První měsíčně

První období dívek se nazývá Menarche. Jejich vzhled je důležitým stupněm fyzikální a psychické zrání. Mohou začít za 11-14 let, ale jsou možné odchylky od uvedených věkových norem.

Co je menstruační cyklus v dívkách

Menstruační cyklus během puberty je instalován pouze na všechny dívky po první menstruačním cyklu okamžitě se stává pravidelným. Ale to není jediná vlastnost období dívek.

Pokud je první měsíční období starších 9 let, pak je to normální, pokud neexistuje ovulace. S takovým raným menarchem se inhibiční cykly nacházejí ve většině teenagerů. Namísto známek ovulace při provádění ultrazvuku, můžete vidět vzhled funkčních cyst ovarů, které nevyžadují léčbu.

Zřídit pravidelnou ovulaci může trvat až 8 let. Důvodem je skutečnost, že zrání hormonálního systému a tvorba mechanismů odpovědných za menstruaci je dokončeno pouze o 20-22 let.

Ihned po MenCry, asi 10% dívek čelí situaci, kdy následující menstruace nezačnou více než 60 dní. V prvním roce je považováno za normální, pokud přestávka mezi menstruací je 23-90 dní.

Po dobu 1-3 let může trvání cyklu delší než 28-35 dní, ale v procesu zrání je snížena doba trvání přestávek mezi kritickými dny.

Kolik let počátečních období dívek

Určete předem, když přesně 1 měsíc starý v dívku bude obtížné. Průměrný věk začátku menstruace je 12,4 let. Ačkoli další před 30-40 lety, pravidla byla jiná. Dívky začaly menstruovat na 14,5 let.

Přibližně 10% dospívajících je první měsíc dochází za 11 let. Do 14 let je 90% dívek již po menstruaci a ve věku 15 98% menstruace dívek.

V jižních regionech, první měsíční, který začal v 10 letech normální. Ale je důležité, aby 1-2 let, než začali známky puberty.

Jak faktory ovlivňují, jak stará menstruace začíná

Věk, ve kterém poprvé začne dívka, závisí na souboru faktorů. Ovlivnit datum menarche:

  • rasová příslušnost;
  • Vlastnosti výživy;
  • minulé nemoci;
  • bydliště;
  • tělesná hmotnost;
  • psycho-emocionální stav;
  • dědičnost.

Pokud v rodině všech žen, první měsíční začal pozdě, pak s vysokou pravděpodobností, lze předpokládat, že dívky půjdou později než zavedená průměrná norma.

První měsíčně

Dívky žijící v jižních regionech dozrávají dříve, takže měsíční měsíčně dorazí ve věku 11-13 let.

Komentář! Velké dívky, které jsou před vývojem stejného roku, sexuální zrání je rychlejší. Ale s nesprávnou výživou, časté napětí, oslabené imunity, doba menstruace se odstraní.

Jak pochopit, kdy první měsíční začíná

Určete, kdy půjde první měsíční dospívající, můžete předpokládat. Tělo každé dívky se vyvíjí individuálně, ale existují určité známky, které naznačují začátek procesu puberty.

Za 6-8 let, mužské genitální hormony začnou syntetizovat adrenální kortex. Jejich vzhled předchází tvorbě ženských pohlavních hormonů. Toto období se nazývá adrenarche. Po něm přijde tarleh. Tzv. Doba, kdy začnete vejdět a zvýšit velikost mléčných žláz. 2-3 roky po televizi přijde menstruace.

Ale to není jediné znamení menarche. O přístupu dne první menstruace u dívek svědčí o změnách v těle. Musíte věnovat pozornost takovým znakům:

  • růst vlasů v axilárních depresích a tříslech;
  • Vzhled přisluhovače sexuálního traktu;
  • Změna obrázku (pas se sníží, boky se stávají více zaoblené).

Bali se objevují šest měsíců před začátkem prvního období dívek. Mohou být průsvitné, mají bílý nebo nažloutlý odstín. Normální je považován za přítomnost světla kyselého zápachu.

Dalším znakem začátku menstruace v dívkách je akné, které se objeví na obličeji, zádech a dalších částech těla.

