Jak vstoupit do tamponu poprvé, co dělat, když uvízl

Takový fyziologický rys ženského organismu, jako je menstruace, přináší mnoho nepříjemností zástupcům spravedlivého pohlaví. Všechny nepohodlí je spojeno s omezením aktivního života nebo příležitostí nosit oblečení, které se vám líbí, nemluvě o velmi nepříjemných fyzických pocitech.

Pro usnadnění tohoto období se gynekologové vyvinuly pohodlné hygienické výrobky - tampony, které byly populární po několik desetiletí. Ale navzdory poměrně působivým věku této hygieny, otázka, jak vložit tampon, stará se většinu žen, které se poprvé rozhodlo využít.

Jak vstoupit do tamponu poprvé, co dělat, když uvízl

Co je to tampony

Specialisté na gynekologie
Tampon - bavlněné médium válcového tvaru se středovým lanem pro snadné odstranění. Jsme vyráběni s různými úrovněmi absorpce, určené na obalu ve formě kapiček - čím více kapiček, čím je absorbance a velikost tamponu.

Správně vložený tampon není cítit uvnitř pochvy a nezpůsobuje nepohodlí. V opačném případě by to mělo okamžitě dostat a vložit nový, jinak je nebezpečí poškodit sliznici.

Kde je vložit a jak používat tampony, mladé dívky si myslí častěji, kteří ještě neměli sexuální kontakt, t. na. Bojí se poškodit pannou spla. Ve skutečnosti, pokud správně zvolíte velikost produktu, nebezpečí Tamponu nenese.

Pure má velkou pružnost rostoucí v kritických dnech. Ve svém středu je otvor o průměru až 2 cm, zvyšující se během menstruace. Tloušťka tampona pro dívky (s mini označením a jednou kapičkou) nepřesahuje 1,5 cm, takže nebude schopen prolomit panenství, pokud to neudělá konkrétně. Hlavní věc je zvolit si správnou velikost a nepoužívat první tampony.

Tam jsou tampony s aplikátorem nebo bez něj. Aplikátor - plastová nebo lepenková trubka, ve kterém je tampón umístěn a sloužící pro zavedení v vagíně. Pokud dívka vkládá tampon poprvé, je lepší použít nástroj Apple, t. na. dát tampon s tím mnohem snazší. Navzdory děsivému návrhu aplikátoru není obtížné jej používat, ale jak vstoupit do tamponu s aplikátorem, podrobně popsaný v pokynech pro každý balíček.

Jak vstoupit do tamponu

Jak vložit tampon správně dodávat minimum nepohodlí a dosáhnout normálního umístění uvnitř?

  • Nejprve je nutné důkladně umýt ruce, aby se starala, aby nedostali na infekci, po kterém je mohou dobře vysušit.
  • Po hygienických postupech je nutné uvolnit tampon z jednotlivých obalů a mít výhodnou polohu - obvykle je v malém zdřímnutí s trochou nohou nebo v poloze, když je jedna noha o něco vyšší než jiná. Zároveň musíte relaxovat co nejvíce, jinak intenzivní svaly pochvy nebudou jednoduše nechat tampon přihlásit.
  • Pokud je tampon bez aplikátoru, pak před úvodem je třeba vzít si s dvěma prsty, natáhnout lano a jemně vstoupit do pochvy pod mírným naklápěním na dolní část zad a zároveň ji tlačí do ukazováčku. Příliš hluboce, tampon není potřeba - dostatečná délka prstů. Pokud tampon bolí vstoupit nebo nezadá vůbec, znamená to, že je zvolen nesprávný sklon a postup by se měl opakovat. Existuje také určité procento dívek, které nejsou vhodné pro fyziologické důvody. Pokud se několik pokusů vložit nástroj selhal, je lepší hledat poradenství gynekologem.
  • Se zavedením tampona s aplikátorem musíte vzít v místě připojení dvou částí trubky a vstoupit, dokud prsty nedotýkají rozkroku. Pak mírně stiskuje na spodní straně trubky prsty jiné ruky, aby se tampon tlačila dovnitř. Všechno je připraveno, zůstane pouze odstranit aplikátor.

Je to bolestivé vložit tampon? Další otázka, že se často ptají mladé dívky.

Správně zadaný tampon by neměl dodávat nepohodlí nebo bolestivé pocity - necítí vůbec. Správně umístěný tampon je ve druhé třetině pochvy, kde minimum nervových zakončení. Pokud je přítomnost tamponu patrné, pak není na svém místě.

