Účinky hormonů na vzdělávání akné

Zdraví kůže často závisí na normálním obsahu hormonů. Pokud je organismus dospělého narušen obsahem steroidních hormonů, nastane patologie kůže - hormonální akné.

Typy akné

U žen je kožní vyrážka pozorována před měsíčním krvácením, vzhled akné ve věku 30-50 let. U mužů vznikají výrazně méně. Také důvod pro výskyt silných hormonálních vyrážek může být odchylka od rychlosti inzulínu.

Mechanismus a příčiny vzhledu

Kůže se podílí na vývoji pánských pohlavních hormonů. V něm, předchůdci Androgenů se proměňují v testosteronu a dihydrotestosteronu. Pod působením těchto látek rostou kožní buňky a vyskytuje se sekrece tuků. Hormonální akné vzniká na pozadí vysoké hladiny androgenu. Vzhled akné v tomto případě je vysvětlen z následujících důvodů:

  • Na povrchu kůže v důsledku přebytku kůže tuků, množství kyseliny linoleové prudce klesá, vede k podráždění epidermy a vzniku zánětlivého procesu;
  • V přeccholetí mazových žláz se zvyšuje viskozita pleťového tuku, což vede k zablokování železných kanálů a zhoršených funkcí mazových žláz;
  • Látky tuků kůže v působení vnějších faktorů se rozkládají a způsobují vzhled různých typů akné;
  • Mastná kůže vytváří příznivé prostředí pro vývoj patogenních bakterií, které způsobují zánět.

Formace akné

Výchozí bod vzniku hormonální akné - Nadměrné množství pánských genitálních hormonů. S nárůstem úrovně androgenů spojených:

  • Dědičnost. Pokud oba rodiče měli silnou vyrážku na kůži během puberty, pravděpodobnost takového problému v dítěti.
  • Poštovní cyklus u žen. Druhá fáze se vyznačuje tím, že zlepšuje celkovou úroveň pohlavních hormonů. 70% žen z tohoto důvodu vypadá vyrážky na kůži.
  • Porušení výměny lipidů. V krvi, zvýšený obsah fosfolipidů, cholesterolu, triglyceridů, jiných organických látek této třídy. Jejich přebytek negativně ovlivňuje krevní oběh a způsobuje patologii. Porušení metabolických procesů cituje hormonální selhání pozadí - například, V období menopauzy, V důsledku recepce antikoncepce, kortikidalů, anabolických steroidů a jiných hormonálních léčiv.
  • Patologie endokrinního systému. Hormonální akné u žen a mužů se objevují v důsledku adrenální dysfunkce a hypofýzy.
  • Gynekologické onemocnění. Například polycystický vaječníkař, potrat, těhotenství může způsobit nadměrnou sekreci androgenů u žen (hyperandrode).
  • Stres. Stresové situace, časté prodloužené deprese způsobují zvýšení Koncentrace hormonů steroidů.
  • Špatná péče o pleť. Je nutné určit typ a pokožku a vybrat vhodnou kosmetiku a postupy.
  • Nepříznivé klima. Reakce těla na zvýšenou vlhkost vzduchu, teplota je individuální. Tyto faktory mohou způsobit patologické podmínky kůže.

Analýzy

Intenzivní patologická vyrážka může být doprovázena vzhledem hlavy s hnisem, hlubokými rozzlobenými cysty, bolestmi, svědění, svědění a další příznaky zánětu. Chcete-li správně léčit hormonální akné, je nutné provádět laboratorní výzkum. Všechny testy by měly být předány do hubeného žaludku, ženské hormony dávají krev na 3, 7 cyklů (na doporučení gynekologa nebo endokrinologa).

Společný krevní test, biochemický na obsah glukózy, inspekce infekce - jedná se o předběžný laboratorní výzkum. Poté musíte projít krev na hormony. Úroveň testosteronu, estrogenů, kortizolu, tyrotropního hormonu, T4 a dalších je zkontrolována.

Kromě toho budete potřebovat ultrazvuk ultrazvuk sekací žláz, nejen genitálií (například vaječníky), ale i nadledvinky, štítné žlázy, gland.

Biochemie krve

Analýzy hormonů s akné jsou nezbytné pro stanovení úrovně testosteronu. Lékař učiní závěr s přihlédnutím k přírodním hormonálním výkyvům. Vyskytují se:

  • během puberty;
  • během těhotenství, laktace;
  • během menstruačního cyklu;
  • S výskytem menopauzy.

