Candida albikans u žen, jak léčit

Candida Albicans (Candida Albikans) je droždíká houba, patogen slavného drozdu. Přibližně 80% celé planety populace je považováno za nositele této houby. Ale navzdory prevalenci je životnost-jako houba známá většině jediného jména. S podrobnější studií, Albikans Candida lze chápat, protože ovlivňuje lidské tělo a které nemoci mohou způsobit. Znalost obecných příznaků onemocnění způsobených houbou pomohou v časné diagnostice a tím usnadnit léčbu.

Obecné charakteristiky

Candida se vztahuje na kategorii mikroorganismů jednotlivých buněk, které si vyberou jejich stanoviště, které absorbují polysacharidy. Jinými slovy, potřebuje sladké médium, což vede k šíření uchazečů na sliznici membrán genitálních orgánů, v ústní dutině a střevech.

Houba je poměrně snadno inhibována s příznivými mikroby žijícími v lidském těle v normální fleta trávicího traktu, zatímco jeho počet nechodí do zahraničí normy.

Když je osoba vystavena stresu, nesprávně krmí, a nepříznivé faktory vnějšího prostředí nebo nepřiměřeným a nadměrným používáním antibiotik je porušeno, je porušena rovnováha vnitřního prostředí lidského těla. V takovém období se počet Candida Albikans prudce začíná zvyšovat, což nepříznivě ovlivňuje lidské zdraví.
Nepříznivá ekologie
Pozoruhodný fakt, že nepříznivá ekologie, časté používání alkoholických nápojů ve velkém množství, napájení do chudých potravin způsobuje určité změny v těle houby. Houby neškodné pro tělo, stává se nebezpečným a obtížně bojovat s ním i používání některých antibiotik a antifungálních léků.

Po změnách v houbách se v trávicím traktu pohybuje do střev, a od proniknout do krve a vybere další lokalizaci.

Typy a distribuce

Candidas sám - bakterie s kulatým nebo oválným tvarem. Ale jako jeho růst a vývoj, forma je prodlouženější. Vede parazitující obraz existence.

Existuje mnoho typů této houby: asi 170. Ale nejběžnější je typ albikans.

Existuje nejen v podmínkách lidského těla, ale také v půdě, některé produkty a dokonce i na povrchu předmětů.
Candida pod mikroskopem
Candida pod mikroskopem má určité zajímavé vlastnosti. Vyhodnocení, mikrobiologové Všimněte si jeho hustých stěn, díky kterým je odolný vůči mnoha možnostem vnějšího vlivu. Houba je velmi sklizeň a je schopna přežití téměř v jakýchkoliv teplotních podmínkách. Při rozšiřování kolonie rozvíjí houba taková onemocnění, jako je drozd (Candidiasis).

Způsoby distribuce

  • Bohužel, i novorozence děti mohou být nakaženy kandidózou. V takové situaci hlavním zdrojem infekce - matka pool. Během dodávky, když prochází jeho narozením, je dítě nakaženo Candida.
  • Ale to není jediná možnost přenosu k dítěti. To může nastat a intrauterin, přes vodu vřetena nebo placenty.
  • Ne méně nebezpečný v perspektivě infekce a dětské kojení.
  • V ostatních případech mohou kandidátské houby zasáhnout osobu v případě pohlavního styku (pohlaví), s polibkem nebo při provádění lékařského postupu s nedostatečně zpracovanými nástroji.

Důvody

Je třeba mít na paměti, že infekce Candida nezaručuje vývoj nemoci. To je vysvětleno tím, že tyto houby se týkají podmíněně patogenních mikroorganismů. A proto pokud neexistují žádné příznivé podmínky pro jejich aktivní chov, nebude žádná nemoc. Příznivé pro šíření velkého množství houby v těle takové situace:

  • těhotenství;
  • chronická onemocnění oslabující imunitu;
  • Vývoj jiné infekční onemocnění.

Při provádění některých studií bylo odhaleno, že nejčastěji se zvýšení kolonií Candida dochází v kombinaci s:

  • tuberkulóza;
  • diabetes;
  • onkologické patologie;
  • bakteriální vaginóza;
  • HIV;
  • Některá onemocnění trávicího systému;
  • Virové infekce (herpes, CMV).

Během vyšetření jsou kandidáti často nalezeni spolu s jinými podmíněně patogenními mikroorganismy.

Typy a příznaky onemocnění

Candidiasis, provokovaná houbou, má nejisté příznaky. Pokud je zasažen kůži, pak hlavně v místě přírodních záhybů: inguinální, podpaží nebo v inter-krmiv, stejně jako mezi prsty. Externě, vypadá to jako malé bubliny. Pokud prasknou, jsou na svém místě poměrně velké skvrny, které mají tmavě červený odstín. Někdy se houby mohou objevit na hřebících záznamech a kůže v místě léze je pokryta hrboly kvůli svědění.

Pokud dojde k poškození kandidiózy trávicího traktu, nejčastěji se lokalizuje v ústní dutině nebo vyvolává zhoršení v toku ulcerózního onemocnění. Nejčastěji je ústní dutina ohromen u novorozenců a malých dětí a projevuje se ve formě zvláštního bílého plaku, bolest v krku, batole plasticity, jeho zvýšená podrážděnost a jasné svědění v ústní dutině.

