Pomocná onemocnění: příčiny a léčba

Pingztova choroba, která ovlivňuje kosti, se také nazývá osteodistofie (deformace ostrova). Jedná se o patologické onemocnění, během něhož poruchy dochází při syntéze a restaurování šikmých tkání v důsledku vnějšího a vnitřního vlivu. Kosti v onemocnění se stávají křehkou, riziko zlomenin se zvyšuje, je tvořena mozaika.

K dispozici je také jiná pedgeová choroba - různé rakoviny, která ovlivňuje bradavky, aroly a oblasti kolem. Když rakovina, pedget, více než 95% trpí rakovinou prsu. Jedná se o vzácné onemocnění, nicméně, aby to mohlo oba pohlaví: ženy i muže. Středního věku, kdy se může toto onemocnění rozvíjet, je 62 let - ženy a 69 - muži.

Příčiny vzhledu pingztovy choroby

Choroba Pedgetie Pedgeova choroba, postihující kosti, se obvykle nachází u lidí starších 40 let a postupuje s věkem. Dokud byly stanoveny přesné příčiny, ale v medicíně jsou uvedeny následující možnosti:

  • Porušení metabolismu fosforného vápníku;
  • virové onemocnění;
  • dědičnost.

Kombinace několika důvodů. V tomto případě vznikají dystrofické procesy, v důsledku toho je síla kostní tkáně narušena a jeho aktualizace je pozastavena. Kosti se měkčí a ztrácejí schopnost vyjmout obvyklé zatížení.

Lékaři identifikují dvě formy tohoto onemocnění:

  1. Monososal - porážka pouze jednu kost.
  2. Polyosal - porážka několika kostí.

Procesy změny kostí

Plážový zakřivení Pomocná onemocnění podléhají jednotlivým kámám, ne jediný případ generalizované porážky byl splněn. Změny v kostech se vyskytují neustále a nezávisí na zatížení. Onemocnění má tři fáze, které závisí na tom, jaký proces převažuje - resorpce (osteolýza) nebo rekreace kostí (osteogeneze):

  1. Osteolytic. Kosti se rozpustí, jsou vytvořeny duté jámy;
  2. Aktivní. Kombinuje dvě procesy - jsou vytvořeny duté jámy a současně jde proces růstu kostí. Získává nerovný buněčný tvar;
  3. Neaktivní. Kostní tkáň se nahrazuje spojením (osteoskleróza).

Změny jsou závažné - trubkové kosti jsou zkroucené, povrchy jsou drsné. Stále se kosti stávají silnějšími, ale jejich hmota, naopak, klesá. S porážkou lebky se zahustí na tři-pět centimetrů, dochází k deformaci hlavy. Pokud je páteř ohromen, obratle se zvyšuje a získává vedlejší formulář, protože je tvořen spinální zakřivení.

Příznaky pedgeovy nemoci

ortopedisté První symptomy zahrnují:

  • Poškození kostí v oblasti v blízkosti kloubů, spoj se na onemocnění;
  • Stálá bolest, která se po odpočinku stává silnější;
  • Ztuhlost, zhoršení mobility;
  • Časté zlomeniny i ze slabého vlivu na kosti;
  • Zakřivení nohou;
  • Věci, bolest zad;
  • Můžete odpustit zahuštění nebo nesrovnalosti;
  • Změny ve tvaru hlavy;
  • Neuritida, mačkání nervy mezi krční obratlů;
  • Částečná nebo úplná ztráta sluchu a / nebo vize v problémech s kostmi lebky.

Diagnostika komorní choroby

Když vzniká podezření na pomoc pedektu, musí pacient podstoupit laboratorní krevní test, který by měl určit úroveň vápníku, hořčíku, alkalické fosfatázy, fosfor. Takže můžete určit stupeň dystrofického procesu vyskytující se v postižené oblasti.

Léčba pedgetových onemocnění

Ortopedisté ​​jsou zapojeni do léčby tohoto onemocnění. Hlavní v léčbě je takové léky jako Bisfosfonáty. Jsou schopni výrazně zpomalit procesy přestavby kostí, ale recepce těchto fondů by mělo být poměrně dlouhé.

Dodavatelská nemoc není přístupná úplném ošetření, ale vývoj nemoci může být zpomalen po celá léta. Chcete-li to udělat, musíte podstoupit kurz léčby asi šest měsíců a v případě potřeby musíte znovu projít. Léky však mají vedlejší účinky, takže dávka a doba trvání kurzu lze instalovat pouze lékař.

V těžkých bolestí jsou zbytečné prostředky předepsány například ibuprofen, paracetamol nebo Diklofenak. Požadováno také vitamín D a vápník.

Možné komplikace

K hlavnímu komplikací, které mohou vzniknout v procesu onemocnění pedlíku, zahrnují:

  • patologické zlomeniny, které vedou k porušení pohybu;
  • Sluch;
  • Vývoj SARCOMA.

Aby se zabránilo nebo alespoň pomalejší proces tvorby komplikací, potřebujete včasnou léčbu a trvalé pozorování ortopedickým lékařem.

Rakovina pedge

Pingzt rakovina - forma onkologického onemocnění mamarchových žláz, které ovlivňuje komplex Nizhovo-alveolární. Tento onkologie podobný ekozémům se nachází v mamologii v 5% případů. Rakovina skladu může být diagnostikována nejen u žen. Muži jsou také podléhají tomuto onemocnění.

