Antikoncepce pro ženy po 40 letech: tablety a jiné prostředky

Antikoncepce po 40 letech

Antikoncepce po 40 letech je nejdůležitější než pro mladé dívky, i když dospělé ženy často odmítají recepci hormonálních tablet a jiných prostředků ochrany proti nechtěnému těhotenství.

Nechtěné pojetí u žen po 40 letech způsobí mnoho problémů. Potrat v tomto věku může vést k různým komplikacím a těhotenství a porodu na vysoké riziko patologií dítěte. V našem článku se podíváme na jaký druh antikoncepce po 40 letech nejbezpečnější a nejúčinnější.

Hlavní typy antikoncepce pro ženy po 40 letech:

  1. Kondomy - muž a žena,
  2. Hormonální tablety,
  3. Intrauterinní zařízení,
  4. spermicidální produkty.
V tomto věku jsou antikoncepční pilulky vhodné s malým obsahem hormonu a úplnou absencí estrogenu.

Výhody hormonálních antikoncepce po 40 letech

Mnoho žen patří do hormonálních přípravků s opatrností a opovržením, nejprve se vztahuje ke strachu z získání nadváhy. Věří, že je nemožné vzít hormony bez zvýšení tělesné hmotnosti. Samozřejmě, přírůstek hmotnosti při přijímání cca - to je jen mýtus.

V případě, že prostředky s obsahem hormonů jsou vybrány individuálně gynekologem, s přihlédnutím k individuálním charakteristikám těla, váha se v žádném případě nezmění. Zvažte, jaké výhody mají antikoncepční pilulky po 40 letech:

  1. Ochrana proti těhotenství.
  2. V podstatě fondy nemají vedlejší účinky nebo vznikají velmi zřídka.
  3. Dojde k menstruaci menstruačního cyklu.
  4. Neocenitelná výhoda pro kůži: stává se ještě více a hladký a nehty jsou silné.
  5. Snižte riziko vzniku některých onemocnění: osteoporóza, nádorové formace, ovariální cysty a myomu.
  6. Vymazání nástupu Klimaksa.
Aby nedošlo k nežádoucím účinkům nebo jiným problémům, je velmi důležité správně vyzvednout individuálně antikoncepci po 40 letech, gynekolog vám pomůže.

Jaké antikoncepce si vyberou po 40 letech

Farmaceutický trh je doplněn nová jména a generátory antikoncepce. Zvažte léky, které jsou vhodné pro dospělé ženy.

Mini-pila

Gynekologové poradí starší ženy, aby dávají přednost antikoncepce, které obsahují minimální počet estrogen - mini-zemře. K dnešnímu dni je to, kdo jsou nejbezpečnější a účinnější.

  1. Charozette;
  2. Laktinet;
  3. Mikroli;
  4. Exto;
  5. Mikron.

KUCHAŘ

Existuje další účinný typ finančních prostředků, které zpomalují ovulaci a spolehlivě chrání před nechtěným těhotenstvím - kombinované perorální antikoncepce. Ve srovnání s mini-pilem, tyto antikoncepční pilulky po 40 letech mají širší škálu vedlejších účinků, ale v nepřítomnosti kontraindikací, lékaři doporučují ženy, aby některé léky této skupiny přijaly:

Jméno lékuCharakteristika a cenaFotografie
Triciston

Vzhledem k účinné látce léčiva se vytváří viskózní hlen, který zabraňuje hnojení.

Náklady na drogu jsou od 490 do 560 rublů v závislosti na regionu.

 Triciston
Trvcvilar

Lék se vyrábí v tabletách. Zvyšuje výrobu genitálních hormonů, v důsledku toho ovulace se stane nemožnými.

Cena od 380 do 460 rublů.

 Trvcvilar
Marvelon

Moderní hormonální tablety. Kromě 99% nežádoucí ochrany těhotenství. Tento přípravek s androgenním účinkem zlepšuje stav kůže, pomáhá se zbavit akné.

Cena od 1400 do 1500 rublů.

 Marvelon
Jes

Populární nová generace antikoncepce. Kromě antikoncepce má léčivé vlastnosti. Účinné při léčbě cyst a misa.

Náklady od 950 do 1400 rublů.

 Jes
Nešťastný

Vylučuje proces zrání vejce a znemožňuje hnojení.

Průměrná cena 400 rublů.

 Nešťastný
Zhanina

Jedná se o jednofázové antikoncepce, nejrelevantnější pro rozbité ženy. Aktivní složka ovlivňuje sliznici dělohy, brzdění spermie.

Náklady od 890 do 940 rublů.

 Zhanina
PravidelnýÚčinný při léčbě cysty, normalizuje menstruační cyklus, zabraňuje hnojení vejce. Cena od 340 do 480 rublů. Pravidelný

Nouzová antikoncepce

Kromě tablet, které je třeba brát každý den, existují tzv. "SOS antikoncepce". V tomto případě je v balení pouze jedna tableta, která musí být pořízena po blízkosti.

Lékaři nedoporučují používat své ženy po 40 letech vzhledem k vysokému riziku otevírání krvácení nebo vývoje jiných problémů.

Upozorňujeme, že jméno drog je indikováno výhradně pro informační účely a není přínosem pro nezávislý účel bez konzultace s lékařem.
Co je lepší používat po 40 letech, spirále nebo antikoncepčních pilulkách?