Pokud kosmetické procedury nepomáhají zbavit se vyrážce, testy pro akné pomohou odhalit příčinu nemoci.

U novorozenců

Dokonce i novorozence mají hormonální původ. Vyrážky vznikají několik dní po narození nebo se s nimi objevují dítě.

Důvody ovlivňující projev patologických vyrážek jsou spojeny s vysokou úrovní hormonů v tělu matky, která se konala během těhotenství.

Shan žlázy batole reagují na matka hormony nebo matka kůže s akné. Trochu pupínky v dětí, že jsou těsnění s malou zarudnutí kolem. Vyrážka u novorozenců provádí na čele, nosu, tvářích, nasolabiálním trojúhelníku, hlavu.

Zvláštní zacházení Tento fenomén nevyžaduje. Dost dítěte v čase Batped, změnit ložní prádlo a spodní prádlo. Normálně, při provádění pravidelných hygienických postupů vynese několik dní později.

Mytí novorozenců

V teenagerů

Vznik nemoci u adolescentů je spojena s nerovnováhou pohlavních hormonů v těle. Má vnější exprese - kožní pozemky na čele, bradě, nos pokrytý úhořem. V mladistvém věku je hormonální pozadí normalizováno a příčiny zánětu zmizí.

Aby se zabránilo problémům s kůží v budoucnu, v období puberty je důležité zajistit správnou péči o to. Zároveň nebude zapotřebí stav léčby léčiv a speciální kosmetické postupy.

Mezi ženami

Akné a hormony u žen - vzájemně provázané státy. Hormonální pozadí je několikrát nahrazeno během několika měsíců a závisí na fázi cyklu. Věkové změny v těle žen se vyskytují po 30. Postupně začíná fade funkce vaječníků, v krvi Počet ženských hormonů je snížen, Nejprve estradiol.

V kosmetologi

Estrogeny "omezit" účinek androgenu. Ale s výrazným poklesem jejich koncentrace, testosteron vyvolává výskyt hormonálních akné u žen. Zpravidla se vyrážka objevují na kůži obličeje, zad, hrudník.

Hormonální drogy Pro ženy, ve kterých převažuje progesteron, ovlivňují také akné. Rashes se mohou objevit během léčby.

Při výběru léčiva pro substituční hormonu je konzultace gynekologa povinná

Po dodání existuje významný nárůst úrovně progesteronu v těle ženy, počet estrogenů během tohoto období je extrémně nestabilní. V důsledku toho je vylepšena sekrece mazových žláz, konzistence změn tuku a je tam blokování kanálů.

Vyrážky se objevují na krku, na bradě a jsou uloženy několik měsíců. Recepce hormonálních antikoncepce je účinný, ale s kojením by mělo zvolit lék.

U mužů

Hormonální akné u mužů není vždy ukazatelem vysoké koncentrace testosteronu. Patologická akné vyrážka vzniká na pozadí recepce ve velkém počtu anabolických steroidů. Nebo může znamenat rezistenci a dostupnost inzulínu a dostupnost dvoudového diabetu. Pouze v tomto případě lze argumentovat, že akné a hormony u mužů mají fyziologickou komunikaci.

Zpravidla pouze v adolescenčním hormonálním restrukturalizačním restrukturalizaci vyprovokovat četné akné na zádech, na obličeji a na jiných místech klastru mazových žláz. Správná péče o pleť, stabilizace úrovně pánských hormonů přirozeně zlepšuje stav pokožky u mladých mužů.

Léčba hormonálních akné

S problémy akné způsobené porušením hormonálního zázemí je nutná konzultace najednou několik lékařů: dermatolog, endokrinolog a ženy také gynekologa. Komplexní průzkum pomůže najít nejefektivnější způsob, jak se zbavit vyrážek. Terapeutická opatření se konají s několika fázemi:

  1. Zkontrolujte stav hormonálu.
  2. Recepce určeného hormonu a jiných léčiv (stahy, retinoidy, benzoylperoxid, azelainová kyselina, antibiotika, probiotika, vitamíny).
  3. Ošetření akné mimo speciální kosmetiku.
  4. Léčba vyrážky lidovými prostředky.
  5. Profesionální čištění obličeje (je lepší to udělat v kosmetické kanceláři, aby se odstranil akné bez stopy).
  6. Organizace správné výživy.
  7. Použití lidového lékařství.

Vyčistěte pokožku od dívky

LAkné hormony - nejúčinnější metoda. Lékaři předepisují různé akce:

  • snížení úrovně testosteronu;
  • antikoncepce;
  • zvyšování koncentrace estrogenu;
  • antidrogen;
  • Eliminace rezistence na inzulínu.

