Proč zranění kloubů během menopauzy

Jedním z nejvýraznějších známek Klimaks je vznik bolesti v různých odděleních systému muskuloskeletálního systému. Často během období Klimaků se objevují bolesti spojů, které jsou spojeny jak s poklesem hormonální funkce, tak s opotřebením tkáně chrupavky, zánětlivých procesů v těle.

Sledování významně snižují kvalitu života pacientů a ovlivňují celkový výkon, emocionální pozadí. Existuje však mnoho způsobů, jak léčit bolesti, když vyvrcholte, kdo vybere lékaře po zkoumání a určení příčiny nepříjemného symptomu.

Co je menopauza

Menopauz zavolá přirozený fyziologický stav ženského organismu, který je spojen s vytlačováním hormonální funkce. Menopauza je jednou z období ve vývoji Klimaků.

Climax obsahuje následující kroky.

  1. Premenopauza znamená období od začátku menopacteric změn před poslední menstruací.
  2. Menopauza zahrnuje datum posledního měsíce a následné dvanáct měsíců.
  3. Perimenopauza je výrazná doba, pokrývající pět až šest let před nástupem menopauzy a dva roky po poslední menstruaci.
  4. Postmenopauza znamená dobu od menopauzy až do šedesát pět-šedesát devět let.

Po postmenopauze stáří přichází.

Příčiny a bolesti v kloubech během menopauzy

Climax bolest bolesti mají mnoho důvodů. Ve skutečnosti je bolest pouze symptomem, který indikuje různé porušení těla.

Bolest v kloubech může být spojena s poklesem objemu kostní tkáně a promytí vápníku z těla, který se projevuje osteoporózou. Docela často ve stáří, artritidy a artrózy, spojené se zánětlivými procesy v těle a mechanické opotřebení tkáně chrupavky. Někdy kloubní bolesti hovoří o postižení oběhu. Často se bolest v nohou vyvíjí paralelně s významným nárůstem tělesné hmotnosti.

Osteoporóza

Je známo, že osteoporóza postihuje většinou ženy v menopacterním období. Odborníci věnují pozornost starších zástupců, že osteoporóza postupuje latentně před vznikem prvních zlomenin kostí.

Osteoporóza je patologie, při které je hustota kostí snížena a jejich křehkost se zvyšuje. Termín doslovně znamená "kostní pórovitost". Zároveň zachovávají své vlastnosti, změny se vyskytují pouze ve vnitřní struktuře. Hlavní příčinou osteoporózy je považována za hormonální změny, zejména se vyskytující během Klimaků.

Ženy obvykle dochází k osteoporóze prvního typu, který se vyvíjí po nástupu menopauzy. Tato forma osteoporózy vede dramatický zánik funkční aktivity kritického systému, zejména nedostatek estrogenů. Úroveň estrogenů ovlivňuje nejen reprodukční funkci, ale také způsobuje stav kostní tkáně.

Hypošovny mohou být doplněny dalšími faktory:

  • Zhoršení procesů sání vápenatých;
  • Nedostatečná syntéza vitaminu D;
  • Snížení aktivity motoru.

Osteoporóza probíhá bez explicitních značek před výskytem prvních zlomenin, které obvykle ovlivňují femuru kost, hrudníku a bederní obratle. Mezi manifestace osteoporózy patří:

  • dorzalgie;
  • Kyphototická deformace páteře v hrudním oddělení;
  • Snížení růstu žen na několik centimetrů.

Nejnebezpečnější důsledek osteoporózy vedoucí k postižení zahrnuje zlomeninu kyčelního krku.

Artróza a artritida

Obecně platí, že artróza vzniká u starších osob v důsledku mechanického opotřebení tkáně chrupavky. V artrose je vždy poškození chrupavky a kostní tkáně. Pro odpovídající život kloubů, kolagen je životně důležitý, který se v období Klimaks vyrábí výrazně horší.

