Antikoncepce pro ženy

Prevence nežádoucího těhotenství patří k nejdůležitější otázce udržování reprodukčního zdraví ženy. Není tajemství, že důsledky potratu způsobují větší poškození těla než racionálně vybrané hormonální metody antikoncepce. Dnes je každý pacient schopen nalézt optimální způsob, jak zabránit těhotenství, pokud je to nutné, podporované terapeutickým účinkem.

Antikoncepce pro ženy

Moderní metody antikoncepce pro ženy

Dosud je známo obrovské množství způsobů, jak zabránit pojetí. Každá metoda odděleně má své výhody a nevýhody. Při výběru nejbezpečnějšího antikonceptu, aby se zabránilo nežádoucímu těhotenství, měl by pacient získat následující informace:

  • účinnost způsobu, pravděpodobnost těhotenství;
  • Podmínky použití antikoncepce;
  • Mechanismus účinku, nežádoucí účinky;
  • Možná zdravotní rizika;
  • Stupeň ochrany metody STI;
  • Symptomy vyžadující lékařskou péči;
  • Obnovení plodnosti, pokud je to žádoucí.

Navzdory mnoha mýtům, moderní antikoncepce zahrnuje hormonální metody v různých variantách při dodávce hlavní látky. Hormonální pilulky nedávných generací, kromě základního účinku prevence nežádoucího těhotenství, existuje řada pozitivních akcí: zlepšení kůže, snížit počet sekrecí a bolesti během menstruace, eliminovat PMS. Některé antikoncepce jsou navíc zahrnuty do složení kyseliny listové jako přípravu těla pacienta do budoucího nástroje.

Antikoncepce pro ženy

Pravidla pro výběr metody antikoncepce

Při konzultačním přijetí, gynekolog po důkladném inspekci a další zkoušce se provádí výběrem nejvyspělejší metody antikoncepce individuálně. Správně vybrané prostředky antikoncepce pro ženy mají nezbytný výsledek s nejmenším počtem nežádoucích účinků, zatímco pacient by měl být připraven k použití vybrané metody po dlouhou dobu.

Speciální pravidla pro výběr antikoncepce neexistují. Při vyšetření je žena informována o všech možných možností ochrany, poradit vám vybrat nejspolehlivější moderní produkty.

Někteří pacienti, kteří dokládají, že před jmenováním KOK neřekl hormonální zkoušku. Kdo doporučení a výzkum potvrzují, že pro úspěšný výběr způsobu hormonální antikoncepce není zdravá mladá žena povinna provádět analýzu na sexu steroidy.

Pozornost! V rutinní praxi jsou kontraceptivy pro ženy mladší 30 let vybrány pečlivým průzkumem, kontrolou a tlakem měření v nepřítomnosti údajů o závažných onemocnění.

Antikoncepce pro ženy

Typy antikoncepce

Rozlišovat biologické, bariéry, hormonální a chirurgické metody antikoncepce. První dva jsou považovány za relativně zastaralé, neúčinné. Stupeň ochrany způsobu závisí na pravidlech použití a subjektivních pocitů, což vždy zaručuje vysoký výsledek. Výhodou těchto fondů je bezpečnost. Zbývající metody odkazují na moderní, účinné způsoby regulace pojetí. Nevýhody takové antikoncepce - existence kontraindikací, rozvoj nežádoucích účinků. Aby se zabránilo vážnému poškození zdraví, se zdravotní poradenství vždy koná s vyjasněním všech možných rizik.

Důležité! Pouze kondom (muž a žena) může chránit ženu od STI.

Antikoncepce pro ženy

Hormonální antikoncepce

Nejběžnější těhotenský způsob těhotenství je považována za hormonální. Klasifikace antikoncepce sdílí hormonální léky kombinované a obsahující pouze progestin. Kombinované nástroje obsahují v estrogenech a progesteronu komponentách. V závislosti na koncentraci látek v léčivu se liší: monofasická, dvou- a třífázová antikoncepce.

Přijímající hormonální antikoncepce zajišťuje spolehlivou ochranu proti pojetí. Hormony mohou vstoupit do těla žen různými způsoby:

  • orálně;
  • Injekce;
  • implantovány pod kůží;
  • aplikován ve formě náplasti na povrchu těla;
  • představen spirálou v děloze.

