Hojný měsíčník: příčiny, symptomy, léčba

Girrows menstruace pouze tři dny a máte 6 dní a nalijte "jako z kbelíku"? je to dobré nebo špatné? Co dělat a proč je tak nespravedlivý? Důvody mohou být hodně, od nejúškle nejúškle na vážné, vyžadující dlouhou léčbu nebo Bůh zakázal. Co potřebujete vědět o svém těle ženě, aby reagovala na změny počtu absolvování během menstruace? Téma není absolutně obtížné pro pochopení, ale velmi důležité pro všechny ženy od 12 do 60 let.

Jaké jsou příznaky menorragia

Jako obvykle v životě, něco, co nemá nic porovnat, zdá se to správně. Takže s měsíčně. Například dívka od 12 let každý měsíc mění těsnění každých 2 hodiny. Dívka chodí ospalý, unavená, hlava se točí, tam jsou mdloby. Maminka ji pohodlí - taková je ženská akcie, TERPI, všechny ženy se cítí. Je to správně? Core - Ne. Pokud se dívka cítí špatně během menstruace, musíte okamžitě jít do gynekologa a zjistit důvod hojného měsíčního.

Hojný měsíčník: příčiny, symptomy, léčba
Pozornost! Hojné alokace jsou považovány za více než 150 ml po celé období menstruace. Také menstruační dny by normálně neměly překročit 3 - 7 dní.

Abnormálně hojné alokace pro menstruaci se nazývají menorragia nebo hypermenzestruct syndrom

Existují dva typy Menorragia v medicíně:

  1. Primární - vzniká s první menstruací v životě.
  2. Sekundární - se v čase rozvíjí z nějakého důvodu, poté, co dívka již měla normální období.

Oba typy vyžadují vyšetření, analýzy, správně diagnostikovat a identifikovat příčinu. Znát příčinu zdravotního stavu dívek.

Co je třeba věnovat pozornost prvnímu? Příznaky anomálií:

  1. Hojný krvácení, možná s krevními srážkami. Menstruace je dostatečná tolik, že hygienické výrobky musí být změněny každou hodinu.
  2. Anémie - doprovází bohatý měsíc.
  3. Nadměrná ztráta krve ovlivňuje zdraví, počet červených krvinek - červené krvinky.
  4. Žena může omdlit.
  5. Pocit zima v tipech prstů a rukou.
  6. Pocit závratě a slabosti.
  7. Mohou se objevit modřiny a modřiny na těle.
  8. Někdy tam krvácí z nosu.

Jen tak "nalít" nebude. Ujistěte se, že máte důvod, proč je měsíční ocel hojná. Velmi často to je znamení gynekologických onemocnění. Proto je důležité znát nějaký důvod, proč zastavit rozvoj nemoci.

Příčiny hojného měsíčního

Důvody jsou nečekaně hodně. Potvrďte jeden a vyloučit ostatní mohou po analýzách pouze lékař gynekologa, inspekce. Tabulka ukazuje všechny známé příčiny hojného krvácení:

ZpůsobitPříznakyPopisDoporučení
Přirozené hormonální změny související s věkem, nerovnováhaHlavní důvodSvětlý příklad: V období přechodného věku u dívek a období menopauzy, menopauza u žen, po 40 letechJe třeba pravidelně, jednou za půl roku, aby podstoupil průzkum u gynekologa, aby se vše, co se děje v ženském těle, změny spojené s věkem a nárůstem hormonů
Sexuální onemocnění ženIntrauterinní hroty, Mioma, endometrióza, Polypy, adenomyóza, dysfunkce vaječníků, nádory a t. D.Téměř 82% všech žen s abnormálně hojným měsíčně trpí jedním nebo více těmito chorobamiDůležité! Na prvních značkách, hojný měsíční, je nutné naléhavě kontaktovat gynekolog a být zkoumán
Intrauterinní antikoncepceSpirály velmi často způsobují dlouhé a hojné měsíčníJe to důvod se poradit s lékařem. Gynekolog nebo odmítnout spirálu, nebo předepsat další, vhodnější antikoncepci
Vitamin "k" a stopové prvkyIbitaminóza, příliš nízká hmotnost může způsobit jak úplné zastavení měsíční a začínající krvácení.Dívky, které zbožňují všechny druhy výfukových diet, jsou špatnéKontaktujte Gynecologist. V případě důvodu je nedostatek vitamínů, anorexie, pak houpat náhradní terapii, rozhovor s psychologem, průběhem recepce vitamínů a stopových prvků. Vše je třeba provádět pod dohledem lékaře
Koagulační onemocnění krveTam jsou ženy s genetickými poruchami srážení krve.Obvykle se první podezření vyskytují během náhodných škrtů, když krev nezastaví po dlouhou dobu. Nebo u zubaře, při odstraňování zubu. V druhém případě, zubní lékař doporučuje dodávat krev k koagulaciAnalýza krve potvrzuje nebo vyvrátí údajné příčiny nízké koagulace.

