Climax závratě: znamení a symptomy

Ženy, které usilují o 40letou hranici, vzrušení a úzkost čekají na nástup Klimaků. Nerovnováha hormonálního systému je opravdu hmatatelné pro ženské tělo. Čištění Když vyvrcholení (značky a příznaky) - nejčastějším fenoménem mezi nesčetnými nepříjemnými momenty tohoto období. Proč se děje a co dělat, když jsou takové pocity?

Climax

Období menopauzyPro předurčení okamžiku nástupu Klimaks není možné ani zkušené specialisty. Hormonální výkyvy se projevují u žen různými způsoby. To předchází řada důvodů: genetická predispozice, individuální charakteristiky těla, přítomnost chronických onemocnění centrálního nervového systému, endokrinní, urogenitální systém, kardiovaskulární a další.

Menopauzální období je charakterizováno nástupem menopauzy skládající se ze tří časových intervalů (Premenopauza, perimenopauza, postmenopauza). Obvykle jsou první příznaky hormonálního selhání v těle u žen pozorovány po 40 letech, ale jejich vzhled v dřívějším věku není vyloučen. Pro tuto dobu nesrovnalost nebo nedostatek menstruace a aktivního hormonálního restrukturalizace těla.

Intenzita a doba trvání období menopauzy jsou individuální pro každou ženu. V nějakém čase je tato dočasná fáze poměrně klidná, aniž by rušila denní rytmus života a sociální aktivity. V jiných, naopak, naopak menopacteric projevy jsou tak výrazné, že vyžadují psychologickou rehabilitační nebo lékovou terapii.

Harbingers blížícího se climaxu mohou být neobvyklé jevy, které nebyly dříve pozorovány. Přenesené nemoci v mladém a zralém věku spojené s reprodukční funkcí, aby se věděli a v období menopacteric.

Známky Klimaksa

Mezi fyziologickými a emocionálními změnami jsou charakteristika nástupu Klimaks přiděleno následovně:

  • nedostatek menstruace nebo významných změn menstruačního cyklu;
  • Hyperhydróza, která se vyskytuje náhle bez jakýchkoli objektivních důvodů;
  • porušení srdeční frekvence;
  • pocit brnění nebo necitlivosti v tipech prstů;
  • pocit přílivů doprovázený pocitem tepla a intenzivního pocení po určitou dobu (několik sekund nebo minut);
  • Climax závratě je nejčastějším fenoménem;
  • ostré poklesy tlaku;
  • hypotenze proti pozadí snížené tělesné teploty;
  • emocionální nestabilita (podrážděnost, plasticita);
  • pocit apatie;
  • Poruchy spánku (nadměrná ospalost, problémy s spánkem, povrchní neproduktivní spánek);
  • Nevolnost s vrcholem.

Období menopauzyUvedené příznaky označují potřebu revidovat váš obvyklý denní režim, fyzikální a emocionální zatížení.

Předpokládá se, že dědičný faktor hraje rozhodující roli při nástupu menopauzy, ale ne méně důležité jsou sociální podmínky, které převedly dřívější onemocnění, duševní a fyzický stav těla.

Může existovat spojení vyvrcholení a závratě? Odpověď je zřejmá. Climax závratě má své vlastní charakteristické značky a symptomy.

Příznaky závratě

Menopauza - období hormonální nerovnováhy v ženském reprodukčním systému. Vzhled závratě (v lékařské praxi vertiga), doprovázený pocitem rovnovážné ztráty, zkreslením tvarů a velikostí předmětů ve vzdálenosti, jejich otáčení v důsledku porušování vestibulárního zařízení.

Podezření na Vertigo na následujících značkách:

  • Poruchy vidění (pocit pelet v očích, vzhled "hvězd", neschopnost zaměřit se na konkrétní objekt);
  • Změna koordinace pohybů při výměně polohy těla (ostrý vzestup způsobuje ztmavnutí v očích);
  • hluk v uších;
  • Poruchy v trávicím systému (nevolnost, zvýšená slinění, zvracení zvracení), nesouvisející s objektivním důvodem;
  • pocit předem zobrazovacího stavu pozorovaného v hypertenzi;
  • Pocit apatie na pozadí obecné slabosti je způsobena vegetativní postižení.

Moderní medicína nabízí ženám zmírnit nepříjemné pocity pomocí lékové terapie, fyzioterapeutického dopadu, metod tradiční medicíny. Je možné dosáhnout pozitivního účinku pouze tehdy, pokud je skutečná příčina odstraněna.

Pokud se hlava začne kroužit, měli byste na to věnovat pozornost. Ignorování tohoto symptomu může způsobit omdlení.

Diagnostické metody

CT vyšetřeníZavést přesnou diagnózu vyžaduje soubor opatření. Moderní lékařské vybavení umožňuje identifikovat příčiny odchylek od normy.

