Jak usnadnit bolest během menstruace

Mírné značky bolesti jsou zaznamenány ve značném množství žen, což je norma. Syndrom bolesti se však může lišit odlišnou intenzitu. V některých případech je nutné během menstruace snížit bolest.

Jak usnadnit bolest během menstruace

Příčiny těžké bolesti během menstruace

Bolest se vyskytuje častěji v nepříjemných ženách kvůli anatomickým rysům umístění dělohy. Pokud je syndrom bolest v doprovodu závratě, průjmu, zvracení a vede ke ztrátě schopnosti pracovat, mluvit o Algomeniích. Patologické symptomy označují poruchy v různých systémech organismu.

Pozornost! Identifikace a léčba hlavního onemocnění vedoucí k výskytu bolesti během menstruace umožňuje snížit jejich intenzitu.

Během kritických dnů jsou menstruační poruchy. Podle statistik, asi 10% žen zažívá intenzivní gravitační bolesti během menstruace, které mohou být sníženy pomocí anestetických léčiv.

Syndrom bolesti se může vyskytnout 12 hodin před další menstruací a pokračovat během několika dnů. Někdy se bolest pohybuje do oblasti močového měchýře, pasu, konečníku. Trvalé očekávání nepohodlí vede k porušování psycho-emocionální povahy, nespavosti, deprese a úzkosti.

Pokud je Algomenoria nesnesitelná, bolest nevyžaduje neochotné léky. Gynekologové zdůrazňují, že počáteční stupeň Algomenonoria přechází v čase na závažnější. Proto je v přítomnosti bolestivého syndromu během kritických dnů nezbytné provádět vhodnou zkoušku.

Jak usnadnit bolest během menstruace

Pozornost! Po porodu jsou menší bolesti často vyškoleny nezávisle.

Pokud má syndrom bolesti průměrnou závažnost, pozoruje se také následující doprovodné symptomy:

  • nevolnost;
  • Studentská močení;
  • zimnice;
  • Celková slabost.

Žena může snížit výkon. Snížení bolesti může být snížena podle předchozího vyšetření a korekce léčiv.

Pokud má Almagonoria těžký stupeň, mdloby, zvýšení teploty, zvracení. Žena ztrácí výkon. Obvykle patologie je spojena se zánětlivým procesem nebo vrozeným anomálií pro rozvoj genitálních orgánů.

Funkční dysmenorrhea

Primární Algomenorrieha (Diemenorria) vzniká po nástupu první menstruace po dobu 3 let. Bylo zjištěno, že patologie je charakteristická pro emocionálně nestabilní představitele s estžickou postavou. Často Bolest doplňuje PMS.

Jak usnadnit bolest během menstruace

Primární dysmenorrhea zahrnuje následující typy:

  1. Adrenergní. Hormonální selhání systému je způsoben zvýšením dopaminu, norepinefrinu, adrenalinu. Mezi symptomy, intenzivní bolesti hlavy, zácpa, stoupání teploty, nespavost, plechovky, rychlý tep.
  2. Parasympatický. Ve cerebrospinální tekutině je zvýšení koncentrace serotoninu. To způsobuje snížení tělesné teploty, srdeční frekvence, průjem, otok, zisky tělesné hmotnosti.

Primární algomenorrhea je důsledkem následujících patologií:

  • Dyšplasie pojivové tkáně (související poruchy funkce GTS, skoliózy, ploché, nadměrné flexibility kloubů);
  • neurologické poruchy (snížení bolestivé prahové hodnoty, psychózy, emocionální nestabilitu, změny vnímání bolesti);
  • nedostatečná, zákal a malformace.

S anomálií děložních těles je odtok menstruačního výboje bráněn. Řezná aktivita se zvyšuje, provokující bolest.

Získaný dysmenorrhea

Sekundární algenyarius se vyskytuje při porodu žen nebo zástupců slabého pohlaví po 30 letech. Toto porušení se vyskytuje přibližně každé 3 ženy a často se děje ve střední nebo těžké formě. Typicky je syndrom bolest v kombinaci s hojným krvácením.

Jak usnadnit bolest během menstruace

V závislosti na prevalenci charakteristických rysů se rozlišuje několik hlavních skupin:

  • nadýmání, ikot, nevolnost nebo zvracení (vegetativní symptomy);
  • necitlivost rukou nebo nohou, rychlé tep, závratě, mdloby (vegetální vaskulární projevy);
  • rostoucí podrážděnost, deprese, porušení vnímání pachů nebo chuti (psycho-emocionální poruchy);
  • Stupání kůže, bolest kloubů, slabost (endokrinní a metabolické poruchy).
Důležité! Vznik symptomů závisí na vlastnostech dějin pacienta.

Ženy se získanými algoromorníky jsou často pozorovány s bolestí během sexuálního kontaktu, které mohou být způsobeny následujícími patologickými:

  • zánět;
  • Proces adheze;
  • benigní nebo maligní nádory;
  • křečové žíly;
  • pánevní neuritida;
  • Endometrióza.

