Vrozená eroze děložního děložního čípku u žen: příčiny a symptomy

Eroze děložního čípku volá vada plochého epitelu děložního čípku, který se nachází ve vnějším Zev. Provokující patologie může zánětlivé procesy nebo hormonální poruchy. Onemocnění může být asymptomatický nebo doprovázeno hnisavými a sliznicemi a krvavým výbojem. Mezi hlavními metodami diagnózy si můžete vybrat kontrolu čípku a kolposkopy. Pro léčbu, diathermokoagulace, laseroomscript, kryodestrukce, metoda rádiové vlny.

Pravá a vrozená erozi děložního čípku

Pravá erozi děložního čípku

Pravá erozi děložního čípku - vyskytuje, když dojde k poškození tkanin plochého epitelu v blízkosti venku. V tomto případě vzhled povrchů ran a zánětu. Nejčastější příčinou pravé eroze je podráždění sliznic v důsledku vypouštění patologické povahy, ke kterému dochází během endokervicity a pokračuje z kabelového kanálu.

Pravá eroze má špatný kulatý tvar, červená a s sebemenším kontaktem začíná krvácet. S kolposkopií a mikroskopií se snadno prohlíží rozšířené cévy, edém, krevní stopy a výběry. Po jednom nebo dvou týdnech začíná léčivé období.

Vrozená eroze Cervical Je tvořen, když jsou hranice válcového epitelu, které jsou umístěny v cervikálním kanálu, jsou posunuty do limitů. Takový posunutí je tvořeno ve fázi vývoje intrauterinního plodu. Proto se tato forma eroze nazývá vrozené.

Vrozená eroze

Často se tvoří na malém pozemku v oblasti vnějšího para. Má červený a hladký povrch. V případě kontroly pomocí kolposkopie není zjištěno ani zánět, ani žádný výběr z cervikálního kanálu.

Nalezené v dětských nebo dospívání, a může sebeobrana. Na pozadí vrozené eroze se může vyvíjet sbor, ale vzhled maligních buněk v gynekologické praxi není zaznamenán.

Příčiny vývoje

Při narození se nachází válcová epitelová dívka venku, pak jde do dělohy a zaujímá své místo. Tento proces probíhá, jak vyrůstají, ale z nějakého důvodu může zpomalit nebo nezačít vůbec.

Pokud eroze nemění jeho vzhled před výskytem puberty, může se začít zapálit. Taková patologie vyžaduje léčbu.

Symptomatics

Eroze probíhá asymptomatický, můžete se dozvědět o onemocněním pouze při zkoumání gynekologa.

Kolposkopy

Při kontrole gynekologa může odhalit změny na čípku. V tomto případě lékař předepisuje kolposkopii, která vám umožní potvrdit přítomnost onemocnění. Díky koloskopii lze erozi považovat za podrobněji, pod více zvýšením: tak lékař definuje přesné rozměry postižené oblasti. Během postupu se gynekolog vezme limary a bakteriální setí mikroflóry a cytologického vyšetření.

Výsledky analýz musí ukázat, jaké změny došlo ve výši laktobacilli, bifidobakterií a patrogenních organismů, jakož i určují, zda jsou přítomny infekce, které mohou být přenášeny během sexuálního kontaktu. Je-li počet podmíněně patogenních mikroorganismů nad normou, může to vést k silným změnám v konstrukcích postiženého povrchu. Cytologický výzkum vám umožňuje identifikovat různé patologické procesy v rané fázi.

Pokud existují podezření na tvorbu maligního nádoru na místě eroze, je navštěvujícím lékařem jmenovat prodlouženou analýzu, která se provádí pokrytím celé postižené oblasti s řešením jódu. Pak pod mikroskopem bude lékař zobrazit změny, které se vyskytují v erozi zóně. Samotná eroze musí získat světle růžový odstín, oblast dysplazie se stává žlutou a ohniska zánětu by mělo porazit. Pokud se objeví stravovací barva, je třeba stanovit další vyšetření pomocí biopsie. Tak to bude možné určit, zda existují benigní nebo maligní nádory.

Léčba

Pro vrozenou formu eroze není nutná speciální ošetření, protože se může změnit v procesu puberty a postupně rozmnožováním pro svůj normální stav. Ve vzácných případech může tento formulář proudit do patologického stavu, který má být ošetřen. Riziko léčby patologie se zvyšuje v případech, kdy je připojena chlamydie nebo papilomavirová infekce.

S vrozenou erozí by měla být dívka pod dohledem lékaře. Vyhnete se možnému přechodu na maligní formu.

Často vrozená erozi může být vyléčena v těhotenství. Nezasahuje s normálním těhotenstvím nebo porodem. A po porodu nejčastěji zmizí, a epitel na místě porážky je zcela obnoveno.

V moderní gynekologii existuje mnoho způsobů, s nimiž se lékaři bojují se změnami, ke kterým dochází ve struktuře děložního čípku. Mezi nimi lze přidělit:

Radion

  1. léčba chemickými přípravky;
  2. elektrokoagulace;
  3. kryodestrukce;
  4. Chirurgie rádiové vlny;
  5. Laserová terapie;
  6. Chirurgický zákrok (taková léčba je možná v případech, kdy byla objevena maligní vzdělávání).

Vývoj eroze na nepříjemné

Příčiny eroze děložního čípku v nudných ženách se často stávají:

Herpetická infekce

  • Potrat těhotenství s umělým způsobem;
  • přítomnost pohlavního onemocnění;
  • Papilomavirus nebo herpetická infekce;
  • Porušení hormonálního pozadí.

Symptomy eroze mohou být diagnostikovány pouze s preventivními vyšetřením v gynekologu. Lékař detekuje:

  1. Eroze na děložním čípku nebo jiných změnách v těle.
  2. Výskyt v období mezi menstruací krvavého nebo hnisavého výboje.
  3. Vzhled nepřiměřených sekcí po sexuálním kontaktu nebo během inspekce.

Erozion terapie je jmenován komplexem, zahrnuje zapalování a použití farmaceutických činidel. Hlavním úkolem léčby je odstranění zánětu zánětu.

Po uplatňování jedné z těchto technik může žena vyléčit svůj problém a dále porodit zdravé dítě:

  • Cheefyxation. Jedná se o chemický koagulační postup, který se provádí za použití léků.
  • Kryodestrukce. Proces pálení eroze s nízkou teplotou látkou. V tomto případě se používá kapalný dusík, se kterým jsou postižené oblasti zmrazené, po které zmizí, a zdravé tkaniny jsou ponechány na svém místě, které se postupně léčí. Období úplného využití epiteliální tkáně trvá asi jeden a půl měsíce.
  • Laserová terapie. Tato terapie se provádí nejpozději sedmý den cyklu po rezervaci. Účinnost techniky je poměrně vysoká.
  • Koagulace rádiových vln. Tato metoda nevyžaduje školení nebo velký počet času, a rehabilitace trvá pouze dva týdny.

Aby nedostala narození žen, optimální volba bude rádiová vlna nebo laserová terapie. Výhoda metod v nepřítomnosti jizev, naprostá bezbolestnost a rychlá rehabilitace.