Změny jsou způsobeny skutečností, že hormonální systém začíná pracovat. Pod vlivem hormonů, které produkují nadledvinky, hypofýzy, hypotalamus, vaječníky, začnou se zvyšovat. Přírůstky endometria uvnitř dělohy.

Jak začínají muži v dívkách poprvé

Někteří dospívající nemají žádné speciální funkce blížící se menstruace. Mohou jen vidět krev na prádle. Pro menarche není důvodem pro obavy a zkušenosti, v době puberty, dívky by měly vědět všechno o měsíční.

Menarche může být doprovázeno výraznou bolestí. To je způsobeno tím, že existuje výrazný ohyb mezi tělem dělohy a krkem, takže oddělená vnitřní vrstva může uvíznout na těchto stránkách. Pro zatlačení dělohy intenzivně klesá, data bolesti jsou bolestivé. Je možné snížit nepříjemné pocity s pomocí léčiv nebo přijetí pozice, ve které se nepohodlí snižuje. Mnozí se doporučuje stát v poloze kolena nebo leží na břiše.

První měsíčně

Varování! Někteří usnadní stav doporučení padající nohy nebo dát teplou výšku na břiše. To nemá vliv na bolest, ale může provokovat krvácení kvůli intenzivnímu přílivu krve.

Známky prvního měsíčního

Dívky, které si všimli změny v hrudi a vzhled bílé, je zajímavé vědět, kdy očekávat výskyt menstruace. Chcete-li to udělat, musíte pozorovat své tělo. Příznaky blížící se první období u dívek zahrnují:

  • ostré výkyvy nálady;
  • Bolest v dolních stanicích břicha, zpět;
  • Posílení slabosti, apatie;
  • změny v chuti k jídlu;
  • Zlepšení citlivosti hrudníku.

Všimněte si vzhledu zadaných značek, můžete začít používat denní těsnění. Když se objeví první krvavá sekrece, bude dost.

Co první měsíční vzhled

První menstruace u dívek se liší od standardních žen menstruačního výboje. Dívka si může všimnout malého krvavého nebo světle hnědého místa na spodním prádle nebo denně.

Většina teenagerů Menarche se liší špatně, výběr může být červenohnědý nebo hnědý. Barva a intenzita prvního vybití u dívek se liší. Důvodem je skutečnost, že během menstruace, nejen krev vyjde, ale také endometrium, jeho částice jsou smíchány s přírodním vaginálním výbojem.

Pokud jsou první alokace hojné, těsnění nestačí ani několik hodin, pak musíme konzultovat s lékařem. Existuje možnost otevření krvácení mladistvých.

Jako konzultace se zlepšuje hormonální regulace, povaha měsíčních změn. Vzhledem k intenzivnějším zvyšujícím se endometriu, jejich hojnost se zvyšuje, barva s nahnědlé změny na červenou.

Kolik minulého měsíce

První měsíční, začal v dívkách za 12 let, může trvat od 2 do 7 dnů. Ale je možné zvýšit jejich trvání až 2 týdny. Pokud výběr není delikátní, pak je to považováno za možnost normy. S nárůstem trvání kritických dnů nebo zvyšování jejich intenzity je vhodné zdát se jako dětský gynekolog.

Co dělat, když začaly období

Při menstruačním výboji je nutné v tomto období zapamatovat pravidla hygieny. Pokud nejsou pozorovány, zvyšuje se riziko komplikací ve formě zánětlivých onemocnění močových orgánů.

Dětské gynekologové doporučují používat běžné proužky. Jejich použití umožňuje sledovat hlasitost a znak výběru.

Pozornost! Při použití tamponů v prvním měsíci mohou nastat problémy spojené s nedostatečným objemem menstruačních sekrecí. Často dívky zažívají potíže s úvodem a zabavení tamponu.

První měsíčně

Při zahájení menstruace je nutné zapamatovat si dodržování těchto pravidel:

  • Gynekologové poradí k opuštění plavání v bazénech, otevřených vodních útvarech (s výjimkou případů, kdy se používají tampony);
  • Blížící se lázně, navštěvující vany, saunu;
  • Hygienické výrobky jsou žádoucí změnit nejméně čtyřikrát denně;
  • Z každého posunu těsnění vyplývá, pokud je nemožné, pak dvakrát denně;
  • V noci je žádoucí používat těsnění, která absorbují více (například speciální noční verze).