Ve většině případů artróza ohromuje kyčelní a kolenní klouby, které zažívají největší zátěž. Arthróza se často vyvíjí v kloubech páteře, prsty a rukou. Arthróza má mnoho důvodů. Riziko vzniku artrózy v žen v menopacterním věku v důsledku vytlačování hormonální funkce. A takové arthroses jsou těžší.

Důvodem pro vzhled artritidy u starších žen může být také:

  • obezita;
  • výměnné poruchy, jako je diabetes mellitus, onemocnění štítné žlázy;
  • dlouhé přetížení;
  • Genetické faktory.

V raných fázích probíhá artróza asymptomatická. Vzhled menších bolestí na pozadí zátěže, které zmizí ve zbytku zbytku. Během čase roste bolest, vyskytuje i v nepřítomnosti pohyby.

Bolest v artrose je způsobena postupným ředením chrupavky a vzniku tření kostních povrchů.

Mnoho žen zmatení artritidy a artrózy. Tato onemocnění jsou nápadné klouby, ale mají jinou etiologii. Artritida vzniká v důsledku zánětlivého procesu, který se projevuje změnou krevních ukazatelů.

K důvodům artritidy u žen během období vyvrcholení zahrnují:

  • nedostatek estrogenů;
  • obezita;
  • dlouhý stres;
  • infekční choroby;
  • diabetes;
  • Patologie štítné žlázy.

Příznaky artritidy jsou poněkud odlišné od těch v artrose:

  • Noční bolest a ranní ztuhlost;
  • rýnová prsty;
  • otok;
  • Zmizení bolesti při pohybu.

Oběhová porucha

Hormonální perestrojika během Climaxu ovlivňuje také stav plavidel. Podle statistik, asi 70% žen po výskytu menopauzy cítí příznaky porušení od kardiovaskulárního systému.

Climax může být přiřazen příznakům:

  • skoky krevního tlaku;
  • zvyšování rytmu tepu;
  • slabost;
  • závrať.

Často se rozvíjí arytmie a tachykardie. V případě vývoje aterosklerózy, krevní oběh a přepravu kyslíku do různých tkání v těle je rozbité. V průběhu času se vyskytuje bolest svalů. Vzhledem k nedostatečné krevní oběh, svaly začínají oslabit, se mohou objevit křeče. Žena bere na vědomí závažnost a bolest v kloubech nohou, což vyžaduje léčbu.

Obezita

Často dochází kvůli nadměrné hmotnosti. Je známo, že mastná tkanina je schopna zvýšit hladinu estrogenu, což přispívá k hormonálním porušením. Kromě toho, nadváha vede k vývoji různých nemocí z kardiovaskulárního a endokrinního systému.

Nadváha negativně ovlivňuje systém pohybového aparátu. Je známo, že se zvyšující se hmotností se mnohokrát zvyšuje zatížení na kyčelních a kolenních kloubech. Tento faktor ovlivňuje jejich zničení a vzhled bolesti.

Nadváha funguje jako mechanický faktor, na jedné straně a na druhé straně jako biochemie - kvůli změnám v metabolických procesech.

Další důvody

Dámská bolest v Climaxu - je znamením, které má různé důvody. Ne vždy bolest spojená s přímým poškozením. Zejména může být v následujících případech pozorována bolest kloubů.

  1. Neobvyklé zatížení. Starší zástupci jsou často rádi dlouhé procházky, intenzivní fyzická námaha, která neodpovídá jejich fyzické formě a věku.
  2. Neuralgická bolest. Podráždění nervového plexu způsobuje šíření bolesti impulsu a bolesti, které se někdy koncentrují do kloubů. Léčba se provádí po neurologickém vyšetření.
  3. Fibromyalgie. To je nemoc vyplývající z neurózy. Častěji se vyvíjí u pacientů před nástupem menopauzy. Ženy zažívají bolesti zad, kloubů a nohou. Cítí se charakteristické pálení kůže. Příčiny patologie jsou přesně neznámé, léčba zahrnuje povinnou psychoterapii a recepci antidepresiv.

