Co vypadá kosmetický šev po cesarean sections

Ve většině případů končí cesarský průřez vnějším kosmetickým švem, který léčí s tvorbou tenké nepostřehkové jizvy. Doba trvání redukčního období a kvalita jizvy formulované do značné míry závisí na odchodu povrchu rány. Komplikace po překrytí materiálu sutury jsou zřídka nalezeny a úspěšně odstraněny včasným odvoláním na lékaře. Postupem času může být vzhled jizvy upraven pomocí kosmetických, hardwarových a chirurgických postupů.

Centrantská sekce (COP) je dlouhodobý provoz, doprovázený důsledným šířením několika vrstev měkkých tkání, které po odstranění dítěte je připojeno pomocí stehového materiálu.

Ve většině případů je okraj vzhledu přední břišní stěny zaznamenán uložením kosmetického švu, po uzdravení, z nichž je tvořena tenká nepostradatelná jizva, která nedává pacientovi fyzickému a psychologickému nepohodlí.

Typy vnějších řezů a švů

Péče o šev po Cesareanově sekciBez ohledu na polohu, velikost a další znaky řezu v děloze, disekce vnějších tkání může být podélný a příčný. Longitudinální (vertikální) Split Corporate Caesarean Cross Section a běží po povrchu břišní stěny z pupku dříve.

Zpravidla se tento typ provozu provádí pouze v nouzových situacích, kdy je vyžadována nouzová péče o matku nebo dítě. V tomto případě vzhledem k vysokému riziku divergence tkáně v zatížení je jejich integrita obnovena obvyklým a ne kosmetickým švem.

Jiné svědectví pro korporátní cesarean sekci:

  • výrazný proces adheze a neschopnost přístup k nižšímu segmentu dělohy;
  • Křečové žíly v dolním segmentu dělohy;
  • Významná předčasná preduka plodu a nenáročná těleso ženy na porod (není tvořena segmentem dolního děložního rozdělení);
  • Plánované odstranění dělohy po operaci;
  • přítomnost podélné jizvy po předchozí operaci;
  • Patologie plodu: křížová poloha, dvojitá a dr.;
  • Potřeba extrahovat živého plodu v mrtvé nebo umírající ženě.

V současné době se s nekomplikovaným plánovaným policajtem, lapanotomie v Pfanenschtilu je nejčastěji používána, poskytuje nejlepší estetický účinek při vysoké pevnosti jizev. Malý průřez se provádí na oblouku nad pubicemi. Aplikovaná jizva ve stejnou dobu ve skutečnosti se spojuje s pokožkou složí v dolní části břicha a často se stává obtížně rozlišovat.

Provádění kosmetického švu

Okouzlující vybavení okrajů rány a typ nití je vybráno v souladu s vlastnostmi provozu a přítomnost některých onemocnění nebo komplikací. Speciální atraumatické jehly a další nástroje používané v plastové chirurgii používané v plastické chirurgii se používají k uložení kosmetického švu;. Sture Materiál je velmi tenký mono-nebo polyvolokonec z lavsan, hedvábný nebo syntetický materiál.

V současné době se nejčastěji používají podkožní švy, které jsou nezávisle absorbovány během několika týdnů po operaci. Pokud se jejich uložení z nějakého důvodu nezdá, je to možné, integrita tkáně se obnoví non-šířené nitě. V tomto případě je ligatura odstraněna asi za 7-8 dnů po operaci. Odstranění materiálu Suture zpravidla se shoduje s denem uplynutí pacienta.

Vlastnosti kosmetického švu

Kosmetický šev má své vlastní rozlišovací prvky:

  • Prováděné atraumatickými jehly (nit je přirozený pokračování jehly) a velmi tenkých nití.
  • Projde uvnitř kůže.
  • Praktické není viditelné na povrchu kůže.
  • Tvoří jemnou a nepostřehnou jizvu, která nezpůsobuje nepohodlí.

Když se aplikuje kosmetický šev, okolní tkáně jsou zraněny mnohem menší, než když používají běžné šicí techniky prostřednictvím všech vrstev kůže. Tato technika vám nejen umožňuje dosáhnout optimálního estetického výsledku, ale také významně snižuje riziko vzniku komplikací a urychluje zotavení.

