Proč když climax bolí hlavu

Když žena vstoupí do vyvrcholení, označuje vznik různých příznaků. Tyto funkce jsou spojeny s porušením fungování různých orgánů v důsledku vznikající hormonální nerovnováhy. Jedním z nejčastějších příznaků jsou bolesti hlavy.

Bolest hlavy a vrcholem

Během období vyvrcholení v životě ženy vzniká řadu změn. V této fázi se mnozí zástupci týkají různých onemocnění, které jsou spojeny s hormonální perestrojikou.

Climax doslova implikuje hormonální fikci. Ve skutečnosti vyvrcholení pokrývá pouze fungování vaječníků. Postupně snižuje produkty sexuálních hormonů. Postupem času se syntéza hormonů přestane. Tyto změny ovlivňují celý organismus, protože hormony vyrobené v vaječnících zajišťují fungování orgánů a systémů.

Jeden z nejvýznamnějších hormonů pro fungování těla žen, odborníků volání estrogeny. Je pozoruhodné, že estrogeny mají schopnost samo-odstraňování v tkáních. Například estradiol se může proměnit v estron a naopak.

Estrogeny jsou potřebné nejen pro fungování reprodukčního systému. Je třeba poznamenat, že estrogeny:

  • Ovládejte potvrzení a asimilaci vápníku v kostech;
  • regulovat metabolické procesy a termoregulace;
  • Poskytněte fungování kardiovaskulárních, nervových systémů, pohybového aparátu, gastrointestinálního traktu.

Estrogeny ovlivňují stav kůže a sliznic, cervikální kapaliny, pružnost cévní stěny. S začátkem Klimaků, všechny struktury těla začnou pracovat se zvýšeným zatížením, což často vede k bolesti v kloubech, hlavě, páteře a srdci.

Climax je dlouhý vícestránový proces. Progrese Climax po dobu několika let je nezbytná pro přizpůsobení těla. Nainstalován, ženské tělo potřebuje 8-10 let, aby se přizpůsobilo fungování bez hormonů vyrobených v vaječnících.

Climax obsahuje několik fází:

  • Prvních 4-5 let před ukončením měsíčního - Premopauza;
  • Poslední měsíční a příští rok - menopauza;
  • rok po menopauze a až do věku 69 let - postmenopauza.

Mnoho žen začalo premenopausy nevšimnout si. V tomto období vznikají první příznaky hormonální dysfunkce. Zejména je menstruační cyklus narušen:

  • prodloužení nebo zkrácení doby trvání;
  • Pozorované hojné nebo skútry.

Předpokládá se, že zdravé ženy snadno nosit hormonální restrukturalizaci v důsledku kompenzačních schopností těla. Zástupci, kteří mají různé somatické patologie, si mohou všimnout poměrně vyslovované symptomy. Zpravidla se v premenopauzu ženy týkají přílivů, tlakových skoků, závratě a bolestmi hlavy.

Reprodukční funkce je částečně udržována v Premopauzu. Navzdory změnám z cyklu má žena menstruace a někdy je pozorována ovulace. Proto je v Premopauzu, jako v reprodukčním cyklu, je nutná antikoncepce.

Menopauza je nastavena rok po menstruaci, s výhradou absence jakéhokoliv krvácení v průběhu roku. To je nejvíce krátká fáze v menopacteriích. Obvykle v této fázi je posílení symptomů, jako jsou urogenitální poruchy a bolesti hlavy.

Postmenopauza přichází po skončení menopauzy a trvá stáří, tj. Až 69 let. V postmenopauzále, tělesné funkce bez hormony syntetizované vaječníky, které způsobují různé projevy. Menší část hormonů v těle je však vyráběna a má zvýšený původ. Zejména syntéza estrogenu provádí tukovou tkáň. Vydané příznaky se zobrazují, pokud tělo není možné přizpůsobit novým podmínkám. Ženy často poznamenaly výskyt bolesti hlavy, zvyšuje riziko infarktu, mrtvice, aterosklerózy, Alzheimerovy choroby.

Útok těhotenství pod menopauzálním a postmenopausalem je nemožná, protože neexistují žádné cykly, menstruace a ovulace.

Často, když vyvrcholení, ženy si stěžují na bolesti hlavy, které mají jak fyziologické, tak psychologické důvody. Bolesti hlavy významně zhoršuje kvalitu života žen, nepříznivě ovlivňuje výkon a způsobuje poruchu spánku.

Důvody

Je známo, že bolest hlavy není nezávislé onemocnění. To je příznak, který indikuje různé patologie v těle. Ve skutečnosti existuje mnoho důvodů pro bolesti hlavy. U žen v Klimakse jsou bolesti hlavy často způsobeny snížením výroby pohlavních hormonů, což nepříznivě ovlivňuje nervový systém, pohybový aparát.

Bolesti hlavy mohou mít fyziologický i psychický charakter. Bolest fyziologického plánu vzniká v důsledku následujících důvodů.