Analýza kombajny je velmi důležitá pro dívky před těhotenstvím. Takže neexistuje nadměrná ztráta krve v porodu

Příjem léků, které ovlivňují srážení krveNapříklad anicoagulancianty, anijželské a obvyklé aspirinTakové léky jsou předepsány na ředění krveUžívejte léky, například s kardiologickými chorobami, potřebujete pod dohledem lékaře. Při prvních známkách hojného měsíčního měsíce je nutné informovat lékaře. Bude nebo nahradí drogy, nebo poslat gynekologovi
Genetická predispozicePředal ženskou linii, obvykleKonzultovat gynekologa vyloučit další faktory a důvody
Onemocnění pánevních orgánů, štítné žlázy, ledvin, jater, kardiovaskulárního systémuKromě terapeuta a endokrinologa by měl tento pacient zkontrolovat gynekolog. Pokud se nejprve odvoláváte na gynekologa, pošle vás, abyste se poradili s terapeutem, kardiologem nebo endokrinologem, v závislosti na současných onemocněních
Stres, psycho-emocionální zatížení, jako jsou zkouškyVšechny nervové šoky, stres ovlivňují měsíční. Dokonce i první manželská noc může být tak nečekaný stresPokud jste neustále ve stavu nervového napětí, obraťte se na neurolog a nezapomeňte eliminovat příčinu nebo změnit svůj postoj k tomu, co se dějeStres ovlivňuje nejen menstruační cyklus a množství vypouštění, ale také na celém těle. Kromě toho mohou vlasy vypadnout, nehty se stávají křehkými, objeví se vrásky
Nadměrná síla zatíženíObvykle hojné období jsou u žen, které povahou jejich práce zvyšují přemrštěnou gravitaciJe nutné naléhavě odstranit příčinu, možná změnit práci, zastavit se do těžkého sportu nebo přesunout samotný nábytek (ženy milují vytvářet permutace v bytě nezávisle). Krvácení může změnit diplom
Změnit klimaObvyklý jev - tělo reaguje na změnu vnějšího prostředíTo je hlavně bezpečné, ale poradenství lékaře nebolí
Cizí tělo v pochvě, čípekNapříklad zapomenutý tamponPraktikující gynekologie někdy sbírají celou sbírku cizích orgánů, které "učit se" z dělohy nebo vagíny. Všechny tyto položky mohou způsobit nejen bohaté krvácení, ale i nebezpečné onemocnění, suppurace

Mama musí následovat jejich vlastní, a pro zdraví dcer z prvního měsíce. Nic se stydí k otestování dcery pro inspekci a učit ji jednou za šest měsíců, aby se dostal do gynekologa. Osobní příklad - Nejlepší učitel. Pouze je možné zabránit vzniku a vývoji těžkých onemocnění.

Hojný měsíčník: příčiny, symptomy, léčba

Pozornost! Diagnostikovat a identifikovat příčinu hojného měsíčního, pouze gynekolog. Nemůžete se zapojit do sebevědomí!

Pokud menstruace nalije neobvykle silně - to je první zvon schůzku do gynekologa.

Co se může stát, pokud nechcete jít k lékaři s hojným měsícem

Sekundární změny v Miome nezpůsobují žádnou bolest u žen. Proto nikdo neodvolává lékař. A v této době proces se rozvíjí a žena sama neví, za pět let, spadá na stůl do chirurg-onkologa téměř v poslední fázi vývoje rakoviny dělohy.

Hojný měsíčník: příčiny, symptomy, léčba
Důležité! Na světě nutně alespoň jednou ročně Kontrola v gynekologist-onkologa.

