Drug jes plus - návod k použití, jak přestat pít antikoncepci

Antikoncepce "jes plus" obsahuje aktivní a pomocné tablety, jejichž účinné složky přispívají nejen k účinné antikoncepci, ale také korekci některých porušování. Pokud potřebujete dokončit vysazení léku nebo přechod na jiný nástroj pro ochranu proti nežádoucímu těhotenství, je nutné přísně dodržovat pokyny a doporučení pozorování lékaře. Ostré nebo negramotné absolvování užívání léčiva vede k vývoji nežádoucích důsledků a závažných komplikací.

Jak přestat pít "jes plus"

Jess PlusPoužití hormonálních antikoncepčních pilulek je v současné době nejoblíbenější a spolehlivější metodou antikoncepce. Mnoho žen předepisuje kombinovaný lék poslední generace "JES plus", což je dobře snášeno a umožňuje nejen zabránit nežádoucímu těhotenství, ale také se zbavit některých poruch endokrinního systému.

Přijetí antikoncepce v souladu s pokyny obvykle nezpůsobuje otázky, ale v případě potřeby je pro většinu pacientů a strachu obtížné. Zvažte, jak přestat pít "jes plus" bez poškození zdraví, stejně jako charakteristické rysy, složení a způsoby použití léku.

Popis a kompozice

Balení obsahuje blistr s 28 tabletami pokrytými lakovým filmem různých barev, lepenkové vložky a samolepkami pro provádění kalendáře recepce.

Typ a vzhled složek léčiva, jakož i účinné látky jsou uvedeny v tabulce:

Typ tabletuMnožství v balení, PCSVzhledAktivní látkyObsah, mg
Aktivní kombinace24Růžová tableta označená "z +"Chrospirenone3.00
Připojení ethinyl esstradiolu0.02
Neaktivní (extra) s vitamínemčtyřiSvětle oranžová tableta označená "m +"Levomyfolát vápník0.451

Aktivní složky antikoncepce v komplexu pracují ve dvou směrech:

  1. Stiskněte přechod menstruačního cyklu do ovulační fáze, která brání zrání vejce.
  2. Zvýšit viskozitu krční tajemství, což je téměř neproniknutelné pro spermie a infekce.

Po užívání herců se tablety rychle vstřebávají. Maximální koncentrace hormonálních složek v krvi je dosaženo po 1,5-2,0 hodinách. Metabolity hlavních a pomocných složek jsou odvozeny přes ledviny a gastrointestinální trakt několik dní, poločas je asi 40 hodin.

Výhody a indikace

Kontinuálně část podávání léčiv zabraňuje tvorbě edému, a má také výrazný antidrogenní účinek, to znamená, že inhibuje mnoho nepříjemných symptomů spojených se zvýšenou produkcí pánských pohlavních hormonů.

Hlavní složkou dalších tablet vápenatého leveminefolátu je aktivnější a snadno stravitelná analogová kyselina listová. Jeho přijetí vám umožní plně uspokojit potřebu ženského organismu ve folátech a výrazně snížit riziko komplikací při následném těhotenství.

Vzhledem k uvedeným výhodám se lék "JES plus" doporučuje jako prostředek antikoncepce pro skupiny pacientů s následujícím porušováním: t

  • zpoždění tekutiny v těle při použití hormonálních prostředků;
  • Rozzlobený vyrážka a seborrhea mírné;
  • nedostatek folatů;
  • Silně tekoucí premenstruační syndrom.

Kontraindikace

Antikoncepci "jes plus" je kategoricky kontraindikován v následujících případech:

  • zvýšená citlivost na složky hormonální přípravy;
  • Thromboembolismus a trombóza, stejně jako jakýkoli stav předcházejících a predispozici;
  • diabetes mellitus komplikované vaskulárními poruchami;
  • Jakékoliv neoplazmy, zejména lokalizované v oblasti malých pánví a mamarchových žláz;
  • patologie ledvin, včetně selhání ledvin;
  • Poruchy funkcí jater, žlučníku v těžké akutní nebo chronické formě;
  • Migréna doprovázená neurologickými poruchami;
  • krvácení z genitálních cest pro nevysvětlitelnou etiologii;
  • Zdravotní nesnášenlivost na laktózu.

