Jes plus: pokyny pro použití

Ochrana před nežádoucím těhotenstvím, ženy často používají kombinované perorální antikoncepce. Mnoho gynekologů předepisuje lék Jes PLUS: recenze žen, které vzaly data tabletu, mluvili o pozitivním dopadu na tělo a plnou ochranu proti těhotenství.

Jaký je rozdíl mezi Jessem z Jess Plus

V přítomnosti jednoho trvalého sexuálního partnera, mnoho žen odmítne aplikovat kondomy, preferují perorální antikoncepce. Jedním z osvědčených a populárních fondů je Jess Plus - nízkoobjemová monofzová hormonální příprava na bázi kombinace estrogenu a gestagenu.

JES Plus: Pokyny pro použití

Společnost Bayer Výrobce nabízí ženy dva typy drog - Jes a Jes plus. Každý z nich má určité funkce, které umožňují gynekologovi předepisovat tento nebo tento lék v různých případech. Chcete-li pochopit rozdíl, doporučuje se zvážit porovnání Jes a JES plus.

Co je lepší - Jess nebo Jes plus

Hlavní rozdíl mezi dvěma specifikovanými antikoncepce - přítomnost dodatečné složky v kompozici. Například pouze ethinyl estradiol a chospirenon jsou přítomny v tabletách JES, zatímco v Jessu Plus dodatečně zahrnují vápník levoměfolit.

Chcete-li pochopit, která lék je lepší, stojí za to kontaktovat:

  1. K dispozici v JES plus Vápník Leveminefolate navíc vyplní zásoby kyseliny listové v těle. To přispívá k normálnímu provozu sexuálního systému u žen reprodukčního věku.
  2. LevemineFfolate vápník přispěje k přípravě ženského organismu pro porod, i když v této fázi pacient používá perorální antikoncepce.

JES Plus: Pokyny pro použití

Na základě uvedených funkcí, JES Plus, z nichž je uvedena v této sekci, bude lepší: pomůže zabránit tomu, aby se zabránilo riziku vytvoření patologií fetus nervózní trubice, pokud se náhle žena otěhotná po antikoncepci.

Je možné otěhotnět při užívání jes plus

Pravděpodobnost těhotenství při použití tablet je velmi nízká, v některých případech se může stát. Pokud žena vezme nástroj, porušuje pravidla v návodu a radu lékaře, riziko toho, že se stane těhotným.

JES Plus: Pokyny pro použití

Dalším faktorem ovlivňujícím možnosti těhotenství během recepce - průchod tablet. Gynekologové argumentují: Když je prošel, je důležité poslouchat pokyny léku, stejně jako k provádění dalších antikoncepčních aktivit během několika dní.

Těhotenství po zrušení jes plus

Nejčastějším otázkou je, zda může po zrušení dojít? Ano, to se může stát, protože k tomu přispívá několik faktorů:

  • S půlrostodou aplikací tablet může dojít k těhotenství do 3 měsíců;
  • Při jídle více než rok se koncepce může dojít do 1-2 let po zrušení.

Tělo každé ženy je individuální, takže těhotenství může přijít i několik měsíců po zrušení. To je způsobeno novými změnami v těle po zrušení antikoncepce.

JES Plus: Pokyny pro použití

Důležité! Gynekologové nedoporučují, aby spěchali s těhotenským plánováním po Jessu Plus. Optimální čekací doba bude 2-3 měsíce, dokud nebude tělo zcela obnoveno po léku.

Farmakoterapeutická skupina a vlastnosti

Podle webových stránek RLS se JES plus odkazuje na farmakoterapeutickou skupinu nazvanou "Estrogeny, gestagens - jejich homology a antagonisty v kombinacích". Tato skupina je charakterizována přítomností léčiv založených na hormonálních složkách. Skupina zahrnuje obrovské množství antikoncepce, stejně jako přibližně 36 látek, včetně ethinylestradiolu v kombinaci s vápníkem levoměfolátem.