  1. Vypočtená tomografie - široce používaná diagnostická metoda, aby bylo možné hluboce studovat mozek. Zobrazující studium stavu plavidel, stupeň škody. Tato volba je praktikována s cílem určit příčinu zvýšení krevního tlaku. Jaderná magnetická rezonance - ne méně účinný typ diagnózy. Ultrazvuk Doppler umožňuje prozkoumat hlavní tepny mozku podrobně.
  2. Depozice solí v krční páteři způsobuje hladovění kyslíku mozku, porušení dodávek krve, projevené bolestmi hlavy a hypotenzí. V tomto případě se používá rentgenová plocha děložního číru a lebky. Tato metoda je účinná v diagnostice posttraumatických a posmrtných komplikací.
  3. Různé mozkové anomálie Definujte magnetickou rezonanční tomografii. Útoky silných bolestí hlavy, v kombinaci s nevolností, temnotou v očích a hlukových halucinacích, mohou znamenat přítomnost bazilar migrény.
  4. Ophtalmologové navíc doporučují kontrolovat vizi (zadní stěna oční bulvy, stavu optického nervu a sítnice), aby vyloučila patologii vizuálních svalů.
  5. Hlavní analýza použitá pro všechny druhy průzkumů zůstává krevní test. To umožňuje potvrdit nebo vyvrátit přítomnost zánětu, určit hladinu folikulity, luteinizační hormony, estradiol.
  6. Nezanedbávejte konzultaci s kardiologem v případě kardiovaskulárních porušení. Během období Klimaků se některé ženy týká poklesu sluchu, hluku v uších na pozadí závratě. Porušení vestibulárního zařízení zvyšující se při lezení nebo rohy hlavy mohou znamenat vestibulární neurvál nebo meniere onemocnění. Navštivte oculist v takových případech.
  7. Existují speciální testy pro identifikaci patologických podmínek. Například potvrzení benigní poziční závratě vyplývající ze změny polohy těla.
  8. Integrované vyšetření těla pomůže identifikovat a zabránit vývoji komplikací impozantních onemocnění, jako je mrtvice, cysty a mozkové nádory a jiné. Symptomy těchto onemocnění jsou někdy podobné běžným funkčním poruchám, které komplikují jejich diagnózu (například při těhotenství).

Při léčbě

nevýhoda estrogenuNepříjemné jevy spojené s nevýhodou estrogenu (pocit úzkosti a nepohodlí, bolestivého stavu), se stávají satelity každodenního života. V procesu adaptace se žena postupně zvyklá na fyziologické změny.

Ignorování nebezpečných příznaků, nedostatečná léčba nevyhnutelně znamená vážné následky.

Způsobit, že se týkají následujících faktorů:

  • intenzivní bolest hlavy, závratě na dlouhou dobu;
  • Migréna získala trvalý charakter;
  • Dlouhodobá subfebrilní tělesná teplota;
  • Útoky akutních bolestí hlavy nejsou odstraněny standardními přípravky proti bolesti (paracetamol, ibuprofen, analin);
  • bolest svalů, které nemají objektivní důvody;
  • časté jevy nevolnosti a zvracení;
  • jakýkoliv výtok z nosu a uší;
  • Postsential zvýšení krevního tlaku.

Související chronická onemocnění (v akutní fázi nebo ve stavu remise) vyžadují neustálé pozorování úzkého profilu specialisty. Nezávislý léčba je nepřijatelná.

Schéma léčby

Hlavní komplex léčebných terapií zahrnuje:

  • Použití hormonálních, hormonálních léčiv na základě syntetických analogů ženských pohlavních hormonů;
  • Použití homeopatických léčiv založených na fytoestrogenech za účelem mírného eliminace klimakterického syndromu;
  • Přidání multivitaminových komplexů, biologicky aktivních přísad v hlavní stravě;
  • použití antidepresiv a sedativ podle indikací;
  • Fyzioterapeutické postupy, hirudoterapie, akupunktura.

hormonálníKaždý hormonální činidlo má řadu kontraindikací, omezení použití, vedlejší účinky (výrazná alergická reakce, stimulace nádoru, individuální intolerance a další). Pouze malá část žen může aplikovat syntetické analogy bez významných porušení. To určuje výběr léčiv ve prospěch fytopreparací.

Homeopatické přípravky, které zahrnují estrogeny rostlinného původu, jsou ve velké poptávce. Měkká expozice fytoestrogenem eliminuje nepříjemné příznaky bez poškození zdraví. Vyrábí se ve formě léků, zátok, vitamínových komplexů a čaje. Prokázal jejich účinnost takové léky jako Vesbo, Qi-Klim, Estrovale, Vastez a další. Přírodní přírodní komponenty zahrnuté do jejich složení, jemně upravit psycho-emocionální stav, odstraňte napětí ve svalech a nádechech, zabraňují rozvoji osteoporózy, reguluje krevní oběh, eliminovat vyvrcholení. Nevolnost Jako projev hormonální nerovnováhy, BetArk, Tagista, climadinon a dalších léků je eliminována přípravkem hormonu.

  • Buněčná bolest hlavy může být léčena aromaterapií levandulovým olejem, máslem hořké oranžové, geranium, máta a další.
  • Narušené funkce vestibulárního zařízení a krevního oběhu obnovuje směs soli, octa, hořčice a pepře spojená ve stejných poměrech. S intenzivní bolestí je tato suspenze odebrána, předem rozpuštěna ve vodě.
  • Pocit závratě bude eliminovat citronovou šťávu, smíchanou se zemním černým pepřem a solí ve stejných částech. Pozastavení z medu a octa není méně účinná. Je také zředěn ve vodě.

Hormonální dysfunkce tělaHormonální dysfunkce těla by neměly obrátit život ženy v agonizujícím období nepokoje, obavy a fyzického nepohodlí. Geeky režim a doporučení zúčastněného lékaře, včasná léčba hrají rozhodující roli v boji proti menopacterním syndromu. Péče o příbuzné a blízké, moderní lékárna a další fyzioterapeutické procedury pomohou projít tento životní fázi jako pohodlné.