Azitromycin s chlamydia: diagram léčby, čestné recenze

Jedna z nejčastějších bakteriálních onemocnění, která je přenášena sexuálně, je Chlamydia. Onemocnění se odlišuje oxidní symptomatickou nebo jeho úplnou nepřítomností, takže je obtížné včas identifikovat. Lékaři mají často léčit chronickou formu patologie s antibiotiky. V souladu se standardním režimem terapie je Azithromycin předepsán během Chlamydia. Jeho mikrobiologická a klinická účinnost byla prokázána více studií.

Účinnost léčby chlamydiózy azithromycinu

V bakteriálních infekčních lézích jsou antibiotika patřící do makrolidových skupin nejčastěji předepsána v dermatovenerologii. Azitromycin se ukázal pacientům, kteří odhalili nekomplikovanou urogenitální infekci způsobenou chlamydií trachomatis. Účinná látka léčiva je azithromycin. Nástroj se vyrábí v tabletách 250 a 500 mg.

Azitromycin při vstupu do těla je rychle absorbován z trávicího traktu a hromadí se ve tkáních močových orgánů. Koncentrace účinné látky ve tkáních tělesa a v jeho buňkách je desetkrát vyšší než v krvi. Kromě toho se Azithromycin hromadí v fagocytech, které ji dodávají na místě, kde se infekční proces vyvíjí.

Schéma léčby azithromycinu pro chlamydii u žen je vybrán individuálně. Záleží na klinických příznakech onemocnění, přítomnosti současného infekce. Lékař může doporučit jak jediné použití velkých dávek antibiotik a kurzů, trvání 3-5 dnů.

Schéma léčby mužů Azithromycin s Chlamydia není významně odlišná. Ale při jmenování terapeutického kurzu, lékaři berou v úvahu skutečnost, že čím delší infekce je v těle, tím je těžší se zbavit.

V návodu k použití azithromycinu je indikováno, že s urogenitálními infekcemi stačí trvat 1 g jednou. Použití takového schématu je přípustné, pokud je odhalena ostrá forma onemocnění. U chronické chlamydie jsou antibiotika předepsána kurzem, během kterých je nutné trvat od 3 do 12 g azitromycinu. V maximálních koncentracích předepište léčivo pro muže, kteří byli identifikováni chronickou urethrogenní prostatitidou způsobenou působením Chlamyd.

Většina pacientů pomáhá dlouhodobým terapeutickým schématám makrolidovými antibiotiky v komplexu s imunostimulátorem. Jediný příjem azithromycinu během Chlamydia nedává požadovaný výsledek. Mnoho pacientů má příznaky návratu infekce.

Azitromycin s Chlamydia: Diagram léčby, čestné recenze

Důležité! V postižených tkáních je koncentrace účinné látky 24-34% vyšší než u zdravých. V ohniskách zánětu azithromycin zůstává po dobu 5-7 dnů po přijetí poslední dávky.

Účinnost azithromycin terapie s chronickou chlamydií závisí na vybraném schématu. Při provádění výzkumu byli pacienti předepsáni jednou jednou a potom 0,5 g každých 2 dnů. Během léčby lidí, kteří se zúčastnili experimentu, je nutné trvat 3 g azitromycinu. Pro urychlení procesu pronikání antibiotikové tkáně, zvýšit účinnost léčby paralelně použitou fyzioterapií - fonoforézou s hydrokortizonem, laserovou terapií, terapií SMV.

Studie ukázaly, že 97% pacientů pod první kontrolou, které se provádí 2 měsíce po skončení terapie, zcela nebo částečně zmizely příznaky chlamydiální infekce, mikrobiologický výzkum ukázal, že účinnost léčby byla 94,7%.

Opakované studie kontroly prováděných po 6 měsících u pacientů ukázaly, že 97% zmizely symptomy a v 93% chlamydiální infekce nebyl zjištěna ve studii metodou PCR.