JES Plus: Pokyny pro použití

Účinek antikoncepce je založen na potlačení ovulace, jakož i zvýšení viskozity sekrece slizukce dělohy. Kromě toho má lék pozitivní vliv na endometrium. Má takové vlastnosti:

  1. Antander -genní akce. Pomáhá snížit výrobu androgenů - hormonů zodpovědných za pánské sexuální značky. Když jejich množství stoupá, změny ženského organismu - změny hlasu se mění, zvyšuje se vegetace. V tomto případě jsou předepsány antidrogenní léky.
  2. Stabilní váha - tělesná hmotnost pacienta se během recepce nevyskytuje.
  3. Vysoké antikoncepční vlastnosti - ochrana proti nechtěnému těhotenství.
  4. Účinná léčba premenstruační bolesti.

Náprava má dobrý vliv na PMS, eliminující bolest a snížení doby výběru.

Složení jes plus

Chcete-li pochopit, jaký účinek má lék na ženu, je nutné se vypořádat se složkami komponent. JES plus tablety Složení:

  • Ethinyl estradiol - syntetický analog estradiolu;
  • Chrosspirenone je syntetický analog progesteronu;
  • vápenatý leveminefolate - kyselina listová;
  • Monohydrát laktózy - dodává sladkost na prášky, zvyšování trvanlivosti;
  • Kukuřičná škrob - vazebná složka;
  • Stearát hořečnatý - poskytuje tablety tvar;
  • Croscarmellos sodíku - přispívá k rozpouštění tablety v těle;
  • Růžový lak - tabletová skořápka;
  • Halprodelloóza - pomocná látka pro kalení skořápky;
  • makrogol 6000 - zlepšuje asimilaci;
  • Mastek - je nezbytný pro projíždění jícnu;
  • Oxid titaničitý - připojený k drogové bělosti;
  • Železné barvivo oxid červené - barvivo, dávat červený stín.

JES Plus: Pokyny pro použití

Jeden balení obsahuje 28 tablet, z toho: 24 Aktivní kombinované tablety a 4 pomocné tablety na bázi vitaminových listů.

Indikace pro použití

Úplné pokyny pro použití Jes Plus říká: Tento lék je jmenován nejen jako antikoncepce. Lze jej předepsat z jiných důvodů:

  1. Léčba acneryal vyrážka střední závažnosti.
  2. Léčba vážného premenstruálního symptomů syndromu.
  3. Léčba deficitu folátu.

JES Plus: Pokyny pro použití

Kromě hlavního ochranného účinku nežádoucího těhotenství mohou být antikoncepce předepsána jako lékařská léčba v gynekologických onemocněních.

JES plus s endometriózou

Při léčbě endometriózy jsou gynekologové často předepsáni hormonální přípravky, mezi nimiž je zaznamenáno použití JES Plus. Pokyny ukazují, že tablety pozitivně ovlivňují stav endometria, takže léčba bude účinná.

Komentář! Kompozice má terapeutický účinek v endometrióze v důsledku zvláštního mechanismu účinku na endometrium.

JES Plus: Pokyny pro použití

Ve druhé fázi menstruačního cyklu se tělo ženy začne připravovat na možné těhotenství. V tomto případě Endometrium postupně roste. Lék potlačuje ovulaci bez změny struktury a rozměrů endometria.

Kontraindikace Jes Plus

Antikoncepční JES plus, stejně jako ostatní hormonální přípravky, má řadu kontraindikací:

  • těhotenství;
  • laktace;
  • přítomnost nebo tendence k tvorbě krevních sraženin;
  • pankreatitida;
  • Cukrové diabetes s cévním komplikacemi;
  • onkologie;
  • onemocnění ledvin a jater;
  • Izolace krve z pochvy nevysvětlitelné etiologie.

JES Plus: Pokyny pro použití

Kromě toho se nedoporučuje brát lék se zvýšenou citlivostí na komponenty komponent. V tomto případě musí gynekolog změnit cíl určení a zaregistrovat další antikoncepci.

Jak vzít Jess Plus

Nejčastějším způsobem přijímání perorálních kontraceptiv - začátek aplikace od prvního dne menstruačního cyklu. Podle zvláštních případů, při léčbě nebo ochraně před těhotenstvím bude metoda recepce mírně odlišný.

