Endometriální vysoce diferencovaný adenokarcinom: stage a léčba

Nádor ovlivňující tkáňovou obložicí tkáň se nazývá "endometriální adenokarcinom". Několik poddruhů, samostatný, s menopauzou častěji než jiné vyvíjejí vysoce diferencované adenokarcinom endometrial.

Endometriální rakovina

Během nemoci jsou maligní neoplazmy zaznamenány v tkáních pokrývajících vnitřní povrch dělohy. Podezření na porušení, pokud se objevíte:

  • nepochopitelná bolest v dolní části břicha;
  • vodní rozmazané;
  • krvavé otázky;
  • nesystematický krvácení;
  • Bolest v dolní části břicha a bederní oblasti (pozdní symptom).

Diagnostika zahrnuje:

  1. průzkum gynekologa;
  2. cytologická a histologická analýza;
  3. Ultrazvukový postup;
  4. Hysteroskopie.

Hysteroskopie

Léčba je kombinovaný přístup, včetně:

  • chirurgická operace;
  • chemoterapie;
  • ozáření záření;
  • Hormonální drogy.

Klasifikace poddruhu

Struktura onkologie endometria

Takže léčba vedla k úspěchu je důležité správně určit typ patologie, vyvodit závěry o prognózách a pravděpodobných rizicích. Neoplazmy jsou zpočátku vytvořeny ve spodní části dělohy, méně často v blízkosti vozíku, po kterých jde o jiné tkaniny.

Vyvinul několik endometria adenokarcinom klasifikační systémy. Divize na poddruhu v závislosti na tom, která oblast těla je ohromen, nepřijatelná. Častěji využívá rozvinuté klasifikace WHO. Neoplazmy se liší ve struktuře a na tomto rozdílu je založen na tvorbě obou poddruhů onkologie, přidělit:

  1. Vysoce diferencovaná endometrie Adenokarcinom - Cancer Chov Snídaně Spojovací děložka. Onemocnění jsou podivné pro nízký polymorfismus, když patologicky změněné buňky jsou podobné zdravému. Diagnóza detekuje, že jádro buněk nesprávného prodlouženého tvaru a normálně. Adenokarcinom se vztahuje na myiometrii, povrchovou patologii. Statistiky ukazují, že s neoplazmy ve spodní jednotce těla v 1% případů se objeví komplikace a metastázy ovlivňují lymfatický systém.
  2. Moderně diferencovaný endometriální adenokarcinom je charakterizován polymorfismem na vysoké úrovni, buňky jsou postiženy na sliznici a svalů orgánu. Vývoj vypadá jako výše popsaný. Rozdíl je, že s mírnou diferenciací lézí pokrývá velkou oblast, zapojuje se mnohem více buněk. Pozitivní komplikace, patologické procesy, pokud oddálení léčby nebo nesprávně diagnostikovat nemoc. Dříve jsou jiní přes lymfy proniknuty do malé pánve. Metastazace je stanovena v 9% případů. Statistiky ukazují, že riziková skupina - ženy starší než 30.
  3. S nízkým diferencovaným endometriálním adenokarcinomem. V tomto případě léze tvoří pruhy, klastry s náhodnými formami. V cytoplazmě faam glykogen-, lipid-nasycený obsah. Onemocnění se vyznačují polymorfismem, malignitou, když se generované buňky okamžitě změní. Ve srovnání s jinými druhy adenokarcinomu je nízká diferenciace doprovázena velkým rizikem hlubinného myometria. Šance na metastázy v lymfatických uzlinách více než 16-18 krát.

Funkce

Pokud nádor ovlivňuje hluboké tkáně, onemocnění je klasifikováno jako nejtěžší případ. Maligní neoplazmy nejsou projevovány po dlouhou dobu a diagnóza je vyrobena, když je lék nemožný.

Vysoce diferencovaný je takový endometriální adenokarcinom, který je charakterizován vysokou závislostí na koncentraci hormonů v krvi. V rizikové skupině - ženy 50-60 let, zkušený Climax. Onemocnění je charakteristická pro agresivitu, frekvenci, když maligní neoplazmy ovlivňují sousední orgány.