Jess Plus instrukceKromě toho je droga zakázána být použita v období dítěte a přirozeného krmení. V podezřelém možném těhotenství by měl být KOK okamžitě zrušen.

Komponenty tablet významně zhoršují chuť a nutriční charakteristiky mateřského mléka, snižují jej do práce. Menší množství účinných látek může proniknout na mléčné žlázy, ale v tuto chvíli neexistuje spolehlivé potvrzení jejich poškození zdraví dítěte.

Drog "JES Plus" by měl být používán s opatrností s vysokým tělesným indexem, zvýšeným tlakem, systémovým červeným lupusem, ulcerózní kolitidou a některými jinými chorobami, které se netýkají absolutních kontraindikací.

Alkohol a některé léky, včetně většiny antibiotik, významně snižují aktivitu aktérů léčiva, takže při léčivém procesu by mělo být provedeno na další bariéru antikoncepci.

Vzhledem k širokému seznamu kontraindikací před přijetím hormonálního léku musí každý pacient sbírat rodinnou a dědičnou historii, včetně biochemického krevního testu, koagulagramu nebo hemostasiogramu, cytologické studie stavu děložního čípku, měření krevního tlaku a další vyšetření Předpis lékaře.

Během celou dobu spotřeby antikoncepce by měla být pravidelná lékařská vyšetření prováděna alespoň jednou za 6 měsíců.

Vedlejší efekty

Na počet nejčastějších vedlejších účinků vzniklých na pozadí antikoncepce, zahrnují:

  • výkyvy nálady, depresivní stav;
  • poruchy spánku;
  • Bolest hlavy a závratě;
  • zvýšení krevního tlaku;
  • nevolnost, nedostatek chuti k jídlu;
  • citlivost mléčných žláz;
  • Nepřítomnost nebo nadměrná intenzita menstruačního krvácení;
  • Opakování chronických zánětlivých onemocnění ženské genitální koule.

Nejzávažnějším vedlejším účinkem vyžadujícím okamžité zrušení "jes plus" je tromboembolismus a státními státy.

Způsob aplikace

Podle anotace antikoncepčních pilulek "JES Plus" vezme dovnitř denně, což s časovým intervalem. Simultánní jídlo nemá vliv na absorpci herců. Nástroj se spolkne, ne žvýká a necredding a umýt několik čistých drah.

Jeden balení by měl být použit po dobu dvacet osm dní (jedna tableta denně) v přísném souladu s aplikovaným označením, počínaje prvním obsahujícím hormonální složky tablety.

Navzdory skutečnosti, že všechny aktivní složky obsahují identickou koncentraci účinných látek, pít by měly být přísně v pořádku. To pomůže vyhnout se možnému zmatku a projde. Nové balení začíná den po dokončení předchozího, vezměte si přestávku.

Pít kok je nutný od prvního dne cyklu. Kdyby pacient začal používat "jes plus" poprvé, aniž by už dříve přijímal další hormonální antikoncepce, aktivní složky léčiva začnou jednat okamžitě a není nutná žádná další ochrana. Je dovoleno odložit začátek antikoncepce na pátý den cyklu včetně, ale v prvním týdnu přijímání tablet během pohlavního styku by měl být použit jako kondom.

Aplikace po porodu a potratu

Při přerušení těhotenství (spontánní nebo chirurgické), ke kterému došlo v prvním trimestru, musí KOK zahájit okamžitě. V tomto případě nemůžete použít další mechanické prostředky ochrany proti nechtěnému pojetí.

Po potratu ve druhém trimestru nebo narození dítěte se lék nechá používat, od 21 do 28 dnů (v nepřítomnosti kojení). V prvním týdnu se doporučuje použít kondom.