Sklápěčné bolesti mohou být způsobeny jejich poškozením, poranění vazů, zánětem sliznice, maligních nádorů. Léčba se provádí po zjištění příčiny malátnosti.

Diagnostické metody

Diagnóza spojovacích patologií je poměrně složitá. To je způsobeno tím, že spoje jsou cílem s více než 150 nemocí. Diagnóza u žen menopauzálního věku má však své vlastní vlastnosti. To je způsobeno charakteristickými důvody, které určují výskyt kloubní bolesti v této věkové skupině.

Diagnostika spojů v kloubech u žen s vyvrcholením zahrnuje.

  1. Anketa a inspekce. Primární recepce je zpravidla prováděna lékařem, který, pokud máte podezření na určitou patologii, může poslat pacienta k jiným profesionálům. Doktor pečlivě studuje historii pacienta, upozorňuje na přítomnost snadnosti nadměrné hmotnosti. Jmenování laboratorního průzkumu je nezbytné, což pomáhá identifikovat hormonální odchylky, zánětlivý proces, patologii štítné žlázy, diabetes mellitus. V akutní fázi bolesti může být diagnóza obtížná, protože se mohou vyskytnout ostré bolesti, například s revmatismem.
  2. rentgen. Tento způsob vyšetření se používá k diagnostice nemocí po dobu více než sto let. Pomocí rentgenového snímku můžete odhadnout stav kloubu: struktura kostí, umístění povrchů, měří tloušťku tkáně chrupavky. S normální tloušťkou chrupavky je vyloučena artróza. Při zahušťování kostí může výskyt osteofytů stanovit mechanické opotřebení spoje. X-ray také umožňuje identifikovat artritidu, osteoporózu, nádory.
  3. Laboratorní studie. Prostřednictvím různých analýz můžete identifikovat zánětlivé procesy, hormonální poruchy, infekce a různá onemocnění, která způsobují bolest kloubů.
  4. Ultrazvuk. X-ray umožňuje studovat stav kostí a ultrazvukové vyšetření - měkké tkáně. Zvláštní hodnota ultrazvuku je vyhodnocovat zánětlivé procesy a oběhové poruchy.
  5. CT a MRI. Jedná se o nejsložitější studie, které nám umožňují posoudit stav kostních i měkkých tkání. Prostřednictvím těchto diagnostických metod lze nalézt různá organická patologie, která umožní zvolit nejúčinnější léčbu.
  6. Scintigrafie. Během studie se používají radioaktivní látky, které jsou vloženy do Vídeň. Kontrastní látka se hromadí v patologických ohniskách. Metoda pomáhá rozlišovat artritidu z artritidy, určit metastázy maligních neoplazmů.
V některých případech může být arroscopy použita v diagnostice bolesti v určitém kloubu.

Lékařské události

Léčba bolesti během vyvrcholení závisí na výsledcích diagnostiky. Závažnost syndromu bolesti je nezbytná. S remisí může být použita podpůrná léčba.

Zpravidla je léčba složitá a zahrnuje příjem hormonálních, protizánětlivých léčiv, vitamínů a stopových prvků, chondroprotektory. Ve složení kombinované léčby je poskytován dobrý efekt pomocí lidové terapie a listu.

Normalizace hormonálního pozadí

Použití hormonálních prostředků je způsobeno hlavní příčinou bolesti v kloubech během menopauzy. Je známo, že často se bolest v kloubech vzniká v důsledku hormonální perestrojiky v těle.

Lékaři mohou doporučit léčbu následujícími hormonálními léky:

  • Božský;
  • Klimmonform;
  • Angelica;
  • Kliten;
  • Předemarin;
  • Cyclo Proginova.

Drogy mají jinou formu:

  • pilulky;
  • gely;
  • Injekční roztoky;
  • Plokátka.