Odstranění dělohy

První etapa nemoci - porážka dělohy. Praxe provozní intervence: odstranit dělohy, přívěsky. Druhý je diagnostikován, pokud proces přejde do děložního čípku. Ve třetí etapě, nádor klíčí v pochvě a přívěsky dělohy. Ve čtvrtém stupni jsou vzdálené metastázy registrovány mimo nízkou pánev.

Vysoce rozinutý endometriální adenokarcinom podléhá všem věkům, protože i v mládí je možné porušovat hormonální pozadí, provokující patologii.

Odstranění dělohy

S vysokou diferenciací onemocnění je jen pár ohnisků charakteristických. To je způsobeno věkem: za 45-65 let se v ženském organismu vyskytují změny v hormonálním systému a kritická funkce oslabuje, přestane menstruace.

Vysoce ředěný adenokarcinom

Struktura onkologie endometria

Vysoce rozinutý endometriální adenokarcinom se setkává častěji než jiní. V patologii, ironický epitelu produkuje mutované buňky, které jsou charakteristické pro normální mírně, takže neoplazmy jsou částečně odebrány charakteristické zdravé tkaniny.

Na vysoké úrovni diferenciace se počítají pro zotavení, pokud byla přesná diagnóza provedena včasným způsobem.

Výsledky analýz jsou podobné těm, které poskytují atypickou hyperplazii, což vede k lékařským chybám. Současně hyperplazie Endometria vyvolává vývoj onkologie. Iniciátorem procesu je stimulace estrogenu.

Riziková skupina

diabetes

Statistiky ukazují, že riziko vysoce diferencovaného endometria adenokarcinomu je vyšší na:

  • nadváha;
  • Problémy menopauzy;
  • diabetes;
  • Dlouhodobý příjem léků obsahujících estrogen;
  • nekontrolované použití perorálních antikoncepce.

Stupeň nemoci

Rozlišují se následující stupně vysoce diferencovaného adenokarcinomu:

názevCharakteristika
NulaPředinvazivní děložní rakovina.
PrvníNádor není mimo děloha.
1aRakovina infiltruje ne více než polovina tloušťky tkanin.
1VRakovina infiltrovat polovinu tloušťky tkanin.
1cRakovina infiltruje více než polovinu tloušťky tkanin.
DruhýNádor zasáhne krk dělohy, aniž by přesahoval své limity.
2aEndocerviks ohromen.
2VJe postižen Stromrey Shaki.
TřetíNádor je distribuován regionální nebo lokálně.
3aMetastázy jsou ovlivněny vaječníkem, serózní skořápka trpí, atypické buňky se nacházejí v mytí vodách, ascitic.
3VMetastázy jsou postiženy vagínou.
3sMetastázy pronikají pararaortyl, pánevní lymfatické uzliny.
4aMysshhy tlustého střeva, močový měchýř je ovlivněn.
4VMetastázy pronikají vzdálené orgány, lymfatické uzliny.

Příčiny adenokarcinomu

Přesné příčiny vědy nejsou známy. Pozorování ukázaly, že riziko je skvělé:

  • ve věku 50-65 let;
  • s problémy metabolismu;
  • Když obezita 2-3 stupňů;
  • V přítomnosti pacientů s blízkými příbuznými (matka, sestry).

Je nemožné říci, že neplodnost je příčinou rakoviny, ale šance na vývoj je vyšší, pokud žena nenarodila. Skupina rizik zahrnuje ženy, jejichž vyvrcholení došlo ve věku 50 nebo později.

Příznaky rakoviny

Následující příznaky se vyznačují vysoce diferencovaným adenokarcinomem:

  1. Atypické krvácení je pozorováno mezi menstruací. Po menopauze jsou možné výboje krve. Kromě rané fáze endometria adenokarcinomu znamená znamení polypy, miom nebo endometriózu.
  2. Z vagíny jsou pozorovány neobvyklé alokace. Mezi možné důvody kromě onkologie - infekčních onemocnění, benigní nádor.
  3. Perseterness pohlavního styku nesouvisí s nevýhodou přírodního maziva.
  4. Bolestivý syndrom v dolní části břicha. Důvodem je, že rostoucí endometrium mačká těla v okolí, což vede k bolestivému syndromu.
  5. Snížení tělesné hmotnosti, slabost bez zjevných důvodů.