Nahrazení antikoncepce

Zvažte, jak jít z jiných antikoncepce na "jes plus": instrukce a základní pravidla:

  • Při pohybu z vnějších antikoncepce (spirály, intravaginální kroužek nebo omítka by měla být provedena první růžová tableta v den odstranění předchozí přípravy.
  • Při pohybu z jiných hormonálních přípravků pro příjem uvnitř "jes plus", začnou pít den po dokončení balení předchozí ochrany. Pokud balení předchozí OK zahrnovalo 21 tablet, začněte přijímat nový lék na osmém dni po skončení týdne.

Jděte do "jes plus" z jeho analogů ("jess", "dimia") může kdykoliv, protože složení a koncentrace stávajících složek jsou zcela identické. Bez ohledu na předchozí antikoncepci se gynekologové doporučují v prvních 7 dnech po přechodu používat další mechanické prostředky ochrany.

Procházející drogy

Pokud žena nevypila bledě oranžová (neaktivní) tableta, na antikoncepčním účinku léčiva, to neovlivní placebo neobsahuje hormony. Recepce zmeškaných prostředků lze ignorovat. Doporučuje se zbavit neúspěšných tablet, aby je nemělo zmást s aktivní.

Akce při průchodu hormonálních (aktivních) složek léčiva závisí na den recepce a doby zdokonalení:

Délka trváníSekvenční číslo zmeškané pilulkyAntikoncepční účinekAkt
Méně než 24 hodin1-28Nesnižuje sePijte zmeškané prostředky v první příležitosti, zbytek tablet bere podle pokynů
Více než 24 hodin1-7Mírně klesáPijte zmeškané prostředky na první příležitost, můžete si vzít 2 tablety najednou. Zbytek balení se používá podle pokynů. Na týden použít kondom
8-14Pijte zmeškané prostředky na první příležitost, můžete si vzít 2 tablety najednou. Zbytek obsahu balení používá podle pokynů. Potřeba dodatečné ochrany se vyskytuje pouze v případě několika tablet
15-24Významně klesáPijte zmeškané prostředky na první příležitost, můžete si vzít 2 tablety najednou. Zbytek balení se používá podle pokynů, s výjimkou neaktivních tablet (měly by být hozeny a okamžitě spustit následující balení). Na týden použít kondom

V případě zvracení nebo intestinální poruchy po dobu tří až čtyř hodin po použití KOC je nutné řídit stejnými pravidly, jako když je léčivo prošel. Pokud se dobře nezlepší po dlouhou dobu, měli byste se postarat o další ochranu proti bariéru během sexuální výměny.

Nemělo by to být schopno změnit doporučené schéma používání "jes plus" v případě odkladu nebo přeskočení. Při pokusu o vyplnění nedostatku hormonů současně používejte tři nebo více tablet, mohou se vyskytnout příznaky předávkování (zhoršení blahobytu, nevolnosti, krvácení). Recepce léčiva by mělo být prováděno pod trvalou kontrolou lékaře.

Výběr při užívání "jes plus"

Většina pacientů oslavuje nepravidelné měsíční během recepce "jes plus". Pravidelní krvácení nebo drobné oscilace jsou zpravidla označeny v prvních 2-4 měsících po zahájení spotřeby antikoncepčních tablet. Přítomnost menstruačních symptomů v tomto období je normou a vyskytuje se v důsledku hormonální restrukturalizace těla.

Zrušení krvácení obvykle začíná na druhém nebo třetím dni po zahájení přijímání světle oranžových (neaktivních) tablet a trvá několik dní. Během umístění placeba je funkce reprodukčního systému částečně obnoveno, vzhledem k symptomům hormonální adaptace, které jsou přijaté pro menstruaci.

Pokud krvavý Výběr při užívání jes plus Nezastavujte více než tři nebo více cyklů nebo se stanou příliš hojně, měli byste okamžitě konzultovat lékaře. V tomto případě lék zruší a provádí komplexní důkladné vyšetření, aby se eliminovaly těhotenství, maligní nádory nebo jiné těžké patologie.

10-15% pacientů nemá žádné zrušení krvácení. Nedostatek menstruace při užívání "jes plus" pro jeden nebo dva cykly je možnost normy. Pokud se výběr nespustí po dlouhou dobu, měli byste zrušit příjem antikoncepce, aby se odstranil možné pojetí.