Gynekologové věnují pozornost tomu, že někdy je léčba hormonálními léky nemožné kvůli výrazným vedlejším účinkům a kontraindikacím. V tomto případě je možné použít homeopatická činidla a fytopreparations:

  • Estroll;
  • Rensus;
  • Cliadinon;
  • Vyvrcholení;
  • Klimatický hel.

Recepce vápníku

Při vyvrcholení je pozorováno praní vápníku, což způsobuje různé patologické změny ve stavu pohybového aparátu. Je známo, že vápník se nachází v některých produktech, které se doporučuje být spotřebován udržovat vápník v těle. Jedna moc však nestačí. Je nutné užívat vitamínové komplexy navíc k naplnění ztráty vápníku v těle. Tyto vitamínové komplexy musí obsahovat vápník a vitamin D, což není absorbováno v jiné formě.

Lékaři předepisují následující léky:

  • Alfakalcidol;
  • Aquadurim;
  • Wigantol.

Také efektivní:

  • Jmenoval;
  • Nadace;
  • Calcinova.

Někdy jsou specialisté předepsáni s bisfosfonáty, když vyvrcholte:

  • Fosamax;
  • Aklasta;
  • Fosavans.

Nsaid

V výrazných kloubech jsou předepsány nesteroidní protizánětlivé léky. Tyto léky jsou nutně přiděleny v zánětlivých procesech ve spojích, například artritidy, stejně jako výrazné bolesti v artritidě.

Výhody NSAID zahrnují použití ve formuláři:

  • tablety;
  • svíčky.

Nejčastěji se doporučují následující léky:

  • Aspirin;
  • Diclofenac;
  • Ibuprofen;
  • Indomethacin.

Po léčbě NVP je eliminována syndromem bolesti, edémem a společnou funkcí se zlepšuje. Tyto léky zpravidla nejsou neustále přijímány, ale pouze s výraznými bolestmi. Účinek léků pokračuje z několika hodin až několik dní. Přípravky jsou přijímány po stravování, aby se minimalizovalo riziko vedlejších účinků.

NVP jsou charakterizovány negativním dopadem na žaludeční sliznici. Někdy se vyvíjí alergické reakce. U žen, s vyvrcholením, hrozí riziko krvácení žaludku a gastrických perforací.

Chondroprotektory

Neexistují žádné prostředky, které mohou zastavit zničení kloubů. Někteří odborníci však předepisují léky, které mohou mít pozitivní vliv na metabolické procesy v kloubech. Tyto léky se nazývají chondroprotektory. Dietní potřeby obsahují komponenty obsažené v tkáně chrupavky. Předpokládá se, že chondroprotektory mohou pomoci zastavit progresi společných onemocnění v časných fázích a poskytovat podpůrný účinek.

Možná jmenování následujících chondroprotektorů:

  • Don;
  • Teraflex;
  • Armit;
  • Alflutop.

Tyto léky obsahují chondroitin, glukosamin. Chondroprotektory by měly být aplikovány na dlouhou dobu a průběh léčby se opakuje každých šest měsíců.

Pravidelná proveditelnost používání chondroprotektorů pravidelně spory. Někteří odborníci je považují nejen zbytečné, ale také škodlivé prostředky při léčbě, které mohou zhoršit průběh onemocnění.

Recepty tradiční medicíny

Lidový lék se starověku slouží k odstranění bolesti v kloubech, včetně žen během menopauzy. Fondy jsou dobře přenesené a nemají vyslovované vedlejší účinky.

Někteří odborníci v kloubech se doporučují používat následující závody v komplexním léčbě:

  • Listy listů kopřivy;
  • kůra willow bílá;
  • Zlatý knír;
  • Arnica hora;
  • Listy lamberry;
  • Květiny a ovoce elasts černá;
  • Listy a ovoce koňského kaštanu;
  • černé topolové ledviny;
  • likorice root.

Tyto rostliny se používají ve formě dekorcí, infuzí a tinkturů. Je pozoruhodné, že vlastnosti některých rostlin jsou zkoumány farmakologií a jejich použití v léčbě lze považovat za vědecky odůvodněné.

