Jsou tampony pro ženy škodlivé

Volba hygienických agentů v kritických dnech je do značné míry kvůli osobním preferencím žen. K dnešnímu dni je mezi těmito výrobky širokou škálu a každý z nich má své vlastní kontraindikace: existuje nebo ne alergie, nesrovnalosti k podráždění, nesnášenlivosti na materiál a t.D. Metoda pokusu a chyb, spravedlivé podlahy, nejvhodnější produkty pro sebe během menstruace. Některé z nejčastějších mezi těmi jsou považovány za hygienické tampony. Kolem tohoto produktu je mnoho mýtů o nebezpečí jeho použití. Jsou opravdu špatné tampony, a proč takové pověsti vznikají?

Správná volba

První věc, kterou musíte pamatovat při nákupu, je hygiena, je správným výběrem velikosti. Faktem je, že pokud vyberete tampon s vysokým stupněm absorpce pro první použití, může takové zkušenosti končit srozumitelnými pocity a dokonce i mikrotramy stěn vagíny. Pro zahájení jejich aplikace je proto žádoucí s minimální velikostí. To vám pomůže zvládnout techniku ​​neomezeného úvodu a odstranění.

Během menstruace se každý den rozlišuje různými částkami výběru. Je lepší koupit několik balení najednou s různými stupni absorpce, kterou lze nosit v závislosti na množství krve. Promoce jde, jako v případě těsnění, na kapičkách:

  • 2 kapky se používají při nízkých krvácení;
  • 3 kapičky s průměrnou kapalinou;
  • 4-5 jsou určeny pro intenzivní uvolňování krve (zřídka se vyhovují).

Kromě toho je zde speciálně pro noční použití.

Musíte okamžitě provést rezervaci, že hlavní škoda tamponů pochází z dlouhé nošení (více než 6 hodin) Aplikace tamponů v noci Vážně kritizované gynekologové. zjistit Stanovisko lékařů o tamponech a těsnění.

Dejte přednostně lepší produkty bez vůně. Neexistuje žádný nepříjemný zápach, protože vstup do pochvy je pevně uzavřeno - to je hlavní přínos zboží. Často alergie nebo podráždění jsou důsledkem dopadu různých parabenů a sportů používaných ve výrobě. Je také žádoucí vybrat si zboží z přírodních materiálů.

Materiály používané ve výrobě

Vlastnosti deklarované na obalech mohou mít nějakou ženu. Nicméně, pokud odpovídají realitě - velká otázka. Takže výrobci se nevztahují na relativní škodlivé účinky některých složek, které jsou prakticky v každém produktu.

  • Dioxin - bělící prvek, který je škodlivá karcinogenní látka. Při výrobě tamponů se používá k dosažení sněhově bílého produktu. Předpokládá se, že i malé množství je schopna toxické účinky na lidské tělo. Látka má nemovitost se hromadit v tkáních. Ve vědeckých kruzích předpokládají spojení s vývojem endometriózy u žen a snížení počtu spermií u mužů.
  • Viscose - složka z přírodního dřeva, které v procesu rafinace zpracovává různými chemickými sloučeninami. Používá se jako absorpční materiál v tamponu. Předpokládá se, že po odstranění produktu zůstávají vlákna látky v pochvě a dráždí jeho sliznici.
  • Bavlna - v tomto případě bude o jeho geneticky modifikovaném analogu, který je často nahrazen přírodním materiálem. Odborníci odhalili spojení této složky s rozvojem udržitelnosti na řadu antibiotik. Takové vlastnosti významně snižují účinnost léčby různých gynekologických onemocnění, zejména infekčního typu.

Dosud není možné s důvěrou říci, je škodlivé používat tampony, protože diskuse lékaře jsou postaveny na řadě předpokladů. Jistě může člověk argumentovat jednu věc - je nutné přísně dodržovat pravidla pro jejich použití, jinak neexistují žádné problémy se zdravím.

Doporučení pro použití

Ženské tělo zajišťuje čisticí systém z menstruační krve, podle kterého by nemělo být přetrvávající v těle. Použijte tampony - to znamená poněkud znepokojující tento proces, protože výběr zůstane v kontaktu s sliznickou membránou po dobu několika hodin.

Skutečnost, že výrobek absorbuje celou kapalinu a zůstává na jednom místě, je nebezpečný vzhledem k vytvoření příznivého média pro reprodukci mikroorganismu. Ten, mimochodem, začne zobrazovat činnost již po dvou hodinách nosit typu hygienického produktu. Na tomto základě je doporučená doba používání jednoho tamponu 2-4 hodiny, ne více.

Před vložením nového nástroje je žádoucí umírat teplou vodu bez použití detergentů. Pokyny pro správu a vypouštění postup jsou obsaženy v každém balení, takže na to nebudeme zaostřit. Jediná věc, kterou stojí za to zaměřit, je - v noci je lepší dát obvyklé těsnění, i když výrobci a zkušenosti některých žen ukazují prosperující Pomocí tamponů a noci.

S vývojem hygienického průmyslu na trhu se začal vypadat nové typy výrobků, včetně pro každodenní použití. V tomto ohledu ženy často vyplývají otázku, zda je možné neustále používat tampony. Odpověď je určitě ne.

Tyto produkty jsou nepřirozené pro ženského organismu a porušují obvyklé výběrové procesy. Použití takového prostředku mimo menstruační cyklus ohrožuje suchost vagíny, mikrotramů a celkového porušení mikroflóry.

Kontraindikace

Některé ženy kategoricky nemožné používat tampon. To může být způsobeno určitými znaky struktury těla nebo přítomnosti specifických onemocnění. Kontraindikace k použití těchto výrobků je:

  • intolerance nebo alergie na komponenty obsažené v kompozici;
  • Terapie pochvy místních léků (vaginální pilulky, svíčky a t.D.);
  • onemocnění pohlavního nebo močového systému;
  • suchost v pochvě (zejména pokud to bylo provokováno použitím tamponů);
  • Predispozice k vývoji toxického šoku (tak je pozorován u všech žen v prvních 3 měsících po porodu).

Někteří lidé také patří do série kontraindikací panenství. Nicméně, mnoho společností v současné době produkují speciální produkty pro tyto dívky, jejichž použití má minimální riziko zranění. Jedná se o produkty mini velikosti - Tampony pro dospívající Kotex, Ola, Obi. Přečtěte si v našem článku, Je možné opravdu ztratit své panenství tampon.

Škodlivé důsledky

Negativní důsledky od tamponů se týkají především jak přesně pravidla pro jejich použití. Mezi nejčastějšími důsledky se odlišuje:

  1. Mikrotrauma na sliznici - mohou vzniknout v důsledku nedodržení technologií Úvodní technologie (odstranění) nebo nesprávným výběrem velikosti.
  2. Změna vaginální mikroflóry - lze to vyhnout, pokud nepřekročíte optimální čas nosit tampon.
  3. Toxický syndrom šoku (STS) - Extrémně vzácný a nejnebezpečnější důsledek zdraví žen. Sts se vyvíjí kvůli zesílené reprodukci infekčních bakterií. Taková situace může nastat, pokud zanedbává pravidlo, podle které je použití tamponů zakázáno během jakéhokoli zánětu genitálních orgánů.

Na základě výše uvedeného lze říci, že tampony jsou škodlivé pro ženy pouze v případě, že základní doporučení nejsou zohledněna použitím. Řešení pro vás!