Častěji ženy aplikují ústní způsob pro zavedení účinné látky. Taková antikoncepční technika však vyžaduje systematické pacienty. Tablety by měly být používány denně, s výhodou současně. Zkreslení, porušení schématu přijímání, zvracení nebo průjmu vede ke snížení ochranné akce.

Antikoncepce pro ženy

Mechanismus působení hormonálních antikoncepce

Základní princip ochrany dat drogy od koncepce - aby se zabránilo ovulaci. Nepřítomnost měsíčního výnosu vaječných buněk činí hnojení nemožného jevu, který zajišťuje spolehlivou antikoncepci. Kromě blokování ovulace způsob přispívá ke změně vlastností krčního hlenu, který vede k smrti, zabraňuje propagaci spermií ve vagíně. Přípravky snižují redukci děložních trubek a brání zesílení endometria před údajným implantací.

Pravidelný proud hormonů KOK podporuje antikoncepci při správné úrovni, snížení koncentrace látek vede ke ztrátě účinnosti. Proto při výběru tohoto způsobu antikoncepce je důležité užívat tablety denně.

Jmenování hormonálních antikoncepčních látek se provádí pouze odborník, který je spojen s širokou škálou léčiv s různými pomocnými účinky:

  • Regulace doby trvání cyklu, schopnost pohybovat výskyt menstruace;
  • snížení ztracené krve;
  • Eliminace PMS;
  • Poskytuje terapeutický účinek pod endometriózou, androgenitální syndrom.

Takové léky jsou schopny současně poskytovat terapeutický účinek a zabránit pojetí, takže COC je přisuzován metodou antikoncepce číslo jedna po celém světě.

Antikoncepce pro ženy

Vedlejší účinky hormonálních kontraceptiv

Pokud používáte antikoncepci, mohou být vyvinuty následující nežádoucí účinky, které jsou častěji vyvíjeny v prvních měsících užívání drog v důsledku restrukturalizace endokrinní regulace:

  • bolesti hlavy;
  • intermentovaný výtok krve;
  • Rozdíly nálady, apatie;
  • Poškození pohody a výkonu;
  • bolestivost nemoci;
  • otok;
  • Zvýšit arteriální tlak.
Důležité! Hormonální antikoncepce je kontraindikována v žilní trombóze, arteriální hypertenzi těžkého, po 40 letech s dlouholetými zkušenostmi s kouřením, s migrénou s Aura, obezita 3-4 stupně, rakovina.

Antikoncepce pro ženy

Hormonální antikoncepce nové generace

Vzhledem k dlouhodobému výzkumu a úspěchům molekulární chemie bylo možné minimalizovat dávku hormonů v léčivech při zachování antikoncepčního účinku. Dnes jsou kontraceptivy s nízkým objemem považovány za vybrané s minimálním počtem nežádoucích reakcí. V jedné tabletě takových prostředků obsahuje až 35 ug estrogenové složky.

Gestagens jsou zase rozděleny do 3 generací. Nové progestiny nemají negativní dopad na sacharidy, mastná výměna a procesy srážení krve. V důsledku toho jsou moderní metody hormonální antikoncepce mnohem bezpečnější než jejich předchůdci.

Antikoncepce pro ženy

Seznam hormonálních antikoncepce

Mladé ženy pečlivé o řízení hmotnosti dávají přednost antikoncepci s:

  • Lindinet 20;
  • Zatížení;
  • Nový;
  • Mercylon.

Antikoncepční rating pro ženy, které pomáhají eliminovat hormonální nerovnováhy:

  • Diana -35;
  • Zhanin;
  • Model Pro;
  • Riguevidon;
  • Yarina;
  • Clair;
  • Jess;
  • Femoden;
  • Silueta.

Během laktace používají mladé matky následující metody ochrany:

  • Charozette;
  • Laktinet;
  • Mikroll.

Antikoncepce pro ženy

Bariérová antikoncepce

Bariérová metoda varovné konfigurace je považována za vhodnější pro neustálé sexuální smlouvy, nejistota partnera. Kondom považuje jediný způsob antikoncepce, která chrání před většinou stis. Zbývající ženské antikoncepce jsou zbavena této nemovitosti. Bariérové ​​metody stále zůstávají jednou z hlavních prostředků používaných adolescenty.