Toto onemocnění se vyvíjí především po 50 letech. U mužských zástupců je tento typ rakoviny diagnostikován méně často, ale je agresivnější než u žen, protože pánské mléčné žlázy jsou méně, rakovinné buňky jsou snazší proniknout do lymfatických uzlů.

Příčiny komorní rakoviny

Vývoj SARCOMA Přesné příčiny pedingové rakoviny jsou v současné době neznámé, ale existuje řada teorií na toto téma:

  1. Epidermotropní teorie říká, že během diagnózního rakoviny mléčných žláz buněk pedgetu může migrovat pohony, spadají do bradavek, a tam začít implantovat a růst. Tato teorie byla založena na skutečnosti, že pingzhe rakovina v téměř 95% přechází společně s jinými formami rakoviny prsu. A nejčastější kombinaci - s prototypem karcinomem.
  2. Transformace teorie. Zde je myšlenka předložit, že rakovina pedgikace se vyvíjí v důsledku ostré konverze epitelových buněk v maligních formách.
  3. Rodinný predispozice. Častěji tato teorie je pokročilá, když se na člověku nachází rakovina pedgikace. Mezi faktory, které jsou schopny provokovat rakovinu, jsou zranění bradavek a karcinogenních účinků.

Klasifikace rakoviny pedektura

Podle varianty klasického průběhu nemoci mohou být rozlišeny následující formy:

  • Forma akutního eczematismu je vyjádřena vyrážka, ulcerace a posměšných ran;
  • Tvar chronického eczematismu je vyjádřen tvorbou kůry, při odstraňování, který se objeví tkaní;
  • Psoriatická forma - vznik papulů, které jsou obvykle pokryty suchými šupinami;
  • ulcerózní forma - vyjádřená tvorbou kráterových expije;
  • Nádorová forma - vyjádřená tvorbou nádorů v prsu.

Příznaky rakoviny pedjta

Včasné příznaky nemají zvláštní specificitu, takže pacient neukáže obavy a není ve spěchu způsobit návštěvu mammologa. Onemocnění se začíná projevovat s malou zarudnutí, podrážděným světlem kůže v bradavku-anorelar komplexu, peeling. Příznaky mohou pravidelně zmizet, ale v průběhu času se objeví znovu.

V další fázi onemocnění jsou tyto příznaky sledovány jako hořící, svědění a svírání. Citlivost se zvyšuje, existuje možnost tvorby serózně-hemoragického výboje, a těsnění nebo zatahování vsuvky. Progrese příznaků je doprovázeno hyperemií, erozí, výskytem kůry a expanzí. Při odstraňování kůry jsou vystaveny mokré mokré úseky.

ECCERTO změny mohou jít na kůži v blízkosti bradavky a rozsahu. Postižená oblast je poněkud zvednuta nad čistou kůží a má jasné obrysy. Během palpace ve většině případů se testují zvýšené lymfatické uzliny a nádorové nebo uzlové formace. V pozdějších fázích se často objevují hojné výboje krve.

Diagnóza rakoviny pedgie

Diagnostika začínají konzultovat sodologa, obecnou inspekci. Pacient pak musí projít ultrazvukem a biopsií mléčných žláz, také předepisovat MRI, mamografii.

Během zkoušky se detekuje řada změn: změny tvaru a stavu bradavky, oblast kolem, s palpací nádory a zanícené lymfatické uzliny. Vyšetřování smear, detekujte buňky pedlíku.

Kvalita mamografie se zvyšuje, pokud jsou přítomny nádory nádory. V případech, kdy neexistují ne, citlivost rentgenové diagnózy není více než 50%. Při analýze mamografie se lékař podívá na tvar vsuvky, tloušťku kůže, přítomnost mikrokalcinátů, lokalizace nádoru a jeho rozměry.

Změny, které nemohly být identifikovány s mamografií, můžete zjistit po ultrazvuku. Také pomáhá echografii, která určuje charakter angiogeneze a ukazuje stav kanálů. MRI pomáhá identifikovat změny, které ještě nebyly prokázány klinicky. Biopsie vám dává možnost vytvořit histologickou diagnózu před operací.

Léčba rakoviny pedgie

S invazivní formou, jakož i intra-prototypový karcinom, by měla být provedena radikální mastektomie. Mléčné žlázy, svaly prsu a lymfatické uzly jsou chirurgicky odstraněny.

V raných fázích je dost radikální resekce, která zahrnuje odstranění bradavky a pouze část prsu, kde se nachází nádorové vzdělávání. Po rekonstrukci mamoplasty.

Frekvenční chirurgický zákrok, pacient by měl probíhat gamma-, chemo a hormonální terapii. Systémová léčba je považována za lepší prevenci metastáz, stejně jako recidivy.

Předpověď

Vzhledem k tomu, že rakovina rakovina ne vždy úspěšná během, léčba může zůstat po dlouhou dobu. Pokud vezmeme v úvahu, že růst nádoru prochází spíše agresivně, pak je prognóza velmi složitá, protože posuzování recenzí lékařů, a to i po úspěšném provozu, existuje velmi vysoké riziko relapsů.

Průměrná doba trvání života pacientů s rakovinou pedgetu je přibližně tři roky, ale v přítomnosti metastáz je termín snížen na jeden rok.