Pro mytí, můžete použít připravený předzesilovač bylin (měsíček, heřmánku), světle růžový roztok manganové nebo obyčejné vody. Promytí pouze vnější genitální orgány, pohyby by měly být směrovány z pubic do análního otvoru.

S začátkem prvního měsíčního měsíce je žádoucí zahájit kalendář nebo stáhnout aplikaci do telefonu, ve kterém můžete označit termíny menstruačních sekrencí. To umožňuje sledovat pravidelnost cyklu.

Jak zavolat první měsíční

Pokud dívky ve 16 let nemají měsíčně, pak začnou hledat způsoby, jak zavolat menarche. Hormonální prášky a folkové prostředky jdou. Tyto metody však mohou poškodit pouze tělo.

Snaží se přinést datum menstruace za 12-13 let. Je to považováno za normální, pokud první období dívek začínají na 14. Každý organismus zraje individuálně.

Pokud se již objevily známky, což znamená, že proces puberty je spuštěn, zůstane jen čekat. V jiných situacích potřebujete konzultaci s dětským gynekologem. Důvodem zpoždění menarche může být:

  • nuancí struktury genitálních orgánů;
  • Metabolická sazba;
  • Existence nadměrné hmotnosti;
  • Endokrinní poruchy;
  • Přenesené onemocnění nebo silného stresu.

Je nutné pochopit, že první měsíční nebude jít až do plné produkce hormonů, regulující fungování vaječníků, rostoucí a odtržení endometria.

Dívky, v nichž začal proces puberty, ale menstruace nedochází i za 16 let, hormonální drogy mohou předepisovat. Lékaři si zvolí schéma přijetí Duphastonu nebo uprchleného. Tyto léky jsou zapotřebí, pokud je potvrzeno selhání progesteronu.

V případech, kdy známky puberty nejsou viditelné o 13-14 let, je nutné zjistit příčinu. Může být provokován endokrinními patologiemi a jinými onemocněními. Ve své definici a jmenování kompetentní léčby se hormonální pozadí mění.

První měsíčně

V jakých případech je třeba se poradit s lékařem

Často se rodiče obávají, kdyby dívka začne první měsíčně za 11 let, nyní je normální. Věk sexuální zrání se snižuje, i když vědci a lékaři nemohou pochopit jaké důvody. Úzkost by měla způsobit další situace

  • Vlasy na pubici, v oblasti genitálních orgánů, v podpaží se objevily dříve než 8 let nebo nezačaly růst o 13 let;
  • Měsíčně nezačal do 15 let;
  • Sekundární sexuální značky se objevily včas, ale po 3 letech od okamžiku jejich výskytu neexistuje žádná menstruace;
  • Cyklus není instalován po celý rok nebo přerušení mezi menstruací více než 60 dní;
  • Kritické dny jsou více než 7 dní v řadě;
  • Měsíčně doprovázená silnými bolestmi, které nejsou zastaveny nesteroidní protizánětlivé léky;
  • Mezi menstruací méně než 20 dní.
Důležité! Je nutné jít do dětského gynekologa a v případech, kdy se dívka zdá světující, bolest v oblasti pohlavních orgánů, povaha výběrových změn.

Nejnebezpečnější je situace, kdy první měsíční začne jít od těch dívek, které ještě neobjevily známky puberty. Pokud hrudník nevybere, vlasy na pubis a podpaží nerostou, to znamená, že hormonální systém ještě nefunguje. Vzhled odvádění krvácení ze sexuálního traktu v takové situaci může znamenat vývoj maligních nádorů nadledvinek, vaječníků nebo jiných orgánů, vážných porážek centrálního CNS.

Závěr

První období dívek začínají ve věku 11-14 let. Ale vzhled menstruace za 10 nebo 15 let je také považován za normou. Hodnota nejen časového času kritických dnů, ale také vzhled sexuálních značek. Věnujte pozornost povaze propuštění, jejich hojnosti a pravidelnosti následné menstruace.