Léčba eroze: léky, dutina, cervikální kuželka

Léčba eroze: léky, dutina, cervikální kuželka

Musí být vždy léčena eroze?

Není v každém případě erozi čípku hrozbou pro zdraví ženy. Pokud váš gynekolog hlásil, že máte erozi čípku, nezapomeňte zkontrolovat přesně, jaký druh cervikální změny znamená váš lékař.

Pokud jste mladý (jste od 16 do 25 let), nebo vezmete antikoncepční pilulky, pak s největší pravděpodobností hovoříme o pseudo-erozi, která nevyžaduje žádnou léčbu a v průběhu času míří.

Pokud váš gynekolog podezřívá skutečnou erozi, musí přiřadit testy skrytých infekcí a pouze při detekci jakékoli infekce je předepsaná léčba. Chytání pravé eroze Je to nemožné.

Pokud jste detekovali dysplazii děložního čípku, budete muset být namontován nebo odstranit poškozenou část čípku.

Může erozi čípku jít bez léčby?

Pseudo-erozi čípku (Etopopie) To je normální podmínka, která prochází nezávisle, bez léčby.

Pravá erozi děložního čípku, způsobené sexuálními infekcemi, bez léčby nejenže neprojde sama o sobě, ale může dokonce komplikovat, což způsobuje neplodnost.

První stupeň cervikální dysplazie velmi často prochází bez léčby. Mírný a vyslovovaný Hmota dysplazie obvykle vyžadují léčbu, protože je velmi zřídka zmizel sama.

Jak vyléčit erozi?

V závislosti na příčině eroze děložního čípku a údajů o dodatečném vyšetření může lékař přiřadit léčbu.

Nesnažte se zapojit do sebevědomí. Lidové prostředky, tampony s medem nebo mořský rakytník olej, Písmo - všechny tyto metody nejsou nejen účinné, ale také nebezpečné, jak mohou vyvolat Vaginální dysbióza a zánět.

Existují dvě hlavní léčby pro erozi:

  • Léčba drog (pilulky, injekce, vaginální svíčky z eroze)
  • Mechanické odstranění eroze (zapalování a erizace děložního čípku).

Léčivá léčba erosya děložního čípku

S pravdivou erozí způsobenou sexuálními infekcemi je léčba přiřazena v závislosti na tom, který patogen byl objeven. S gonorem, chlamydií, mykoplazmózou, močasmózy, antibiotika, mohou být jmenován trichomoniasis. S kandidózou (drozd) antifungální léky (flukonazol, klotrimazol atd.) Jsou předepsány.

Cervikální erozi CEIL

Existuje několik způsobů zapálení eroze a všechny jsou v tomto onemocnění poměrně účinné. Nejčastější způsoby dopadu na erozi je:

Zapalování eroze elektrickým proudem je široce používáno po celém světě, protože je to nejdostupnější a levnější způsob léčby. Diathermokoagulace eroze může vést k hlubokému poškození čípku a tvorbě jizev, takže tato metoda není doporučena mladými rozmazané dívkami a ženami plánováním v budoucnu, aby těhotenství a porodu.

Zapalování eroze se vyrábí v podmínkách polyclinic. Ublížit, zda chytit erozi? Tento postup se může zdát bolestivý, takže před tím, než se lékař zavede anestetický lék do děložního čípku.

Po elektroxcize se může objevit více či méně bohaté krvavé těsnění, které trvá několik dní do několika týdnů. V případě krvácení po cateringu použijte těsnění.

Během 4-6 týdnů po zapálení eroze, zdržet se sexu. Měsíc po postupu navštivte lékaře pro testovací kontrolu děložního čípku.

Laserová odpařování umožňuje zničit poškozené sekce sekvenstva, zatímco prakticky bez ovlivnění zdravých tkanin. To je jemná metoda léčby eroze, po kterém nejsou na čípku žádné jizvy. Léčba eroze s laserem lze doporučit nepříjemné ženy, které plánují těhotenství v budoucnu.

Dutina laseru je vyrobena v gynekologu a provádí se pod místní anestezií nebo bez anestezie.

Během několika dnů po postupu může být oddělující krvácení. Tyto výběry končí nezávisle, ale po 7-10 dní může obnovit 1-2 dny. V případě krvácení použijte těsnění.

Vyhněte se sexu po dobu 2-3 týdnů po zapálení eroze s laserem. Po 4-5 týdnech navštivte gynekologa pro kontrolu inspekce děložního čípku.

Metoda rádiového vlny pro léčbu cervikální eroze je rozšířená v Rusku a v zemích post-sovětského prostoru, kde se provádí pomocí surgitronového aparatronu. Léčba eroze Surgitronem je přípustná i pro nepříjemné ženy, které plánují těhotenství v budoucnu.