Důležité! Je nutné řádně používat kondom od začátku do konce sexuálního zákona. Využití finančních prostředků pouze před ejakulací výrazně snižuje antikoncepční účinek.

Antikoncepce pro ženy

Chemické antikoncepce

Spermicidy jsou k dispozici v různých formách: krém, svíčky, gely, aerosol, houby, tablety pro místní aplikace. Vzhledem ke speciálnímu složení antikoncepčních prostředků dochází k inaktivaci spermií. Účinnost metody je extrémně závislá na dodržování pravidel pro použití léčiva. Při nedodržení pokynů může být antikoncepční účinek antikoncepce zcela vyrovnán. Plus, významná nevýhoda je, že taková antikoncepce se cítí oba partneři, někdy způsobuje spalování.

Antikoncepce pro ženy

Mechanická antikoncepce

CECHING CAPS, membrána, kondomy pro ženy slouží jako mechanická překážka pro hnojení. Účinnost metod závisí na přesnosti a správnosti instalace ochranných výchovy.

Antikoncepce pro ženy

Místní antikoncepce pro ženy

Intrauterine spirála je považována za poměrně jednoduchou a spolehlivou moderní metodu antikoncepce. V průměru zařízení poskytuje ochranu proti nechtěnému těhotenství po dobu 5 let, přičemž není nutné pokaždé znepokojující recepci léčiva nebo spolehlivosti kondomu. Metoda antikoncepce je povolena s kojením a doporučuje se používat všechny ženy.

Antikoncepce pro ženy

Jednorázové antikoncepce

Jako nouzový způsob ochrany proti těhotenství platí nouzové kontraceptivy pro dívky. Tento koncept předpokládá použití speciálních metod po sexuálním kontaktu snižovat pravděpodobnost pojetí. Tato metoda antikoncepce je dovoleno získat s násilnými sexuálními akty, s porušením integrity bariérových antikoncepce. Způsob není určen pro trvalé použití. Největší účinnost prostředků post-buněčné antikoncepce je zobrazena při pití tablet v prvních 72 hodinách po sociii.

Důležité! V léčivých přípravcích jednorázových akcí použijte vysoké koncentrace hormonu. Pro nepřetržité použití musí partneři zvolit jiný spolehlivý způsob, jak zabránit těhotenství.

Antikoncepce pro ženy

Chirurgické metody antikoncepce

Kromě sexuální abstinence je sterilizace považována za nejúčinnější antikoncepci. Účinnost antikoncepční techniky je téměř 100%, ale i v tomto případě je malý riziko pojetí. Mínus této antikoncepce je nevratnost. Ve většině případů, sterilizace používají ženy, které jsou kategoricky kontraindikovány. Další možností pro použití chirurgického obvazu trubek zvážit případy, kdy žena již porodila požadovaným počtem dětí (obvykle více než 3) a již nemusí být potomci nebo získané nemoci zhoršují během.

Důležité! Pokud se manželský pár z různých důvodů rozhodl mít děti po sterilizaci, pak není nezávislý těhotenství nemožné. Chcete-li otěhotnět, bude nutné uchýlit se k pomocným reprodukčním technologiím.

Antikoncepce pro ženy

Jak chránit bez prášků a spirálů

Kromě hlavních metod prevence nežádoucího těhotenství existují techniky, které jsou chráněny více než 30% ženské populace. Patří mezi ně tzv. Metody monitorování plodnosti. Fyziologické metody antikoncepce zahrnují použití přerušeného pohlavního styku, počítání nebezpečných dnů a definic ovulace.

Tyto metody antikoncepce bohužel považují za nejméně spolehlivé. Neexistuje úplná důvěra ve správnost použití metody: Sexuální partner nemusí být vždy zastaven ve správném okamžiku, je zde malé množství spermií v mazivu. Kalendář metodou antikoncepce je založena na měření bazální teploty, kontrole pocitů a stanovení doby výstupu vejce, což není vždy správné. Výsledkem je, že výpočet je narušen, účinnost metody antikoncepce spadá.

Důležité! Při výpočtu ovulačního období, 9-19 dní v 28denním cyklu je potenciálně nebezpečné. Během tohoto období by žena měla bránit proti pojetí jiným způsobem nebo mít sex.