Při léčbě kloubů se aktivně používají brambory, což pomáhá i při bojujících fázích zničení kloubů. Česnek, pepř a zázvorový kořen představuje dobrý bolestivý účinek. Užitečné pro klouby Jablečný ocet, který by měl být proveden třikrát denně na lžičku na půl stolu vody. Také dobrý efekt má minerální vody a včelí produkty.

V nepřítomnosti kontraindikací pro léčbu spojů můžete použít masti, tření, komprese, vany s použitím léčivých bylin.

Fyzioterapie a LFC v bolesti kloubů

Zvláštní role při léčbě spojů během vyvrcholení má fyzioterapeutické metody. Moderní medicína využívá různé techniky fyzické léčby.

Pro bolesti v kloubech mohou být v pacientů s Climax použity následující způsoby fyzikální ošetření:

  • Studený;
  • teplo;
  • ultrazvuk;
  • elektroterapie;
  • akupunktura;
  • masáž;
  • balneoterapie;
  • hydroterapie;
  • bláto;
  • tání;
  • protahování;
  • protahování;
  • magnetoterapie;
  • Laserová terapie;
  • rentgen.

Metoda fyzioterapie musí jmenovat lékaře, protože některá taktika mohou být zakázána v různých onemocněních. Zejména tepelné postupy nelze aplikovat v Miomas a dalších novotvarech. Charakter bolesti je nezbytný. Například při akutní fázi se doporučuje mírný účinek na pozadí hlavní léčby.

S bolestí v kloubech je cvičení nedílnou součástí léčby. Nicméně zatížení by mělo být šetrné a nevede ke zvýšení bolesti. Užitečné světelné cvičení bez intenzivního zatížení ze sedění a ležící pozice. Před provedením cvičení se doporučuje získat lékaře poradenství. Příroda a proveditelnost fyzické aktivity je určena specifickými patologiemi, které vedly k bolesti v kloubech. S výhodou navštivte LFK a zapojte se do řízení instruktorů.

Jídlo

Důležitou součástí léčby spojů spojů u žen v Klimakech je dieta. Neexistuje žádná speciální dieta, která by eliminovala nepříjemné pocity a bolest. Existují však produkty, které jsou užitečné nebo naopak, je nežádoucí konzumovat s kloubními chorobami.

Climax by měl zahrnovat různé zeleniny, ovoce a zelení ve stravě. V zánětlivých procesech mohou být proteinové produkty škodlivé. Je žádoucí omezit spotřebu masa a mléčných výrobků. Některé typy masa, jako je například vepřové, obsahují mnoho kalorií a přispívají k přírůstku hmotnosti. Kromě toho, s přebytkem proteinu, mnoho solí kyseliny jablečnosti, které mohou být uloženy v kloubech.

Podpora léčby a prevence

Spoje v kloubech během menopauze jsou často chronické, to znamená, že se vyskytují období remise a exacerbací. Proto je důležité, aby podpůrná léčba, která zahrnuje pravidelnou vyšetření, recepci léků a prevence exacerbací s jemným zatížením spojů a použití speciální diety. Aby se zabránilo osteoporóze, je také důležitý recepce léčiv obsahujících vápník. Škodlivé návyky, například nadměrné spotřeby alkoholu a kouření, nemají lepší vliv na stav spojů.

Někdy je možné odstranit nebo snížit bolest, zbavit se nadbytečné hmotnosti. Důvodem je skutečnost, že obezita provokuje hormonální nerovnováhu, kardiovaskulární patologie, které mohou být důvodem pro vzhled bolesti v kloubech mezi zástupci v menopauze.

S bolestem v kloubech mezi zástupci umístěnými v Klimakse, nevybírejte typy fyzické aktivity s zatížením na úžasných kloubech. Mírná užitečná fyzická námaha zlepšuje metabolické procesy, výkon okolních tkání. Chcete-li vybrat vhodný soubor cvičení, je vhodné kontaktovat specialistu pro cvičení.