Bolest v pochvě: závažnost a ostrost, co dělat?

Hlavní příčinou bolesti v pochvě jsou gynekologická onemocnění. I když je možné, že důvod spočívá v jiných orgánech, které jsou blízko. Tyto orgány mohou být střev, močový měchýř a dokonce i páteř. Charakteristiky jsou jiné: řezy bolesti, táhne, víry, válcování a výhonky vagíny.

Tento příznak může doprovázet ostatní: patologický výtok, zhoršení všeobecné pohody, zvýšené tělesné teploty, krvácení, svědění. Intenzita může být různé pevnosti a charakteru. Vnímání pocitů se zde hraje, není to nedostupná role. Každý člověk má svou vlastní bolest.

Bolest v pochvě není vždy spojena s patologií. Důvodem může být zraněna, individuální struktura struktury, přirozené změny v těle.

Klasifikace bolesti v pochvě

Dočasná klasifikace:

  • Singl. Jeden útok na bolest;
  • Opakující se. Opakované bez cyklicity;
  • Periodický. Projevuje se ve specifickém dočasném algoritmu;
  • Konstantní.

Některá onemocnění mají určité místo umístění. Například bartolynotis, ve kterém vchod je bolí v pochvě. Důvodem je zánět břemenných žláz v dolní části vagíny. Aby bylo možné zjistit výskyt bolesti, je nutné určit jeho charakter.

KolpitNová nebo instrukční bolest je projevem chronických zánětlivých vaginálních procesů a nejen:

  • Colpit - Zánět vagíny. Je důsledkem infekce, zranění nebo hormonálních poruch. Pacient si stěžuje na hojnost, svědění genitálních orgánů a prošívání bolestí v pochvě;
  • Bakteriální vaginóza - reprodukce podmíněně patogenní mikroflóny vagíny a laktace laktobacilli. Hlavním znakem onemocnění je bohatý výběr sexuálního traktu, který se podobá vůni ryb. V případě inspekce neexistuje místní zaměření zánětu;
  • Candidiasis, nebo drozd - to je Colpit, který způsobil Candida Microorganism. Stížnosti na těžké svědění, šití a střelba bolesti v pochvě, tlusté alokace bílé s kyselým pachem;
  • Zemědělská onemocnění způsobují bolest v pochvě, stejně jako hnisavý výtok, bolest a spalování během vyprazdňování močového měchýře;
  • Cravoz vulva. Věkové změny se projevují nedostatečnou generací pohlavních hormonů, což způsobuje porušení hydratačního procesu vagíny a vede k atrofii sliznice;

Pokud nejlepší bolest roste po dni, jsou přidány nové symptomy a stát se zhoršuje - může to být projevy vážných problémů, jako je ektopický těhotenství.

Malování bolesti

  • Bolest kreslení mluví o porušování ve struktuře tkání, tvorby jizev nebo opomenutí. Oslabení porodem, změny stáří svalů nemohou udržet dělohu a vaginu ve správné poloze. Děloha je snížena, zatímco tahání močového měchýře a posuňuje střevo, což způsobuje těžkost v pochvě. Zvedl případ - Falout dělohy a pochvy směrem ven, to je, prolaps.
  • Dalším důvodem pro tahání pocitů je benigní vzdělávání v děloze: fibromy nebo fibromyom.
  • V dospívání - To je důsledek abnormálního vývoje genitálních orgánů. Například, Atresia panenské sply. Vagina je pevně uzavřena. Menstruační sekce, které se objeví, nemají výstup a akumulovat uvnitř.

Akutní nebo ostrá bolest

  • To je příznak poranění genitálních orgánů. Krvácení může být doprovázeno, ale v jeho nepřítomnosti existuje nebezpečí tvorby vnitřního hematomu nebo vnitřního krvácení.
  • Silná náhlá bolest může znamenat apoplexy vaječníku. Zvedací závaží, extrémní sex nebo poranění abdominálu vedou k této problematické situaci.
  • Zářivě výrazná bolest v období menstruace a během pohlaví - to jsou projevy endometriózy (onemocnění, při kterém růst endometriální tkáně je mimo děložní dutinu)
  • Ostrá bolest podobná kontrastu doprovází vaginismus. Důvodem tohoto onemocnění není objasněn. Při lisování na stěnách vagíny je silný svalnatý křeč.

Bolest během sexu

Bolest v pochvě při sexu - to je častá příčina stížností a omezení žen. Intenzita těchto pocitů je jiná, někdy doprovázená krvácením.