Dalším důvodem, proč mladé dívky, a dospělé ženy se obávají tamponů - strach, že lano se může odtrhnout, a tampon zůstane uvnitř nebo uvízl v pochvě.
Tampony s aplikátorem
Lano je prošívání celým tamponem a je jeho základem, pro které jsou vrstvy vlny fixovány a je téměř nemožné odtrhnout se. Pokud zůstanou pochybnosti před vložením tamponu, můžete se pokusit chytit lano z něj - dělat to je fyzicky velmi obtížné.

Často dívky a ženy děsí skutečnost, že tampon může uvíznout dovnitř. Ale pokud postupujete podle pokynů, jak vložit tampon a pravidla pro použití, nic takového se nestane. Ale co dělat, když je tampon uvízl nebo lano se stále rozbilo? Nejprve to neuvidí - z pochvy, tampon není nikam, ani v zadku, ani v děloze, jako krk dělohy s průměrem užívání tužky, a s anální otvorem vagina se netýká.

Jak vytáhnout tampon bez lana? Pro začátek můžete v poloze squattingu kmene svalů pochvy a pokusit se tlačit tampon. Pokud tato manipulace nepomohla, musíte se pokusit dostat tampon s prsty. Držáky dlouhých nehtů takovým způsobem, že není lepší, aby se uchýlil - je nebezpečí poškodit jemnou sliznici pochvy.

Pokud se všechny pokusy o samorozbalovacím Tampon selhaly, měli byste se obrátit na gynekolog - pomocí nástrojů, které mohou snadno vytáhnout hygienu zaseknutého.

Podmínky použití tamponů

Tampony s aplikátorem

  • Tampony by měly být používány pouze během kritických dnů, pro každodenní hygienu nejsou vhodné.
  • Není dovoleno používat dva tampony zároveň pro lepší ochranu proti kurzu - v tomto případě musíte vybrat prostředek k větší absorpci nebo dodatečně používat těsnění.
  • Výměna odleteného tamponu by měla být prováděna každých 3-4 hodin, jinak existuje možnost toxického šoku. Pokud jste použili tampon více předepsaného času a máte nevolnost, závratě, teplo nebo vyrážku, pak byste měli okamžitě konzultovat lékaře.
  • Nedoporučuje se používat tampony v průběhu menstruace - s častým použitím, aplikují mikro-diples na stěnách vagíny, přes které infekce mohou proniknout. Specialisté doporučují používat tampony v období hojného krvácení nebo když použití podložek je nepohodlné - ve výcviku, večírcích nebo jiných akcích, kde je žena důležitá, cítit se pohodlně a ne pohnu.
  • Nemůžete zapomenout na tampony uvnitř po skončení menstruace a s vzácnými zveřejnění - s příliš dlouhým nálezem uvnitř hygieny vytváří příznivé podmínky pro vývoj patogenů mikroorganismů, které mohou vyvolat zánět.
  • Pokud z nějakého důvodu, dívka zapomněla vytáhnout tampon a on strávil uvnitř více předepsaného času, pak především, je nutné navštívit gynekolog a popsat celou situaci. Lékař musí přijmout určité analýzy a jmenovat průběh prevence proti možným infekcím. Zároveň bez ohledu na to, kolik času tam tampon zůstal uvnitř, den nebo dva týdny. Je nemožné táhnout s návštěvou lékaře - mnoho dámy tvář s takovým problémem, a je lepší zabránit infekci, než aby se tiše ublížil nebo zapojil se do sebevědomí.
  • Pokud z nějakého důvodu poprvé zavést tampon, můžete požádat o pomoc mé matce, starší sestře nebo jiné dospělé ženy, kterou věříte. Můžete také požádat o radu gynekologa - to pomůže pouze zvolit správnou částku peněz, ale podrobně vysvětlí, jak poprvé používat tampon a jak ji zadat.

Extrahovat Tampon je ještě jednodušší než vstoupit - stačí se stačí vytáhnout přes lano, uvolnit svaly vagíny. Plně impregnovaný tampon se snadno vyklouzne, po kterém musí být zabalen do toaletního papíru a odhoďte se do koše. Umyjte toaletní tampony se nedoporučují - mohou velmi snadno skóre kanalizační trubky, zejména ve starých domech.

Použití tamponu nepředstavuje zvláštní potíže a potřebná dovednost je studována po 2-3 cyklech. Každá balení je připojena podrobné pokyny s výkresy, jak vložit tampon, takže se to nestojí z toho postupu.