  1. Změny v kardiovaskulárním systému. Hormonální nerovnováha ovlivňuje tón cévních stěn a provokuje jejich křeč. Na zase, křeč plavidel způsobuje hypertenzi, zvýšení intraokulárního a intrakraniálního tlaku. Zvýšení tlaku doprovázené bolestí hlavy.
  2. Poruchy nervového systému. Bolest hlavy vede k porušení nervových vláken, což zabraňuje průchodu pulzů. Exacerbate situaci náladových rozdílů, deprese.
  3. Porušení v pohybovém aparátu. V důsledku estrogenního deficitu, vápníku a fosforu není absorbovat v kostní tkáni, což vede k degenerativním změnám. Vyvíjet onemocnění kloubů a páteře. S cervikální osteochondrózou, ženy v climaxu se často objevují bolesti hlavy.
  4. Patologie trigeminálního nervu. Zástupci v Klimakse Symptomy onemocnění mohou být způsobeny onemocněním trigeminálního nervu. Bolest hlavy se vyskytuje v důsledku zánětu nervu, jeho komprese v důsledku neoplazmů oblasti zjevného sinusu. Pokud patologie má zánětlivou povahu, bolest hlavy je častěji monotónní, útoky lze pozorovat během několika dní. S nervovou kompresí má bolest hlavy střílet charakter. Záchvaty krátké a mohou opakovaně opakovat.

Běžné bolesti hlavy jsou často psychosomatické. Je známo, že u žen s vrcholem je emocionální pozadí nestabilní. Podrážděnost, konstantní úzkost, chronická napětí nepříznivě ovlivňují nervový systém, což způsobuje příznaky malátnosti.

Pains vyplývající z psychologických důvodů se nazývají Psycholygia.

Ženy často bolí hlavu kvůli duševní a fyzické přepracování, nekvalitní noční spánek.

Mezi faktory bolesti hlavy patří:

  • nežádoucí dědičnost;
  • zneužívání nikotinu, alkohol;
  • nesprávná výživa;
  • porušení denního režimu;
  • Nízká fyzická aktivita.

Pro lékař by měl být okamžitě aplikován v následujících případech:

  • ostré náhlé bolesti hlavy, které se vyskytují při kýchání, kašle;
  • Současná porucha vědomí, narušení koncentrace pozornosti, paměti, koordinace pohybů, ztráta citlivosti, hluku v uších, snížení zrakové ostrosti, ztráta chuti, vůně.

Příznaky

Je pozoruhodné, že bolest hlavy během období Klimaks má své vlastní vlastnosti. Bolest hlavy v menopacterium je poněkud odlišná od obvyklého symptomu.

Přidělit následující rozlišovací znaky bolesti hlavy u žen v Klimakech.

  1. Často se bolest hlavy dochází neočekávaně. Může být lokalizován původně v prostoru chrámu a postupně pokrýt čelní část. Lokalizace bolesti hlavy jako celku má individuální charakter.
  2. S bolestí hlavy se může vyskytnout stres obličeje a cervikálních svalů. Hypertonus obvykle zvyšuje syndrom bolesti a mění obličej. Proto je často u žen menopacteric věku mrzutý výraz obličeje.
  3. Bolest hlavy může být doprovázena ztmavením v očích, stresu v oblasti páteře, pocit koma v krku, potíže s dýcháním a sucho.
  4. Pokud je bolest hlavy intenzivní, mluví o vývoji migrény. Jedná se o silnou pulzující bolest hlavy, která je lokalizována hlavně ve specifické oblasti.

Je pozoruhodné, že charakter bolestí hlavy se může lišit. Bolesti jsou krátkodobé a dlouhé, dívky, střelba, buty.

Bolesti hlavy jsou často doprovázeny přílivy, které jsou doprovázeny zimy nebo teplem, zarudnutí kůže obličeje a horní částí. Pokud jsou přílivy závažné, bolesti hlavy se také vyslovují.

Bolesti hlavy je častým satelitem hypertenze, manifestu trvalého zvedání tlaku.

Metody léčby

Pro korekci bolesti hlavy se používá komplex různých akcí, který zahrnuje léčbu léčivem, lidový lék, řádnou výživu, dodržování práce a rekreace, fyzickou aktivitu. Normalizace emocionálního zázemí a eliminace faktorů způsobujících stresující stav je nezbytná.

Léky

Usnadnit únik vyvrcholení a zlepšovat kvalitu života pomocí léčiv substituční hormonální terapie. Tyto léky jsou však účinné v období Premanopauza.

Přípravy substituční hormonální terapie zahrnují syntetické analogy ženských pohlavních hormonů, které normalizují hormonální pozadí. Náhradní hormonální terapie může významně usnadnit stav pacienta a eliminovat chronické bolesti hlavy.