Léčba

záření ozáření

Hlavním problémem vysoce diferencovaného endometria adenokarcinomu je složitost detekce patologie. Rozbalit všechny záložky Minimalizovat všechny záložky Příznaky Všimněte si, že onemocnění jde do pozdního fáze a metastázy pronikají do lymfatických uzlin, ovlivňují sousední orgány. Stává se, že diagnóza je vyrobena, když je nádor na pokraji rozpadu, což vede k silnému intoxikaci těla jako celku.

Pokud se při návštěvě gynekologa vznikla podezření z maligních neoplasmů, pokud se vám podařilo diagnostikovat rakovinu, lékaři rychle instalovat, v jaké fázi pacientova choroba. Pokud je pacient ve vážném stavu, a chirurgický zákrok není možné, obrátit se na hormonální terapii, rádiové a radiační ozáření. Pokud se opakuje opakování, předepisujte polyvovinotapii.

Pro případy bez zjevných nádorových procesů zabraňují skryté metastázy adjuvantní chemoterapie. Tradičně, tato léčba pro pacienty podstupující provoz. Pro zachování chirurgické léčby dělohy a minimálně možné poškození těla, nejprve předepisovat neoadjuvantní chemoterapii a pokračovat v provozu pouze po dokončení kurzu. Při recepci léků, lékaři hodnotí, jak důležité jsou neoplazmy náchylné k platné chemoterapii.

S vysoce diferencovaným adenokarcinomem, přiřadit:

  • EpirubicinEpirubicin. Divosed izotonickým roztokem chloridu sodného je zaveden do Vídeň 3-5 minut.
    Při léčbě bez dalších léčiv se předepisuje 60-90 mg na čtvereční metr povrchu pacienta povrchu pacienta, je dávka přípustná rozdělit po dobu 2-3 dnů.
    Re-cyklus - po 3 týdnech. V kombinaci s jinými prostředky se odebere 60 až 75 mg pro celou rychlost nepřesahující normou 1 000 mg / m2.
  • Paklitaxel. Prostor je předepsán individuálně, injikován do Vídeň. Jeden příjem vyžaduje 3 až 24 hodin. Lék je předepsán se zaměřením na oblast těla pacienta na metr čtvereční 135-175 mg. Re-injekce dal do 3 týdnů.

Posouzení stavu pacienta, předepisovat:

  • Karboplatin;
  • doxorubicin;
  • Cisplatin.

Klasicky uchýlit se k kombinaci prostředků, tvořící protokol o léčbě. Zvolte přípravky, jejichž účinky jsou vzájemně podporovány. Kromě toho jsou předepsány hormonální léky: Tamoxifen, medroxyprogesteron.

Prognóza: Co počítat

Při detekci vysoce diferencovaného endometria adenokarcinomu v první fázi je prognóza příznivá, pravděpodobnost plného obnovení těla je velká.

Bude to provozovat s následnou terapií, ale po roce je obnovena kvalita života.

Ve druhé fázi je léčba komplikovaná, ale možná. Hlavní složitost je rozšíření provozního pole. Onemocnění vyžaduje dlouhou rychlost ozařování a chemikálií.

Vzhledem k tomu, že endometrial vysoko-ředěný adenokarcinom vyžaduje úplné odstranění dělohy, vede k porušení hormonálního pozadí a nulové plodnosti.

Třetí etapa, konjugát s bohatou metastázou, vyžaduje částečné nebo úplné vaginální odstranění.

Čtvrtá etapa doprovázená událostmi zotavení je nevyléčitelná. Držením různých aktivit přežít pacienta, ale v budoucnu bude žena čelit hojnosti přitěžujících faktorů.