Jak rozpoznat krvácení implantátu

Měsíční zpoždění - ne jediný časný náznak začátku těhotenství. Existuje další indikátor - implantaci krvácení. Mechanismus jeho výskytu je spojen s doprovodným období hnojení fyziologickými procesy. Navzdory skutečnosti, že takový symptom je podobný menstruaci, má řadu rozdílů. Je stejně důležité rozlišovat mezi uvolňováním krve při implantaci z patologie doprovázející počáteční období těhotenství a vyžadující naléhavou pomoc. Podobné oddělení od sexuálního traktu může také indikovat přítomnost onemocnění sexuální sféry.

Důvody

Po nalezení vajíčku s spermií v lumenu phallopyan trubky dochází k hnojení. Pak klíčí (blastocyst) sestupuje do děložní dutiny, kde by mělo být připojeno ke stěně tohoto orgánu. Trvání takového procesu je asi 5 dní a zavedení blastocyst do sliznice (endometrium) trvá až 2 dny.

Když se embryo spojuje s endometrií, kapiláry jsou poškozeny, a to je někdy doprovázeno krvácením. Poslední odborníci volají krvácení během implantace.

Když se objeví a kolik trvá

Implantaci krvácení

Pokud přichází implantace krvácení, jaký den bude očekávat? S dobou trvání menstruačního cyklu, 28-30 dnů, doba ovulace spadá na jeho střed - o 14 nebo 15 dnů. Je to v této době, že pravděpodobnost pojetí je nejvyšší. Omlouvaná vejce sestupuje na putophou trubici v dutině v dutině od 5 do 8 dnů.

Obvykle implantace mírné krvácení dochází na 7-9 dnů po fázi ovulace, t.E. Pro cyklus 22-26 dní nebo týden před měsícem.

Je také důležité vědět, kolik dní implantace krvácení trvá. Separace malého množství krve normálně pokračuje z několika hodin až 1 nebo 2 dny.

Znamení a rozdíly z měsíční

Jak rozpoznat krvácení implantátu? Ve většině situací, jeho projevy nejsou vyjádřeny a pouze 3 z 10 žen si mohou všimnout jeho symptomů. Odpověď na otázku "je tedy vždy implantační krvácení?"Bude negativní.

Redanised tělo jsou viditelné v sexy traktu. Někdy s nízkým ložním prádlem se nachází menší krevní stopy.

Pokud došlo k implantaci krvácení, může být doprovázeno takovými příznaky:

letargie

  1. Nonal tahání, půvabná bolest nebo pocit závažnosti ve spodní třetině břicha. Jsou spojeny s křečemi svalové vrstvy dělohy, které se objeví, když je embryo zavedeno do sliznice.
  2. Implantantické vzácné vypouštění mají světle hnědé, narůžovělé nebo krémové barvy.
  3. Mírný pokles bazální teploty.
  4. Slabost, letargie, pocit únavy, které se vyskytují po implantaci krvácení.

Implantace krvácení a jeho znaky mohou být podobné počátku menstruace (regul). Než rozlišujete od menstruace, je důležité si pamatovat funkce druhé. Doba trvání nařízení je od tří do sedmi dnů a množství krve uvolněné denně - od 20 do 50 mililitrů. Ten má jasnou barvu a více tmavých sraženin v něm lze detekovat.

Dalším rozdílem mezi oddělením krve po koncepci z měsíčního - nedostatek dočasného zisku váhy, bolesti hlavy, kapky nálady, podrážděnost. Je však třeba mít na paměti, že uvedené symptomy jsou doprovázeny pravidelnými předpisy.

Potřebuje test těhotenství

Dva pruhy

Počáteční známky těhotenství se objeví pouze po ukončení implantace krvácení. Během tohoto období nebude test doma učit, co došlo.

Ženy se často zajímají, jestli takové testování může odhalit dvě pásy. Někdy je výsledek pozitivní, ale ne vždy spolehlivý. Zkouška se proto doporučuje opakovat několik dní po zpoždění nařízení. Doporučuje se to udělat dvakrát, s intervalem nejméně dva dny.

Nejpřesnější způsob, jak určit přítomnost těhotenství je analýza krve do koncentrace hormonu HCG (lidský chorionový gonadotropin). Bez ohledu na to, jaký den po koncepci se tento test provádí, pokud již došlo k implantaci, výsledek bude pozitivní. Chcete-li získat co nejpřesnější výsledek, měli byste takovou studii po několika dnech po implantaci uvolnění krve (po dobu 7-10 dnů po koncepci).

Krvácení během implantace a eco

Je důležité pochopit, co se stane, když se vajec opodnotí v extracorporální metodě. Po převodu reprodukčního lékaře v děloze Embryo dělohy, musí to nutně zakořenit na stěnu orgánu. To znamená, že v normách po ECO může být implantační krvácení, a jeho vlastnosti se neliší od těch, kteří jsou v přirozeném způsobu tvorby embrya.

Krvácení během těhotenství

Nezapomeňte vědět, jaké patologické podmínky vyžadují pomoc při pohledu na začátek těhotenství. Krvácení během těhotenství může být projev:

  1. Vývoj plodu mimo děloha (mimoděložní těhotenství). Blastocyst je připojen ke stěně phallopyye trubice, méně často zůstává v vaječnících, břišní dutiny. Tento stav odkazuje na urgentní, t.na. Končí se hojným vnitřním krvácením. V časných lhůtách po oplodnění s vývojem plodu mimo dělohy, známky těhotenství se neliší od těch, kteří mají obvyklou připevnění embrya. Test bude také pozitivní. Došlo k novým, uchopovacím nebo silným řezání v dolní části břicha. Kromě vnitřního krvácení, někdy dochází k děložku, ale je zřídka vyslovován. V těžkých případech žije žena vědomí, kůže se stává bledým, krevní tlak klesá.
  2. Hrozby potratů, někdy dokončené potrat. V počáteční fázi může žena všimnout krevních kapiček od sexu. Pokud lékařská péče není poskytnuta, krvácení je zvýšeno a často končí smrtí embrya.
  3. Měření těhotenství - anomální ukončení vývoje plodu v určitém období z důvodu porušení. Častěji takový stav dochází v období až do třetího měsíce těhotenství. Zkouška HCG ukazuje, že úroveň tohoto hormonu neroste ani pády. Na ultrazvuku není odhalen růst plodu, někdy studie určuje, že neexistuje celé embryo. Pokud je ovocné vejce samostatně odděleny, bolest a krvácení. Poslední může být hnědá a viskózní konzistence.

Pokud dojde k podobnému výboji

Narůžovělé nebo nahnědlé alokace ne vždy naznačují, že implantační krvácení. V případech, kdy se po menstruačním zpožděním zobrazují krevní výběry, tento příznak obvykle není spojen s implantací fetálního vejce. Může to být projev:

  • endometrióza;
  • onkologické procesy v oblasti genitálních orgánů;
  • Moma;
  • porušení v práci systému koagulace krve;
  • poškození po sexu na pohlaví;
  • hormonální nerovnováha;
  • sexuálně přenosné infekce.

Krvácení během implantace - ne vždy patrný, ale spolehlivý projev těhotenství. Je nutné znát jeho rozdíly od regulačních a zejména patologických procesů vyskytujících se v sexuální sféře. V případech, kdy se v dolní části břicha objevila těžká bolest, se krev začala odkapávat z vagíny, slabosti a závratě vznikly, je nutné naléhavě požádat o lékařskou pomoc.