Lékaři se domnívají, že v tomto věku je lepší dát preferenci hormonálních tablet. Zpravidla u žen po čtyřiceti čtyřiceti je nedostatek hormonů, což je nezbytné pro udržení mládeže a zachování aktivního sexuálního života.

Také výhoda hormonálních tablet ve srovnání s spirálou je minimální počet vedlejších účinků, které vznikají velmi zřídka.

Kontraindikace

Jak je známo, jakýkoliv lék může aplikovat tělo nejen prospěch, ale poškozuje. Možné poškození těla se projevuje, pokud má žena kontraindikace pro přijímání hormonálních léků.

Lékaři důrazně doporučují zdržet se recepce antikoncepčních pilulek po 40 letech s některými faktory.

Seznam základních kontraindikací:

  1. Častá bolest v hlavě.
  2. Nadváha.
  3. Časté zánětlivé onemocnění, zejména hrtanové onemocnění.
  4. Chronická deprese nebo neustálý stres.
  5. Cévní onemocnění.

Při přijímání hormonálních prostředků je nutné zdržet se přijímání alkoholických nápojů, protože alkohol snižuje účinnost léčiv.

Antikoncepční prostředky pro různé nemoci

Jako pravidlo, po 40 letech, mnoho žen má některé nemoci a zdravotní problémy. V přítomnosti jedné nebo jiné patologie lékař doporučuje určitý typ antikoncepce preference.

ChorobaAntikoncepční drogy
Pokud není vaječníkV nepřítomnosti jednoho z vaječníků, ženské tělo dostane hormony není v plné výši. Pro normalizaci hormonálního pozadí, stejně jako k ochraně před možným nežádoucím těhotenstvím, lékař doporučuje, aby hormonální antikoncepce, které obsahují estrogeny:
  • Jes,
  • Poznámka,
  • Diana-35.
S endometriózouKromě vysokého procenta ochrany těhotenství jsou léčiva léčiva zpracována endometrióza. Obvykle gynekolog předepisuje pilulky Pravidelný nebo Zhanin. Také účinné budou antikoncepční injekce - depotní ustanovení.
Pod MomyPreferovaný příjem kombinovaných perorálních kontraceptives, díky nim menstruační cyklus je normalizován a růst myomu zpomaluje. Přípravy:
  • Yarina,
  • Pravidelný,
  • Jes.
Když vrcholHormony během menopauze jsou nezbytné pro udržení zdraví žen, rozšíření mládeže a zachování sexuální přitažlivosti. Lékaři doporučují, když vyvrcholte:
  • Klimontorm,
  • Klimen,
  • Cyklo-pichlý.
S mastopatiíPři přijímání hormonálních prostředků snižuje bolest mléčných žláz, frekvence mastopatie je výrazně snížena. Doporučuje se vzít:
  • Lindinet-20,
  • Zhanina,
  • Pravidelný.
V případě cystu

Při výběru antikoncepce se lékař preferuje přípravky, které mají terapeutické vlastnosti. Hormonální antikoncepci jsou hlavní léčbou vaječních cyst.

Pro léčbu a ochranu proti nechtěnému těhotenství se doporučuje používat jednofázové nebo monofrazické přípravky, které si vyberou gynekolog v závislosti na velikosti a vlastnostech cyst. Kromě tablet můžete použít antikoncepční omítku eura.

S křečovými žíly

Hormonální ústní pilulky nejsou zakázány v přítomnosti takové onemocnění jako křečové žíly. Aktivní složka hormonálních léčiv se však může zhoršit průtok krve, v důsledku čehož se stav cév a cév zhoršují.

Aby se předešlo tomuto onemocnění, při použití je v pořádku, je nutné navštívit flebologist a pozor na pohodu.

  • V tomto případě se doporučuje příjem jednofázových tablet.
  • Kromě OK, s křečovými žilami, můžete instalovat intrauterine spirála.
V diabetesS diabetem po 40 letech gynekologie se doporučuje používat intrauterinní spirály nebo s nízkým objemovým tabletám. Tyto zahrnují:
  • Poznámka,
  • Jes,
  • Zatížení.

Můžete také použít antikoncepční svíčky - PharmateX.

Antikoncepce pro kouření

Prostředky obsahující estrogen a nikotin - koncepty nekompatibilní. Kouření dámy po 40 letech se doporučuje používat antikoncepční léky bez estrogenu nebo s minimálním číslem - Mini pily (Charokett, Lactinet). Je však třeba mít na paměti, že dokonce jemný hormonální prostředek kouření výrazně zvýší riziko vzniku těchto onemocnění:

  • Infarkt.
  • Mrtvice.
  • Ateroskleróza.
  • Trombóza.
Gynekologové poradí kouření dámy, aby dali preferenci intrauterinní spirály nebo aplikovat ne-plamen antikoncepce.

Hodnocení žen

Na základě recenzí žen můžeme dospět k závěru, že používají především antikoncepční pilulky. Jejich volba je způsobena vysokou účinností, stejně jako normalizací menstruačního cyklu.

Lidová stanoviska však byla oddělena. Některé dámy věří, že spirála je mnohem lepší. Určují svůj názor na pohodlí, protože intrauterinní spirála je nastavena jednou, výměna je nutná pouze po 2-5 letech.