Subtilní pooperační jizva je tvořena použitím speciálních vlastních nití: hedvábí, lavsan, vincul nebo polyen. Tento materiál je schopen odolat významnému zatížení a zajistit spolehlivé hojení pooperační rány.

Často se ženy již po propuštění z mateřské nemocnice zajímají: Jak odstranit kosmetický šev na vlastní pěst? Gynekologické porodníci Odpovědi: Střílejte kosmetické intradermální švy nepotřebují. Po 70-120 dnech budou švy poslány samostatně bez použití dalších postupů. Při vývoji komplikací (zánět steúze nebo divergence nití) je nutné naléhavě požádat o pomoc.

Péče o šev

Ženy, které utrpěli cesarejskou sekci, přemýšlel, kolik dní dědiců. V nepřítomnosti komplikací, povrchové snížení tkání do dvou týdnů, a jizva je nakonec tvořena po 12-18 měsících. Doba trvání doby zotavení přímo závisí na kvalitě povrchu rány.

Pooperační péče

Péče o šev po Cesareanově sekciZatímco v nemocnici se povrch rány denně zpracovává s roztoky antiseptik a ukládají sterilní obvazy z prodyšných materiálů.

Dva až tři dny po chirurgii, žena v práci ukazuje recepci léků proti bolesti. Pro prevenci infekčních zánětlivých komplikací je předepsána široká škála akce antibiotika.

Fyzická aktivita se postupně zvyšuje, aby se zabránilo možnému poškození ligatury.

Domácí péče

Pro normální zjizvení tkání po propuštění musí být dodržena následující pravidla a doporučení:

Kosmetická korekce jizev po Cesarean Sections

  • Až do úplného hojení dezinfikuje povrch rány (peroxid vodíku, chlorhexidin a další antiseptika v souladu s jmenováním lékaře).
  • Nosit postpartum bandáž, omezující mobilitu měkkých tkání a vyloučení možnosti jejich nesouladu.
  • Několikrát denně vezme vzduchové lázně, blokoval dno břicha.
  • Omezte fyzickou námah a zvedací závaží vážící více než 2 kg (dítě by mělo být pořízeno ručně, lisované proti hrudníku).
  • Vyhněte se mechanickému nárazu na povrch rány (rub nebo poškrábání břicho, na sobě nepohodlné oblečení s rytací popruhy a pásy, použijte tvrdé ručníky nebo kosmetiku).
  • Sprcha je povolena až po odstranění stehu.
  • Ovládejte obnovu dělohy a svalové vrstvy pomocí ultrazvuku v předepsaném období.

Jize léčení je dovoleno mazat rakytník, olivové a jiné oleje. Po konzultaci s lékařem urychlit proces zjizvení, je možné použít takové léky jako "solkosryl" a "kontrakturex".

Přepání po operaci

Období rehabilitace do značné míry závisí na individuálních vlastnostech orgánu výrobce, profesionality lékařů a kvality operace. Nicméně, po určitou dobu se po chirurgickém doručenosti může dojít k různým pocitům v přírodě a intenzitě.

Norma je následující příznaky:

  • Střední bolest v poli přední břišní stěny po dobu 3-5 týdnů.
  • Sukace Sucrovitsa (transparentní nebo nažloutlá kapalina) s mírnou krevními příměsí od rány během prvních 5-8 dnů.
  • Konvexní a pevně na dotykovou jizvu (až 2 měsíce po operaci).
  • Mírný kůži svědění po dobu 1-2 týdnů po porodu.

I když uvedené symptomy neposkytnou pacientovi významný obavy, mělo by být o nich informován o tom, že na navštěvování lékařů. Pokud se bolest, svědění, vypalování a výběr nezastaví během stanoveného období nebo zvýšení v průběhu času, vyžaduje se povinná lékařská péče.

Možné komplikace

Časné komplikace po operaci zahrnují:

  1. Zánět rány po zavedení infekce. Doprovázené spopurou a otokem švu a okolní kůže kůže, zvyšující teplotu, zimnici, zhoršení všeobecné blahobytu.
  2. Nesoulad mezi obrysy rány a prasknutím závitu. Nejčastěji díky předčasnému odstranění nití, vysoké fyzické námahy nebo zranění.
  3. Krvácení a hematomy v důsledku rozsáhlého poškození plavidel nebo některých cévních onemocnění.

