Těsnění péče o prsu při kojení

Ženský organismus potřebuje opatrnou péči nejen během těhotenství, ale i po. Zvláštní pozornost je nutná pro kojení v kojení. Pod zanedbáváním zvyšuje hygiena riziko vzniku dermatologických patologií na kůži hrudníku. Je to nebezpečné pro matku a dítě. Je třeba se vyhnout kojení.

Co je polštářky na hrudi?

Těsnění v podprsence pro ošetřovatelství budou dokonale chránit před blamocemi a zabrání rozvoji mnoha patologií.

Hlavní funkce:

  • Eliminovat riziko oděvů;
  • Posuvná vrstva eliminuje riziko otření kůže;
  • Prevence mastitidy a rozvoj infekčních onemocnění;
  • snížit pravděpodobnost vzhledu svědění a zánětu;
  • Těsnění jsou užitečné pro bradavky, protože zranění brání;
  • Podporovat hygienu.
Těsnění péče o prsu při kojení
I když byly praskliny již vytvořeny na bradavkách, těsnění pro ošetřovatelské matky pomohou rychle obnovit integritu pokožky a neumožňují infekce dostat do těla přes zranění.

Jednorázové a opakovaně použitelné boostery pro hrudník: Co je lepší?

Jednorázové držáky pro podprsenku nevyžadují konstantní péči a snadno použitelné. Hlavní věc je zvolit kvalitní produkty. Jak pochopit, že vložka neublíží? Po vysoce kvalitních výrobcích na kůži nejsou žádné vily a alergie nevstraňují.

Jednorázové boostery pro hrudník rychle absorbují mléko a držte se kolem 4 hodiny. Kompozice obsahuje prodyšné a vodotěsné materiály. A spolehlivá upevnění vložek poskytuje lepicí pásku.

Těsnění péče o prsu při kojení
Výrobci produkují jemné jednorázové produkty, zatímco jsou charakterizovány dobrými absorpčními vlastnostmi, nevyčnívají pod oblečením.

Ve srovnání s opakovaně použitelnými těsněními pro ošetřovatelské matky mají jednorázová výhoda výhoda - prsa je kulatý den zůstane v suchu. To snižuje tření, opouštějící rány na kůži, také minimalizuje riziko patogenních mikroorganismů.

Značky jednorázových polštářků

MOM COMFORT (Rusko)30 kusůOd 250 rublů
Midinette (Finsko)30 kusůOd 300 rublů
Pigeon (Japonsko)36 kusůOd 430 rublů
Babyline (Německo)60 kusůOd 430 rublů
Medela (Švýcarsko)60 kusůOd 500 rublů
Moony (Japonsko)68 kusůOd 500 rublů

Na prvních matkách bude potřebovat velký počet vložek, 3-4 páry denně. Chcete-li ušetřit peníze, je lepší nakupovat opakovaně a pravidelně aplikovat.

Těsnění péče o prsu při kojení
Opakovaně použitelné posilovače pro prsa po použití Potřebujete praní a žehlení železa: budou se měkčí a budou opět vhodný pro použití.

Materiál:

  • Bambus - vydrží spoustu promytů, neumožňují násobení mikroorganismů uvnitř vložek, ale absorbovat malou kapalinu, pokračovat;
  • Bavlna - potřebuje častou náhradu, jako malé množství absorbování kapaliny;
  • Membrána - vnitřní vrstva je vyrobena z jakéhokoliv materiálu, ale polyuretanová membrána, která drží vlhkost, se používá pro vnější a zabraňuje brasávajícím podprsenám;
  • Silikonový - sbírejte mléko tekoucí;
  • Vícevrstvý - skládají se z ekologicky šetrných komponent.

Opakovaně použitelná těsnění pro ošetřovatelství a srst. Tento typ vložek není vhodný, protože způsobuje alergie.

Nedostatek vložek - nepohodlí, s dluhem nošení, začínají unikat, zvyšují riziko infekce a trauma bradavek.

Značky opakovaně použitelné pastníci pro kojení

Gloryy (Rusko)Od 500 rublů
Medela (Švýcarsko)Od 530 rublů
AVENT (Čína)Od 700 rublů (v balení 6 kusů)

Pro mytí přípravku budete potřebovat čisticí prostředek pro jemné mytí bez fosfátového obsahu. Teplota - od 40 do 60 stupňů. Zpravidla, v sadě s těsněním jít tašky pro automatické mytí.

Jak si vybrat

Před nákupem těsnění pro kojení je důležité odhadnout, který objem mléčných toků za den. Jednorázové vložky mají jiný stupeň absorpce (stejně jako na konvenčních těsnění, je tento parametr specifikován jako kapka):

  • 1 - Pokud je mléko uvolněno v malých svazcích;
  • 2 - s hojným výběrem;
  • 3-4 - s intenzivní únikem, vhodným pro ponožky a den a v noci.