Přípravky mají obvykle valeratův estradiol, který bude zakoupen vasomotorické poruchy:

  • bolesti hlavy;
  • přílivy;
  • poruchy spánku;
  • depresivní stavy;
  • labilita nálady;
  • závrať;
  • nervozita a podrážděnost.

Gynekologové jsou obvykle předepisováni následující léky:

  • Kliten;
  • PROGINOVA;
  • Božský.

Hormonální léky mají řadu kontraindikací, například maligních nádorů. Kromě toho je použití hormonálních prostředků často doprovázeno více nežádoucími účinky. Proto jsou drogy této skupiny často nahrazena fytoestrogeny.

Pro léčbu bolesti hlavy, které vznikají na pozadí zvýšeného tlaku, se používají hypotenzní produkty. Jmenování drog v každém případě je kompetence lékaře.

S dlouhodobým napětím, které je doprovázeno bolestí hlavy, doporučená přijímáním Amitriptylin nebo jiných antidepresiv. Léčba, zpravidla, dlouhá.

Chcete-li odstranit bolesti hlavy během období vyvrcholení, léky jsou také předepsány z následujících skupin:

  • Miorosanta;
  • antikonvulziva;
  • Antagonisté serotoninu;
  • Nsaid.

Fytoestrogeny a folkové léky

Při léčbě symptomů indispozice v období CLEMAK jsou široce používány fytoestrogeny. Na rozdíl od syntetických hormonů, fytoestrogeny ovlivní tělo jemně a zřídka způsobují vedlejší účinky.

Fytoestrogeny jsou předepsány pro léčbu bolesti hlavy různých etiologií. Tyto prostředky jsou považovány za zcela bezpečné i s dlouhodobým použitím. Mezi nejúčinnějšími fondy specialisté volají:

  • Estroll;
  • Cliadinon;
  • Ženský;
  • Climatoplan;
  • Remens.

Vitamínový komplex Menopayus má dobrý účinek.

Chcete-li eliminovat bolestivé příznaky, můžete použít léčivé bylinky:

  • šalvěj;
  • Mladá mladina sv
  • kopřiva;
  • Listy Raspberries.

Užitečné pít čaj z opřelého ovoce, přetrvávajících a viburnum.

Aby se eliminovaly příznaky nervového přepětí, lékaři poradí užívají teplé lázně s přidáním jehličnatého extraktu, mincovny, valerijských a hrbolů a chmelových kuželů, stejně jako esenciální oleje, jako je Bergamot a Melissa.

Nekonvenční metody

V posledních letech byly speciálně populární metody nekonvenční léčby. Mezi nejoblíbenějšími a nejúčinnějšími metodami se specialisté nazývají reflexotrapotní a hirudoterapii. Tato stará taktika mají pozitivní vliv na tělo, včetně když vyvrcholení. Výběr způsobu léčby a jeho trvání provádí lékař.

Preventivní opatření

Prevence je nezbytná, která zahrnuje různé aspekty:

  • jídlo;
  • dodržování režimu;
  • fyzická aktivita;
  • Eliminace provokujícího stresového faktorů.

Shoda s režimem a dietou

Výběr stravy závisí na příčině, která způsobila příznaky malátnosti. Nicméně lékaři poradí Eliminovat uzené, sušené a slané pokrmy ze stravy. Nedoporučuje se žádná spotřeba v potravinových polotovarech a produktech obsahujících konzervaci, chuťové zesilovače a stabilizátory.

Ve své stravě by měly zahrnovat čerstvou zeleninu, ovoce, dietní maso a mořské ryby, obiloviny. Jídlo by mělo být připraveno na pár, dušené, kuchař nebo péct. Mastná jídla musí být omezena.

Režim pití také postihuje blahobyt. Specialisté doporučují pít alespoň dva litry čisté vody denně.

Je známo, že potravinové návyky určují pohodu. Například, baví s velkými přestávkami může provokovat útoky. V této souvislosti je nutné jíst zlomek, pětkrát denně. Poslední lehké jídlo musí být několik hodin před spaním.

Vzhledem k tomu, že útoky často vznikají z důvodu přepracování a nedostatku spánku, pozornost by měla být věnována způsobu práce a rekreace. Práce, je nutné systematicky přijmout přestávky pro svačinu, rekreaci a zanedbatelnou fyzickou aktivitu.

Fyzická aktivita

Přiměřená fyzická aktivita je prevence městnavých jevů, kardiovaskulárních patologií a onemocnění pohybového aparátu. Je nutné vážně přistupovat k volbě komplexu fyzických cvičení. S některými patologiemi mohou být určité typy fyzické námahy kontraindikováno. Zejména v přítomnosti benigních děložních nádorů, nemůžete provádět cvičení na napětí svalů spodního břicha. Svahy hlavy mohou vyvolat další útok.

Pro prevenci a eliminaci malátnosti, odborníci poradí plavání, provádějí procházky v obvyklém tempu, provést push-up.