Tento postup se provádí v kanceláři gynekologa a nevyžaduje společnou anestezii. Léčba rádiových vln je zpravidla bezbolestná, ale v některých situacích může lékař vyrábět lokální anestezii děložního čípku.

Během několika dnů po léčbě erozizace rádiových vln lze pozorovat krvácení. Po 3 dnech výběru je obvykle zastaveno, i když se mohou objevit znovu po 7-10 dnech. Pro čas těchto vykreslení používejte těsnění. Dodržujte sex po dobu 2-3 týdnů po postupu. Po 4-5 týdnech navštivte gynekologa pro kontrolu inspekce děložního čípku.

Kapalný dusík má velmi nízkou teplotu, která zamrzne poškozené cervikální tkáně a způsobuje jejich smrt. O několik dní později se zmrazená erozita vypne, neopustila žádné následky. Vzhledem k tomu, že po kryodestrukci na Cervixu nejsou žádné jizvy, tato metoda se může doporučit štěkat ženy, které plánují otěhotnět v budoucnosti a porodit dítě.

Léčba kapalných dusíku je bezbolestná a nevyžaduje žádnou anestezii. Tento postup se provádí v kanceláři gynekologa.

Během několika dnů po kryodestrukci eroze mohou být pozorovány vodnaté alokace, a po 2 týdnech může být nalita, pod kterým se dělo cervikální hojení. Dodržujte sex po dobu 2-3 týdnů po ošetření kapalným dusíkem. Po 4-5 týdnech navštivte gynekologa pro kontrolu inspekce děložního čípku.

Salllakin je směs koncentrovaných kyselin, které postihují pouze poškozené části děložního čípku a prakticky nemá vliv na zdravé úseky sliznice.

Po vystavení Solveginin, eroze vlákenových vláken a pod výsledným šrotem jsou rány hojení. Po ránu na krku dělohy se hojí, střídavý se změní.

Moxibustion eroze Salovegin by měl být proveden pouze gynekologem a pouze pod kontrolou kolposkopu (speciální aparát, který pomáhá zvážit čípku za lupou). K vyléčení erozi je dostatek jednomu postupu.

Wagotyl (Polytáč) Jedná se o léčivou látku, která má zapálený účinek v eroze děložního čípku, a také pomáhá vyrovnat se s některými mikroby způsobujícími záněty (stafylokoky, streptokoky, střevní tyčinky, trichomonas a milbanty, způsobující drozd). Kromě těchto účinků, vagotyl také urychluje oživení v eroze, což zvyšuje schopnost tkání děložního čípku regeneraci (hojení).

Řezání vagtil je vyroben v ordinaci lékaře. Pro plnou léčbu může vyžadovat několik postupů.

Odstranění eroze děložního čípku (cervikální kuželka)

V některých případech, s rozsáhlými a hlubokými škodami způsobenými erozí, může být nutné odstranit cervikální sekci.

Kanizace děložního čípku může být vyroben konvenčním skalpelem (nožem, kuželem CLOCK-Nůž), speciální smyčka s úrazem elektrickým proudem (elektrokonizace děložního čípku) nebo laserem (laserová conodocation).

Bez ohledu na zvolenou metodu se operace provádí v celkové anestezii nebo pod páteřní nebo epidurální anestezii.

Po přetížení cervikálu můžete mít docela hojný krvácení, jako během menstruace. Hojnost je zachována po dobu 5-7 dnů, po které se stávají vzácnějšími. Krvácení mozhingu lze ušetřit po dobu 3-4 týdnů po operaci. Pro celou dobu těchto sekretionů použijte těsnění, ne tampony.

Po přihlášení děložního čípku může být bolest pozorována v břiše. Aby bylo možné oslánět tyto bolesti, můžete si vzít tablet ibuprofen nebo paracetamol.

Gynekologové doporučují zdržet se sexuálního života do 4-6 týdnů po řízené cergixu.

Je možné vypálit rozbitou erozu?

Některé metody léčby erozi čípku se nedoporučují nepříjemné ženám, které plánují těhotenství v budoucnu.

Nejvíce "nebezpečné" metody léčby otřátí je zapálení erozního proudu (diathermokoagulace, elektroxcizision) a kuželu čípku. Je to po těchto postupech, že existuje riziko tvorby jizev, která překrývá cervikální kanál a způsobuje neplodnost. Pokud navzdory jizvám na Cervixu se žena podařilo otěhotnět, pak během porodu je zvýšené riziko děložních dělníků.

Nejstabilnějšími metodami moxibustion eroze pro bombardovací ženy jsou laserové odpařování, kryodestrukce (kapalná léčba dusík), léčba rádiovými vlny (Surgitro) a léky léčiv (Solidgin nebo wagotyl).