V opačném případě je porážka trávicího systému charakterizována takovými příznaky jako výrazný meteorismus, porušení židle ve formě průjmu nebo zácpy, poruch žaludku, někdy potravin alergie nebo přecitlivělost na mléčné výrobky. To se také projevuje ve formě vystoupení v hmotnostních kol bělovinových vloček.

Mohou být ovlivněny kandidózou a močovým systémem. V tomto případě je proces močení kombinován s pocitem pálení. Candida Albikans může způsobit porušení žen v menstruaci, zhoršení kůže, vlasů a nehtů. Kromě toho je porážka plísně doprovázena chronickou cystitidou a častými zánětem urogenitálního systému.

Je třeba mít na paměti, že příznaky mužů a žen budou poněkud jiné.

Ženy budou mít hlavně bavlněný pohled z pochvy, někdy jsou bezbarvé, vzhled nepříjemného zápachu od genitálií, stejně jako pocit svědění nebo pálení v oblasti rozkroku v kombinaci s zarudnutím sliznic, snížení libido v důsledku bolestivých pocitů během intimní blízkosti, obtíže s koncepcí.

Muži se objeví bělavý nálet na povrchu penisu, silného svědění a nepříjemného pocitu až po bolesti během močení.

Diagnostika

Biologické materiály na analýzu
Léčba onemocnění začne pouze po diagnóze pacienta s plnohodnotným pacientem se stížností pudrých symptomů. Chcete-li to provést, držte řadu postupů:

  • Brát stěr pro průzkum pod mikroskopem;
  • Bakteriologický setí výboje vagíny a moč, aby se určila mikrobiální flóru;
  • PCR pro identifikaci DNA Candida Albicans;
  • Propojený imunosorbentní test.

Po biologických materiálech přijmout analýzu a vykazuje pozitivní výsledek, je nutné určit citlivost mikroorganismu na léky.

V určitých případech se provádí polymerázová řetězová reakce (PCR) pro identifikaci Candida Albikans. S pomocí této metody, přítomnost krve, vaginální vylučování nebo mokré DNA Candida. To nejen určuje přítomnost fragmentů mikroorganismu, ale také umožňuje rychle rozlišovat svůj vzhled, který zjednoduší výběr drog. Tento způsob diagnózy je však častěji používán v zahájených fázích onemocnění nebo obtíží při určování infekce.

Pokud jde o analýzu imunoanalýzy (IFA), je založena na základě specifických protilátek proti houbám. Infekce je v podstatě svědčí zvýšeným množstvím imunoglobulinu M, což naznačuje pokračování progrese onemocnění. Pokud byl při analýze odhaleno pouze velký počet imunoglobulinu g, nebylo diagnostikováno s kandidózou. To je vysvětleno skutečností, že tyto protilátky mohou ukazovat pouze, že onemocnění se v minulosti pohybuje.

Objevte houby během diagnostiky není obtížné, ale musíte vysvětlit pacienta pro hygienu, aby se vzdali analýz. Před odebráním stěr z ústní dutiny by nemělo kartáčovat zuby nebo dokonce používat oplachovací kapalinu. A před odběrem biologického materiálu z genitálních orgánů je zakázáno.

Terapie

Antifungální léčivé přípravkyJak vyléčit houby Candidas potřebují vědět ne méně než o jeho struktuře a příznaky onemocnění způsobenémi. Chcete-li začít, je nutné obnovit normální provoz vnitřních systémů.

  • Pro správnou a účinnou léčbu, přijímání léků, ke kterému bude náchylné k detektovanému houbě. Léčba zahrnuje použití antifungálních léčiv. Nejčastěji používají místní: mast, řešení nebo čípky. Drogy jsou předepsány z jednoho až dvakrát denně a pouze pokud jejich žádost nedává výsledky, jdou do tablet a injekcí.
  • Použití vitamínů B, hlavně B2 a B6, stejně jako kyseliny nikotinu a vitamínu C6, se také předepisuje.
  • Ale pro dobrý účinek musíte vzít v úvahu skutečnost, že člověk by se měl držet určité stravy. Zaměřuje se na snížení používání sacharidů v každodenní výživu. V podstatě se dieta snaží zvýšit množství používání bílkovin a sladká jídla nejčastěji vyloučit zcela.
  • Lidové prostředky se používají v komplexu s tradičními metodami terapie.

Prevence kandidózy

V preventivních účelech je důležité zabránit rozvoji onemocnění u lidí, kteří jsou zahrnuty do rizikové skupiny, tj. Ti, kteří dostávali dlouhou antibiotickou terapii, imunosupresiva, hormony nebo imunodeficience. Drží pravidelné průzkumy k identifikaci infekce včas a začít léčbu.

Pokud je pacient předepsán léčbou antibiotik, jejich použití je omezeno na rozumné meze, vysvětluje, že je obzvláště zakázáno nezávisle přiřadit antibiotika bez před návštěvou lékaře, který určí potřebný lék, jeho dávkování a dobu užívání.

Zvažte posílení těla tvrzením, pravidelným sportem pro rostoucí odolnost proti infekcím.

Je také nezbytné, aby spodní prádlo muže nezpůsobil tvorbu skleníkového efektu na kůži. K tomu se doporučujeme nosit spodní prádlo a oděvy z přírodních tkanin. Okolní položky musí být udržovány v čistotě a objednávce.