5 let. Úložiště následuje v suchém tmavém místě při teplotě místnosti (ne vyšší než 30 ° C).

Analogy

Na policích z lékárnách lze nalézt následující analogy "Clicí-D" určené pro intravaginální podávání (svíčky, želatinové kapsle):

  • "Neo-penotran";
  • "Rumizol";
  • "Metromicon Neo";
  • "Ginokaps".

V současné době neexistují žádné analogy léku, které mohou být povoleny používat během prvního trimestru dítěte a kojení.

Cena

V závislosti na lékárně a oblasti je průměrná cena obalu léčiva z 10 vaginálních čípků 350-400 rublů.

Recenze Svíčky "Clice-D" jsou většinou pozitivní. Odborníci preferují tento lék kvůli vysoké účinnosti a spolehlivosti. Pacienti zaznamenali rychlou eliminaci nepříjemných příznaků a vzácného vývoje vedlejších účinků.

Marina: "Vaginální čípky pomáhaly rychle se zbavit smíšené infekce, vyvinuté na pozadí drozd. Po první aplikaci prošly bolest a pálení. Nežádoucí účinky chyběly. Kromě toho, Clice-D svíčky nejsou tolik praní prádla tolik jiných analogů pro místní aplikace.

Elena: "Léčba byla jmenována v pozdějším období těhotenství. Choroba zcela ustoupila po terapii, která byla potvrzena kontrolními vzorky, které jsem předal několik měsíců po zavedení poslední svíčky. Ve stavu plodu a další porod, lék neovlivnil ".

Svetlana: "Provedl průběh svíček svíček" Clice-D ". V prvních dnech, bezprostředně po úvodu byl silný pálivý pocit, doprovázený svědění a zarudnutí. Terapie nebyla přerušena a vedlejší účinky. Nástroj se ukázal jako poměrně účinný. ".

Irina: "Použité vaginální tablety Pro léčbu zánětlivého procesu nevysvětlitelné etiologie. Vedlejší účinky vznikly, ale po chvíli po dokončení terapie došlo k relapsu nemoci. Trvalo dlouhou léčbu jinými léky, včetně systémové ".

Olga: "Nelze dokončit požadovaný průběh terapie v důsledku závažných vedlejších účinků. Byl tam krvavý výtok, nevolnost, zvracení, bolest hlavy a poruchy trávení. Doktor jmenoval další lék na dokončení léčby ".