Odborníci přidělují tyto výhody používat azithromycin:

  • Účinnost léčiva je vyšší než 93%;
  • Možnost léčení jako asymptomatických infekcí a onemocnění, za kterých se objevují klinické značky;
  • Snadné dávkování;
  • Minimální počet kontraindikací a vzácného výskytu vedlejších účinků;
  • Simultánní dopad na přidružené pohlavní nemoci.

Podle výzkumu může být boj proti Chlamydia azithromycin neúčinný u pacientů s vzestupnou formou infekce. V takové situaci je potřeba delší terapie s použitím velkých dávek antibiotik.

Indikace pro jmenování azithromycinu během Chlamydia

V souladu s údaji uvedenými v návodu k použití azithromycinu je předepsáno pacientům s chorobami, které jsou způsobeny Chlamydia trachomatis. Mohou v tomto případě pokračovat jako asymptomatický, aby identifikoval infekci pouze mikrobiologický výzkum. Není možné ignorovat potřebu terapie i asymptomatickou chronickou formu onemocnění. Může způsobit vývoj zánětlivých patologií reprodukčních těles a vést k neplodnosti.

Azitromycin s Chlamydia: Diagram léčby, čestné recenze

S Chlamydia může nastat více než 20 klinických příznaků. Odhalte ji u pacientů a pacientů, kteří poslali průzkumu z důvodu identifikovaného:

  • Cervicitis;
  • cystitida;
  • vulvovaginitida;
  • uretritida;
  • orchite;
  • Prostatitida.
Komentář! V 30-40% žen trpících zánětlivými lézemi orgánů urogenitálního systému, odhalí Chlamydia. Až 46% chronické prostatitidy a až 34% akutních epidididamonitů se vyvíjí jako komplikace chlamydiální urethritidy.

Pokud se příznaky objeví indikovat vývoj zánětlivého procesu v orgánech urogenitálního systému, lékaři doporučují projít testy na STI. Při identifikaci lékaře Chlamydia předepsat Azithromycin. Pacienti se vypouští jak s nekomplikovanou a komplikovanou infekcí. Pouze doporučené schémata přijímání drog se liší.

Jak užívat Azithromycin s Chlamydia

Pacienti, jejichž chlamydia je potvrzena analýzou, musí být terapie jmenována lékařem. V příručce je indikován, že zároveň je pohlavní onemocnění stačí trvat 1 g azitromycinu jednou. To odpovídá 2 tabletám 500 mg nebo 4 až 250 mg.

Ale lékaři doporučují pít azithromycin během chlamydiasis ne podle pokynů, ale podle individuálně zkompilovaného schématu. Často předepisovat tento lék v takovém kurzu:

  • 500 mg první den;
  • 250 mg denně od 2 do 6 dnů včetně.

Systém byl stejně populární, který byl použit během vyhodnocení účinnosti prostředků - 1 g na prvním dni a 500 mg každý druhý den, dokud nepřijde 3 g účinné látky. Lékař může být také předepsán pít 2 Azithromycin tablety po dobu 500 mg na 1, 7 a 14 dní.

Na doporučeních pro nekomplikovanou formu onemocnění je požadováno 3-5 g azitromycinu. S stabilním infekcemi může být dávka zvýšena na 12 g.

Pacienti se vzestupnou chlamydiální infekcí mohou být předepsány intravenózní podávání léčiva po dobu 500 mg po dobu 2-3 dnů. Na této terapii nekončí, ženy doporučují užívat 1 tableta pro 250 mg po dobu dalších 5-6 dnů.

Pít tablety potřebují 1 čas denně na prázdný žaludek. Lepší udělat to po dobu 1 hodiny. před jídlem 2 hodiny po jídle.

Kontraindikace a vedlejší účinky

 Nepředepisujte azithromycin lidem, kteří dříve odhalili intoleranci této léky nebo alergickou reakci na jiné makrolidy. Také nedoporučují pacientům, kteří mají problémy s prací jater nebo ledvin s příznaky dekompenzace.