Uvedené včasné komplikace jsou diagnostikovány v nemocnici nebo v prvních dnech po propuštění. Léčba závisí na povaze a závažnosti patologie a zahrnuje recepci antibiotik, hemostatických léčiv, další obvazy nebo další ránu.

Mnoho důsledků Cesarean sekce ukazují měsíce po dodání. Nejčastější pozdní komplikací je ligatické pěsti tvořící v důsledku odmítnutí organismem materiálu šicího materiálu nebo infekcí nití. Jejich příznaky jsou:

  • Zarudnutí a zanedbatelná bolest v oblasti jizvy;
  • periodicky vznikající spupení;
  • postupné tvorba jednoho nebo více otvorů v kůži (fistulas), ve kterém jsou viditelné stehy ligatury.

V případě detekce příznaků ligaturních fistings je nutné okamžitě konzultovat lékaře pro chirurgické odstranění závitových zbytků a zpracování ran.

Další vzácnější vzdálené důsledky chirurgické dodávky zahrnují kýly (pití měkkých tkání na povrchu jizvy) a jizvy keloidních. Těsnění nepředstavuje hrozbu pro zdraví a je výhradně kosmetickou vadou. Takové jizvy obvykle vznikají pouze u pacientů, kteří mají predispozici k nadměrnému růstu tkáně.

Opakovaný šev

Péče o šev po Cesareanově sekciVe spuštěných případech jsou chirurgové nuceni zcela vyměnit stávající jizvu a aplikovat Ligature Re. Záleží na tom, kolik svalových vrstev byly zraněny podkožní vlákno a pokožky pokožky. Často, zároveň, kosmetický šev je nahrazen obvyklým.

Rehabilitace po re-chirurgické intervenci se několikrát zvyšuje a nově vytvořená jizva bude více konvexní, hrubý a patrný. Proto, pokud jakékoli podezřelé příznaky vznikají, podpisem o porušování normálního hojení ran, je nutné okamžitě požádat o lékařskou péči, neumožňují výskyt závažných následků.

Scarův chování s následnými těhotenství

Během druhého těhotenství, mnoho žen, které prošly Cesarejský průřez značka bolestivého syndromu a pocit svírání v jizvě. Nepříjemný pocit se zvyšuje, protože břicho roste a jsou nejvíce projeveny na koncích obloukového jizvy. To je způsobeno hustší strukturou kůže a podkožního tuku v místě projíždění závitů a tvorbou trvanlivých adhezí v okolních tkáních.

Pokud od předchozí operace uplynulo více než 2 roky, je jizva uznávána jako bohaté a neexistují žádné kontraindikace pro nové těhotenství, nic se obávat. Pro zmírnění a zvyšování pružnosti kůže může být jizva mazána olejem nebo doporučenými mastemi a gely. Nezapomeňte, že nekontrolované užívání drog může vážně poškodit nejen budoucí matku, ale také plod.

Korekce kosmetické a chirurgické jizvy

Kompetně provedený kosmetický šev bohužel není zárukou tvorby úhledné tenké jizvy v budoucnu. Některé ženy po letech poté, co policajt stěžoval na nerovnoměrné šířky, jasně malované, objevování nebo depresivní jizvy.

Existuje několik způsobů, jak opravit:

  • Peeling a scriber pomocí speciální kosmetiky, které lze použít doma. Doporučuje se pouze pro mírné zlepšení vzhledu jizvy po konzultaci s kosmetičku nebo terapeutem.
  • Scar Hardware leštění brusnými tryskami ve specializované estetické léčivé kliniky. Pro dosažení vytrvalého viditelného výsledku musíte provést několik postupů postupů.
  • Laserové broušení (frakční termolýza), poskytující hluboký dopad na jizvu a umožňující se zbavit výrazných nesrovnalostí.
  • Injekce léků zabraňuje růstu jizev keloidů.
  • Abdominoplastika - chirurgická suspenze břišních svalů s tvorbou nové jizvy menších.

Je třeba si pamatovat, že každý z uvedených metod dopadu na hluboké vady pokožky a svalů má řadu kontraindikací a neumožňují se zcela zbavit jizev.