Pro zpoždění ofenzívu krvácení musíte přeskočit příjem placebo, okamžitě zahájit další balení léku. Pokud jsou aktivní tablety ve druhém balení dokončeny, není možné spustit třetí balíček, dokud nebudou vyplněny 4 zbývající pomocné pilulky.

Zrušení léku

Hlavní důvody pro nutnost zrušit léčivo lze rozdělit do dvou skupin:

jeden. Žádný přímý vztah ke stavu zdravotních žen

  • plánování těhotenství;
  • nedostatek sexuálních kontaktů;
  • obavy před dlouhodobou recepci hormonálních antikoncepce nebo jiných psychologických faktorů.

2. Self-citliví pacienti

  • Detekce onemocnění, které jsou kontraindikovány při léčbě léčiva;
  • Sharp Zhoršení ve zdravotnictví po zahájení použití KOK;
  • Těhotenství diagnostikováno při recepci hormonálních prostředků ochrany;
  • Přechod na další antikoncepci v důsledku vedlejších účinků.

Zvažte podrobněji, jak přestat pít Jes plus tablety bez poškození zdraví a rizika nebezpečných komplikací.

Storno pravidla

S ukončením přijetí aktivních složek prostředků se vyskytuje významná hormonální nerovnováha, která se odráží na obecném zdraví ženy.

Chcete-li zrušit antikoncepci, je bezbolestné, musí být dodržena následující pravidla:

  1. Pre-Consult s gynekologem pro identifikaci možných kontraindikací a sestavování optimálního schématu snižování dávky s přihlédnutím k individuálním charakteristikám pacienta. To je obzvláště důležité pro ženy, které používají tablety nejen s cílem chránit před nechtěným těhotenstvím, ale také pro terapeutickou korekci endokrinních poruch. S negramotnými zrušením COC v tomto případě vznikají závažné vedlejší účinky, včetně vážné hormonální nerovnováhy.
  2. Dokončete cyklus zahájené přijímání v souladu s doporučeními lékaře.

Sharp Cancellation

To se kategoricky nedoporučuje drasticky přestat užívat "jes plus". V tomto případě jsou možné vážné komplikace:

  • Průlom krvácení z genitálních cest po dobu 2-3 dnů zrušení;
  • Selhání menstruačního cyklu (Amenorea, nepravidelné kritické dny, Změna počtu a povahy výběru);
  • podrážděnost, nervozita, poruchy spánku;
  • bolest a gravitace v oblasti vaječníků;
  • bolesti hlavy, skoky krevního tlaku;
  • nevolnost, dyspepsia, ztráta chuti k jídlu, hubnutí;
  • Snížení sexuální přitažlivosti;
  • Obecná malátnost.

Nouzové zastavení antikoncepčních prášků však může vzniknout v případě vývoje nebo exacerbace patologických podmínek, ve kterém je takový typ antikoncepce neplatný, stejně jako v případě potřeby pro jakýkoli chirurgický zákrok. Okamžité zrušení "jes plus" je povoleno s prudkým zhoršením v pohodě nevysvětlitelného původu před návštěvou gynekologa nebo jiného specialisty.

Zpravidla je obtížný průběh vedlejších účinků kohouty, je pozorován, když pacient zanedbává lékařská doporučení nebo kompenzuje antikoncepční tablety bez jmenování gynekologa.

Vydané bolestivé symptomy zrušení jsou pozorovány u žen s jakýmkoliv chronickým patologií a hormonálními poruchami.

Nejnebezpečnější komplikace ostrého zrušení léčiva je krvácení. Pokud výběr nezastaví do 7-10 dnů nebo se v průběhu času zvýší, je nutné okamžitě vyhledat lékařskou pomoc.

Rehabilitační období

Když je zastaveno pravidelné přijetí do těla aktivního komponenta antikoncepce, je gonadotropní funkce hypofýzy okamžitě obnovena. To vede k prudkému zvýšení práce vaječníků, v důsledku toho vznikají některé vedlejší účinky. Během tohoto období, gynekologové doporučují postarat se o spolehlivou antikoncepci těchto párů, které neplánují koncepci.