Jak jít s Jessem do Jess Plus

Přechod z jednoho antikoncepčního léku do druhého se provádí jedním schématem. Chcete-li jít z Jes tablet do Jess Plus, musíte se držet těchto pravidel:

  1. Dokončit užívání tablet Jesz začalo balení.
  2. Den po skončení recepce Jes, začít pít první tablet z kbelíku Jes Plus.

JES Plus: Pokyny pro použití

Tato metoda je vhodná pro tyto ženy, jejichž menstruační cyklus je roven 28 dnům. Pokud je balení Jess u konce, a nový menstruační cyklus nikdy nezačal, můžete si vzít přestávku. Jakmile začnou měsíční začátky, musíte spustit nový balíček JES PLUS, přičemž používat další prostředky antikoncepce do 7 dnů.

Jak užívat Jess Plus poprvé

Pokud nebyla dříve použita antikoncepce, recepce začíná od prvního dne menstruačního cyklu. Jakmile začal krvavý výběr, je nutné otevřít balíček a vzít první tabletu z desky.

Varování! Musíte mít antikoncepci bez ohledu na příjem potravy pití čisté vody.

JES Plus: Pokyny pro použití

Kdyby bylo rozhodnuto, že nebude zahájit recepci od prvního dne nebo to nebylo možné, a recepce začala 2-5 dní cyklu, pak se používají 7 dní Další antikoncepční opatření, například kondomy. Další recepce se provádí šipkou na balení.

Můžete se dozvědět více o pokynech z videa:

Jak vzít druhý balíček JES plus

Po dokončení prvního balení se doporučuje začít užívat druhý balíček hned. Všechny akce budou podobné:

  1. Otevřete balení.
  2. Držet proužek se jmény dnů v týdnu tak, že první den recepce tablet byl přesně ten, ve kterém žena začala používat antikoncepci.
  3. Pít první tablet a pokračovat v přijímání šarvového schématu.

JES Plus: Pokyny pro použití

Menstruace často začíná 2-3 dny používání neaktivních tablet, které obsahují vitamín. Pokud nebyly použity pomocné pilulky, a menstruace již začala, je lepší, aby je nebrala, ale začít nový druhý balení antikoncepce.

Co když jsem vynechal tablet jes plus

Výrobce Bayer se postaral o pokyny, kde podrobně popsáno, co dělat, pokud tablet chybí. Recepce zmeškaných tablet Jes Plus vypadá takto:

  • Přeskakovací světle oranžové tablety lze ignorovat - neobsahují účinnou látku;
  • Od 1 do 7 dnů - okamžitě tabletu, když si žena vzpomněla na průchod, i když je dávka 2 tablety: dodatečně musí být chráněna 7 dní;
  • Od 8 do 14 dnů - okamžitě vezměte jednu nebo dvě pilulky a dále pokračovat v recepci podle schématu: Další antikoncepční opatření nebudou vyžadována;
  • Od 15 do 24 dne - Pokud byl podle schématu použit průchod tabletu pro 7 předcházející dny, nebudou požadována další antikoncepční opatření.

JES Plus: Pokyny pro použití

Pokud před absolvováním prášků ve fázi od 15 do 24 dnů proběhlo porušování pravidel recepce během předchozích 7 dnů, pak je nutné během týdne použít další antikoncepci. Snižuje se riziko spolehlivosti ochrany, protože přichází fáze přijímání neaktivních tablet.

Co dělat, když jsem vynechal 2 jes plus pilulky

Vzhledem k tomu, lékaři se doporučuje brát více než 2 tablety na den, aby nepřekročily přípustnou dávku hormonu, pak při průjezdu 2 tablety, JES Plus musí kontaktovat lékaře. Tento případ je charakterizován akumulací účinku snížení spolehlivosti ochrany, takže nechtěné těhotenství může přijít.

Důležité! Čím více tablety jsou vynechány, než se blíží recepci fáze lehkých oranžových tablet, tím vyšší je riziko těhotenství.

