Pravděpodobnost otěhotnění s antikoncepcí tablety

V moderním světě existuje mnoho různých metod antikoncepce. Ústní kontraceptivy jsou jedním z nejspolehlivějších způsobů plánování rodiny. Ale otěhotnět, užívat antikoncepční tablety po všem možné. Záleží na mnoha faktorech, jako jsou: přijímání některých léků, pravidelnost přijímání antikoncepce a přijímání určitých potravin.

Všechny antikoncepční prostředky mají jiný mechanismus činnosti. Pro posouzení jejich účinnosti byl vymyslel perlový index. Ukazuje, kolik žen z 100, kteří byly chráněny po celý rok, se stále otěhotní.

Antikoncepční pilulky - pravděpodobnost otěhotnění

Více Pro Pearl index na wikipedii

Pravděpodobnost

S řádným použitím kombinovaných perorálních kontraceptiv (COC) a mini-droin (progesteron v nízké dávce), Pearl index je menší než 1. V praxi ženy ne vždy dodržují všechny podmínky použití antikoncepčních léků, takže jejich spolehlivost spadá.

Základní chyby v ochraně antikoncepčních pilulek:

  • předávání léčivého recepce;
  • zároveň je aplikovat s jinými léky;
  • Diamenter nebo zvuk.

COC dočasně potlačuje tvorbu dominantního folikulu v vaječníku. Nezde z toho, a jako výsledek - těhotenství nemůže být těhotná. Mezi ně patří: Regulil, Yarina, Jazz.

Mini-pily mají jiný mechanismus účinku: kondenzoval slizukt cervic, zasahování spermií, aby se dostal do dělohy a inhibovat aktivitu motoru děložního potrubí. Patří jim: Extuton, Microl a Continuine. Pokud byly během recepce antikoncepčních pilulek chyby, COC bude jednat spolehlivější než Mini Pil.

Zmeškaná tablet

Tablety z těhotenství

Všechny hormonální antikoncepce je třeba brát každý den v určitém čase dne. Pokud žena z nějakého důvodu nevrátila antikoncepční tableta včas, účinnost antikoncepce se může snížit.

Když po průchodu Kok prošel méně než 12 hodin, znamená to, že akce hormonů se nesnížila. V tomto případě je nutné vzít tablet, který byl vynechán.

Když po plánovaném příjmu antikoncepce prošel více než 12 hodin, zdá se, že šance otěhotnějí během recepce antikoncepce. Taktika akce se budou lišit v závislosti na množství času, který prošel mezi přijímací tablety. Existují 2 možnosti:

  1. Okamžitě mít chybějící tabletu, i když má být přijata 2 tablety najednou. Po, pokračujte v používání tablet během obvyklého dne dne. Do 7 dnů, musí být aplikovány další metody prevence, například kondom.
  2. Přestat přijímat tablety z tohoto balení, počkejte 7 dní a začněte nový balíček. Pokud menstruační krvácení nepřijde, žena potřebuje těhotenský test.

Více informací O akcích v přítomnosti přestávky v recepci KOK si můžete přečíst v návodu k použití nebo konzultovat s navštěvujícím lékařem, který bude vyřešit přesný akční plán.

Léky snižují účinnost antikoncepce

Existují určité skupiny léků, které mohou výrazně zasahovat do působení antikoncepce. Ženské sex hormony, které jsou obsaženy v tabletách, začínají svou cestu organizovat z gastrointestinálního traktu (GCT). Ve střevě mají účinek bakterií a v játrech - mikrosomální enzymy.

Některé léky mohou stimulovat účinek těchto enzymů, V důsledku toho rychlejší split hormonální spojení. Tyto léky zahrnují:

  • Barbituráty;
  • karbamazepin;
  • Fenytoin;
  • Topiramat;
  • Griezofulvin;
  • pyrimidon;
  • Rifampicin.

Po použití těchto léků je funkce jater obnovena během týdne. Při užívání těchto léků je nutné trikovat antikoncepce s vyšší koncentrací hormonu nebo použít další způsoby antikoncepce (například kondom). Stejně jako tyto léky, mladina sv. Jana, která je často používána ve způsobech tradičního medicíny.

Také léky, které ovlivňují bakterie střev, mohou způsobit snížení aktivity antikoncepce tablety. Jedná se o léky skupiny antibiotik, například:

  • peniciliny;
  • tetracykliny;
  • Cephalosporiny širokého spektra.

Průjem, Vomot

Bolest břicha

Existují situace, kdy se po 4 hodinách po užívání drogy objevily zvracení nebo průjm. Protože část hormonu může být odstraněna z těla, působení antikoncepce může být nespolehlivá. Proto byste měli jednat jako chybějící tabletu a mít další dávku antikoncepce. Pokud příznaky pokračují déle než 12 hodin, musí žena využít další antikoncepce do 1 týdne.

Všechna onemocnění traktů a infekčních onemocnění, které jsou doprovázeny zvracením, průjmem a porušením zažívací funkce, mohou snížit účinnost antikoncepčních tablet, nepřímo podporujících těhotenství.

Velké množství alkoholu také porušuje zažívací funkce a negativně ovlivňuje absorpci léčiva.

Efekt grapefruit

Dříve to bylo věřilo, že těhotenství při užívání antikoncepčních pilulek může vzniknout kvůli recepci grapefruitu, která oslabuje jejich činnost. Nicméně, to není opravdu pravda. Podle Weber studie., Jäger R., Provedeno v roce 1998, toto ovoce může blokovat kolaps estrogenu v těle a naopak, zvyšuje množství hormonu v krevní plazmě.

Grapefruit

Zvýšený estrogen v krvi často způsobuje boční příznaky. Zároveň jsou pozorovány následující důsledky příjmu antikoncepčních piliček: nevolnost a zvracení, zvýšené riziko trombózy a rakoviny prsu (které ještě nebylo prokázáno).

Pokud žena často používá grapefruit v potravinách, je lepší konzultovat se svým lékařem. Někteří odborníci informují přijmout pilulky a grapefruit v různých časových intervalech. Například, COC se používá ve večerních hodinách a grapefruit jíst na snídani.

Pokud přišel těhotenství

Těhotenství

Ačkoli Při použití antikoncepce se pravděpodobnost stává velmi nízká, přesto existuje. Pokud žena, která je na perorálním antikoncepci, není v přestávce mezi balíčky žádné menstruační krvácení, může mluvit o pravděpodobném těhotenství.

V tomto případě musíte okamžitě zastavit recepci antikoncepce a provést zkoušku určit těhotenství, a lepší jít do gynekologa. To je způsobeno tím, že Těhotné ženy jsou kategoricky kontraindikované perorální kontraceptivy. Recepce KOK během dětského nářadí může způsobit srdeční patologii z plodu, nebo vést k jiným, ne méně vážným vývojovým neřestím.

Nesprávné použití antikoncepčních hormonálních drog může způsobit mnoho následků. Jeden z nich je možné těhotenství. KOK musí vybrat lékař na základě jednotlivých charakteristik pacienta. Pouze tak se můžete vyhnout chybám při použití a výběru léku.