Vedlejší účinky jsou vzácné. V některých, průjmu vzniká, provokovaný zvýšením aktivity motorových receptorů.

Mezi další komplikace z práce trávicího systému se nazývají:

  • nevolnost;
  • Bolest v žaludku;
  • nadýmání;
  • Cholestatic Jrowdice;
  • zvracení;
  • Pseudomembranná kolitida.

Existuje však šance na výskyt a další komplikace, někteří lidé vyvíjet takové vedlejší účinky na pozadí vstupu:

  • vyrážka;
  • Edém angioedému;
  • bolesti hlavy;
  • křeče;
  • závrať;
  • bolesti hlavy;
  • obecná slabost;
  • zvýšení úzkosti;
  • vaginitis;
  • kandidóza;
  • Fotosenzitizace.

Když se objeví, je nutné v případě potřeby okamžitě konzultovat s lékařem, bude lékař upraví na předepsané terapeutické schématu nebo vyměnit drogu.

Azitromycin s Chlamydia: Diagram léčby, čestné recenze

Opatření

Lidé, kteří mají výrazné poruchy jater, ledviny, srdeční arytmie (prodloužení intervalu Qt intervalu a komorové arytmie), přidělí tento makrolidový antibiotikum s opatrností. Po dokončení terapeutického kurzu může přecistit reakce přecitlivělosti, tito lidé vyžadují specifickou terapii zaměřenou na normalizaci stavu.

Při použití azithromycinu s chlamydií mohou být vedlejší účinky ze strany nervového systému ve formě ospalosti, závratě. Proto v době léčby je lepší opustit řízení vozidel a pracovat s komplexními mechanismy.

Varování! Při příjmu jiných léků je nutné varovat před tímto navštěvováním lékaře. Je nutné se vyhnout negativní interakci.

Koncentrace antibiotika v biologických tekutinách a tkáních se může zvýšit se současným příjmem cyklosporinu, tepelného, ​​hexobarbitalu. Anatacidy, které obsahují hydroxid hořčíku nebo hliníku, snižují intenzitu sání azithromycinu a vedou k tomu, že maximální koncentrace antibiotik bude menší než požadovaná. Příjem tohoto makrolidu vyvolává zvýšení koncentrace digoxinu a zároveň.

Závěr

Azitromycin s Chlamydií je jedním z nejčastěji jmenovaných drog. Jeho účinnost je prokázána v klinických studiích. Ale před jmenováním se lékař musí ujistit, že pacient nemá kontraindikace pro příjem. Pro posouzení výkonnosti terapie je nutné absolvovat analýzy 2 měsíce po ukončení léčby. Abychom se ujistili, že onemocnění se opakovalo, je vhodné připomenout analýzu za šest měsíců.

Čestné hodnocení od Azitromycinu z Chlamydia

Tatyana Titomirova, 32 let, Vladivostok
Výsledky průzkumu na Sti ukázaly, že mám chlamydií v chronické formě. Pro léčbu se lékař jmenoval azithromycin, aby se azithromycin užíval 1 g krát za 7 dní, proteflaseris a flukonazol. Kontrolní analýza po 6 týdnech po skončení léčby neodhalil žádné patogenní mikroorganismy.
Maria Zavalskaya, 27 let, Kazaň
Chcete-li se zbavit Chlamydium, lékař předepsal nápoj 1 g Azitromycinu, jakmile mě a partnera. Po celou dobu bylo nutné používat bariérové ​​metody antikoncepce. Opakovaná analýza po 2 měsících ukázala, že nebylo možné obnovit.
Oksana Novikova, 31 let, Petrozavodsk
Po léčbě azithromycinu zmizely známky chlamydiózy. Dobrá úprava se zlepšila na 3 den recepce tablet, jsem se dodržoval doporučení lékaře a zcela propil lék v určeném kurzu. Nyní to zůstane čekat 6 týdnů pro průchod testů.