JES Plus: Pokyny pro použití

Gynekolog poradí další antikoncepci, a také mi říct, jak jednat dál.

Zrušení léku Jes Plus

Přestat užívat antikoncepci, stačí přestat pít zbývající pilulky v balení. Mají antikoncepci v tom, že žena není nutná čekat na konec balení nebo menstruace. Po zrušení musíte pamatovat:

  1. Pokud není těhotenství plánováno, je nutné vyměnit lék na další antikoncepční činidlo.
  2. Pokud je plánováno těhotenství, stojí za to čekat na začátek nového menstruačního cyklu, po kterém je plánován plánovat koncepci.

JES Plus: Pokyny pro použití

Mnoho žen oslaví vzhled nežádoucích problémů po zrušení hormonálních drog. Takový účinek se vyskytuje v důsledku jednotlivých vlastností těla pacienta.

Vedlejší účinky JES plus

Gynekologové a výrobce oslavují některé vedlejší účinky JES plus. Oni nejsou projevováni každou ženou - to je způsobeno trvání adaptačního období a individuálních vlastností těla. Mezi vedlejší účinky patří:

  • Bolest v mléčných žlázách;
  • závrať;
  • nevolnost;
  • nepravidelný krvácení dělohy;
  • Thromboembolie;
  • Změny nálady.

JES Plus: Pokyny pro použití

V malém procentu žen, které vzaly antikoncepci, je zvýšení tělesné hmotnosti. Pokud se pacient cítí špatný v adaptačním období - měli byste se obrátit na lékaře, aby zrušil antikoncepci nebo ji posunout.

Zvláštní pokyny a opatření

Existují určité rizikové faktory, ve kterých by mělo být používání prášků užíváno s opatrností, takže lék nepředstavuje impuls pro rozvoj patologií:

  1. Venózní tromboembolismus - riziko vývoje je maximálně v prvním roce přijetí, pokud má pacient problémy s kardiovaskulárním systémem.
  2. Riziko vývoje trombózy se zvyšuje při provádění antikoncepčního a současného kouření, obezity, po závažných operacích, migrén, srdečních onemocnění a arteriální hypertenze.
  3. Existuje mírně zvýšené riziko nádoru prsu - zmizí do 10 let po recepci kombinovaných perorálních antikoncepce.

JES Plus: Pokyny pro použití

Kromě uvedených faktorů existuje riziko rakoviny děložního hrdla, ale je také bezvýznamný. S opatrností musíte užívat Jess Plus pacientům s selháním ledvin a pankreatitidy v historii.

Léčivá interakce

Je-li současně s uvedeným konverzací, dívka vezme drogy indukované mikrosomálním jaterními enzymy, pak je nutné použít další antikoncepční opatření - měly by být používány celým obdobím šťávy plus. Tyto prostředky zahrnují barbituráty, fenytoin, topiramát.

Další interakce reprezentuje taková ustanovení:

  • Inhibitory HIV nebo hepatitidy C proteázy mohou zvýšit nebo snížit koncentraci hormonů v krevní plazmě;
  • Některé látky, například metotrexát, sulfasalazin jsou schopny snížit koncentraci vápníku levomyfolátu v krvi;
  • Antifungální léky ze skupiny Azolů, stejně jako antibiotika makrolidových skupin sníží vůli antikoncepce.

JES Plus: Pokyny pro použití

Tyto faktory musí být zváženy, pokud žena současně přijímá JES plus a používá jiné léky pro léčbu jiných onemocnění.

Kompatibilita JES plus a alkoholu

Alkoholické nápoje důrazně ovlivňují játra a nutí ji pracovat v intenzivním režimu. V tomto bodě jsou postiženy hormony, které vstupují do krve s antikoncepcí. Koncentrace hormonů v přípravku se snižuje, žena zůstává nechráněna od těhotenství.

Komentář! Mezi výukou JES Plus a alkoholem musí projít nejméně 3 hodiny.

JES Plus: Pokyny pro použití

Pokud se vám nepodaří opustit alkohol, měli byste zvolit kvalitní produkt a mírný dávkování.