Obnovení reprodukčního systému se vyskytuje v několika fázích:

  1. Sekreční a ovulační fáze cyklu jsou normalizovány.
  2. Rozšíření endometria dělohy nastane, kompenzace atrofických změn, ke kterým došlo během příjmu tablet.
  3. Viskozita a chemické složení sliznic vaginy a krčníku.

Rehabilitační období trvá několik týdnů až několik měsíců. V této době má většina žen nepravidelný menstruační cyklus, včetně Amenorrhea.

V budoucnu se frekvence kritických dnů může změnit ve srovnání s obdobím před použitím KOK. Zpravidla, pokud žena trpěla nepravidelným výbojem, problém může pokračovat a zhoršit po ukončení antikoncepčních pilulek.

Pokud při recepci "jes plus", pacient následoval všechna pravidla a doporučení lékaře, obnovení reprodukčního systému probíhá bez komplikací.

Kontraindikace pro zrušení

Existuje skupina pacientů, kteří se nedoporučují přestat užívat přípravek KOK bez vážení příčiny (kontraindikace nebo plánování pojetí).

To zahrnuje následující stavy a porušení:

  • Vyvrcholení (riziko zvýšení osteoporózy);
  • anémie (množství krve ztracené při menstruaci);
  • Chronické infekční zánětlivé patologie genitálních orgánů (snížení viskozity hlenu cervikálu usnadňuje přístup bakterií vůči čípku);
  • Zvýšená produkce mužských pohlavních hormonů (růst vlasů na těle je ostře zvýšena, stav kůže je horší).

Zrušit před plánováním těhotenství

Jess Plus instrukceAnotace na "jes plus" říká, že pacient může lék zrušit kdykoliv. Po ukončení antikoncepce v souladu s doporučeními lékaře může být těhotenství kdykoliv. Vzhledem k hyperaktivitě vaječníků v prvních několika týdnech po zrušení se pravděpodobnost hnojení prudce zvyšuje. Někteří gynekologové poradí, že využijí tento okamžik těch párů, které mají problémy s koncepcí.

Většina profesionálů však doporučuje provést přestávku za 3-4 měsíce, aby byl ženský reprodukční systém plně obnoven a začal pracovat v obvyklém režimu. Pokud se koncepce došlo během přizpůsobení těla po ukončení hormonálních příjmů z vnějšku, zvyšuje se riziko nesrovnalostí a vývoj komplikací toku těhotenství.

Přechod na jiné antikoncepce

Pokud je zrušení "jes plus" plánovat změnit antikoncepci, je nutné dodržovat následující pravidla:

  • Další perorální antikoncepce začnou trvat den po dokončení obalu z předchozích předchozích, se 4 pomocné pilulky nepoužívají;
  • Sádra, implantáty nebo intravaginální kroužky jsou instalovány den po absolvování průběhu přijímání aktivních tablet "jes plus";
  • Intrauterine spirála je zavedena 3-4 dny zrušení krvácení po recepci KOK.

Začněte užívat podobný lék ("Jess", "Dimia") může být v každém dni menstruačního cyklu, protože kompozice a koncentrace účinných látek jsou identické. Při přesunu na mechanické (kondomy, čepice) nebo chemikálie (spermicid gely a krémy) je nutné dokončit výchozí balíček COC, neaktivní pilulky nepřeji.

Svetlana: "Již nějaký čas připravil Yarina s vyšším obsahem podobných hormonů. Po vzniku trvalých vedlejších účinků na doporučení gynekologa se přestěhoval do Jes Plus. Antikoncepce pomohla normalizovat menstruační cyklus, zlepšit stav kůže ».

Elena: "Sada hormonálních léků si vybrala JES plus jako nejspolehlivější a účinný. Jeho zrušení při plánování těhotenství bylo snadné, bez silného krvácení a bolesti. Koncepce nastala během několika týdnů po zrušení ".

Natalia: "Nemohl jsem pít Jess kvůli hojnému krvácení, bolesti břicha břicha a kapky nálady. Musel jsem jít na jiné perorální antikoncepce ".