Standardní velikost produktu - 12-13 cm. Ale některé společnosti dělají vložky většího průměru.

Forma vložek je odlišná, protože schopnost opakovat zvláštnosti prsu také postihuje, jak dobře těsnění budou držet vlhkost. Výrobci nabízejí ženy produkty, které vám umožní vybrat hloubku přistání.

Je lepší zvolit výrobky z přírodních komponent. Existují však umělé materiály, které nejsou škodlivé. Většina podložek vyrábí z:

  • bavlna je vhodná pro malé vypouštění;
  • Celulóza a viskóza - na rozdíl od bavlny, suchá sucha kůže je konzervována po dlouhou dobu;
  • Gelové podložky pro prsa - absorbují více kapaliny - až 75 g, držte a nenechte vlhkost.

Chcete-li vyzvednout vysoce kvalitní pásy, je důležité věnovat pozornost následujícím ukazatelům:

  1. Materiál - mělo by být měkké.
  2. Pohodlí - ve vložkách nejsou žádné zámky, takže při pohybu sklouzne. Aby se tomu zabránilo, je žádoucí získat těsnění s hrubým povrchem.
  3. Mycí frekvence - stojí za to výběru finančních prostředků, které budou stát alespoň 50krát.
  4. Vnější vrstva - je důležité, aby nenechal ujít kapalinu a nechal pokožku dýchat.

Během laktace začínají dojnice aktivně pracovat. Je těžké předpovědět, když dojde k úniku. Aby se nedostal do nepříjemné situace, je vhodné nakupovat několik opakovaně použitelných závorek pro podprsenku a aplikovat je jako náhrada.

Těsnění péče o prsu při kojení
Je lepší nepoužívat barevné vložky: Barva je škodlivá pro jemnou kůži na hrudi, způsobuje podráždění nebo alergie.

Abychom pochopili, co je kojení těsnění lepší, musíte si koupit několik produktů různých firem. Volba optimální volby závisí nejen na kvalitu výrobků, ale také z jednotlivých charakteristik těla.

Pomocí vložek

Musíme nahradit, jakmile je těsnění značně mokré. Když je kandidóza a infekční onemocnění, výměna je provedena ihned po krmení.

Způsob použití obou typů vložek je stejný:

  1. Zvedák na stranu podprsenky.
  2. Vyhledejte vložku tak, aby jeho centrum je v blízkosti bradavky.
  3. V přítomnosti suchého zipu nebo lepidla - odstranit ochrannou vrstvu.
  4. Vraťte šálek na místo, stiskněte, pokud neexistuje žádný držák.

Komplikace způsobené produkty s nízkou kvalitou

Je důležité pečlivě prozkoumat složení hygienického nástroje, aby se zabránilo problémům s prsou v budoucnu. Laktační vložky vyrobené ze složek, které činí přístup k kůži, vedou k následujícím komplikacím:

  • diallos;
  • zánět;
  • podráždění;
  • skvrny;
  • Jouchness.

Stojí za to zvážit, že je nemožné používat těsnění, když popraskané na bradavkách. Ve vlhkém prostředí se bakterie rychle množí, takže mohou proniknout tělem přes rány a zhoršit stav.

Těsnění pro prsa to dělají sami

Vložky pro absorpci mléka mohou být vyrobeny nezávisle. Vhodná gáza nebo bavlněná tkanina a jako vložka - fleece. Je třeba snížit několik kruhů. Optimální průměr - 12 cm. Pak je musíte připojit k sobě a namáhat na okrajích. Sekvence:

  1. Vnitřní vrstva.
  2. Dvě podšívky.
  3. Vnější vrstva.

Dát další pohodlí, stojí za to dělat šev od středu těsnění na okraj.

Recenze

Anna

Po prvním narození trpělo dlouho s subkearovým mlékem. Nevěděl jsem o speciálním hygienickém agentu, používal konvenční daiiy, snížit na polovinu. Během druhého těhotenství jsem se rozhodl postarat o tento problém předem. První použité produkty Bella, ale zůstal nešťastný. Fórum se naučil o babyline prsní podložky. Přímo mě zachránili. Během kojení se cítilo suché a čistě, žádné wetrace.

Margarita

Používejte pouze jednorázové těsnění se ukázalo, že je pro mě ekonomicky nerentabilní, takže přemýšlíme o akvizici opakovaně použitelné. Ze všech značek nejvíce ohromených opakovaně použitelných Medela pro prsa. Spolehlivě absorbovat vlhkost, neprovádějte, nefungují. Po mytí není deformováno. Balení Byl jsem dost pro celou dobu krmení, protože jsem je stále používal s jednorázovými produkty.

Alice

Použité gelové podložky pro ošetřovatelské matky. Byl jsem spokojen. Vložky nezpůsobily nepříjemnosti a spolehlivě držely vlhkost. Věřím, že v kvalitě nejsou horší než výrobky z bavlny nebo viskózy.