Specialisté volají následující faktory vyvolávající vzhled bolesti během menstruace:

  • Pomocí námořnictva;
  • Časté intrauterinové manipulace, potraty, což vede k deformaci tkání;
  • postpartum komplikace;
  • Přepracování, stres.
Důležité! Pro snížení výrazného nepohodlí během menstruace se terapie sníží ne tolik na anestezii, kolik hledat a eliminovat příčiny patologického stavu.

Jak usnadnit bolest během menstruace

Jak se zbavit bolesti během menstruace

Aby se snížila intenzita bolesti, ke kterým došlo během menstruace, použijte různé metody léčby léčiv a ne-drogové terapie. Nástroje od bolesti během menstruace zahrnují:

  1. Sedativa. S projevy neuropsychiatrické povahy, relagnarů, tablet Valerian, trioxazin jsou předepsány.
  2. Nsaid. Léky mají výraznou akci a jsou reprezentovány takovými drogami jako Ibuprofen, Ketanov a NAZ.
  3. Spasmolytiki. Snížení bolesti vyskytující se během menstruace, může být přes but-shop, spasguan, papaverin.
  4. KUCHAŘ. Antikoncepční tablety jsou často předepsány s primární Almania.
  5. Přirozené progestiny. Tato drogová skupina zahrnuje analog progesteronu - Duphaston.
  6. Vitaminové minerální komplexy. S laboratorou potvrdil nedostatek vitamínů, stopových prvků a makropolencí, lékař předepisuje odpovídající léky.
Důležité! Chcete-li snížit bolest během menstruace, musíte navštívit lékaře, aby předal průzkum a jmenování vhodné léčby.

Jak snížit bolest během menstruace bez prášků

Existuje několik základních způsobů, jak snížit syndrom bolesti během kritických dnů.

Jak usnadnit bolest během menstruace

Cvičení od bolesti během menstruace

Je známo, že intenzivní sporty se nedoporučují během menstruace. Některá cvičení pomáhají s bolestí břicha během menstruace.

V první folikulární fázi cyklu se můžete zapojit do jógy, bodyflexu, ve kterém je poznamenána vnitřní masáž malých pánevních orgánů. Existuje rozptyl vytvořených adhezí, zrání vejce je stimulována.

Masáž

Snižte nepohodlí možné pomocí běžné a bodové masáže. V nepřítomnosti možnosti provádění terapeutických sezení před menstruací, můžete samostatně masírovat dolní část zpět pomocí aplikátoru Kuznetsov.

Lidové prostředky pro bolest během menstruace

Finanční prostředky pro lidové léky se používají jako pomocný způsob, jak snížit závažnost syndromu bolesti. Gynekologové doporučují používat infuze následujících léčivých rostlin:

  • Devět kořene (2 st. L. třikrát denně);
  • Přeslička (50 ml každou hodinu);
  • Sbírání ze zlatého muže, římsové trávy, přeslička divoké, husové lapování (1 SIP během prvního dne cyklu);
  • Listy jahod (půl šálku za den).
Pozornost! Před použitím fondů folkového zacházení byste měli získat konzultaci odborníka.

Jaké produkty snižují bolest během menstruace

Použití správných potravin příznivě ovlivňuje obecný stav a během menstruace snižuje nepohodlí. Před nástupem kritických dnů se doporučuje jíst čerstvou zeleninu a ovoce. Mastná jídla, mouka, uzená jídla by měla být omezena nebo zcela vyloučena z jejich stravy.

Za den potřebujete pít alespoň 2 litry minerální vody. Dobrý efekt je poskytován čajem s mátou, která pomáhá snižovat bolest.

Jak ležet v menstruaci

Chcete-li usnadnit bolest, musíte ležet na boku, s ohnutým a utaženým směrem k mé hlavě. "Embryo pozice" vám umožní snížit intenzitu bolesti.

Jak usnadnit bolest během menstruace

Prevence bolestivé menstruace

Prevence výrazných onemocnění v menstruaci zahrnuje včasnou zkoušku a léčbu gynekologických patologií. V některých případech může být vyžadována konzultace s ostatními odborníky. Je třeba si pamatovat, že ve velké míře je stav ženy během kritických dnů kvůli životnímu stylu.

Kdy je třeba se poradit s lékařem

Navzdory širokému názoru není přítomnost syndromu bolesti během menstruace vždy považována za normou. Žena potřebuje konzultovat lékaře a identifikovat příčinu malátnosti. To je způsobeno rizikem progrese základního onemocnění a rostoucí bolesti.

Jak usnadnit bolest během menstruace

Důležité! Okamžité návštěvy doktora jsou požadovány, pokud bolesti vede ke snížení nebo postižení a významně ovlivňuje kvalitu života pacienta.

Tipy gynekologů

Gynekologové argumentují, že bolest není nemoc, ale příznakem, který indikuje různé patologické stavy, které se rozvíjí v těle. To je důvod, proč toto znamení nelze ignorovat. Dysmenorrhea může doprovázet závažné onemocnění reprodukčních systémů orgánů, které často vedou k neplodnosti a jiným komplikacím.

Pro snížení závažnosti syndromu bolesti, užívání drog vždy nevyžaduje. V některých případech stačí upravit výkon, fyzické zatížení a vlastní režim.

Závěr

Pro snížení bolesti během menstruace je důležité znát příčinu malátnosti. Použití drog a metod lidové terapie se doporučuje po průzkumu odborníkovi.