Důvody:

  1. Neschopnost proniknout penis následkem bartolinitu, endometriózy, přítomnosti jizev;
  2. Negativní pocity s hlubokým kontaktem způsobují benigní nádory, rakovinu nebo rysy struktury vnitřních genitálních orgánů.
  3. Není nutné vyloučit silnou znečištění velikosti, je také možné;
  4. Bolest po celém povrchu pochvy. Příčina bolesti je pohyb, tření. Malé uvolňování mazání z důvodu nedostatečné připravenosti pro sexuální čin nebo v důsledku hormonální nerovnováhy, změny související s věkem;
  5. Po operacích, jiné lékařské manipulace nebo silný zánět existuje bezpečný proces. Dotýkat se takové zóny v procesu pohlavního styku se stává příčinou bolesti;
  6. Dotykem místa aktivního zánětu vede k tomu, že začíná kořen.

Bolest v pochvě těhotné ženy

Bolest v pochvě během těhotenství může být způsobena jedním z výše popsaných symptomů, ale mohou mít také své vlastní specifika:

  • Sprželský protahování je normální proces ve druhé polovině těhotenství. Svazky, které jsou podporovány všemi vnitřními pánevními orgány, protahují se vzhledem k růstu plodu a zvýšení tlaku na ně. Pocity z protahovacích vazů mohou být velmi ostré a bolestivé. Může ublížit vagíně a rozkrok;
  • Tlak dělohy a plodu na podkladových orgánech způsobují bolest;
  • Otevření děložního čípku V procesu porodu. Velmi silná bolesti řezání v hlubinách pochvy. Pokud je zveřejnění silně před událostí porodu, je upevňovací kroužek instalován na pesary čípku. Toto zařízení také přináší nepříjemný pocit do bolesti.

Bolest v pochvě během těhotenství způsobuje následující faktory:

  • Sex se může stát bolestivým kvůli některým změnám během dětského nástroje;
  • Žena v pozici je náchylnější k infekcím a porušování přírodní vaginální mikroflóry;
  • Ektopické těhotenství se projevuje posílením bolesti na dně břicha a rozkroku. Krvácení může začít. Proto je důležité navštívit konzultaci s ženami ihned po detekci těhotenství.

Bolest, která dává vagíně

Někdy nepříjemná bolest nemá gynekologický zdroj. Pak říkají, že "dává" v pochvě. V takových případech se jedná o projevy nemocí úzce umístěných orgánů:

  • Střevo, když zácpa může dát závody v pochvě. Problémy s chalchem ​​budou vysvětlujícím příznakem;
  • Močový měchýř ve svých onemocněních se může projevit, jako by vagina bolí. Bolestivé nebo obtížné močení bude špičkou pro stanovení diagnózy;
  • Páteř s porážkou ve spodních odděleních se projevuje závody v dolní části zad, zadní průchod nebo vagina.

Diagnostika

Aby bylo možné provést přesnou diagnózu bolesti v pochvě, lékař provádí následující akce:

  1. Provozuje průzkum. Na základě stížností a vysvětlení může lékař již převzít onemocnění nebo směr dalších akcí;
  2. Kontrola vnějšího a v gynekologické židli pomůže určit přítomnost výboje a určit jejich charakter a v některých případech vidí pozornost zánětlivého procesu;
  3. Laboratorní testy jsou předepsány, přicházejí z údajných onemocnění. Obecné krevní testy a moč budou prokázat přítomnost zánětu v těle. Snížení výboje může obsahovat pachatele onemocnění - patogenní mikroorganismy. Krevní test pro hormony podle potřeby. Krev z Vídně pro HIV, hepatitida a syfilis. Uzi malé pánevní orgány;
  4. Na základě získaných dat je jmenován další výzkum.

Léčba

Nemůžete mluvit o léčbě bolesti v pochvě. Je to nesprávné z lékařského hlediska, protože bolest je symptomem, ne nezávislé onemocnění. Pro léčbu je nutné najít příčinu bolesti. Pouze profesionální lékař po nezbytných studiích může diagnostikovat a přiřadit léčbu.

Operativní postoj k jeho orgánu je nejdůležitějším faktorem, který chrání lidské zdraví. Dodržování hygieny těla, jakož i hygiena sexuálních vztahů snižuje riziko infekce. Samoúprava potopením, uplatňováním vytápění a nezávislého přiřazení léčiv vede k mnoha z následujících problémů. Túra do kanceláře lékaře - nejkratší způsob, jak se zbavit nemoci.