Antikoncepce pro ženy

Jaké jsou antikoncepce lepší

Nejbezpečnější antikoncepce - abstinence. V reprodukčním věku je nejspolehlivější metodou varovat koncepci zvážit použití hormonální antikoncepce. Antikoncepční pilulky se týkají nejúčinnějších prostředků. Je přípustné používat COC u mladých lidí, u pacientů 6 měsíců po porodu na pozadí kojení v nepřítomnosti kontraindikací. Mini pila (čisté gestageny) se používají v případech, kdy je komponenta estrogen kontraindikována.

Nicméně, vzhledem k rozsáhlému seznamu kontraindikací, ne každý pacient může používat ústně hormonální antikoncepce. V takových možnostech je zavedení antikoncepce zvažováno jiným způsobem: spirála, kruh, omítka, injekce.

Důležité! Intrauterinní spirály jsou s výhodou instalovány po dodání k prodloužení období mezi těhotenstvím.

Antikoncepce pro ženy

Nejspolehlivější antikoncepce

Pokud si vezmete v úvahu počet těhotenství, které vznikly na pozadí přijetí určité metody kontroly těhotenství (perlový index), vypadá seznam z nejúčinnějších nejúčinnějších metod antikoncepce takto:

  1. Sterilizace.
  2. Navy (intrauterine spirála).
  3. KOK (kombinované perorální antikoncepce).
  4. Hormonální omítky a injekce.
  5. Mini-pila.
  6. Nouzové jednorázové tablety.
  7. Mechanické metody (kondomy, membrána).
  8. Přerušený sexuální zákon.
  9. Metoda kalendáře pro stanovení ovulace.
  10. Spermocidy.

Antikoncepce pro ženy

Recenze hormonálních antikoncepce

Makarova Alina Grigorievna, 28 let, G. Kazaň
Mezi více antikoncepčními prostředky si vybralo metodu hormonální ochrany. Na doporučení zúčastněného lékaře získal Jess +. Přilákal výrobce, který je známý pro vysoce kvalitní produkty, které se bohužel odráží za vysokou cenu. Tento způsob antikoncepce se používá po dobu 7 let. Během této doby se nikdy nečlenění cyklus, PMS byl zcela doleva, samotná menstruace se stala méně bolestivou, malá vyrážka a kožní esence šla. Srážkami této metody mohu připisovat periodické nálady a bolesti hlavy. Nyní poznamenal nějaký pokles libida. Chci zastavit recepci, budu těhotná.
Kepel Ekaterina Mikhailovna, 36 let, G. Tolyatti
Po porodu jsem se rozhodl začít vzít KOK tak, aby se těhotná reakce. Kojení Amenorrhea není pankaaa, ale ihned druhá je jednoduše fyzicky netahá. Při recepci gynekologa kontraindikací k použití hormonální antikoncepce nenašel. Doktor řekl, že si vybere jakýkoliv nízkoobjemový lék vhodný pro cenu. Koupil jsem Diana-35. K mé lítosti, po zahájení použití, akné se objevil na obličeji, začal bobtnat a nalít hruď. Teď zkusím modelový trend, pokud se tato antikoncepce nehodí, zkusím jinou metodu ochrany.

Nejlepší antikoncepci podle lékařů gynekologů

Lékaři argumentují, že neexistuje žádný seznam lepších antikoncepce. Metoda varovné koncepce je vybrána každá žena individuálně. Přichází s pacientem, znalost kontraindikace na jmenování určitých prostředků ochrany, gynekolog, doporučí preferovanou metodu, vyvolá potřebnou skupinu léků.

Žádná méně důležitá role při výběru metody antikoncepce je cena. V praxi odborníci dávají pacientovi, aby si vybrali několik nástrojů - analogů, takže žena si vybere vhodný lék.

Antikoncepce pro ženy

Závěr

Ženy platí nejspolehlivější metody antikoncepce z různých důvodů: kontraindikace k použití hormonálních metod, strach z závislosti, ztráta libida, neplodnosti v budoucnu, vývoj nádorů. Svět má obrovské množství výzkumu prokazujícího účinnost hormonální antikoncepce ve srovnání s jinými metodami ochrany. Nicméně, tato metoda není nejbezpečnější, existuje riziko vážných komplikací, které lze vyhnout se poctivou komunikací s lékařem a v případě potřeby vedení průzkumů. Volba způsobu ochrany zůstává pro ženu.