Adrenalin při zastavení srdce

Adrenalin - hormon, který je produkován kortikální látky nadledvinky a provádí řadu funkcí v lidském těle. To se nazývá stresový hormon, protože ve velkých dávkách vyniká nepříjemnými situacemi pro lidi.

Adrenalin má kardiotropní (urychluje práci srdce, zvyšuje sílu srdečního výstupu), Vasoconstrictor a hyperglykemický akci. A také zužuje plavidla, zvyšující se krevní tlak, zvyšuje obsah glukózy v krvi.

Injekce

V medicíně se adrenalin používá ve formě syntetických náhražek (Adrenalinový hydrochlorid nebo epinefrin). Přípravky jsou podobné účinku vykreslenému a vlivu na cílové orgány. Náhrady se používají v anafylaktických reakcích, toxický šok, vaskulární paresay, při zastavení srdečního a srdečního selhání.

Aplikace adrenalinu v intenzivní péči

Žádost o resuscitace pacienta Epinefrin nebo adrenalin hydrochlorid. Správa se liší v závislosti na stavu pacienta, každý má své vlastní vlastnosti, způsobuje komplikace. Adrenalin jsou zavedeny při resuscitaci, v závislosti na situaci, intramuskulárně, intravenózně, intrenally a intracardiálně.

Zavedení adrenalinu je doprovázeno lékařskou pomoc při specializovaných resuscitačních prostorách. S pomocí diagnostického vybavení: monitorování krevního tlaku, impulsu a nasycení (koncentrace kyslíku v krvi). V případě potřeby použijte IVL přístroje (umělé větrání plic). Použití laryngoskopu Volný dýchací trakt s mechanickým nebo elektrickým krytem.

Přípravy v ampulích. Hez

V první fázi resuscitace léčiva se typ krevního oběhu zastaví. Připojte elektrokardiograf a diagnostikujte funkční stav srdce, abyste získali objektivní hodnoty.

Cirhulační zastávka znamená aplikaci za podmínek resuscitace adrenalin hydrochloridu 0,5 ml 0,1%, atropin síranu 0,5 ml 0,1%, hydrogenuhličitanu sodného 0,2 ml 4% na 1 kg hmotnostního tělesa. Drip intravenózní podávání se používá společně s chloridem sodným (fyziologický roztok).

Adrenalinový hydrogenuhličitan je také zaveden intramuskulárně, intraqueadially a introperálně.

Resuscitace člověka

Technika intrakardní injekce. Kříž v srdci

Intracardiální úvod není v současné době používán v důsledku komplikací, ke kterým dochází během manipulace.

Jsou zavedeny pouze roztoky hydrochloridu adrenalinu, epinefrin, sulfát a litropin a lidokain. Injekce v srdci se provádí za použití tenké jehly o délce 7 až 10 cm. Hrudník je propíchnut v InterCostě IV-Ohm, 1,5 cm opustil hrudní kost, na horním okraji žebra.

V hloubce 4-5 cm se bude cítit potíže s předáváním jehly. Tato překážka je stěna pravé komory. Při tažení pístu v injekční stříkačce bude krev jít, což bude indikovat na nádobě srdce srdce. Pak jsou léky okamžitě zavedeny. Po provedení manipulace pokračuje uzavřená masáž srdce.

Způsoby intraherical injekce

Tato manipulace se provádí mnohem snazší. Adrenalinový hydrochlorid atropin sulfát a lidokain jsou získány v injekční stříkačce pro intramuskulární injekce a jsou zavedeny do tuhého krytu štítné žlázy, jehla proniká do prostoru mezi kroužky průdušnice.

Zavedení intubace drog

Způsob podávání adrenalinu nebo epinefrinu se používá intubačním způsobem, pokud je pacient připojen k umělému větrání plic. Lék proniká plic Alveoli, kde je absorbován a spadne do krve.

Způsob podávání léčiva je aproximován

Nekomplikovaná manipulace, která je v zavádění adrenalinového hydrochloridu do svalů s použitím injekční stříkačky pro intramuskulární injekce.

Kříž v srdci
Rám z filmu "Triminal Chivo"

Zavedení adrenalinového hydrochloridu v srdci v předávkování drogy a zastávka srdce byla použita jak domácí i zahraniční resuscitace. Postupem času, tento způsob resuscitace byl nahrazen intrachální podávání adrenalinu a zavedením do svalového svalu.

Více O hormonech