Vysoká úroveň estradiolu u mužů

Norma u mužů od 16 do 70 pg / ml.

Nejaktivnější hormon pro ženy je považován za estradiol. Jedná se o steroidní hormon, který je vyroben folikulární vaječníkař aparátem u ženy. Ovlivňuje všechny tkaniny a orgány týkající se reprodukčního systému žen. Estradiol v malých množstvích se vyrábí v těle člověka. U mužů, jeho produkují varlata a nadledvinky.

Estradiol v životě mužů

Hormon se vyrábí, když se testosteron zapne do enzymu (aromatáza). Při výrobě estradiolu mužů:

  • Hormon vede k normální výměně s výkonem a kyslíkem tkanin;
  • Přístroj kostí se stává silnějším;
  • Pravděpodobnost osteoporózy je snížena;
  • normalizuje práci nervového systému;
  • Pomáhá vyrábět tajemství semenné tekutiny.

Také s normálními parametry hormon pomáhá udržovat sexuální funkci, libido, zodpovědný za mužskou plodnost (příležitost hnojit ženu). Ženský hormon u mužů je zodpovědný za kognitivní funkci, výměnu lipidů, zvyšuje rychlost metabolismu, vlasy začíná lépe na hlavě, riziko kardiovaskulárního onemocnění je sníženo.

Estradiol u mužů

Standardní estradiol výkon

Muži mají normální estradiol ukazatele - od 16 do 70 pg / ml. Přesnější ukazatel indikuje přebytek hormonu, v medicíně se nazývá hyperacudgenemie. Vypadá to samotným velmi vzácným, ale nejčastěji hyperachemie je Důsledek různých onemocnění nebo úvod do organismu estrogenních léků.

Příčiny zvýšeného estradiolu

Příčinou této nemoci mohou být endokrinní poruchy, jako je hypertyreóza, hyperprolaktinemie.

Hypertyreóza (thyrotoxikóza) - hyperfunkce štítné žlázy, zvýšený trijodothyroninový hormon

Hyperprolactinemie - zvýšila hladinu hormonu prolaktinu v krvi.

Jako důvod Nádory varlat a nadledvinek. Přebytek estradiolu se může projevit po dlouhodobém kontaktu s toxickými látkami, Příjem různých drog, Zejména steroidy, narkotické látky. Systematická alkoholická intoxikace ovlivňuje expozici záření. Cirhóza jater, hepatitidy, hepatózy a selhání ledvin může být spouštěči hyperacudgenemie. Nedostatek zdravého životního stylu, kouření, hyposyněinu, prudký nárůst tělesné hmotnosti, nervózní stres, napětí může také způsobit zvýšení estradiolu.

Symptomy zvýšeného estradiolu

Symptomy zvýšené hladiny estradiolu u mužů se projevují v restrukturalizaci těla pro ženského typu (feminizace člověka). Tukové záhyby v poli prsou, boky, hýždě jsou tvořeny, střízlivé a hrudníku se snižují. Evenkers vypadají, svalová hmotnost těla se snižuje, libido se snižuje.

Gynekomastie-osvícení hrudníku u mužů

Gynecomastia vzniká (zvýšení hrudníku s hypertrofií žláz a tukové tkáně). Velikost vzrůstu prsu může být odlišná - Od 1 cm do 10, Průměr 4 cm. Toto onemocnění se vyskytuje v důsledku Estradiol krev rapipu, který zase přispívá k ukládání mastných vláken v oblasti prsu.

V počátečních fázích gynekomastik může být eliminována hormonálním terapií, ale ve spuštěných případech bude pacient v chirurgickém intervenci potřebovat.

Zajímavým faktem je, že významné množství novorozeného muže se narodil s otokem hrudní žlázy, ale poté, co máme na sobě dítě z matky hrudníku, toto bobtnání listy. Skutečnost je, že estrogeny jsou přítomny v mateřském mléce, což zvyšuje usazeniny mastné vlákno do hrudníku.

Estradiol zvyšuje růst prostatového epitelu, který zase vede k vzniku obou benigních nádorů - adenom a maligní. Když heperstrogrogeremie, muži vypadají slabost, podrážděnost, erektilní dysfunkce, častá závratě, astenia. Porušení kardiovaskulárního systému se vyvíjí, jako je hypertenze, hypertrofie myokardu, ischemie, infarkt myokardu.

Gynekomastie

Jak downgrade

Pokud existují známky nemoci, musíte hledat endokrinologa pro poradenství a pronajmout biochemickou krevní test na estradiol, stejně jako ultrazvuková diagnostika tymusu, nadledvinek, varlat.

Chcete-li snížit výkon estradiolu na normální, musíte identifikovat příčinu Hormonální selhání, Pro to je důležité podstoupit komplexní zkoušku o identifikaci různých druhů nemocí, které by se mohly stát hyperachenmií. Je nutné odstranit zdroj problému, ale pouze pak přepněte na hormonální terapii, abyste odstranili nerovnováhu ženského hormonu.

Testosteron - antagonista estradiolu.

Léčivé přípravky, který snižuje úroveň estrogenu u mužů, lze rozdělit do dvou typů, a to:

- Anti-estrogen. Například Clomiphene, tamoxifen. Tato skupina léčiv jednoduše blokuje hypotalamickou hypofýzu reverzní negativní komunikaci, která vede k tomu, že se zvyšuje výroba gonadotropních hormonů a testosteronu.

- Inhibitory aromatázy. Například půlkruhová, aromazin. Snižuje aktivitu aromatázových enzymů, respektive, brání transformaci testosteronu v estrogenu. Také inhibitory aromatáz mohou být oxidanty nejrůznějšího původu (katechin, vitamín C, zinek).

Jak bylo uvedeno výše, je důležité odstranit první prioritní problém. Například, pokud je zvýšení estradiolu Příčina procesu nádoru, kromě drog Inhibiční produkce estrogenu, Terapeutické a chirurgické metody budou zahrnuty zaměřené na léčbu nádoru.

Prevence onemocnění

Zvyšujeme testosteron s agresivními sporty - rugby

Chcete-li snížit pravděpodobnost nemocí nebo relapsů, postupujte podle jednoduchých pravidel:

  • Zvýšit fyzickou aktivitu, estradiol snižuje, když se testosteron zvýší;
  • odmítnout kouření;
  • Snižte frekvenční použití alkoholických nápojů, zejména piva;
  • Zřídit rekreační režim.