Metformin snižuje inzulínovou rezistenci. Po pravidelném příjmu antikoncepce s ethinyl estradiolem a progesteron snižuje hladinu androgenu. Antiandrogeny snižují sekreci testosteronu, tvorbu dihydrotestosteronu.

Ženy jsou kontraindikovány perorální kontraceptivy pro hypertenzi, viskozita vysoké krve. Kontraindikace jsou maligní nádory v mléčných žlázách, kouření.

Hormonální drogy

Správně zvolené hormonální pilulky z akné poskytují pozitivní výsledek za několik měsíců. Jsou předepsány kurzy, dávka je určena lékařem. Taková terapie pomáhá vyléčit akné s hormonálním selháním.

Kromě orálních drog na schůzkách může být hormonální akné masti. Zlepšuje burzovní procesy v kůži, hojit se dobře. S řádným jmenováním a používáním (s přihlédnutím k kontraindikacím) nezpůsobuje masti alergické reakce a jiné vedlejší účinky.

Při léčbě hormonálních kožených patologií využívá speciální akné krém na bázi retinoidů, kyseliny azelainové. Tyto látky jsou zahrnuty do komplexní terapie při léčbě hormonálních akné. Seznam nejoblíbenějších a nejúčinnějších fondů:

Tabletikmasikrema
JesGoxisonBasiron
YarinaTridermSkinoterm
DimaOkrojíKlenzit
ChloeOkrojíLišit
ZhaninaPrednisoloneKvantlan
Diana-35HydrotisutKLINDOVIT
Sinaflane
Elokom

Před přijetím hormonálních drog je konzultace lékaře povinná

Lidové léky

Zbavte se hormonální akné pouze s léky, je to nemožné. Je důležité dodržovat dietu, řádnou péči o kůži, používat fytoterapii, lidové metody.

Otázka léčby hormonální akné s pomocí dietní potraviny je aktivně studována od roku 2002. Aby se zabránilo patologickému rozsahu, je důležité dodržovat pravidla:

  • Eliminovat "rychlé sacharidy", uzené, marinády, ostré a mastné pokrmy;
  • Zahrnout komplexní sacharidy (celozrnný chléb, kaši), jehož glykemický index je nízký a prudký nárůst koncentrace inzulínu;
  • spotřebovává dostatečné množství proteinů;
  • Dávají přednost rostlinných tuků;
  • Denní použití čerstvé zeleniny a ovoce;
  • Omezit používání mléka a některé mléčné výrobky (pro fermentované potravinářské výrobky neplatí).

Milovníci mléka si musí pamatovat, že zvyšuje hladiny inzulínu, posiluje sekreci androgenů, zvyšuje citlivost kůže na steroidní hlízy pánské.

Správně zkompilovaná strava snižuje úroveň hormonů mužů, snižuje sekreci inzulínu, aktivuje se Syntéza Estradiol. 25-50% pacientů stravování se silnými hormonálními vyrážkami dává pozitivní výsledek.

Fitoterapie, mořská sůl

Jako fytoterapie proti akné se rozlišují následující prostředky:

  • Abrahamo strom;
  • skořice;
  • Jablečný ocet;
  • máta.

Potravinářské přísady, které jsou účinné v kožních problémech způsobených hormonálním selháním:

  • hořčík a vápník;
  • Omega 3;
  • zinek a měď;
  • probiotika;
  • Vitamíny.

Při opuštění kůže je nutné se zaměřit na prostředky, které blokují syntézu dihydrotestosteronu. Tento hormon je hlavní příčinou kožních vyrážek. Acné masky a další kosmetika musí obsahovat:

  • Oleje: Argan, sezamová semínka, čajový strom;
  • zelený čaj;
  • lotosový extrakt;
  • Esenciální oleje: šípek, konopí, hrozny, primroses, černý rybíz.

Olivový a kokosový olej by neměl být součástí produktů péče o pleť na akné.

Zbavit se hormonální akné:

  • Slunce se nechá opalovat opalovací krém;
  • Mytí ráno a ve večerních hodinách bez mýdla;
  • Nedotýkejte se obličeje špinavými rukama;
  • Nequeeze akné;
  • Neopakujte antiseptik.

Z antiseptik, když může být použit pouze zánět hormonálních akné pouze jod. Zrychluje proces zrání akné, přispívá k hojení kůže, zabraňuje další infekci.