Jesz plus Cena v lékárnách

Náklady na Jess Plus se mění podle místa prodeje drogy. Například v městské lékárně může mít lék jedno cenu a v lékárně online - další. V průměru je cena následující:

  • 1022 rublů na balení 28 kusů;
  • 2812 rublů pro balení 84 kusů.

Získat velký balíček je prospěšný, pokud žena již schválila adaptační období, a lék se k němu přiblížil. Pak lékař předepisuje kurz několik měsíců: Velké balení je dost na 3 měsíce.

Analogy Jes Plus

Kombinovaná perorální antikoncepce JES plus založená na podobném složení s jinými antikoncepčními přípravky. Místo toho mohou lékaři doporučit:

  • Yarina plus;
  • Další antikoncepce na bázi ethinyl esstradiolu a chompirenonu v kombinaci s vápenatým levomyfolátem.

JES Plus: Pokyny pro použití

Nedávné léky patří vira, Midyan, Yarina, Dimia. Yarina Plus má stejnou kompozici jako Jess Plus: rozdíl je, že v Yarině Plus obsahuje trochu více ethinylestradiolu. Proto je optimálně pořízen JES plus: analogy ve složení a levnější budou trochu jiné.

Recenze dámy o Jess Plus

Abychom zjistili, jak se lék ovlivňuje ženského organismu, doporučuje se studovat recenze žen, které již převzaly z JES plus určité časové období, stejně jako názor lékařů.

Hodnocení žen až 30 O Jes Plus

Lisetskaya Maria, 28 let, g. Voronezh
Už mám dvě děti, a rozhodl jsem se začít užívat antikoncepce JES PLUS: pokyny pro použití a recenze lékařů, které jsem navrhl, že to bylo správné rozhodnutí. Nyní používám třetí puchýř a všiml si, že otok obličeje a kůže se staly méně tuku a funkce droga funguje na "vynikající".
Poddubny Marina, 26 let, g. Novosibirsk
Dříve obdržel další lék, ale po jeho vedlejší účinky se dostali ven - libido se snížilo a vlasy začaly padat. Po prvním měsíci příjmu Jes Plus jsem si všiml zlepšeného stavu kůže, a teď doufám, že po zrušení dlouho očekávaného těhotenství přijde.

Dámské recenze po 30 o Jes Plus

Lemeshova lilie, 42 let, g. Krasnojarsk
Lékař mě předepsal tyto antikoncepci nejen chránit před těhotenstvím, ale také pro lepší přípravu na premenopauzu. Přečetl jsem si recenze žen po 40 o JES plus a pochopil - nic se obávat. Po 2 měsících recepce se cítím skvěle a co je nejdůležitější - nálada přišla, nálada se zlepšila.
Markelova Olga, 35 let, g. Lipetsk
Líbilo se mi Jes plus pilulky kvůli nedostatku vedlejších účinků. Přijímám je pro třetí měsíc, zatímco znatelně zmizel hroznou bolest v první den menstruace a cyklus přišel k normálu.

Recenze lékařů gynekologů o Jes Plus

Ponomareva Anna Sergeevna, porodník-gynekolog, g. Moskva
Jmenuji Jess Plus všem svým pacientům, kteří mají endometriózu. Samozřejmě to dělám jen podle svědectví, a pokud lék není vhodný, hledá náhradu. V průběhu let, můžu oslavit pouze drobné vedlejší účinky u žen.
Andrievka Angelina Pavlovna, gynekolog první kategorie, g. Petrohrad
Často se moji pacienti až 30 let obrátí k hledání spolehlivé ochrany proti těhotenství. Jmenuji Jess Plus - dokonale chrání ženu, a také dodatečně opravuje zdraví - normalizuje stav kůže, vlasy a eliminuje menstruační bolest.

Závěr

Gynekologové poradí vzít Jess Plus: Přípravkové recenze většinou naznačují, že antikoncepce je bezpečná pro ženu. Použití tablet podle pokynů nevyžaduje další použití bariéry antikoncepce.