Hojné období mohou být prekurzory výskytu nebezpečné onemocnění. Pokud se poradíte s lékařem v čase, budete diagnostikováni, můžete provést "čištění", škrábání a předepisovat hormonální léky. Po nich se žena vypadá mladší, krásnější a uvolnění během menstruace nepřekročí obvyklou míru. Hlavní věc není líná, nečekejte od sebe - vezměte se na gynekologa.

Existuje další nebezpečí - Menorriage může být důsledek ektopického těhotenství. A pokud děložní trubice praskne, pak žena může zahynout. Proto je lékař především během vyšetření, eliminuje nebo potvrzuje těhotenství.

Doktor provádí ultrazvukové vyšetření, provádí biopsii, jmenuje všechny testy, oncomarkers, hormonální pozadí, cytologická analýza nátěrů, aby identifikoval onkologii. Pokud je problém hlubší, použije se metoda invazivní vyšetření. To znamená, že propíchnutí budou provedeny na těle, bude vložena speciální optika a bude problém studovat přímo v polohovém centru. Například budou zkoumat s vaječníkem, jak je. Volal postup - hysteroskopie.

Doporučení lékaře s hojem měsíčně

&# 127802; Ujistěte se, že vede menstruační kalendář. Může to být běžný kalendář nebo aplikaci v telefonu. Zkontrolujte dny menstruace, hojnost výboje. Množství výběru nebudete moci měřit šálek, takže se zaměřte na to, jak často se změna těsnění.

&# 128521; Remarika: Někteří manželé a sami vedou měsíční kalendář své ženy, aby pochopili rozdíly její nálady a příčin výbuchu, deprese druhé poloviny. Pomáhá muži minimalizovat slzy manželů, být pozornější, aby se včas věnovala malá překvapení (v první a ve druhé fázi, reakce na ochranné známky pozornosti může být geometrický opak). Může se zdát vtipné, ale některé ženy, v závislosti na menstruru fázi, začínají vypadat kriticky pro svého manžela a dokonce, chtějí rozvod, nepochopí, jak žijí s takovou osobou. Nepropadnou paniku - to jsou všechny hormony.

&# 128554; V žádném případě nelze zapojit s vlastním lékem. To může vést ke zvýšení krvácení, tvorbě trombů, nevratné zdravotní porušení.

Hojný měsíčník: příčiny, symptomy, léčba
Pouze lékař si může vybrat hormonální antikoncepci, který sníží počet sekrecí. Výběr dávkování se provádí pouze na základě odevzdání.

&# 127830; Ženy s hojným měsíčním potřebou užívat přípravky obsahující železo nebo produkty - granáty, černé hrozny, řepy, červené maso, mléko. Je nutné vyhnout se anémii.

&# 128119; Někdy je předepsán Askorutin, ale pouze na doporučení lékaře.

&# 128138; Doktor může předepisovat protizánětlivé léky.

&# 128163; V žádném případě nemůžete sedět na kamenech, dlaždice - tyto materiály nejsou prakticky ohřáté a způsobují zánět dělohy a přídavek. Co často vede k výskytu hojného měsíčního.

&# 128683; Během menstruace se zdržet sexuálního života, aby nedošlo k infekci. Kromě toho může mechanický dopad také provokovat krvácení.

Další doporučení pro adolescenty

&# 128120; Proměnné, hojné a Scooty Měsíčně Teenageři mají 13-15 let starý, obvykle způsobené nestabilitou hormonálního pozadí, rovnováhou rovnováhy mezi progesteronem a estrogenem. Často se nachází, ale je nutný cíl lékaře.

Dospívající dívky jsou velmi těžké nosit hojnou menstruaci nejen fyzicky, ale i psycho-emocionálně. Proto jít do lékaře s dítětem nemůže odložit.

Hojný měsíčník: příčiny, symptomy, léčba
Pozornost! Každý třetí teenager s hojným měsíčně Politika vaječníků se vyvíjí! Včasná diagnostika a léčba si ponechají zdraví mladého organismu.

Máma holky by měli jít s dcerou a říct gynekologa, jak projít měsíčně v ženské polovině (rodinná historie) než dcera nemocné od narození.

Hojný měsíční není vždy znamení jakékoli patologie, ale kvalita života. Takže musíte jít k lékaři, aby váš stav pod kontrolou.